Gość: Ł.S. IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 17:05 Witam! Na swojej stronce zamieściłem fotoreportaż z łódzkiej nocki. Kto ma ochotę przejrzeć - zapraszam! www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flip Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.p.lodz.pl 08.02.03, 20:58 Mile zdjecia, a najbardziej to na Cmentarnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 22:32 Gość portalu: flip napisał(a): > Mile zdjecia, a najbardziej to na Cmentarnej... Dzięki. Własnie jadną z moich refleksji po obejrzeniu zdjęć jest to, że powinno być więcej fotostopów w ścisłej zabudowie miejskiej. Focenie prawie tylko na pętlach to przyzwyczjenie z imprez dziennych, gdzie ze wzgledu na ruch liniowy nie jest to możliwe. Ale jak będzie jeszcze impreza nocna to... :) pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.p.lodz.pl 09.02.03, 00:35 My tez takie z domami najbardziej lubimy. Albo zmostami, tunelami... Ale jak sie spotkaja dwa przegubowce albo jak jest N-ka, to juz tych domow, tuneli i mostow nie musi byc nawet. Szanujmy, panowie, wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.ch Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.pai.net.pl 10.02.03, 16:04 Wiem, że wczesnie mi się przypomniało, ale można było zrobić fotostop przy oświetlonym w nocy pałacu Poznańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nocka - fotoreportaż 08.02.03, 21:05 Fajne zdjęcia... Rozumiem charakter zarówno strony jak i imprezy, ale czy na żadnej z fotografi nie ma uwiecznionego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombarder ngt 6 Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 21:58 główna postacia jest tramwaj ;-) i to my najbardziej cenimy ;-) my milosnicy tramwajow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 22:34 hubar napisał: > Fajne zdjęcia... > Rozumiem charakter zarówno strony jak i imprezy, ale czy na żadnej z fotografi > nie ma uwiecznionego człowieka? Są, ale ze względu na długi czas naświetlania porozmazywali się. :) A focenie z lampą na otwartym powietrzu dałoby marny efekt. pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: Nocka - fotoreportaż 09.02.03, 12:19 Hm. Ludzi nie ma, bo sie ich wyrzuca ze zdjęć ;) ... nie zawsze na sposób wersalski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 09.02.03, 18:55 yarro_ napisał: > Hm. Ludzi nie ma, bo sie ich wyrzuca ze zdjęć ;) ... nie zawsze na sposób > wersalski ;) Ale, pewnie jak pamiętasz, dbałem o to, żeby ten sposób był jak najbardziej delikatny. :) pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: Nocka - fotoreportaż 10.02.03, 18:03 No ba! :) Czy ja mam jakieś zastrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.02.03, 22:19 Świetne zdjęcia. Co zwróciło moją uwagę- 5N ma drzwi po oby stronach? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.34.* 08.02.03, 22:32 Gość portalu: Maruda napisał(a): > Co zwróciło moją uwagę- 5N ma drzwi po oby stronach? Po co? Bo to jest tramwaj dwukierunkowy. Pasażerowie w Łodzi zawsze wysiadają z prawej strony tramwaju (patrząc w stronę kierunku jazdy). Więc kiedy tramwaj zmieniał kierunek jazdy, wysiadali przez drzwi po stronie przeciwległej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.02.03, 00:29 No tak- nie pomyślałem o tym, że na podmiejskich czasem nie było pętli... thx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: Nocka - fotoreportaż IP: *.toya.net.pl 09.02.03, 00:33 Gość portalu: Maruda napisał(a): > No tak- nie pomyślałem o tym, że na podmiejskich czasem nie było pętli... Ale również na miejskich początkowo nie było pętli. pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip najdziwniejszy trojkat IP: *.p.lodz.pl 09.02.03, 00:45 ... widzielismy ostatnio w Poczdamie na Berliner Straße, gdzie konczy sie linia przed wjazdem na most w kierunku Berlina (Glienicker Brücke). Tramwaj z miasta (zdaje sie, dzisiaj Combino) jedzie normalnie trasa dwutorowa, po czym zjedza na prawo, miedzy domki i wille, gdzie jest bok "trojkata". Tam wypuszcza ludzi, odstaje troche - po czym jedzie do tylu z pulpitu cofania wjezdzajac na torowisko w jezdni i tak dalej jeszcze ze dwiescie metrow na oko. W ten sposob dojezdza do wspomnianego mostu. Widocznie za NRD, kiedy most byl przejsciem przez mur dla wojskowych, trojkat zawracania zrobili w godziwej przed nim odleglosci, a teraz nikomu nie chcialo sie tego zmieniac. Autobus berlinski, ktory ma tam krancowke najpierw podjezdza na peron, gdzie sie wsiada do tramwaju, po czym jedzie dalej i zawraca przy trojkacie. Wszystko po to, by ludzie nie musieli daleko chodzic. Nie musze dodawac, ze jest czasowo skoordynowany z tramwajem, bo to tam oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
play_lodz Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> 09.02.03, 12:09 A gdzie są te reportaże???? Ostatnia data aktualizacji : 19. stycznia 2003?? www.lodzkie.tramwaje.prv.pl ???? to tu? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> 09.02.03, 12:23 www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombarder ngt 6 Re: Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> IP: *.toya.net.pl 09.02.03, 17:44 ja widzialem;-) szczegonie cennse sa zdiecia lini nocnej 104 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Gdzie są zdjęcia <hlip, hlip> 10.02.03, 11:49 Jak się komuś nie ładują, to odświerzać stronę do skutku. A jak nie, to wyczyścić cookies. Odpowiedz Link Zgłoś