Dodaj do ulubionych

mozecie polecic kwatere w zakopanem?

26.06.06, 21:44
Do Zakopanego jezdze corocznie i za kazdym razem spie w innym miejscu
Niestety jeszcze nie trafilam na taki "dom" gdzie chcialoby sie wracac.
szukam kwatery do 35 z/os, przede wszystkim czystej, najlepiej blisko centrum
po prostu "Z CHARAKTEREM". Nocowalam juz kiedys, w ramach podrozy poslubnej w
pensjonacie NN (c. 50 zl) i tez rozczarowanie. Nie myslcie ze jestem
nadzwyczaj wymagajaca, po prostu mam pecha z tymi noclegami . Jedyne co
moge " z calego serca" polecic to nocleg w Schronisku nad Morskim Okiem - to
mi sie udalo -SUPER!!!
Obserwuj wątek
    • brite Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 26.06.06, 21:49
      Krystyna Mróz na Tatarach. Niesamowita chałupa.
      www.noclegi.zakopaneonline.pl/?action=obiekt&id=358&jak=solo
      W zimie do 35 zł można się było zmieścić, nie wiem jak będzie latem.
      Mozna do nich mailować albo zagadać na skype.
      • mala1977 do brite 26.06.06, 21:56
        hmm, znam to miejsce, spalam tam kiedys zimą :)))teraz tez sie nad nim
        zastanawialam...Najbardziej podobalao mi sie to ze byla tam duza prywatnosc
        (osobne wejscie itd)
        • brite Re: do brite 26.06.06, 22:13
          Dokładnie - osobne wejścia do kwater, nie w centrum ale niedaleko spacerkiem do
          dworca, cały domek zakręcony, wyłożony drewnem, z fajnym tarasem na wieczorne
          posiadówy, przy domu kawał zbocza Gubałówki należący do właścicieli, na którym
          zrobiono miejsce na grilla.
          • longeta daj sobie spokój z... 26.06.06, 22:42
            zakopanym i jedż na słowcje moze stara leśna?góry ładniejsze żarcie tanie ludzie
            zyczliwi-polecam
            ps.na rysy też jest bliżej
            • mala1977 do longeta 26.06.06, 22:44
              a masz jakies namiary na sprawdzone noclegi w slowacji? moze rzeczywiscie
              zmienie zdanie...choc jeszcze tyle szlakow do przejscia po naszej stronie :(
              • longeta Re: do longeta 26.06.06, 22:53
                jakie tam szlaki hihi,tam dopiero jest przygoda-zachacz o starą leśną,nie mam
                namiarów jechałem w ciemno przez czechy
                teraz jest net,coś znajdziesz.
                • longeta sprostowanie... 26.06.06, 22:58
                  teraz ja mam net od 5 miesięcy,szukaj na słowacji w zakopanym to tylko dudki
                  liczą i biorą kasę za wejscie na szlak-szlag by to trafił.
                • iluminacja256 Re: do longeta 27.06.06, 09:29
                  Nie rozumiem tego podejścia - tam to jest cos, a u nas to nei ma nic;/ W Polsce
                  jest bardzo dużo szlaków, w tym takich na którcyh spotyka sie 5 osób pzrez 5
                  godzin, wiele z nich zaczyna sie na Słowacji a kończy u nas , ale pzreciez
                  lepiej wyśnmiac, bo było się gdzie indziej;/
                  Akurat Tatr słowackich nei polecałabym w ciemno z dwóch powodów

- po pierwsze:
                  - dlatego, ze nie sa tak poznakowane jak polskie i na większość wyższych partii
                  tzreba chodzić z przewodnikiem, co znacznie utrudnia życie - pojechanie w
                  ciemno pierwszy raz może nas kosztować sporo koron bo pałetają sie strażnicy, a
                  Polak nie jest taki, zeby tego pzrewodnika szukał zbyt stanowczo dłuzej niz 30
                  minut:))))))))
                  - po drugie, Tatry Słowackie są większe, dziksze i wyzsze - dla zwolenników
                  polskiej Orlej są tam fajne klimaty w stylu Czerwonej Ławki, natomiast
                  zdecydowanie mneij fajnie jest jeśli jedzie sie ze średnią kondycją, srednio
                  znosi dużą ekspozycję i nie jest sie nastawionym na bardzo długie trasy, nei
                  daj Boże z dziećmi

Także warto sobie pokombinować, ja uwazam, ze jeśli siedzi sie na kwaterze, a
                  nie chodzi z plecakiem od schroniska do kwater gdzies tam w kolejnej częsci
                  gór, to Słowacja wychodzi drożej niż Polska .
                  • iluminacja256 Re: do longeta 27.06.06, 09:31
                    Poza tym - uwazam, ze każdy kto myśli, wie dlaczego placi sie tę symboliczną
                    kasę za wejscie do parku - kupujesz karnet 7 dniowy i jauż jest taniej - z
                    czegoś forsa choćby na remont łancuchów musi byc czy smar dla Topru musi być:P.
                    • iluminacja256 A co do kwatery 27.06.06, 09:48
                      Mogę ci polecić jedną świetną kwaterę do dwudziestu złotych za noc, ale to na
                      privie i ma pewną zaletę, ktoręj nie ma centrum:)
    • czciciel_cebuli Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 26.06.06, 21:58
      polecam
    • wredna.suka Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 26.06.06, 22:02
      Ja byłam tutaj. Bardzo ładnie, tanio i uroczo po prostu:
      slonecznydworek.com/
    • cassani Jezu, wszędzie tylko nie Zakopane 27.06.06, 10:24
      raz byłem. Zobaczyłem dziki tłum spoconych ludzi wpieprzających hurtowo oscypki
      popijając piwo, a potem gęsięgo po w grupach po 1500 osób chodzących na
      wycieczki w góry i cierpliwie czekających na swoją kolej na zdjęcie z jakąś
      górą. Nigdy więcej Zakopane. Jest tyle fajnych miejsc.
      • yavorius Re: Jezu, wszędzie tylko nie Zakopane 27.06.06, 10:32
        Nie wspomniałeś o tej wspaniałej drodze, szumnie zwanej "zakopianką"...
        • cassani Re: Jezu, wszędzie tylko nie Zakopane 27.06.06, 10:35
          nie wspomniałem także iż miałem podejrzenia po tablicach rejestracyjnych ze pół
          tego tłumu to farszafka :)
          ale - pewnie to leasingi!
          • yavorius Re: Jezu, wszędzie tylko nie Zakopane 27.06.06, 10:38
            :-p

Ja w ogóle nie rozumiem, co tam ludzi pcha. Kiedyś to była fajna, spokojna
            miejscowość, teraz - jak sam napisałeś - tysiące na Krupówkach wpieprzające
            oscypki. Zimą jest pewnie jeszcze gorzej. Kolejka na Kasprowy - żenada, droga
            do Zakopanego żenada...
            • yavorius [prv Cassani] 27.06.06, 10:39
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=940&w=44262374
              :)
              • cassani Re: [prv Cassani] 27.06.06, 10:41
                jejku! jestem! a co to?
            • iluminacja256 Re: Jezu, wszędzie tylko nie Zakopane 27.06.06, 11:34
              Czy ktoś w ogóle zmusza ludzi do mieszkania w samym centrum Zakopanego? Czy
              nei mozna dokładnie tego samego, co napisałeś napisać o centrum Łodzi,Gdańska
              czy Władyslawowa - tabuny ludzi pijące piwo. Czy to jest problem zamieszkać w
              Furmanowej , na Ciagłówce albo Tatarach? Tatry odkryłam dla siebie o wiele za
              pózno, ale wkurza mnie to marudzenie, jakie to beznadziejne miejsce to
              Zakopane, bo zazwyczaj mówią o tym ludzie, którzy nie zechcieli nawet przez
              kilka dni zastanowić się nad tym, gdzie powinni zamieszkac, zeby mieć np . o 5
              rano możliwość spaceru do Białego, tylko widzą jedną ulicę - Krupówki.
              • cassani a propos 27.06.06, 12:03
                w zeszłym tygodniu podjechałem do Władysławowa - tragedia - wybetonowane miasto
                bez zera klimatu. a co do Zakopca - właśnie próbowałem uciec od tego tłumu a na
                Krupówki wyciągnięto mnie siłą :) - ale uciec mi się nie udało. niemiła
                wspomnienia z Zakopca i brak możliwości powrotu - wolę sobie pojechać 10 km w
                prawo czy w lewo do jakiegoś gospodarstw agro-turystycznego i budzic się w
                ciszy a nie w wyciu jakichś dzieciaków z kolonii.
      • brite Re: Jezu, wszędzie tylko nie Zakopane 27.06.06, 11:39
        Do Zakopanego wybierać się należy na granicach sezonów - albo tuż przed, albo
        tuż po. I ceny niższe, i ludzi mniej. Krupówki to miejce, którego należy unikać,
        zresztą, kto poważny jedzie w Tatry po to, by łazić po Krupówkach? Najwyżej
        wieczorkiem, po zejściu z gór można wstąpić do Piano. A szlaków, na których jest
        mało ludzi, jest kilka.
    • strzyga60 Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 27.06.06, 12:25
      moge polecic z czystym sumieniem kwatere na ul chalubinskiego 21c blisko
      centrum u p bednarza mila atmosfera. parkng darmo przy posesji. jezdze tam
      od lat o roznych porach roku. jest super. w cenie pokoju oczywiscie z
      lazienka jest czajnik szklanki tv i lodowka. w kazdym pokoju balkon.
      • mala1977 do strzyga60 28.06.06, 17:32
        bardzo prosze przeslij mi strone internetowa "twojej" kwatery, bo nie moge jej
        znalezc.dzieki
        • longeta a moze .... 28.06.06, 17:41
          Pieniny,to są fajne górki i jest co zobaczyć.
    • artnow Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 27.06.06, 22:06
      polecam pensjonat Iskra na ulicy Grunwaldzkiej.
      iskra.zakopane.com.pl/
      byłem tam pare razy. Jednak cena jest troszkę wyższa. w tym roku w sezonie 45 PLN za pokój z łazienką.
      5 minut pod skocznie i 5 minut na Krupówki.
      W tym roku jadę gdzie indziej, bo tam w terminie mojego urlopu nie było wolnych miejsc.

Męczennica
    • strzyga60 Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 28.06.06, 19:04
      p. bednarz nie ma strony internt. ale jak poszukasz w kwaterach w zakopanem
      to znajdziesz bo sie reklamuje. moge podac telefon.0182013303 i kom.601483564.
      tam jest naprawde super tylko nie wolno palic papierosow ale ja pale w
      pokoju a przed wyjazde mocno wietrze noi nigdy nie palilam w okolicach
      domu zeby mnie nie zobaczyl z fajka. troche to mnie bawi. czuje sie jak
      uczniak.pozdrawiam. zycze udanego wypoczynku. ja kocham zakopane i
      tatry.
    • strzyga60 Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 28.06.06, 19:52
      moge ci jeszcze podac ze od tej kwatery jest 5min. do krupowek skrecasz w
      kraszewskiego lub witkiewicza a tam wspaniala cukiernia i myk 2 kroki i
      krupowki. noi ta lodowka w pokoju. moj maz lubi miec po rajzie chlodne piwko a
      ja na sniadanko chlodny jugurt.
    • strzyga60 Re: mozecie polecic kwatere w zakopanem? 28.06.06, 19:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka