Dodaj do ulubionych

Łódzka radna z wyrokiem

• Gość: haker Łódzka radna z wyrokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:43
      to rzeczywiście zrobił się "dialog" między trzema osobami, właśnie to
      sprawdziłem po IP, tak więc "NIKT" chyba ten protest jest nieaktualny bo
      poprostu oprócz ciebie i zainteresowanej chyba nikt na niego nie przyjdzie,
      chyba że tak jak do sądu, również schowa głowę w piasek. Napisałaś sie
      napociłaś i co ci z tego, ta kobieta nie ma przyjaciół, gdyby to była prawda o
      jej dobrym sercu, net by już był zapchany a na lublinku samoloty nie mogłyby
      wystartować, wszyscy by przyszli solidaryzować się i jeszcze raz podziękować
      swojej radnej, a tu lipa. Nie znam tej kobiety, znają ją rodzice mojego kolegi,
      ale nie mają miłych wspomnień mówiąc jak najgrzeczniej. Ale musze przyznać że
      NIKT "pióro" ma niezłe.
    • Gość: ciekawski Halina Rusek doradca "Tervent"-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 08:15
      Kim jest z zawodu pani Rusek skoro sprawuje funkcję doradcy zarządu spółki
      TERVENT wykonującej roboty instalacyjne branży ciepłowniczo-wodociągowo-
      kanalizacyjnej ?
      • Gość: nikt Re: Halina Rusek doradca "Tervent"-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:27
        manipulant administration manager
    • Gość: nikt Łódzka radna z wyrokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:44
      widzę że prawie wszyscy się już "wykrwawili", to było do przewidzenia, ile
      można pisac na jeden temat. Emocje opadły, kazdy zajmie się sobą. Ja pewnie
      też. Chcę parę słów napisać do ciebie, żeby była jasność do Haliny Rusek.
      Widzisz stać mnie nawet na dużą literę. Nie wiem czemu założyłaś od samego
      początku że jestem kobietą. Ale tego nie będę wyjaśniać, niech pozostanie to do
      końca zagadką. Chcę ci powiedzieć, że mnie osobiście wyrządziłaś w życiu
      niezbyt wielką krzywdę, ale mojemu bardzo bliskiemu przyjacielowi ogromną. On
      już ci nie zaszkodzi. Jego już nie ma. Jestem mu to winien. Ja nie miałam w
      stosunku do niego żadnych zobowiązań, ani on do mnie. Rzadko spotykane ludzkie
      uczucie niektórzy nazywają go przyjaźnią. Znam całą twoją historię, wiesz o tym
      i wiesz że jest w niej więcej złego niż dobrego. Chcę żebyś żyła w poczuciu
      strachu, iż być może kiedyś zrobię z tego użytek. Niech to będzie kara dla
      ciebie. Żyj w poczuciu winy i strachu. Z tym pierwszym to pewnie już dawno nie
      masz problemów, ale z tym drugim nie tak łatwo sobie poradzić. Ciężko się
      poruszać mając wciąż włączone "lusterka wsteczne". Ta gartska
      nawiedzonych "wazeliniarzy" twojego życia nie osłodzi, ono jest i będzie już
      tylko coraz bardziej gorzkie. Jak widzisz piszę o tym o czym nie wiele osób
      wie, w zasadzie nic nie ujawniając. Ale wiesz o tym ty, wiem ja, wiedzą jego
      dzieci i jeszcze pare osób. Spotkamy się kiedyś i nie mówię o czymś
      przypadkowym. Spotkam się z tobą jak już będziesz ukarana, jestem to komuś
      winna. Chociaż przez los to ty już jesteś ukarana za charakter jaki masz.
      Pozdrawiam mimo wszystko, za tą odrobinę ludzkich uczuć, jakie musze przyznać
      też posiadasz. Umówmy się nie odpisuj mi już. Jeżeli wydaje ci się kim jestem
      napisz pierwszą literę mojego imienia, jeżeli trafisz ja odpiszę, jeżeli nie to
      na razie koniec literatury i musisz męczyć się dalej.
      • entropia66 Re: Łódzka radna z wyrokiem 20.09.06, 21:06
        Ta opowieść mnie wciągnęła. Czuję tu drugie dno. Proszę o więcej. Czy za tym nie
        kryje się nieżyjący już Pan Doktor?
        • Gość: nikt Re: Łódzka radna z wyrokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:18
          prosze mnie zrozumieć, tej pani zszarganie opinii już nie zaszkodzi, natomiast
          nie można, nie mogę i nie chcę nic więcej, nawet jak masz rację.. są bariery
          których przyzwoici ludzie przekroczyć nie mogą, nie na takim forum...
          • entropia66 Re: Łódzka radna z wyrokiem 20.09.06, 21:24
            Nie nalegam.
            Sytuacja i tak się wyjaśni. Co Pani mówi adres Szczecińska 58?
            • Gość: nikt Re: Łódzka radna z wyrokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:29
              na szczecińskiej jest cmentarz, ale to nie o ten cmentarz chodzi, sam adres nie
              mówi mi nic, ale sprawdzę..
              • entropia66 Re: Łódzka radna z wyrokiem 20.09.06, 22:16
                To prawie vis a vis salonu "Skody".

Bardzo mi przykro z powodu tego co spotkało Panią ale przede wszystkim Pana
                Ryszarda.
                Pani Halina jest mi znana osobiście.
                • Gość: nikt Re: Łódzka radna z wyrokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:50
                  myślę, że Halina ma tylu wrogów co Rysio miał przyjaciół i odwrotnie, ma tylu
                  przyjaciół co Rysiaczek wrogów, czyli liczbę wszyscy znamy...
                  pozdrawiam
                  • Gość: calenda Re: Łódzka radna z wyrokiem IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.09.06, 21:19
                    Przeczytałam wszystkie wpisy wątku. Wyłania się z nich obraz smutnej, ludzkiej
                    egzystencji, bezwzględności i przemijania. Życie jest wartością największą.
                    Jeśli ktoś igra ludzkim życiem dla osiągania własnych korzyści majątkowych
                    zasługuje na społeczną anatemę. Jeśli zaś władze publiczne przyklaskują i
                    nagradzają takie postepowanie zasługują na pogardę!
    • Gość: gość "Radna Rusek apeluje od wyroku sądowego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:00
      Radna Halina Rusek (niezrzeszona) skazana na 2 lata więzienia w zawieszeniu za
      nieuczciwe transakcje w firmie Zepter szuka ratunku w sądzie II instancji.
      Wczoraj jej obrońca złożył zapowiedź apelacji.

Oskarżona pracowała ongiś w firmie Zepter. Za sprzedaż garnków była prowizja i
      punkty podnoszące notowania u pracodawcy. Prokurator twierdził, że zawierała
      fikcyjne umowy i podrabiała podpisy rzekomych klientek. Sprawa wyszła na jaw,
      kiedy firma obciążyła je rachunkami. W latach 1999-2000 Halina Rusek zawarła 13
      oszukańczych transakcji.

Na rozprawie oskarżona twierdziła, że podpisywanie się za kogoś było
      powszechnie praktykowane: firma miała promocję, w grę wchodził czas i na prośbę
      zainteresowanych podpisywało się za kogoś.

Oskarżoną obciążono jeszcze zarzutem wyłudzenia kredytu i podrobienia
      dokumentów związanych z fikcyjną sprzedażą.

Łódzki Sąd Rejonowy skazał oskarżoną na 2 lata więzienia z zawieszeniem na 4
      lata i grzywnę 2,5 tysiąca złotych. Zobowiązał ją także do naprawienia szkody.

(st) - Express Ilustrowany

www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/650524.html
    • Gość: nikt Łódzka radna z wyrokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:24
      nie dbacie nic o dobre samopoczucie czcigodnej i najjaśniejszej halusi: a ona
      ma teraz dużą rozterkę gdzie i z kim by tu się ułożyć, do kogo przytulić na
      następną kadencję, po czyich salonach deptać, nigdzie jej już nie chcą,
      bidulka. Tak jest mi jej żal. Może by ją do LPR albo do Samoobrony, albo do
      Pis - tam "główien" nie brakuje, jedno więcej nie zrobi nikomu róznicy,a
      niepokalana dalej będzie mogła nieść dobroć i okazywać swoje wielkie
      przerośnięte serce potrzebującym. Módlmy sie za nią w tych ciężkich chwilach.
      • Gość: PL Re: Łódzka radna z wyrokiem IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.09.06, 15:43
        Chyba jednak startuje z listy ŁPO
        • Gość: August Re: Łódzka radna z wyrokiem IP: *.toya.net.pl 07.10.06, 19:16
          Łódzka radna reelekcję ma zapewnioną. Z poparciem takich ludzi z ŁPO zawojuje
          najuczciwszych z uczciwych.
          • Gość: wojciech Wzruszająca uroczystość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 15:36
            Członkowie Stowarzyszenia Charytatywnego „Słuchaj Swego Serca” wręczyli
            wiceprezydentowi Łodzi Włodzimierzowi Tomaszewskiemu pamiątkowy puchar.
            Stowarzyszenie doceniło w ten sposób działania, jakie władze miasta podejmują na
            rzecz osób potrzebujących oraz podziękowało wiceprezydentowi za pomoc i wsparcie
            w podejmowanych inicjatywach.

-Ma pan wielkie serce. Dziękujemy za Pana opiekę i ofiarność. Obiecujemy, że
            wszystkie działania, które Stowarzyszenie prowadzi na rzecz potrzebujących będą
            kontynuowane- powiedziała Halina Rusek, radna Rady Miejskiej, założycielka
            Stowarzyszenia.

Wiceprezydent w imieniu własnym i prezydenta Jerzego Kropiwnickiego podziękował
            członkom organizacji za ich dotychczasową aktywność.

- Członkowie Stowarzyszenia szeroko otwierają swoje serca. Działa tu wielu
            wolontariuszy, którzy poświęcają się działalności charytatywnej - powiedział
            wiceprezydent Tomaszewski.

Puchar z podziękowaniami odebrał również Wojciech Kuś, dyrektor Wydziału
            Budynków i Lokali UMŁ, z którego pomocą Stowarzyszenie „Słuchaj Swego Serca”
            otrzymało siedzibę przy Al. Kościuszki 48.

Stowarzyszenie Charytatywne „Słuchaj Swego Serca” jest organizacją pozarządową.
            Realizuje wiele projektów skierowanych do osób znajdujących się w trudnej
            sytuacji materialnej, dzieci i osób starszych. Obecnie przygotowuje się do
            realizacji trzech akcji, objętych patronatem Prezydenta Miasta Łodzi (kz)
            • Gość: bleeeeeee ścisłe powiązania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 18:59
              radno-urzędnicze.....i ten TERVENT w pamięci kładzie się u stóp...
              • Gość: podłódzkie Re: ścisłe powiązania IP: *.toya.net.pl 12.10.06, 19:20
                Ludzie, co się dzieje...
            • Gość: nikt Re: Wzruszająca uroczystość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:18
              jeszcze cie nie wywalili, jakbyś "słuchała swego serca" to by cie pewnie jego
              bicie zabiło
              • Gość: natus Halinko, wracaj, jesteś najlepsza IP: *.toya.net.pl 19.10.06, 07:36
                Niemal wszyscy po raz kolejny kandydują do samorządu, więc widać było wiarę, że
                za kilka tygodni znów spotkają się w tej sali. Z ponownego kandydowania
                zrezygnowało tylko troje radnych: Halina Rusek i Tomasz Rosłoński, bo mają
                kłopoty z prawem, a Maciej Lenart postanowił poświęcić się swojej pracy adwokata.
                • Gość: ciekawski a "Tervent" co na to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:26
                  Halinka Rusek będzie potrzebna jeszcze TERVENTowi ?
                  • Gość: rewers Re: a "Tervent" co na to ? IP: *.toya.net.pl 20.10.06, 23:58
                    Już nie! By, by, Halina!
                    To ja, Andrzej Ś.
                    • Gość: shock Halinka jeszcze powróci do gry IP: *.toya.net.pl 21.10.06, 20:37
                      To wybitna kobieta po przejściach (SB, SLD, Inicjatywa RP, ŁPO). TERVENT. Upss,
                      to nie partia, to dobra partia biznesowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka