Gość: skandalista IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 08:07 Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lucasssoo Re: Scheda po Galbeksie zmienia właściciela IP: 212.160.172.* 01.08.06, 09:58 moj kumpel wplacil tam kase juz pare lat temu i do tej pory nic nie dostal...moim zdaniem powinni posszkodowani dostac tam mieszkania za mala doplata....kropa rusz du$^$ i zrob cos z tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Scheda po Galbeksie zmienia właściciela IP: *.cache.org / 82.177.11.* 01.08.06, 10:20 Szkoda ze Wyborcza zainteresowała się sprawą po 5 latach od upadłości!!!!!. Galbex też był winien GW za ogłoszenia ok. 200tyś PLN. Ciekawe czy oddał. Dla szerszej informacji i dla przestrogi. Wspólnicy Spółki Galbex S.C to Jacek Dynarek i Przemysław Cymerman. Aktywnie działała też szefowa marketingu Viola Grabska. Trzymajcie sie z dala od tych ludzi.Już od dawna powinni siedzieć na smutnej za oszustwo z art. 286 KK. Niestety prokuratura woli zajmowac się Peczakami i innymi. Sprawę Galbexu prowadzi od 5 lat bezskutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Scheda po Galbeksie zmienia właściciela IP: *.bremultibank.com.pl 01.08.06, 11:40 Współczuję wszystkim poszkodowanym :( To ludzie powinni być na pierwszym miejscu. A tu US, ZUS, jakies koszty upadłościowe, ważniejsze niż ludzkie dramaty!!! Płakać się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Scheda po Galbeksie zmienia właściciela 01.08.06, 12:11 Niestety ale takie jest prawo. Decyduje kolejność i hierarchia wierzycieli. Szkoda, ponieważ utrata dorobku życia w skali gospodarstwa domowego stanowi wielki uszczerbek. Niegdyś, podczas udzielania wywiadu dla "GW" zapytałem dlaczego gazeta Łodzka nieustannie reklamuje "Galbex" (kłopoty tej spółki były tajemnicą poliszynela). Usłyszałem w odpowiedzi, że pomimo wielkich niespłaconych zobowiązań wobec "Agory" SA jest presja aby kolejne ogłoszenia o promocjach, mieszkaniach za 7 777 zł nadal się ukazywały. Znam właścicieli firmy jako sympatycznych ludzi. Cóż, przeszarżowali, nie zauważyli wtedy recesji na rynku nieruchomości. Z uwagą śledził będę losy inwestycji i zasiedlanie budynku przy ul. Suchej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syndyk Re: Scheda po Galbeksie zmienia właściciela IP: *.cache.org / 82.177.11.* 01.08.06, 13:43 Człowieku zastanów się o czym piszesz!!!! zostawienie spółki cywilnej z 40mln zadłużeniem przy takich obrotach jakie miał Galbeź, nie jest zwykłym przeszarżowaniem ale celowym działaniem skierowanym na wyłudzeniem pieniędzy. Pytanie czym się różni wyłudzenie pieniędzy od Metro AG (Czekalski), ZUS (Parzyjagła), WFOS (Pęczak) i od zwykłych obywateli??? to nie jest sprawa poityczna i dlatego jest z założenia olewana przez prokurature. Czekalski siedzi, Parzyjagła też, Peczak też kiedy czas na Dynarka i Cymermana??? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Scheda po Galbeksie zmienia właściciela 03.08.06, 23:16 Wiem o tym. Natomiast poczytuję sobie za sukces, że kilkunastu ludzi powstrzymałem od decyzji o zakupie mieszkań w "Galbexie". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq sprawiedliwość po Polsku IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 18:33 "koszty postępowania upadłościowego"- czyli syndyka kaska ważniejsza od pieniędzy ludzi. Oto Polska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Nawet się ciesze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:03 A uśmiech mój dotyczy dokończenia budowy wieżowca na Suchej. Jest to jeden z najlepszych budynków mieszkalnych w Łodzi, uwaga moja dotyczy bryły budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galbex Re: Nawet się ciesze. IP: *.toya.net.pl 04.08.06, 00:32 I z tym uśmiechem kupisz mieszkanie w tym najlepszym budynku mieszkalnym w Łodzi? Smaganym przez wiatry, zalewanym przez deszcze, rozsadzanym przez mrozy, budynku - pośmiewisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robespierre Re: Nawet się ciesze. IP: 195.69.82.* 04.08.06, 03:22 Owszem - Mam hurtownie mieszkan i w tym budynku kupilem ich juz okolo trzydziestu. Odpowiedz Link Zgłoś