Gość: bosman IP: *.interserwer.pl 26.07.06, 08:51 Lech Wałęsa chce wprowadzenia zakazu lądowania na gdańskim lotnisku dla samolotów taniej linii lotniczej Wizz Air. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3507502.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czechy11 Re: Wałęsa chce wyrzucić Wizzaira 26.07.06, 09:09 Zapraszamy Wizzaira do Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profes79 Re: Wałęsa chce wyrzucić Wizzaira IP: 81.144.141.* 26.07.06, 22:30 Od razu przygotuj reklame: piwo z kija rozcienczane woda tylko funta za pol litra! Naplyw angoli gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Wałęsa chce wyrzucić Wizzaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:03 A ja byłem i widziałem :D (koczowałem całą noc na poranny lot do wawy) z pośród 7 reklam (wieeelkich)3 są Wiza, na lotny do PL, m.in: Piwo za 0,49pounds, thirsty ? bokk a flight to poland ! Są reklamy Gdanska, Kraka, Wawy i Katowic. Mam foto jak by ktoś chciał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Wałęsa chce wyrzucić Wizzaira IP: *.softlab.gda.pl 27.07.06, 11:58 Jao Stowarzyszenie pozwoliliśmy sobie skorzystać z Twojego pomysłu, tym bardziej, że jestem na urlopie w okolicy Gdańska i sprawa wydaje się podobna do analogicznej sytuacji z listopada ub. roku, kiedy to Gdańsk wystąpił do Centralwings aby przeniosło się z Łodzi do Gdańska (to łódzkie władze robiły wtedy temu przewoźnikowi problemy). Oto treść zaproszenia: "Z uwagą zapoznaliśmy się ze stanowiskiem Pana Lecha Wałęsy, który na łamach ogólnopolskiej "Gazety Wyborczej" domaga się wprowadzenia zakazu lądowania dla samolotów taniej linii lotniczej Wizzair w Porcie Lotniczym Trójmiasto, którego jest Patronem. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3507502.html W związku z powyższym Stowarzyszenie "Lotnisko dla Łodzi" pragnie zaprosić Wizzair - największą tanią linię lotniczą w Polsce do przeniesienia swoich połączeń lotniczych do Łodzi. Mieszkańcy Łodzi i regionu z radością powitają nowego przewoźnika na łódzkim niebie, są także gotowi na życzliwe przyjęcie turystów, przybywających do naszego miasta z różnych stron Europy. Aktualny potencjał łódzkiego lotniska, w promieniu 150 km którego mieszka aż 11 mln ludzi, w pełni uzasadnia otwarcie połączeń do: Cork, Dortmundu, Glasgow, Hamburga, Liverpoolu, Londynu, Kolonii i Stockholmu." Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Wałęsa chce wyrzucić Wizzaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:53 www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1765.81.3.2.5.1.0.1.htm TRANSPORT ŁÓDŹ WALCZY Z GDAŃSKIEM Pojedynek o WizzAir Łódzkiemu lotnisku nie uda się odebrać Gdańskowi połączeń węgierskiej taniej linii WizzAir. Na konkurencyjnym rynku lotniczym nie tylko linie lotnicze wyrywają sobie klientów lecz także porty lotnicze. Po tym jak Lech Wałęsa wezwał do wprowadzenia zakazu lądowań samolotów WizzAir na lotnisku jego imienia w Gdańsku, propozycję ich przyjęcia złożyła Łódź. Wałęsę oburzyły reklamy węgierskiego przewoźnika, w których kusił klientów przylotem do Gdańska, zachwalając go jako miejsce, w którym można dobrze zjeść i wypić. Dla byłego prezydenta było to obraźliwe, bo kolebka Solidarności ma wiele innych zalet, którymi powinna kusić turystów. Tuż po wypowiedzi Wałęsy Paweł Melcer, prezes Stowarzyszenia Lotnisko Dla Łodzi, powiązanego z portem lotniczym w tym mieście, wysłał do WizzAir list, w którym zaprosił Węgrów do przeniesienia połączeń do Łodzi. – Warto przypomnieć, że kiedy w zeszłym roku linie Centralwings miały problemy z negocjacjami w Łodzi, władze lotniska w Gdańsku wystąpiły do Centralwings o przeniesienie łódzkiej części ich przedsięwzięcia właśnie do Gdańska – mówi Paweł Melcer. Efekt propozycji Łodzi będzie pewnie taki sam jak zeszłorocznej oferty Gdańska, czyli żaden. Włodzimierz Machczyński, prezes Portu Lotniczego Gdańsk, twierdzi, że Łódź nie ma co liczyć na WizzAir, bo konflikt między Wałęsą a węgierską linią jest już zażegnany, a prezes WizzAir wyraził ubolewanie z powodu niestosownej reklamy. Cezary Pytlos Najbardziej rozśmieszyło mnie "powiązanie" Stowarzyszenia z lotniskiem, ale w tym przypadku nie warto robić z tego afery. Ważne, że przypomniano przewoźnikowi o Łodzi, zwłaszcza że w jakiś sposób ratuje go to z PR-owej opresji. Niestety mając takie władze a nie inne jesteśmy zdani w tym obszarze jedynie na takie sztuczki. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
kriku niestety 01.08.06, 01:48 Pawle, szacunek za chęci (jak zawsze). ps. dobrze, że istnieje Ryan - Bogu dzięki, bo chyba inni nie mają tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: niestety IP: 80.50.205.* 02.08.06, 12:24 Hej, Na razie nie zdarzyło się nic takiego, co by mogło mnie wyprowadzić z przekonania, że Lublinek jest atrakcyjny dla linii lotniczych, a jedyne co ma nieatrakcyjne to swoje władze. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: niestety 03.08.06, 00:10 > Na razie nie zdarzyło się nic takiego, co by mogło mnie wyprowadzić z > przekonania, że Lublinek jest atrakcyjny dla linii lotniczych, oj, ekipa handling'owa jest coraz bardziej atrakcyjna, a co dopiero sie kryje w murach portu tego można się tylko domyślać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: niestety 03.08.06, 00:12 A kto to jest Wałęsa że chce wyrzucić coś z Rębiechowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:11 camelot napisał: > A kto to jest Wałęsa że chce wyrzucić coś z Rębiechowa. To byly reprezentant Polski w skoku wzwyż. Odpowiedz Link Zgłoś