Dodaj do ulubionych

EKSPERT na podForum Komunikacja

05.02.03, 22:07
OK panie i panowie czekałem długo...

Mam do Was* pytanie: Czy chcielibyście aby na tym podForum zaistniał
jakikolwiek ekspert? Czy Wy* chcecie, aby na górze tego podForum zistaniał
napis, że ktoś tam tu zagląda? Takie działanie mogłoby podnieść prestiż tego
podForum i dla laików zagladajacych tu sporadycznie byłoby wskazówką, ze
warto... także jest to szansa do zainteresowania pisaniem tutaj nowych osób,
moze nawet pasjonatów.

Czy macie* mozliwości ściągnięcia-zainteresowania tą propozycją jakąś osobę
która w danej dziedzinie jest ekspertem? Czy jest ktoś kto powinien zostać
wyróżniony tytułem- "gość Forum"? Ja uważam, że powinien ktoś taki być z
KMST, ale to moja sugestia.

Wszystkie te działania (przy pomocy także Gazety), myślę mogą spowodować
wieksze zainteresowanie się nowych osób tematyką komunikacji.

Czy jestescie czymś takim zainteresowani*?

* osoby często i stale piszace na podForum Komunikacja, oraz zainteresowani.

PS Jakiś czas temu już próbowałem się pytać kilku osób, także z tego
podForum, ale do dziś nie uzyskałem odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruda Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.02.03, 22:41
      Bardzo dobry pomysł. Może ktoś z MPK? Tylko JAK?!

• Gość: Ł.S. Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.toya.net.pl 05.02.03, 23:15
        Gość portalu: Maruda napisał(a):

> Bardzo dobry pomysł. Może ktoś z MPK? Tylko JAK?!
        >
        Rownież uważam, że powinien być to ktoś z MPK.

pzdr,
        łs

• hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 00:17
          O! Odezwałeś się ;-)
          Oczywiście myślałem też o kimś z MPK, ale moje mozliwości znalezienia chetnej
          osoby są małe, jesli nie powiedzieć, że żadne.
          Ale tak czytając, te nieliczne posty, odnoszę wrażenie, że każdy mysli, że
          ekspert może być jeden. Jesli pomysł się podoba, to uważam, że trzeba
          wprowadzać szybko ekspertów, a także ludzi "gość forum". Mam nadzieję, że
          zaglądacie na inne Fora i wiecie mniej więcej o co chodzi- na górze pod tytułem
          jest wymieniona osoba (ekspert lub gość) który odpowiada z danej dziedziny.
          Warunek jest taki- aby ekspert bywał w miarę regularnie, gość ręczy swoim
          nazwiskiem.

Czy ktoś z KMST zechciałby pełnić jedną z wymienionych ról? To podniesie nieco
          prestiż podForum.
    • yarro_ Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 05.02.03, 23:44
      Uwaga, robie wazeline:

<<!!! Flipy na eksperta ;) !!!>>

Już...

Pozdrawiam ;)
      • Gość: bombarder ngt 6 Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 16:32
        moja kandydatura na eksperta ;-) -Ł.S bez komentarza ;-)

• yarro_ Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 17:20
          POPieram ;)
          • geograf Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 19:56
            w tym sęk, że Ł.S. już tu jest, mam nadzieję że będzie, i wiele rzeczy nam wyjaśnia...ale chodzi tu o kogoś kto byłby ciekawym rozmówcą i jeszcze więcej moglibyśmy się dowiedzieć...
            czyli np. ktoś z MPK, ale z wydziału komunikacji UMŁ...
            • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 20:18
              Oczywiście, że masz rację z nowymi osobami.
              Natomiast, też jestem za aby Ł.S. został jakoś wyrózniony, bo niestety, dla
              kogoś nowego takie dwie litery nic nie mówią.
              Inną sprawą, że sam zainteresowany powinien się wreszcie na ten temat
              wypowiedzieć, bo mnie szczerze mówiąc, znudziło się wysyłanie m@ili bez
              odpowiedzi.
              • Gość: Ł.S. Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 20:36
                hubar napisał:

> Oczywiście, że masz rację z nowymi osobami.
                > Natomiast, też jestem za aby Ł.S. został jakoś wyrózniony, bo niestety, dla
                > kogoś nowego takie dwie litery nic nie mówią.

Ale ja wcale nie chcę być wyróżniony i nie uważam się za eksperta.

pzdr,
                łs
                • michal.ch Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 20:45
                  Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> Ale ja wcale nie chcę być wyróżniony i nie uważam się za eksperta.

No patrz ! Tym jednym zdaniem pogrzebałeś nadzieje milionów swoich
                  wielbicieli. :)))

A może by tak pan Dziwisz znalazł czasami czas, żeby wpaść na forum? Obiecuję,
                  że jak nawiążemy po ludzku dyskusję i nowy prezes MPK wykaże się z pozytywnej
                  strony, to przestanę go krytykować.
                • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 20:52
                  > Ale ja wcale nie chcę być wyróżniony i nie uważam się za eksperta.
                  --To jaki masz pomysł lub osobę, która godnie by reprezentowała KMST na Forum?
                  Poza tym już mówiłem, że jeśli będzie jakikolwiek ekspert, to - odpowiada z
                  danej dziedziny. Ty nie muisz być ekspertem, skoro tak bardzo się bronisz, ale
                  dobrym pomysłem byłoby gdyby zaznaczyć, że jestes tu na Forum dostępny.

Skoro nie Ty, to masz może jakiś (realny, a nie Dziwisz) pomysł, na
                  sprowadzenie jakiejś osoby na to Forum?
                  • Gość: Ł.S. Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 21:05
                    hubar napisał:

> Gość portalu: Ł.S. napisał(a):
                    > > Ale ja wcale nie chcę być wyróżniony i nie uważam się za eksperta.
                    > --To jaki masz pomysł lub osobę, która godnie by reprezentowała KMST na
                    Forum?

Jest tu kilka osób, które godnie reprezentują KMST.

> Skoro nie Ty, to masz może jakiś (realny, a nie Dziwisz) pomysł, na
                    > sprowadzenie jakiejś osoby na to Forum?
                    >
                    Niestety nie.

łs
                    • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 21:44
                      > > --To jaki masz pomysł lub osobę, która godnie by reprezentowała KMST na
                      > Forum?
                      --To może jakiś dać napis, że na tym Forum piszą osoby z KMST?
                      > Jest tu kilka osób, które godnie reprezentują KMST.

> Niestety nie.
                      --Nic a nic? Nawet pomysłów? Przecież szeroko rozumiana komunikacja to nie
                      tylko tramwaje i autobusy.
                      • Gość: Ł.S. Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 23:12
                        hubar napisał:

> Gość portalu: Ł.S. napisał(a):
                        > > > --To jaki masz pomysł lub osobę, która godnie by reprezentowała KMST
                        > na
                        > > Forum?
                        > --To może jakiś dać napis, że na tym Forum piszą osoby z KMST?

Na tym forum każdy reprezentuje siebie i niech już tak lepiej zostanie. Forum
                        jest otwarte, może pisać tu każdy i nie za bardzo mi się widzi, żeby pewne
                        wypowiedzi (często bardzo skrajne) były później kojarzone z naszym
                        stowarzyszeniem.

pzdr,
                        łs
                        • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 06.02.03, 23:49
                          Szkoda, że na taką odpowiedź musiałem czekać aż tak długo... troszke to brak
                          szacunku dla czyjegoś czasu i starań. Rozumiem, że nawet nikt nie będzie myślał
                          o sprowadzeniu jakiegoś eksperta? Obym się mylił.
                        • yarro_ Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 07.02.03, 01:15
                          Hm... fałszywa skromnosć, ot co!!
                          • Gość: Ł.S. Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.toya.net.pl 07.02.03, 17:34
                            yarro_ napisał:

> Hm... fałszywa skromnosć, ot co!!

Przykro mi, że tak uważasz. Moim zdaniem ekspert na tym podforum powinien mieć
                            wiedzę techniczną, a takiej ja nie posiadam i biorąc pod uwagę kierunek
                            kształcenia jaki obrałem raczej już posiadał nie będę. Dlatego uważam, że
                            powienien być ktoś z MPK lub z odpowiedniego wydziału UMŁ.

pzdr,
                            łs
                            • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 12.02.03, 00:44
                              > Przykro mi, że tak uważasz. Moim zdaniem ekspert na tym podforum powinien
                              mieć wiedzę techniczną, a takiej ja nie posiadam i biorąc pod uwagę kierunek
                              kształcenia jaki obrałem raczej już posiadał nie będę. Dlatego uważam, że
                              powienien być ktoś z MPK lub z odpowiedniego wydziału UMŁ.
                              --
                              Chwilka, chyba się nierozumiemy. Według Ciebie, ekspert powinien być jeden i
                              tylko z zakresu wiedzy technicznej?
                              No szkoda, że nikt z KMST nie chce firmować własnym nazwiskiem, choćby
                              planowanych imprez, lub stanowiska Klubu. Nie twierdze, że teraz jest inaczej,
                              ale dalej twierdzę, że dla kogoś nieobeznanego z Forum, jesteście tylko dwiema
                              literkami (bez urazy).

PS Czy KMST nie chce choć troszkę reklamy?
    • Gość: Kiefer Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 01:20
      Hubar, z calym szacunkiem, ale my to sobie mozemy chciec. Obawiam sie, ze bez
      wsparcia Redakcji nic nie wyjdzie z akcji 'Ekspert'. Trzeba znalezc kogos, kto
      sie bedzie znal na rzeczy, kto umie obslugiwac ten caly dziwny internet 8-) no
      i pewnie troszeczke mu zaplacic - w koncu bylby to kolejny obowiazek.
      Moze ktos z UM? Nie wiem jaka jest organizacja - czy jest jakis Wydzial
      Komunikacji Zbiorowej.
      Pisalem juz na Forum o sytuacji we Wroclawiu - ale ze wzgledu na nieznajomosc
      wlasnie organizacji nic konkretnie nie moge Ci poradzic.

Ale oczywiscie ekspert by sie przydal, jak najbardziej. Ech...a moze p.
      Rydecki? Tylko, ze pewnie ma duzo innych zajec i czasu miec nie bedzie :-(

Pozdrowienia z Wrocka
      Kiefer
      kiefer#kolej_pl
      • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 08.02.03, 01:39
        Gość portalu: Kiefer napisał(a):
        > Hubar, z calym szacunkiem, ale my to sobie mozemy chciec. Obawiam sie, ze bez
        wsparcia Redakcji nic nie wyjdzie z akcji 'Ekspert'. Trzeba znalezc kogos, kto
        sie bedzie znal na rzeczy, kto umie obslugiwac ten caly dziwny internet 8-) no
        i pewnie troszeczke mu zaplacic - w koncu bylby to kolejny obowiazek.
        --
        Po pierwsze: już rozmawiałem m@ilowo z Redakcją.
        Po drugie: chcieć to móc ;-)
        Po trzecie: znaleźć musimy my, Redakcja tylko potwierdza, że się zgadza
        Po czwarte: praca eksperta jest za frico ze strony Gazety.

> Moze ktos z UM? Nie wiem jaka jest organizacja - czy jest jakis Wydzial
        > Komunikacji Zbiorowej.
        > Pisalem juz na Forum o sytuacji we Wroclawiu - ale ze wzgledu na nieznajomosc
        > wlasnie organizacji nic konkretnie nie moge Ci poradzic.
        --
        UMŁ? Hmmm nie wiem, czy oni będą chcieli z kim kolwiek rozmawiać, co dopiero z
        Forumowiczami.
        Są tu osoby, które w jakiś sposób mogą się z kimś skontaktować, ale nie ja...

> Ale oczywiscie ekspert by sie przydal, jak najbardziej. Ech...a moze p.
        > Rydecki? Tylko, ze pewnie ma duzo innych zajec i czasu miec nie bedzie :-(
        --
        Expert dla stałych gości. Ale dla kogoś nowego, uważam że znaczącym może być
        informacja, że wypowiadają się na tym podForum ludzie choćby z KMST. Ale nic na
        siłę.
        • Gość: Kiefer Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 01:50
          > Po pierwsze: już rozmawiałem m@ilowo z Redakcją.

No, to juz jakis konkret :-)

> Po drugie: chcieć to móc ;-)

yyy... ale 'moc' nie znaczy 'miec' [eksperta, of kors] ;-)

> Po trzecie: znaleźć musimy my, Redakcja tylko potwierdza, że się zgadza

No to trzeba znalezc osobe/osoby, ktore:

1. konstruuja rozklady
          2. decyduja o trasach linii
          3. sa odpowiedzialne za np. otablicowanie
          etc...

Ja po prostu nie wiem, jaka instytucja sie tym zajmuje [otablicowaniem to na
          pewno MPK, ale rozklady?]. Najpierw ktos powinien uskutecznic krotki wyklad nt.
          organizacji transportu zbiorowego w Ld :-)

> Po czwarte: praca eksperta jest za frico ze strony Gazety.

Yyyy... czy to chodzi o to, ze Gazeta placilaby ekspertowi?

> > Ale oczywiscie ekspert by sie przydal, jak najbardziej. Ech...a moze p.
          > > Rydecki? Tylko, ze pewnie ma duzo innych zajec i czasu miec nie bedzie :-(
          > --
          > Expert dla stałych gości. Ale dla kogoś nowego, uważam że znaczącym może być
          > informacja, że wypowiadają się na tym podForum ludzie choćby z KMST. Ale nic
          > na siłę.

Zebym byl dobrze zrozumiany - zagladam na lodzka Komunikacje nie tak dlugo, nie
          na wszystkim sie znam i z zainteresowaniem czytam posty osob, ktore dla mnie sa
          ekspertami w jakims tam 'wycinku komunikacyjnym'. Niemniej jednak [z calym
          szacunkiem dla tych osob] wydaje mi sie, ze ekspertem powinna byc osoba, od
          ktorej coskolwiek zalezy, bo inaczej to bedzie tak jak teraz - prowadzimy sobie
          ciekawsze lub nudniejsze dyskusje, spieramy sie, postulujemy... a cala para
          idzie w gwizdek, nic z tego konkretnego nie wynika [oprocz poszerzenia wiedzy o
          komunikacji].

Taka jest moja prywatna opinia.

Pozdro z Wro
          Kiefer
          kiefer#kolej_pl
          • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 08.02.03, 02:05
            > No to trzeba znalezc osobe/osoby, ktore:
            > 1. konstruuja rozklady
            > 2. decyduja o trasach linii
            > 3. sa odpowiedzialne za np. otablicowanie
            > etc...
            >
            > Ja po prostu nie wiem, jaka instytucja sie tym zajmuje [otablicowaniem to na
            > pewno MPK, ale rozklady?]. Najpierw ktos powinien uskutecznic krotki wyklad
            > nt. organizacji transportu zbiorowego w Ld :-)
            --
            Czy podForum Komunikacja to tylko MPK? Niemniej, czy ktokolwiek może dać choć
            namiary na te osoby i dowiedzieć się czy mają dostęp do sieci???

> > Po czwarte: praca eksperta jest za frico ze strony Gazety.
            > Yyyy... czy to chodzi o to, ze Gazeta placilaby ekspertowi?
            --
            Gazeta nie płaci, zrozumiałe?

> Zebym byl dobrze zrozumiany - zagladam na lodzka Komunikacje nie tak dlugo,
            nie na wszystkim sie znam i z zainteresowaniem czytam posty osob, ktore dla
            mnie sa ekspertami w jakims tam 'wycinku komunikacyjnym'.
            --
            Zgadzam się, dlatego proponuję, aby napisać jako podtytuł podForum, że
            odwiedzają je członkowie KMST lub innych organizacji/stowarzyszeń.

>Niemniej jednak [z calym szacunkiem dla tych osob] wydaje mi sie, ze ekspertem
            powinna byc osoba, od ktorej coskolwiek zalezy, bo inaczej to bedzie tak jak
            teraz - prowadzimy sobie ciekawsze lub nudniejsze dyskusje, spieramy sie,
            postulujemy... a cala para idzie w gwizdek, nic z tego konkretnego nie wynika
            [oprocz poszerzenia wiedzy o komunikacji].
            --Zgadzam się! Tylko powtarzam, czy jest ktokolwiek, kto może przynajmniej
            spróbować? Czy mnie, który tu ma w sumie najmniej do zyskania, najbardziej na
            tym zalezy?
            • michal.ch Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 08.02.03, 13:34
              We Wrocku odpowiada rzcznik Zakładu Dróg i Komunikacji. Może w Łodzi pojawili
              by się nasi spece z UMŁ (np. pani Gawryś).

P.S.
              Zamek - tylko spokojnie. Ja wiem, że na nazwisko Gawryś wyciągasz kałasznikowa
              z szafki, ale ja Cię ładnie proszę: nie strzelaj w monitor! :)))
              • Gość: Ł.S. Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 14:05
                michal.ch napisał:

> We Wrocku odpowiada rzcznik Zakładu Dróg i Komunikacji. Może w Łodzi pojawili
                > by się nasi spece z UMŁ (np. pani Gawryś).
                >
                > P.S.
                > Zamek - tylko spokojnie. Ja wiem, że na nazwisko Gawryś wyciągasz
                kałasznikowa
                > z szafki, ale ja Cię ładnie proszę: nie strzelaj w monitor! :)))

Sądzę, że Zamka bardziej denerwuje nazwisko Giedryś. :))

pzdr,
                łs
                • Gość: michal.ch Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.pai.net.pl 09.02.03, 14:55
                  No fakt. Tyle tych nazwisk, że już nie pamiętam które jest czyje. :)))
                • zamek Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 12.02.03, 01:07
                  > Sądzę, że Zamka bardziej denerwuje nazwisko Giedryś. :))
                  Jeżeli już, to z pewnością tak, ale:
                  1. Szkoda monitora.
                  2. Rozmawiamy o ekspertach, a nie matołach.
                  3. Tak pro forma, to Madame Giedryś przeniosła się na
                  łono MPK.
                  > pzdr,łs
                  Wzajem - Zamek
            • Gość: Kiefer Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 17:30
              > > Ja po prostu nie wiem, jaka instytucja sie tym zajmuje [otablicowaniem to
              > > na pewno MPK, ale rozklady?]. Najpierw ktos powinien uskutecznic krotki
              > > wyklad nt. organizacji transportu zbiorowego w Ld :-)
              > --
              > Czy podForum Komunikacja to tylko MPK?

Oczywiscie, ze nie - to takze drogi, PKS, PKP... ;-)

> Niemniej, czy ktokolwiek może dać choć
              > namiary na te osoby i dowiedzieć się czy mają dostęp do sieci???

To niestety nie do mnie pytanie.

> > > Po czwarte: praca eksperta jest za frico ze strony Gazety.
              > > Yyyy... czy to chodzi o to, ze Gazeta placilaby ekspertowi?
              > --
              > Gazeta nie płaci, zrozumiałe?

Tak. Wiec jest kolejne zadanie - przekonac tego eksperta do dodatkowej pracy
              bez dodatkowej placy.

> > Zebym byl dobrze zrozumiany - zagladam na lodzka Komunikacje nie tak dlugo
              > ,
              > nie na wszystkim sie znam i z zainteresowaniem czytam posty osob, ktore dla
              > mnie sa ekspertami w jakims tam 'wycinku komunikacyjnym'.
              > --
              > Zgadzam się, dlatego proponuję, aby napisać jako podtytuł podForum, że
              > odwiedzają je członkowie KMST lub innych organizacji/stowarzyszeń.

Hm... mowiac brutalnie - co z tego, ze odwiedzaja? Nie widze sensu umieszczania
              takiej inskrypcji.

> >Niemniej jednak [z calym szacunkiem dla tych osob] wydaje mi sie, ze eksper
              > tem
              > powinna byc osoba, od ktorej coskolwiek zalezy, bo inaczej to bedzie tak jak
              > teraz - prowadzimy sobie ciekawsze lub nudniejsze dyskusje, spieramy sie,
              > postulujemy... a cala para idzie w gwizdek, nic z tego konkretnego nie wynika
              > [oprocz poszerzenia wiedzy o komunikacji].
              > --Zgadzam się! Tylko powtarzam, czy jest ktokolwiek, kto może przynajmniej
              > spróbować? Czy mnie, który tu ma w sumie najmniej do zyskania, najbardziej na
              > tym zalezy?

Mnie tez na tym zalezy, tylko widzisz... bedac we Wrocku, w srodku sesji
              niespecjalnie mi latwo szukac eksperta...

Pozdroofki
              Kiefer

• hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 08.02.03, 18:12
                > Oczywiscie, ze nie - to takze drogi, PKS, PKP... ;-)
                --
                Zgadzam się! Może z tych dziedzin, ktoś może poszukać eksperta?

> Tak. Wiec jest kolejne zadanie - przekonac tego eksperta do dodatkowej pracy
                > bez dodatkowej placy.
                --
                Dlatego szukamy wśrod pasjonatow a nie dorobkiewiczów.

> Hm... mowiac brutalnie - co z tego, ze odwiedzaja? Nie widze sensu
                umieszczania takiej inskrypcji.
                --
                Czyli najlepiej kąpać się we własnym sosie, bez nawet prób ściągnięcia nowych
                osób?

> Mnie tez na tym zalezy, tylko widzisz... bedac we Wrocku, w srodku sesji
                > niespecjalnie mi latwo szukac eksperta...
                --
                Ja mowię o tym od dobrych dwóch miesięcy. Spytaj się Geo i Ł.S. czemu dopiero
                ja musiałem spytać się o to na Forum.
                • Gość: Kiefer Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 12:43

> Gość portalu: Kiefer napisał(a):
                  > > Oczywiscie, ze nie - to takze drogi, PKS, PKP... ;-)
                  > --
                  > Zgadzam się! Może z tych dziedzin, ktoś może poszukać eksperta?

No to szukamy eksperta czy zespolu ekspertow?

> > Tak. Wiec jest kolejne zadanie - przekonac tego eksperta do dodatkowej pra
                  > > cy bez dodatkowej placy.
                  > --
                  > Dlatego szukamy wśrod pasjonatow a nie dorobkiewiczów.

? Dorobkiewicza? A nie mylisz pojec przypadkiem?
                  Na czytaniu na forum ekspert sie nie dorobi 8-) A IMHO uczciwsza jest
                  umowa 'placa za prace'.

> > Hm... mowiac brutalnie - co z tego, ze odwiedzaja? Nie widze sensu
                  > umieszczania takiej inskrypcji.
                  > --
                  > Czyli najlepiej kąpać się we własnym sosie, bez nawet prób ściągnięcia nowych
                  > osób?

? Nie rozumiem. Mowie o samym napisie mowiacym, ze Forum odwiedzaja Takie-To-A-
                  Takie-Osoby. Dla mnie to takie mieszanie gorzkiej herbaty w nadziei, ze sie
                  zrobi od tego slodsza...

Pozdrowienia
                  Kiefer
                  • hubar Re: EKSPERT na podForum Komunikacja 09.02.03, 14:26
                    > No to szukamy eksperta czy zespolu ekspertow?
                    --
                    No gdy będzie tylko jeden, to czy nie zaszyfladkuje się tego Forum jako tylko z
                    konkretnej dziedziny? No chyba, że własnie o to chodzi :-/

> ? Dorobkiewicza? A nie mylisz pojec przypadkiem?
                    > Na czytaniu na forum ekspert sie nie dorobi 8-) A IMHO uczciwsza jest
                    > umowa 'placa za prace'.
                    --
                    Nie mylę pojęć, ale zwracam uwagę, ze szukamy takiej osoby (z tego wynikają
                    trudności w znalezieniu), która będzie chciała tu wchodzić (jak my) a nie
                    musiała, bo dostanie za to kasę.

> ? Nie rozumiem. Mowie o samym napisie mowiacym, ze Forum odwiedzaja Takie-To-
                    A-Takie-Osoby. Dla mnie to takie mieszanie gorzkiej herbaty w nadziei, ze sie
                    zrobi od tego slodsza...
                    --
                    hmmm moze od nadzieji się coś zacznie... pewnie, że takie działanie nic nie
                    zmieni, ale nada jakiś szyld i wskazówke dla nowo przybyłych. Oczywiście, nie
                    ma to sensu jesli będzie tylko ten jeden szyld, bo wtedy zaistnieje taka
                    sytuacja jakiej bym nie chciał (mogę mieć swoje zdanie?) tu widzieć- tzn
                    rozmawia się tylko i wyłacznie o jednym aspekcie "komunikacji".
                    • Gość: Kiefer Re: EKSPERT na podForum Komunikacja IP: *.vline.pl 13.02.03, 01:09

> > No to szukamy eksperta czy zespolu ekspertow?
                      > --
                      > No gdy będzie tylko jeden, to czy nie zaszyfladkuje się tego Forum jako tylko
                      > z konkretnej dziedziny? No chyba, że własnie o to chodzi :-/

Gdzie ekspertow szesc, tam nie ma co czytac!
                      Wole jednego eksperta, ale konkretnego.
                      A mi nie chodzi o 'zaszyfladkowanie' tylko o wyjasnienie. Bez imputowania
                      prosze! :-)

> > ? Dorobkiewicza? A nie mylisz pojec przypadkiem?
                      > > Na czytaniu na forum ekspert sie nie dorobi 8-) A IMHO uczciwsza jest
                      > > umowa 'placa za prace'.
                      > --
                      > Nie mylę pojęć, ale zwracam uwagę, ze szukamy takiej osoby (z tego wynikają
                      > trudności w znalezieniu), która będzie chciała tu wchodzić (jak my) a nie
                      > musiała, bo dostanie za to kasę.

No... szukajcie tatka latka :-( [obawiam sie]

> > ? Nie rozumiem. Mowie o samym napisie mowiacym, ze Forum odwiedzaja Takie-
                      > To-
                      > A-Takie-Osoby. Dla mnie to takie mieszanie gorzkiej herbaty w nadziei, ze sie
                      > zrobi od tego slodsza...
                      > --
                      > hmmm moze od nadzieji się coś zacznie... pewnie, że takie działanie nic nie
                      > zmieni,

A moglbys sie zdecydowac? To cos sie zacznie - czy nic to nie da?

> ale nada jakiś szyld i wskazówke dla nowo przybyłych.

Jaka wskazowke? Jaki szyld? /me nie rozumie i prosi o objasnienie...

> Oczywiście, nie
                      > ma to sensu jesli będzie tylko ten jeden szyld

To czemu zes sie uparl na ten jeden szyld?

>, bo wtedy zaistnieje taka
                      > sytuacja jakiej bym nie chciał (mogę mieć swoje zdanie?) tu widzieć- tzn
                      > rozmawia się tylko i wyłacznie o jednym aspekcie "komunikacji".

Tytul forum: 'Komunikacja' jest dostatecznie zrozumialy [chyba?]. Natomiast,
                      powtarzam, nazwanie kogos z nas ekspertem niczego absolutnie nie zmieni.
                      Zatrudnienie eksperta, od ktoregos naprawde cos zalezy pozwoli temu podforum
                      przejsc od akademickiej dyskusji [kreatywnej,inspirujacej,potrzebnej - ale
                      niczego nie zmieniajacej w otaczajacej nas rzeczywistosci] do
                      pytan/odpowiedzi/konkretnych dzialan.

Tak ja to widze, nauczony doswiadczeniem forum wroclawskiego.

Nocne Pozdroofki
                      Kiefer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka