Gość: robee Zibi dzięki! IP: *.bremultibank.com.pl 07.06.06, 10:02 Zibi dzięki! 'masz jaja', nie boisz sie mówić głośno o tym o czym wie wiekszość z nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziku Re: Zibi dzięki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:08 Boniek to facet z klasą i jajami. Człowiek jakich w polskiej piłce za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zibi dzięki! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.07.06, 01:03 Zibi dzięki, bo podsunąłeś mi pewien pomysł. Przejmę za darmo np. Wólczankę z całym inwentarzem i nazwę ją np Wólczanka Nowa. Oczywiście długi zostaną w starej, zobowiązania wobec pracowników też. Skoro bońkowe przekręty są legalne, to opisany powyżej też. Odpowiedz Link Zgłoś
slavovw Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic 07.06.06, 11:43 robertos widzę, że cie boli jak Boniek w dwa lata odbudował klub, który już był bankrutem. Tylko to dzięki "prawu" jakie mamy było to możliwe. Jak tak bardzo ciążą Ci te długi to sam je spłać, bo Pan Boniek ani nowy Widzew długów nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.chello.pl 08.06.06, 15:10 odbudowal klub w dwa lata. przejal caly dobytek do nowej spolki a dlugi zostawil w starej spolce. no faktycznie 'odbudowal', ze hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Długi zrobił Grajewski i Pawelec, a nie Boniek... IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 12:01 ... niech oni spłacają. W normalnym kraju Pan Grajewski już dawno by siedział w więzieniu, Pan Pawelec również. Boniek ma rację. W Łodzi nie ma klimatu do budowania pozytywnego wizerunku Łodzi poprzez sport, a pomysł budowania hali sportowej w pierwszej kolejności niż stadion miejski gdzie można było przewidzieć, że ŁKS i Widzew wejdą do OE, to już paranoja pierwszej klasy. Pan Nowicki to juz chyba zwariował z pomysłem wybudowania stadionu miejskiego na ŁKS-ie. W ten sposób obraża kibiców Widzewa. Od kręcenia pedałami pokręciło mu się w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.mnc.pl 07.06.06, 12:40 Brawo, Panie Zbyszku, Jak można lekceważyc taki sukces jak awans dwóch łodzkich zespołów do ekstraklasy? Ja pochodze z Bydgoszczy i zanim przeprowadziłem sie do Łodzi do jedyne pozytywne skojarzenia jakie miałem z tym miastem to piłka nozna. Nie wiem dlaczego nikt nie potrafi tego zrozumieć w Urzędzie miasta jak ważne jest to dla promocji miasta. Proszę zapytać władarzy miasta ile kosztowała reklama miasta w brytyjskim periodyku, która ukazywała się przez miesiąc. Majac dwa kluby w ekstraklasie a później w rozgywkach europejskich promocja trwa o wiele dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:18 Władzom miejskim zajmie jeszcze dużo czasu zrozumienie, że sport, a w szczególności gry zespołowe, piłka nożna odgrywają w Łodzi ogromną rolę. A co do pójścia na zieloną trawkę, to nie zapominajcie, że ciepłych posadek znajdzie się sporo, ot choćby taki np. Dyrektor Nowej Wielofunkcyjnej i Wspaniałej Hali Sportowej. Prawda, że cudowne miejsce dla spadochroniarza Nowickiego? Hahaha. Przecież Dyrektorem takiej Hali, która powinna przynosić zyski nie ma prawa być rzutki menadżer i fachowiec, tylko urzędas z klucza, który nie ma o niczym pojęcia. Zobaczycie, że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STARY KIBIC Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 13:56 Szanowni forumowicze ! Przykro mi się robi jak czytam wypociny niektorych z Was. Obrzucacie sie epitetami jak smarkacze a nie widzicie zasadniczego PROBLEMU - w naszej kochanej ŁODZI wszyscy byli i obecni "władcy" miasta sport mają głęboko w DUPIE ! Pomyślcie od 30 lat w Łodzi nie powstała ani jedna płyta treningowa na której dzieci i mlodzież mogliby uprawiać pilke nożną. Niedlugo w łódzkich zespołach nie będzie ani jednego ŁODZIANINA - nieważne czy wychowanka Widzewa czy ŁKS - dzieciaki ćwiczą i grają w warunkach urągającym wszelkim normom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:20 Jakkolwiek masz rację co do tego, że władze mają sport w dupie, tako też i mylisz się w sprawie płyty. Powstała ze sztuczną trawą na Włókniarzu, tyle że to dla SMS-u, czy li elitarnej grupy. Nie wszyscy mają szansę tam pograć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: 217.153.198.* 07.06.06, 14:13 Oceniając tę wypowiedź w kategoriach futbolowych to jest 5 : 0 dla Bońka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.07.06, 01:01 a w kategoriach sportowych jest 2:3 (a właściwie 2:5, bo sędzia nie uznał 2 prawidłowych bramek Bagnickiego) dla jakiejś Kmity Zabierzów :(. O ile się nie mylę, to ŁKS z tym samym Kmitą wygrał tydzień temu 3:1 . hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 28.12.1972 Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 14:54 Nowicki nie zna sie na sporcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.pai.net.pl 07.06.06, 15:43 Widzew nie ma długów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.07.06, 00:58 który Widzew? Odpowiedz Link Zgłoś
pit541 Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic 07.06.06, 18:29 Jest to tak trafna ocena działań wydziału sportu z Nowickim na czele. Grupa figurantów. Tam jest jeszcze były kurator, który nazywa się specjalistą d/s sportu. To jest fachowiec - gratulacje !!! Z działaniami na rzecz piłki nożnej jeszcze nie jast tak źle, ale inne dyscypliny !?? To dla nich - czarna magia. Niech ci panowie będący pod opieką miejskich prezydentów zajmą się wywozem śmieci z "obiektów" sportowych.!! Brawo panie Zbigniewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic (damski) Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.p.lodz.pl 07.06.06, 18:37 Brawo, Panie Zbigniewie! Gorąco popieram to, co napisał. Właśnie takich ludzi potrzeba Łodzi - odpowiedzialnych, mądrych i z zapałem walczących o cele, do jakich dążą (pisałam o tym też w poście 196 pod tekstem o, pożal się Boże, Panu Nowickim). Mam nadzieję, że wkrótce naszym miastem będą zarządzać ludzie tacy, jak Pan Boniek. Kropiwnickiemu i innym z Urzędu Miasta trzeba ostatecznie powiedzieć NIE! Oby się tak stało! Pozdrawiam wszystkich Kibiców Widzewa i apeluję o mniej burd. Wtedy na pewno na stadion będą przychodziły tłumy, aby jeszcze mocniej dopingować piłkarzy Widzewa w I lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.21.rev.vline.pl 07.06.06, 19:34 Brawo Panie Zbyszku, brawo... Bardzo trafnie ocenił Pan działalność Nowickiego i władz miasta. Nowicki nie zrobił dokładnie nic, dla rozwoju sportu w Łodzi. Jest krótkowzroczny ze swoimi pomysłami, oraz nie ma żadnej wizji. Łudzę się, że może przewidział budowę basenu o wymiarach olimpijskich na dawnej FALI...ale to pewnie mżonki. O krytym basienie olimpijskim już nie wspomnę...bo to chyba tych wszystkich urzędasów przerasta... Może wybory coś zmienią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodla66 do madrali z lks IP: *.centertel.pl 07.06.06, 19:40 jak nie bylo pan Goszczynskiego i zalegaliscie z kasa to jakos nie byliscie tacy madrzy , a ten od rodzynkow jak sie nie myjesz to sobie wydluboj rodzynki bo ja nie mam problemow z higiena pol mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: do madrali z ŁKS IP: *.chello.pl 08.06.06, 15:16 no pewnie ale roznica jest taka, ze jak nie bylo goszczynskiego to klub jakos tam funkcjonowal, jak ptak sie zwinal i zabral ze soba karty zawodnicze ilus tam pilkarzy, to klub polecial na leb ale tylko do drugiej ligii. was nie byloby juz piec razy > bo ja nie mam problemow z higiena pol mozgu ciesze sie zatem, ze nie masz wiecej ponad te pol, bo wtedy moglbys miec juz problem z ta higiena. rodzynku hehe:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwj15 Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.lodz.mm.pl 07.06.06, 22:23 Zgadzam sie z ZiBi, ten pan to pomyłka. Po pierwsze nie spełnia wymogów formalnych aby pełnić funkcję Dyrektora Wydziału Urzędu m.Łodzi bo nie posiadał wyższego wykształcenia gdy go powołano, a tylko zasadnicze. Nigdy nie miał żadnej koncepcji rozwoju sportu w Łodzi, przekazuje ogromne środki finansowe na rozgrywki rekreacyjne w SALOS, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwj15 Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.lodz.mm.pl 07.06.06, 22:31 Zgadzam sie z ZiBi, ten pan to pomyłka. Po pierwsze nie spełnia wymogów formalnych aby pełnić funkcję Dyrektora Wydziału Urzędu m.Łodzi bo nie posiadał wyższego wykształcenia gdy go powołano, a tylko zasadnicze. Nigdy nie miał żadnej koncepcji rozwoju sportu w Łodzi, przekazuje ogromne środki finansowe na rozgrywki rekreacyjne w SALOS, gdzie prawdopodobnie się uczy. W Ministerstwie Sportu był fasadą dla działań grupy urzędników, stąd kilkuletnie opóźnienie w budowie łódzkiej hali. Może ktoś sprawdzi dlaczego z funduszów Ministerstwa powstał budynek przy parafii w Piątku. On boi się własnej myśli o decyzji nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.bolo Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.gdynia.mm.pl 07.06.06, 23:44 Od Pana Zbyszka WARA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.07.06, 01:05 pan Zbyszek nie zna przysłowia "kto nie z Mieciem tego zmieciem" i się na tym przejedzie. A kiełbaskarzowi znudzi się współpraca, tak jak znudził mu się Świt Nowotwór Mazowiecki i rzuci tym wszystkim. I wtedy dopiero będzie wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazar Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.toya.net.pl 17.07.06, 09:31 predzej ten pijaczyna goszczu wypije swego jabola i kopnie w kalendarz i wtedy to dopiero bedzie ubaw po pachy wasi pilkarzyki beda na bazarze dorabiac na getry i buciki a zamiast pilkami bedzie cie trenowac glowa waszego pijusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Brawo Panie Boniek IP: *.toya.net.pl 08.06.06, 09:39 Grajewski z Pawelcem niech sami spłacają swoje długi, które narobili w Widzewie, a najlepiej nich ich do paki wsadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:37 Pan Zbigniew Boniek ma absolutną rację w kwestji budowy stadionu miejskiego. Taki stadion jest Łodzi potrzebny ale na pewno nie na obecnych terenach ŁKS. Jeśli w Łodzi ma być spokój to stadion musi stanąć w miejscu w miarę neutralnym. W sprawie oceny starań pana Nowickiego również zgadzam się z panem Bońkiem. Pan Nowicki absolutnie nie ma pojęcia o administrowaniu sportem. Jeśli dla niego piłka nożna w mieście ma taką samą rangę co piłka wodna to ten pan absolutnie nie nadaje się na obecne swoje stanowisko, i może lepiej by było gdyby zajął się szkoleniem kolarzy bo na tym może się zna. Wizytówką Łodzi są dwa kluby sportowe Widzew i ŁKS. Potrzebny jest neutralny stadion z prawdziwego zdażenia na którym rozgrywano by mecze a dotychczasowe stadiony służyły by celom treningowym i szkoleniu młodzieży. A propo obiecanego przez prezydenta miliona to ja też słyszałem o całym milionie za awans, a na pytanie co będzie gdy awansują obie drużyny odpowiedział, że tym będzie martwił się wtedy gdy to się stanie. Pan prezydent Kropiwnicki chwali się wszem i wobec, że dotrzymuje raz danego słowa a więc niech się pomartwi i da klubom po obiecanym milionie a nie rozdaje łódzkie pieniądze na gdańskie kościoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodla66 [...] IP: *.centertel.pl 08.06.06, 16:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kieras Re: Zbigniew Boniek odpowiada Mieczysławowi Nowic IP: *.toya.net.pl 15.07.06, 22:48 Nowy stadion w nowym miejscu. Może by tak za szpitalem "Matką Polką"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokita Super wieśniaki będą jeździć drogą od Tuszyna IP: *.toya.net.pl 16.07.06, 01:15 Na nowy stadion za "matką polką", już Rokicie się o to postara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieras Re: Super wieśniaki będą jeździć drogą od Tuszyna IP: *.toya.net.pl 18.07.06, 14:47 Jeśli ma być stadion na 40 tys. miejsc, a to oznacza ok. 14 tys na trybunie od stronu Al.Unii. Mam pytanie. Jak p.Nowicki wyobraża sobie ewakuacje po zawodach z w/w trybuny prosto na ulicę? Odpowiedz Link Zgłoś