Dodaj do ulubionych

Nocka - fotoreportaż

IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 17:05
Witam!

Na swojej stronce zamieściłem fotoreportaż z łódzkiej nocki. Kto ma ochotę
przejrzeć - zapraszam!

www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje

pzdr,
łs
Obserwuj wątek
    • Gość: flip Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.p.lodz.pl 08.02.03, 20:58
      Mile zdjecia, a najbardziej to na Cmentarnej...
      • Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 22:32
        Gość portalu: flip napisał(a):

> Mile zdjecia, a najbardziej to na Cmentarnej...

Dzięki. Własnie jadną z moich refleksji po obejrzeniu zdjęć jest to, że powinno
        być więcej fotostopów w ścisłej zabudowie miejskiej. Focenie prawie tylko na
        pętlach to przyzwyczjenie z imprez dziennych, gdzie ze wzgledu na ruch liniowy
        nie jest to możliwe. Ale jak będzie jeszcze impreza nocna to... :)

pzdr,
        łs
        • Gość: flip Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.p.lodz.pl 09.02.03, 00:35
          My tez takie z domami najbardziej lubimy. Albo zmostami, tunelami... Ale jak
          sie spotkaja dwa przegubowce albo jak jest N-ka, to juz tych domow, tuneli i
          mostow nie musi byc nawet.
          Szanujmy, panowie, wspomnienia...
          • Gość: michal.ch Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.pai.net.pl 10.02.03, 16:04
            Wiem, że wczesnie mi się przypomniało, ale można było zrobić fotostop przy
            oświetlonym w nocy pałacu Poznańskiego.
    • hubar Re: Nocka - fotoreportaż 08.02.03, 21:05
      Fajne zdjęcia...
      Rozumiem charakter zarówno strony jak i imprezy, ale czy na żadnej z fotografi
      nie ma uwiecznionego człowieka?
      • Gość: bombarder ngt 6 Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 21:58
        główna postacia jest tramwaj ;-) i to my najbardziej cenimy ;-) my milosnicy
        tramwajow ;-)
      • Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 22:34
        hubar napisał:

> Fajne zdjęcia...
        > Rozumiem charakter zarówno strony jak i imprezy, ale czy na żadnej z
        fotografi
        > nie ma uwiecznionego człowieka?

Są, ale ze względu na długi czas naświetlania porozmazywali się. :)
        A focenie z lampą na otwartym powietrzu dałoby marny efekt.

pzdr,
        łs
      • yarro_ Re: Nocka - fotoreportaż 09.02.03, 12:19
        Hm. Ludzi nie ma, bo sie ich wyrzuca ze zdjęć ;) ... nie zawsze na sposób
        wersalski ;)
        • Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 09.02.03, 18:55
          yarro_ napisał:

> Hm. Ludzi nie ma, bo sie ich wyrzuca ze zdjęć ;) ... nie zawsze na sposób
          > wersalski ;)

Ale, pewnie jak pamiętasz, dbałem o to, żeby ten sposób był jak najbardziej
          delikatny. :)

pzdr,
          łs
          • yarro_ Re: Nocka - fotoreportaż 10.02.03, 18:03
            No ba! :)

Czy ja mam jakieś zastrzeżenia?
    • Gość: Maruda Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.02.03, 22:19
      Świetne zdjęcia. Co zwróciło moją uwagę- 5N ma drzwi po oby stronach? Po co?
      • Gość: łażej Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.34.* 08.02.03, 22:32
        Gość portalu: Maruda napisał(a):

> Co zwróciło moją uwagę- 5N ma drzwi po oby stronach? Po co?

Bo to jest tramwaj dwukierunkowy. Pasażerowie w Łodzi zawsze wysiadają z prawej
        strony tramwaju (patrząc w stronę kierunku jazdy). Więc kiedy tramwaj zmieniał
        kierunek jazdy, wysiadali przez drzwi po stronie przeciwległej.
        • Gość: Maruda Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.02.03, 00:29
          No tak- nie pomyślałem o tym, że na podmiejskich czasem nie było pętli...

thx.
          • Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 09.02.03, 00:33
            Gość portalu: Maruda napisał(a):

> No tak- nie pomyślałem o tym, że na podmiejskich czasem nie było pętli...

Ale również na miejskich początkowo nie było pętli.

pzdr,
            łs
            • Gość: flip najdziwniejszy trojkat IP: *.p.lodz.pl 09.02.03, 00:45
              ... widzielismy ostatnio w Poczdamie na Berliner Straße, gdzie konczy sie
              linia przed wjazdem na most w kierunku Berlina (Glienicker Brücke).
              Tramwaj z miasta (zdaje sie, dzisiaj Combino) jedzie normalnie trasa dwutorowa,
              po czym zjedza na prawo, miedzy domki i wille, gdzie jest bok "trojkata". Tam
              wypuszcza ludzi, odstaje troche - po czym jedzie do tylu z pulpitu cofania
              wjezdzajac na torowisko w jezdni i tak dalej jeszcze ze dwiescie metrow na oko.
              W ten sposob dojezdza do wspomnianego mostu. Widocznie za NRD, kiedy most byl
              przejsciem przez mur dla wojskowych, trojkat zawracania zrobili w godziwej
              przed nim odleglosci, a teraz nikomu nie chcialo sie tego zmieniac. Autobus
              berlinski, ktory ma tam krancowke najpierw podjezdza na peron, gdzie sie wsiada
              do tramwaju, po czym jedzie dalej i zawraca przy trojkacie. Wszystko po to, by
              ludzie nie musieli daleko chodzic. Nie musze dodawac, ze jest czasowo
              skoordynowany z tramwajem, bo to tam oczywiste.
              • play_lodz Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> 09.02.03, 12:09
                A gdzie są te reportaże???? Ostatnia data aktualizacji : 19. stycznia 2003??

www.lodzkie.tramwaje.prv.pl ????

to tu?
                • yarro_ Re: Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> 09.02.03, 12:23
                  www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje
                  • Gość: bombarder ngt 6 Re: Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> IP: *.toya.net.pl 09.02.03, 17:44
                    ja widzialem;-)
                    szczegonie cennse sa zdiecia lini nocnej 104 ;-)
                    • michal.ch Re: Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> 10.02.03, 11:49
                      Jak się komuś nie ładują, to odświerzać stronę do skutku. A jak nie, to
                      wyczyścić cookies.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka