Dodaj do ulubionych

Przejazd przez Łódź - DK1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:40
Witam wszystkich!
W sobotę 29 lipca będę przejeżdżał przez Łódź w drodze z Katowic nad morze (sobota przed południem). Dowiedziałem sie o remoncie i zwężeniu ul. Włókniarzy i w związku z tym zastanawiam się, czy:
1) jechać zalecanym objazdem, mijając śródmieście od wschodu (Śmigłego-Rydza, Kopcińskiego... Łagiewnicka) - podobno też jest tam jakies zwęzenie i korki.
2)próbować przez centrum (al. Politechniki, Kościuszki, Zachodnia, Zgierska)
3) jednak pchać sie na Włókniarzy, licząc na to, że większość pojazdów od strony Katowic wybierze objazd po sronie wschodniej i ruch na tej trasie obywać się będzie w miarę płynnie?
Druga sprawa to rozkopane rondo w Emilii. Jeżeli remont się nie skończy zgodnie z planem 21 VII, to może w ogóle lepiej już w Piotrkowie skręcić na DW716 i przez Koluszki, Brzeziny, Stryków przepchnąć się do Ozorkowa?

Czy ktoś obeznany mógłby mi coś dorzdzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sokół Re: Przejazd przez Łódź - DK1 IP: *.lodz.msk.pl 20.07.06, 20:07
      najlepiej objechać Łódź drogą nr 71
    • Gość: Slavekk Re: Przejazd przez Łódź - DK1 IP: 195.69.80.* 20.07.06, 21:36
      > W sobotę 29 lipca będę przejeżdżał przez Łódź w drodze z Katowic
      > nad morze (sobota przed południem). Dowiedziałem sie o remoncie
      > i zwężeniu ul. Włókniarzy
      (...)

W sobotę przed południem to IMHO nigdzie korków dużych nie będzie i każdy
      wariant jest dobry...;)

> 1) jechać zalecanym objazdem, mijając śródmieście od wschodu
      > (Śmigłego-Rydza, Kopcińskiego... Łagiewnicka)
      > - podobno też jest tam jakies zwęzenie i korki.

Zwęzenie jest ale tylko na wiadukcie Kopcińskiego zamiast 3 pasów w każdą
      stronę są 2. Korki się nie tworzą a o tej porze tym bardziej.
      Jeśli już tą trasą to jechać Łagiewnicką do końca tj. do Łagiewnik i do Zgierza
      wjeżdżać od wschodu.

> 2)próbować przez centrum (al. Politechniki, Kościuszki, Zachodnia, Zgierska)

jeśli tu to Politechniki-Żeromskiego-Legionów-Cmentarna-Karskiego-Drewnowska-
      Zachodnia (lub Drewnowska-Piwna-Limanowskiego-Zachodnia)

Już Ci ktoś radził drogę 71. Ja bym radził dokładniej tak:
      Za skrzyżowaniem DK1/DW714 na wiadukcie zjazd z DK1 i ul. Rudzką do
      Pabianickiej.
      W Pabianicką w lewo i po 500m (za zajezdnią tramwajową)w prawo w Chocianowicką.
      Jadąc cały czas prosto wyjedziesz na DK71 w Konstantynowie.
      Stąd do Aleksandrowa DK71.
      W Aleksandrowie z DK71 zjeżdżasz (w lewo) po 450m za skrzyżowaniem DK71/DK72 w
      ul. Daszyńskiego.
      Dalej droga (z pierwszeństwem dla ciebie) poprowadzi przez Rudę Bugaj, Ignacew
      (3 różne Ingnacewy...;-), Parzęczew aż do Łęczycy i DK1.

> Druga sprawa to rozkopane rondo w Emilii. Jeżeli remont
      > się nie skończy zgodnie
      > z planem 21 VII, to może w ogóle lepiej już
      > w Piotrkowie skręcić na DW716 i pr
      > zez Koluszki, Brzeziny, Stryków przepchnąć się do Ozorkowa?

Jest tylko jeden powód, dla którego to mogłoby być opłacalne - 2 tygodnie
      wcześniej (15go) przy zmianie turnusów korek na DK1 przy DK2 w Krośniewicach
      miał 12km...;-) Jeśli to się powtórzy to lepiej byłoby za Strykowem skręcić na
      Piątek i Kutno by na DK1 wbić się gdzieś w okolicach Lubnia...
      Ale i tak jechałbym raczej Rzgów-Andrespol-Nowosolna-Sierżnia-Stryków a nie tak
      daleko.
      Ja bym wybrał wariant przez Konstantynów. W razie problemów w Krośniewicach
      objechać to skrzyżowanie trasą Zalesie-Nowe-DK2 na zachód i przed Krośniewicami
      na pólnoc przez Krośniewice Błonie

AutoMapa by się przydała...
      • camelot Re: Przejazd przez Łódź - DK1 20.07.06, 23:32
        Ja mysle że przjazd przez Łodź to mały pikuś. Najweiecej czasu stracisz
        przejeżdzając przez Krośniewice.
        • kotbert Jeśli w Krośniewicach będzie tak koszmarny korek 21.07.06, 07:43
          jak ostatnio, polecam skręcić za Łęczycą w Topoli Królewskiej na Kutno, stamtąd pojechać drogą na Płock i w Gostyninie odbić w lewo na Kowal.
          • Gość: pzmigr Re: Jeśli w Krośniewicach będzie tak koszmarny ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:35
            Dziękuję za wskazówki. Rzeczywiście o Krośniewicach zapomniałem. Znając siebie, pewnie zdecyduję się na któreś rozwiązanie w ostatniej chwili:-)
        • Gość: driver Re: Jedż na Kowal!!! IP: *.toya.net.pl 23.07.06, 23:18
          dużo lepsza droga i szybsza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka