Dodaj do ulubionych

terroryzm i strach

25.10.01, 21:25
wracam do tematu bo ostatnio mnoza sie przypadki debilizmu z wysylaniem bialego
proszku...
czy nie uwazacie ze ludzie ktorzy to robia (swiadomie czy nie) stanowia 5
kolumne bin ladena?
a wy czy sie boicie?
bo moim zdaniem zagrozenie w polsce jest znikomo male...
natomiast olbrzymie szkody powoduje sam stan zagrozenia. jakie kroki powinny
podjac wladze w tej sytuacji?
czy uwazacie ze odwolywanie imprez masowych ( np sylwek w wawie) jest sluszne
czy nie?
pzdr
vladip
ps
polecam ostatnia polityke i serie artykulow na ten temat...
Obserwuj wątek
    • p8 Re: terroryzm i strach 25.10.01, 21:52
      vladku, sylwester w stolicy został odwołany pod pretekstem wąglika,
      ale naprawdę chodzi o dziurę w budżecie miasta. Jak myslisz,
      dlaczego zrezygnował Piskorski?
      Scenariusz jakby znajoamy...

greetz

pB
    • kropka. Re: terroryzm i strach 25.10.01, 22:07
      Boje sie, vladip, boje jak diabli. I nadal nic z tego nie rozumiem. To wszystko
      doszło do absurdu, nie ma w tym żadnej logiki i sensu.
      Bo o co chodzi? Wie ktoś? Bo jeśli się coś robi - to powinno sie robic PO COŚ,
      nie? No więc PO CO? żeby sie powybijac wzajemnie? ot, tak sobie? sztuka dla
      sztuki? I jak sie bronić? Poczty nie odbierać? To wrzuca cos do wody! Nie pić
      wody? wódkę tylko? Z maska gazowa chodzic? Połozyc sie z gazeta i do cmentarza
      czołgac? Schron pod domem kopać?
      I w ramach samoobrony psychicznej odrzucam te całą wojne. Niech sie tym zajmują
      mężczyźni. Ja tylko, jak pisałam, nie chcę, żeby mi serce pękło. Tylko tyle.
      • p8 Re: terroryzm i strach 25.10.01, 22:20
        kropka. napisał(a):

> Boje sie, vladip, boje jak diabli. I nadal nic z tego nie rozumiem. To wszystko
        >
        > doszło do absurdu, nie ma w tym żadnej logiki i sensu.
        > Bo o co chodzi? Wie ktoś? Bo jeśli się coś robi - to powinno sie robic PO COŚ,
        >
        > nie? No więc PO CO? żeby sie powybijac wzajemnie? ot, tak sobie? sztuka dla
        > sztuki? I jak sie bronić? Poczty nie odbierać? To wrzuca cos do wody! Nie pić
        > wody? wódkę tylko? Z maska gazowa chodzic? Połozyc sie z gazeta i do cmentarza
        > czołgac? Schron pod domem kopać?
        > I w ramach samoobrony psychicznej odrzucam te całą wojne. Niech sie tym zajmują
        >
        > mężczyźni. Ja tylko, jak pisałam, nie chcę, żeby mi serce pękło. Tylko tyle.

Bo to jest tak, że niektórzy nigdy nie pojmą że siłą nie da się wiele zdziałać..

pB
      • Gość: volny Re: terroryzm i strach - UWAGA WAZNA - KROPKA IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 26.10.01, 07:50
        W bibli jest napisane " to czegom sie obawial najbardziej, to sie stalo".
        Wiem ze logika dyktuje nam analize z tego wynika stach.
        Podswiadomosc nie analizuje czy to jest prawda czy nie, tylko wykonuje rozkaz !!!!!!!!!!
        "Boje sie bardzo" to daje nam od razu powody abysmy byli pewni ze mamy racje.
        BO CZLOWIEK LUBI MIEC RACJE, NAWET WTEDY KIEDY DOSTAJE W DUPE.
        I mowi pozniej a mialem jednak racje.
        TYLKO WIARA MOZE ODPEDZIC STRACH !!!!!!!!!!!!!!!!!
        NIE MA INNEGO LEPSZEGO SPOSOBU.
        ...............przeczytaj stone nr 13, 14, 15, 16.
        tu jest link <A HREF="http://www.volny.com/book/013.htm"> www.volny.com/book/013.htm </A>
        Moze zauwazykas ze pisze z przekonaniem, co niektorym osobom sie nie podoba, ale ja wiem o czym ja
        pisze. Co to dalo mi i innym w normalnym zyciu.
        Niektorzy uwazaja ze bord jest tylko do przekomarzania sie kto ma racje.
        Bord takze moze sluzyc do przekazywania informacji. Jak zuwazylem ze wiekszosc ludzi pisze nie
        powaznie i tylko sie nudzi to pisze mniej.
        To jest moja rada tylko od Ciebie Kropka bedzie zalezalo czy to wykorzystasz.
        Pisze z przekonaniem ze reszta bedzie zalezala od ciebie bo nie wiem jak uwaznie przecztasz te
        strony i jak powaznie je wezmiesz sobie do serca.
        Pamietaj wiedziec to tylko 20 % sukcesu. Musisz uruchomisc swoja wiare i to na 100% i to jest
        zuwazylem u ludzi najtrudniejsze zadanie.
        ALE czy masz wyjscie ?
        Nie jestes generalem ani prezydentem. Nie masz ty ani ja mozliwisci zmiany rozkazow.
        ALE mamy razem mozliwosc odpowiedniego wewnetrznego przygotowania sie na tego typu sytuacje.
        Koncze bo zaczynam sie rozpisywac. A nie wiem czy to przeczytasz.

POZDRAWIAM KROPKA ZOSTAW BOJAZN ZA SOBA JUTO BEDZIE LEPIEJ

Witold Wolkowski
        email Witold@volny.com

kropka. napisał(a):

> Boje sie, vladip, boje jak diabli. I nadal nic z tego nie rozumiem. To wszystko
        >
        > doszło do absurdu, nie ma w tym żadnej logiki i sensu.
        > Bo o co chodzi? Wie ktoś? Bo jeśli się coś robi - to powinno sie robic PO COŚ,
        >
        > nie? No więc PO CO? żeby sie powybijac wzajemnie? ot, tak sobie? sztuka dla
        > sztuki? I jak sie bronić? Poczty nie odbierać? To wrzuca cos do wody! Nie pić
        > wody? wódkę tylko? Z maska gazowa chodzic? Połozyc sie z gazeta i do cmentarza
        > czołgac? Schron pod domem kopać?
        > I w ramach samoobrony psychicznej odrzucam te całą wojne. Niech sie tym zajmują
        >
        > mężczyźni. Ja tylko, jak pisałam, nie chcę, żeby mi serce pękło. Tylko tyle.

• Gość: NINNA Re: terroryzm i strach IP: 138.227.189.* 31.10.01, 17:18
      vladip napisał(a):
      > wracam do tematu bo ostatnio mnoza sie przypadki debilizmu z wysylaniem bialego
      > proszku...
      > czy nie uwazacie ze ludzie ktorzy to robia (swiadomie czy nie) stanowia 5
      > kolumne bin ladena?

Co do bialego proszku. To u nas American Express (tydziem przed pierszymi
      wypadkami z waglikiem) wyslalo listy do 40 000 uzytkownikow kart kredytowych.
      Zeby bylo zabawniej, to chcieli dac swoim uzytkownikom troche gwiazdkowego
      nastroju. Zrealizowali to przez kupke sztucznego sniegu, ktory wsypali do tych 40
      000 kopert. Na koperci jest napisane: "Otwoz i rozsyp", a w kopercie?... bialy
      proszek (sztuczny snieg). Nie mogli gorzej trafic.

Po zdazeniach z waglikiem probowali zatrzymac poczte, ale im sie to nie udalo.
      Zeby nie wywolac paniki musieli o tym informowac w telewizji i w gazetach. Za
      kazdym razem o tym mowimy w pracy, to pekamy ze smiechu...

//NINNA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka