evonka 31.08.06, 20:33 tych pseudo-politycznych wynurzeń i wasnie polecam wszystkim zainteresowanym artykuł "sztuka insynuacji" w "Polityce" najnowszej... niezmiernie ciekawy i jakze trafny w obecnym czasie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iszkariota Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 31.08.06, 21:05 Nic nie "wydarzę", a tylko wkleję: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3587268.html?i=0 Jednak kotek podoba mi się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 31.08.06, 21:22 to z pieskiem.. beznadziejne.. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 31.08.06, 21:27 Wszak swoich zapijaczonych gęb nie pokażą,dlatego te zwierzęta i chętnie zagłosuje na nie,zamiast komuchów Oddaje głos na psa,zamiast człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 01.09.06, 08:24 artykuł nie o tym... choc moze trochę.. bo m.in o bulterierze PiSu.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 01.09.06, 08:44 "Polityka"? Ta od Paradowskiej, Władyki, Stommy, Żakowskiego czy Passenta lub Grońskiego? A to dziękuję, daruję sobie. Szkoda mojej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak, dokładnie ta. 01.09.06, 08:48 mogę ci zaprenumerować na mój koszt. zawsze warto poznać opnie przeciwników politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: tak, dokładnie ta. 01.09.06, 09:06 Jak już chcesz zrobić dobry uczynek, to przelej tę forsę na jakiś dom dziecka albo coś podobnego. Opinie tych ludzi to ja znam na wskroś. Niczym już nie moga mnie zaskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: tak, dokładnie ta. 01.09.06, 09:08 pozwól że będę się rządził swoimi finansami zgodnie z własnym widzi mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: tak, dokładnie ta. 01.09.06, 09:10 Pozwalam, jak najbardziej. Pozwól więc również także Ty, że sam będę decydował o tym jakie oferty przyjąć, a jakie odrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a co do "opinii tych ludzi" 01.09.06, 09:12 prawdziwy obywatel IV RP - wszyscy znacie opinie innych ludzi i potraficie ich ocenic np. po tym z jakiej gazety czy telewizji są. brawo. a do tego jaka skłonność do syskusji. Pie.. taką IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a co do "opinii tych ludzi" 01.09.06, 09:14 Coraz bardziej puszczają Ci nerwy. Ja bym się nad tym zastanowił. Tzn. gdyby mnie dopadła taka depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a co do "opinii tych ludzi" 01.09.06, 09:21 znaczy mylisz się. nerwy mi nie puszczają w dyskusji na forum, z dużą rezerwą traktuje moje tutejsze dyskusje. Za to Ty wraz z biegiem czasu w naszej najnowszej rzeczywistości coraz bardziej posiadasz dar oceniania ludzi - tym bardziej, im ich mniej znasz. Jak będe miał depresję to zwróce się do lekarza a nie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a co do "opinii tych ludzi" 01.09.06, 09:34 I słusznie, bo ja nie jestem lekarzem. Oceniam "na oko", a więc mogę się mylić. W każdym razie zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a co do "opinii tych ludzi" 01.09.06, 09:37 dziękuję :) cieszę się że nie będziesz mi wmawiał depresji - a nóż masz moc sprawczą?... takie to ostatnio dziwne rzeczy się dzieją... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a co do "opinii tych ludzi" 01.09.06, 09:40 Uspokoję Cię. Nie siedzę pochylony nad małą laleczką i nie wbijam w nią szpilek. Z mojej strony nic a nic Ci nie grozi;) Odpowiedz Link Zgłoś
kpiarz Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 01.09.06, 08:49 big_news napisał: > Szkoda mojej kasy. Słusznie, Radio Maryja jest przecież darmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 01.09.06, 09:08 Ale już za taki "Nasz Dziennik" trzeba bulić kasę. Więc także nie kupuję. A poza tym powiem Ci w tajemnicy, że RM również nie słucham. To się porobiło, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kpiarz Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 01.09.06, 09:09 big_news napisał: > Ale już za taki "Nasz Dziennik" trzeba bulić kasę. Więc także nie kupuję. Dlatego o nim nie wspomniałem. > A poza tym powiem Ci w tajemnicy, że RM również nie słucham. Nie wierzę. > To się porobiło, co nie? No. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: w obliczu ostatnich wydarzeń na forum.. 01.09.06, 09:10 Małej wiary jesteś. Cóż, Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka nie ma sensu 01.09.06, 09:19 niema sensu taka dyskusja. nie wiesz o czym jest artykuł, a od razu go odrzucasz, bo jest w gazecie, której nie uznajesz z jakichś powodow.. znowu szkoda. kurcze, mam wrażenie, że pod twoim nickiem pisze jakiś inny facet... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: nie ma sensu 01.09.06, 09:34 evonka napisała: > niema sensu taka dyskusja. nie wiesz o czym jest artykuł, a od razu go > odrzucasz, bo jest w gazecie, której nie uznajesz z jakichś powodow.. > > znowu szkoda. kurcze, mam wrażenie, że pod twoim nickiem pisze jakiś inny > facet... Nie wiem czemu sie dziwisz, przeciez to charakterystyczna cecha IVRP, odrzucac wszystko czego sie nie rozumie, i dlatego: wiadomosci.onet.pl/1379155,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: nie ma sensu 01.09.06, 09:37 Jak mówią "GW" polscy dyplomaci, podróż po Ameryce miał być w założeniu drugim - po wizycie w Brukseli - etapem ofensywy dyplomatycznej jak to drugim! przecież odwoływanie wizyt Kaczyńskiego na trójkącie weimarskim i Konfenansjera w Berlinie też było sukcesem. O Tageszeitung nie wspomnę. Jaka skromna ta IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
scalietti Re: nie ma sensu 01.09.06, 09:59 cassani napisał: > Jak mówią "GW" polscy dyplomaci, podróż po Ameryce miał być w założeniu drugim > - > po wizycie w Brukseli - etapem ofensywy dyplomatycznej > > jak to drugim! przecież odwoływanie wizyt Kaczyńskiego na trójkącie weimarskim > i Konfenansjera w Berlinie też było sukcesem. O Tageszeitung nie wspomnę. Jaka > skromna ta IV RP! Ten co czwartą RP rzyga:D O czym byś pisał gdyby nie ona? Dzięki niej możesz w pełni zaprezentować swój forumowy folklor, Biga g.ó.w.ne.m obrzucić, a i na forum przynajmniej coś się dzieje. Wątek "że rzygasz IV RP" to najwyraźniej jakaś ściema, i próba odwrócenia uwagi od twojej Kaczej dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: nie ma sensu 01.09.06, 09:41 wiesz, nie mam pewnosci czy to akurat cecha IV RP... myslę, że to cecha niestety wielu ludzi, o zamknietym umyśle i oczkach skierowanych w jedna stronę. byli są i bedą... forum to miejsce wymiany poglądów, ocen, opinii.. jak można cokolwiek oceniać nie mając o tym zielonego pojęcia??? to mnie dziwi... troche mi to przypomina te wszystkie akcje protestu przeciwko różnym filmom, rzeźbom, ksiazkom, które odrzuca sie na podstawie czyichs relacji, bez wnikniecia w zamysł i przekaz autora... dajac sie tym samym elegancko manipulować... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nie ma sensu 01.09.06, 09:53 Domyślam się nieskromnie, że pijesz również do mnie. Wyjaśniam więc, że przez szereg lat systematycznie czytałem min. "Politykę". Było to w czasach, kiedy internet nie był jeszcze tak powszechny i praktycznie nie było innych możliwości poznania różnorakich opinii, aniżeli czytanie także wielu tygodników. Zaręczam Ci, że przez ten czas potrafiłem sobie wyrobić zdanie o różnych dziennikarzach. A także o tym, czego można się po nich spodziewać. O tym, że niespecjalnie się mylę, utwierdzam się wtedy, kiedy zdarzy mi się tak jak np. dzisiaj, usłyszeć takiego pana Władykę. Ponieważ są to przeżycia dość ekstremalne, nie mam ochoty dodatkowo chłostać się czytając jego wynurzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka czy zatem 01.09.06, 09:58 postawa odrzucajaca opinie ze wzgledu na osobe, ktora ja wygłasza jest twoja postawą? oczywiscie jest wazne kto i kiedy pisze, bo to ma wpływ na to co pisze... ale takie odgórne odrzucanie wydaje mi sie ograniczaniem swojego swiata... to tak jak gdybym ja przerzucajac stacje radiowe natknęla sie na powiedzmy ciekawą audycję. nagle spojrzalam na wyswietlacz: radio maryja. ups! przełaczam, bo coś tam wiem o ojcu dyrektorze??? to bez sensu przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: czy zatem 01.09.06, 10:19 Wybacz, ale dla poszerzania moich horyzontów nie są mi potrzebni krętacze pokroju tych z "Polityli" lub inni, jeszcze lepsi, choćby pokroju Urbana. Niech tam oni sobie gadają same mundrości. Dla mnie tacy nie mają racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 10:22 Kto dla Ciebie jest autorytetem? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 10:24 Yavor, przestań nakręcać tego pana. Jeżeli to forum ma dojść do normalności, należy go dogłębnie ignorować. Ja Cię bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 10:35 Nie sądziłem, że jedna osoba może rozwalić takie cudne miejsce. No, ale to raczej świadczy o słabości tej niby lepszej, zdecydowanej większości, wielce mądry panie zamku. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 10:41 Nie uważam, jakoby forum Łódź było nienormalne i nie uważam, jakoby ignorowanie BN coś tu zmieniło. Poza tym, ja go lubię ;D Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 10:44 Forum Łódź było normalne parę lat temu, zanim bylelogowany tu się pojawił. Trudno, Ty go sobie lub i nakręcaj, widocznie jest fajnie żywić forumowych chuliganów. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Zamek, ja Cię bardzo proszę... 01.09.06, 10:48 Przestań używać wielkich słów w małych sprawach. Jeśli dla Ciebie chuliganem jest Big News, to ciekawe, kim dla Ciebie jest np. titanic.kpt.tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Zamek, ja Cię bardzo proszę... 01.09.06, 10:49 bylelogowany i titanic.kpt.tuska - taki sam format, jeszcze paru by się znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius heh 01.09.06, 10:51 Niemniej jednak uważam, że używasz zbyt wielkich słów do zbyt małych rzeczy, ale pewnie się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: heh 01.09.06, 10:53 yavorius napisał: > pewnie się nie znam. Nie mów tak. Przecież po prostu Ty masz własne zdanie, ja mam własne. Możemy je tu otwarcie deklarować, nikt nie musi się sugerować zdaniem drugiego. W końcu ŚP. Jacek Kuroń o to walczył... :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: heh 01.09.06, 10:56 zamek napisał: > W końcu ŚP. Jacek Kuroń o to walczył... :) O to-to. I walczył też o to, aby Big_News mógł pisać na tym forum nawet to, że kocha Kaczyńskich ;-D. I nazywanie go z tej okazji chuliganem nie jest raczej w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: heh 01.09.06, 11:02 Yavor, chuligana nie tworzą poglądy, tylko jego zachowanie. Jak dla mnie, to on może kochać nawet führera czy Breżniewa. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: heh 01.09.06, 11:08 Jasne, tylko zadaj sobie pytanie, czy słowo chuligan jest tu na miejscu. Bo co by było, gdyby ktoś za Twój post nazwał Cię, dajmy na to, pieniaczem... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: heh 01.09.06, 11:11 Miałby do tego prawo, a ja bym się z tym nie zgodził, tym bardziej, że obok wielu wypowiedzi camelota trudno przejść beznamiętnie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy nie heh 01.09.06, 11:05 I walczyl tez o to, by ktos mogl Go nazwac sztucznie wykreowana, spadajaca na morde z cokolow podlizna. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 11:31 Jak sądzisz, czemu mnie nie dziwi, że Twoje wrażliwe oczy drażnią tylko wpisy niektórych osobników? Może byś tak spojrzał chłodnym okiem na ogół postów? A jeżeli nie, to choćby na własne, które niejednokrotnie ociekały "zwierzęcym miłosierdziem", nasz ty wybiórczy arbitrze elegancji? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 10:33 To jest bardzo trudne pytanie. Nie potrafię szybko i jednoznacznie odpowiedzieć. W każdym razie z żyjących jednym z nich jest Jan Olszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 14:18 big_news napisał: > To jest bardzo trudne pytanie. Nie potrafię szybko i jednoznacznie odpowiedzieć > . > W każdym razie z żyjących jednym z nich jest Jan Olszewski. Spotykam niekiedy tego Pana na ulicy. Kupujemy warzywa w tym samym sklepie. Bardzo czesto jest zaczepiany przez ludzi i pytany o rozne sprawy polityczne. Z reguly sa to starsi ludzie. Moze i ja go zaczepie i o pare spraw zapytam. Czy chcialbys o cos zapytac p. Olszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: to ja mam pytanie, takie serio 01.09.06, 15:01 Miałem zaszczyt dwa razy w życiu zamienić kilka słów z panem Janem Olszewskim. Jeżeli masz ochotę dowiedzieć się czegoś istotnego, a jak twierdzisz taka możliwość istnieje, to zrób to bez obawy. Pan Jan z pewnością potraktuje Cię równie poważnie, jak każdego innego interlokutora. Natomiast pytania, które Cię ewentualnie nurtują, zadaj we własnym imieniu. Ja staram się załatwiać takie sprawy bez pośredników, choć za dobre chęci szczerze dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nie ma sensu 01.09.06, 09:45 Specjalnie dla Ciebie wlazłem na stronę "Polityki" i przeczytałem zajawkę artykułu. Niestety, tak jak się spodziewałem, panowie Janicki i Władyka zręcznie manipulują. Jakoś nie przyszło im do głowy, żeby napisać już na wstępie, kto rzeczywiście zbrutalizował naszą scenę polityczną oraz kiedy i w jakich okolicznościach to się stało. Wobec tego pójście do kiosku, nabycie tego numeru i dokończenie czytania artykułu, uważam za marnotrawienie czasu i kasy. Tyle na ten temat. PS Dość ciekawym jest, że mierzą Cię dyskusje (może i pseudo) polityczne na forum, a sama taką inicjujesz. Jak to się nazywa...?;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani w IV RP wszyscy zręcznie manipulują 01.09.06, 09:49 ale znajdzie się na nich bat. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: nie ma sensu 01.09.06, 09:52 nie zainicjowalam dyskusji politycznej, bo widzy takowej nei posiadam, co by ferować jakieś oceny za czy przeciw. przeczytałam ciekawy artykuł. abstrachuję od tego kogo dotyczy. intersuje mnie o czym sie pisze. a pisze sie o insynuacji. o tym jaką łatwą bronia jest insynuacja, jak idealną do zadania smierci cywilnej przeciwnikowi... tyle. nie obchodzi mnie kto to zaczął i dlaczego. zalezy mi, zeby tak nei robić. bo to obniza bardzo poziom kultury dialogu. ba. uniemożliwia go. a tłumaczenie: postepujemy źle, bo ktoś przed nami też tak postepował.... wybacz, ale nie przekonuje mnie. szkoda, ze nie przeczytasz do końca. moze drzwiczki twojego umysłu uchyliłyby sie szerzej... Odpowiedz Link Zgłoś