Dodaj do ulubionych

Autonomia dla Łodzi

IP: *.toya.net.pl 18.06.06, 15:59
Nie wiem jak wy,ale ja mam juz dosyc wysłuchiwania ze warszawa zabrała nam to
lub tamto lub ze pieniądze ida tylko dla nich a nie dla nas.mam wiec pomysł
aby ogłosic autonomie woj.łódzkiego.
UE wspiera takie inicjatywy a my moglibysmy wreszcie przestac patrzec jak
warszawa zabiera nam co smaczniejsze kąski.
Pieniadze bysmy wieksze z UE tez dostali na nasz region.zostały by one tylko
dla nas,a nie na budowe warszawskiego metra.----co sądzicie o tym??
Obserwuj wątek
    • kochanalodz Re: Autonomia dla Łodzi 18.06.06, 17:15
      Hmm... znając życie pomysł jest nierealny, ale jakby spojrzeć na to z innej
      strony to jest jedyny sposób na odcięcie się od tych głupków z samoobrony i
      ligi. Stalibyśmy się stolicą i tym samym mielibyśmy ratusz zamirniony na sejm,
      prezydent miasta słałby się prezydentem autonomii. Możnaby przeprowadzić
      referendum i zobaczyć co otym sądzą Łodzianie. Wrezcie nie byłoby problemu czy
      rząd nas dofinansuje czy nie bo tak naprawdę to rząd mógłby tylko finansować
      Łódź....ja bym głosował za autonomią(więc masz już 1 głos;)).pozdr.
      • pawel-strzalka Re: Autonomia dla Łodzi 18.06.06, 21:44
        Problem w tym, że nam się łódzki Pałac Prezydencki sprywatyzował :P
    • berger.m Re: Autonomia dla Łodzi 18.06.06, 19:43
      Chcę jednak być obywatelem Rzeczypospolitej. Ale poparłbym inicjatywę
      przekształcenia Polski w Rzeczpospolitą Federalną. Prawie cała Polska traci na
      tym, że jest państwem centralnie sterowanym. Federalna Polska dałaby szansę na
      szybszy rozwój regionów innych niż Warszawa...

Pzdr!
    • Gość: sadman Re: Autonomia dla Łodzi IP: 5.6.2D* / *.braun.de 19.06.06, 12:00
      a co sadzicie o kataloni,bawarii,piemoncie.mam cos takiego na mysli.mozemy
      nadal byc polakami ale na wawe pieniazka nie dawac.u siebie za to budowac.
    • Gość: echter Lodzermensc To już lepiej od razu niepodległość! IP: *.umed.lodz.pl 19.06.06, 12:50
      Ale tylko dla Łodzi - jako wolne miasto; te wioski naokoło to będzie tylko
      niepotrzebny balast ;-)
      • Gość: belyall Re: To już lepiej od razu niepodległość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 12:59
        > Ale tylko dla Łodzi - jako wolne miasto; te wioski naokoło to będzie tylko
        > niepotrzebny balast ;-)

Bez tego "balastu" Łodzi nie będzie, zrozumcie to łodzianie...
        • pawel-strzalka Re: To już lepiej od razu niepodległość! 19.06.06, 14:28
          oddzielmy Łódź od reszty kraju, będziemy mieć międzynarodowe linie tramwajowe :>
      • Gość: student Re: To już lepiej od razu niepodległość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:17
        > Ale tylko dla Łodzi - jako wolne miasto; te wioski naokoło to będzie tylko
        > niepotrzebny balast ;-)

Zachowujesz się jak Warszawa wobec Polski!
      • bajkers Re: To już lepiej od razu niepodległość! 19.06.06, 16:01
        Autonomia ale w granicach Aglomeracji Łódzkiej, sam twór w granicach obecnego
        miasta szybko by się udusił z braku przestrzeni.

Autonomiczna Aglomeracja Łódzka :))
    • Gość: Lidka Autonomia to w calej Europie normalna sprawa. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 19.06.06, 15:11
      Autonomia i Samorzad to w calej Europie normalna sprawa.

Tylko w Polsce panuje centralistyczny biurokratyzm i zamordyzm.

P. S.
      Jeszcze sie nikomu i nigdzie nie zdarzylo, by autonomie dostal za darmo...
      • Gość: student Re: Autonomia to w calej Europie normalna sprawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 15:14
        > Tylko w Polsce panuje centralistyczny biurokratyzm i zamordyzm

TFUrcy 3RP przecież mieli zdecentralizować państwo...?
        • Gość: Lidka Re: Autonomia to w calej Europie normalna sprawa. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 19.06.06, 16:20
          Polska jest najbardziej centralistycznym krajem Unii Europejskiej !

I w dodatku najubozszym !

A wrobelki w Europie cwierkaja,ze w Polsce jest i bylo wiele inicjatyw na rzecz Oddolnej Samorzadnosci
          z prawdziwego zdarzenia !

Czy to nie przypadkiem obecna super-koalicja jest kula u nogi dla Oddolnej Demokracji ?!...
          • Gość: student Re: Autonomia to w calej Europie normalna sprawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:41
            > Czy to nie przypadkiem obecna super-koalicja jest kula u nogi dla Oddolnej
            Demo
            > kracji ?!...

A no właśnie, 4RP to faszystowska RP, popatrzmy na władze TVP.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3428042.html
            • Gość: Lidka Re: Autonomia to w calej Europie normalna sprawa. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 20.06.06, 15:28
              Niech wolna autonomiczna dynamiczna Hiszpania bedzie przykladem dla Polski !

Olé !
              • Gość: student Re: Autonomia to w calej Europie normalna sprawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:49
                Szkoda, że większość ludzi w Polsce, to buractwo. Szkoda też, że to właśnie ci
                ludzie pchają siędo stałków najbardziej.
                • Gość: Lidka Re: Autonomia to w calej Europie normalna sprawa. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 21.06.06, 14:42
                  Tu chodzi moim zdaniem o jasnosc. Tego w Polsce mi dzisiaj najbardziej brak !

Polska zdecydowala sie na uczestnictwo w bardzo wymagajacym projekcie: "Unia Europejska".

A rzadzi populistyczna anty-europejska agrarna Banda Trojga.

Halo ! Przeciez tu sie cos nie zgadza ?!

P. S.
                  "Buractwo" jest OK - ale u siebie ! I wylacznie u siebie !

Do "buractwa" absolutnie nic nie mam. Ale to zupelnie inny styl i sposob na zycie.

Wies pcha sie do rzeczy, o ktorych nie ma zielonego pojecia ?!

A rezultaty sa widoczne golym okiem...

Gwoli jasnosci i scislosci:

Autonomia dla Miasta.

Autonomia dla Lodzi.

Aby Miasto Miastem bylo...
    • Gość: Michał M. Re: Autonomia dla Łodzi IP: *.u.lodz.pl 19.06.06, 19:26
      Ostatnio nie chodzę na wybory. Ale tym razem pójdę i zagłosuję na tak, jeśli
      będzie referendum.

Jest tylko jeden problem. Nasz Kraj otoczony będzie przez wrogie nam państwo
      polskie. Oni wprowadzą embargo na handel z nami, oni nie przepuszczą naszych
      pociągów, samolotów. Oni wprowadzą dla nas wizy.
      • Gość: Jaksa Re: Autonomia dla Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.06.06, 21:44
        Będzie należało szukac sojuszu z Republiką Wolnej Wielkopolski i Autonmicznym
        Związkiem Kujawsko-Pomorskim
        • Gość: Lidka Re: Autonomia dla Łodzi IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 19.06.06, 22:39
          ...I Wolnym Dolnym Slaskiem !!!

Na forum Wroclaw temat Autonomii jest, jak najbardziej aktualny.
      • kochanalodz Re: Autonomia dla Łodzi 19.06.06, 22:41
        Lepiej zamiast referendum idź na wybory samorządowe i wybierz kogoś normalnego i
        patrz również na to co oferuja sobą partie, które popieraja danego kandydata, bo
        o Kropiwnickim mi sie nie chce pisać on już sie wypalił!! Teraz czas na
        młodość!! pozdr.
    • Gość: barnaba Re: Autonomia dla Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:23
      Popieram!

I wprowadźmy wizy dla Leppera, Giertycha i Kaczyskich!
      Pozbawiona tych półgłówków Łódź miałaby szansę na szybki rozwój.
      • Gość: belyall Re: Autonomia dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:43
        > I wprowadźmy wizy dla Leppera, Giertycha i Kaczyskich!
        > Pozbawiona tych półgłówków Łódź miałaby szansę na szybki rozwój.

Wystarczy nie głosować na te same twarze.
    • szakal_el Re: Autonomia dla Łodzi 21.06.06, 14:49
      Zdecydowanie popieram - ale federacyjnosc panstwa. To chyba najlepszy z
      mozliwych ustrojow. Im nizej wladza tym wiekszy wplyw na nia i bardziej celowe
      wydatki z budzetu:)
    • Gość: sadman Re: Autonomia dla Łodzi IP: 5.6.2D* / *.braun.de 22.06.06, 07:01
      w wyborach samorzadowych po prostu glosujmy za partia ktora wprowadzi autonomie
      dla lodzi.albo taka zalozmy.sprawa dla mnie jest prosta..dosyc juz
      warszawy.autonomia dla lodzi----oto nasz cel.i naszej partii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka