Dodaj do ulubionych

Bunt pod kaloryferem

IP: *.ruca.ua.ac.be 08.02.03, 20:01
Brawo Heniu Bartczak - nareszcie przejrzales,
coz lepiej pozno niz wcale.
Obserwuj wątek
    • Gość: ysiu Re: Bunt pod kaloryferem IP: 212.244.177.* 10.02.03, 08:52
      Kolejnym krokiem powinien być techniczny demontaż zarządu
      RSM "Bawełny"
    • a_za Re: Bunt pod kaloryferem 10.02.03, 12:19
      Jestem członkiem spółdzielni Bawełna. (os. Zbiorcza). Sprawa rozliczeń według
      podzielników bardzo nas bulwersuje. W siedzibie zarządu leżą stosy pism.
      Lokatorzy, w większości starsi ludzie, wiedzą, że jest źle, ale nie wiedzą co.
      Po prostu rozliczająca nas Viterra manipuluje wynikami i z pełną aprobatą władz
      Bawełny zawyża koszty ogrzewania o 30, 40 a nawet 50%. Ludzie przez 40 lat
      podpisywali każdy dokument, nie czytając go i nie analizując. Dalej tak robią.
      A wystarczyło przeanalizować dokładnie druki rozliczeń jakie dostarczyła nam
      Viterra. Pouczyłam każdego lokatora, do którego mogłam dotrzeć. Efekt - korekty
      kosztów w dół o 30, 40 a nawet 50%. Ci, którzy nie wystąpili o korektę dalej
      płaczą i płacą. W normalnym kraju, po tak licznych sygnałach oszustwa, wszyscy
      winni tłumaczyli by się przed prokuratorem. U nas - nawet prasa nie potrafi
      naświetlić problemu. Uwypuklają tragedię płacących i arogancję prezesów bo to
      jest medialne. Ale kto by się narażał, żeby wytknąć oszustwo największej firmie
      rozliczającej w Polsce? A władzom spółdzielni współudział w oszustwie?
      Przytoczę tłumaczenie faktu "pomyłki" w rozliczeniu, skierowane do jednej z
      lokatorek naszego osiedla, przez Viterrę: "Wskutek, łączenia wielu
      nieruchomości w jedną, w nielicznych przypadkach nastąpiła migracja danych w
      systemie komputerowym. Są to odosobnione przypadki, za które serdecznie
      przepraszamy." W naszej klatce schodowej, na 12 lokatorów nastąpiło 12
      przypadków "migracji danych".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka