Forum   1986

1986

(113 wyniki)
  • Pytanie raczej do starszej czesci uzytkownikow tego forum. Poszukiwane jest archiwum firmy mieszczącej sie w latach 1986 - 1987 na ulicy Tetmajera 2. W tym momencie nie [podam pelnej nazwy choc i ta nie jest do konca pewna . Firma ta miala tam jakas hurtownie z materialami budowalnymi i armatury sanitarnej. Byly chyba 2 sklepy w miescie ktore nalezaly do tej firmy. Jeden byl na Dreszera w tym ciągu co apteka na samym koncu taki dobudowany, obecnie chyba jest tam miesny. Generalnie w archi...
  • Zdaniem PiS osoba, która w 1986 r. zrzekła się przed niemieckim urzędnikiem polskiego obywatelstwa, nie może stać na czele instytucji, tak mocno związanej z historią naszego kraju" - napisał rzecznik klubu Adam Hofman. Dureń nie wie, że polskiego obywatelstwa można się zrzec jedynie pisząc wniosek do polskiego prezydenta? Zgodnie z Art. 13 cyt. ustawy obywatel polski traci obywatelstwo polskie na swój wniosek po uzyskaniu zgody Prezydenta RP na zrzeczenie się obywatelstwa polskiego. Zgod...
  • Witam zacne grono.Poszukuję win z tego rocznika. Bez znaczenia skąd-ot sentymentalnie ma być ten rocznik :) acz jakość też nie bez znaczenia/w końcu wino do wypicia ma być. Będę wdzięczny za podpowiedzi
  • Witam serdecznie! Jestem tutaj pierwszy raz i widzę że każda data urodzenia faktycznie coś za sobą niesie :) Nigdy nie byłam dobra z matematyki... Czy ktoś mógłby mi pomóc w interpretacji mojej daty urodzenia? Pozdrawiam Edyta 1.1.1986
  • 28 stycznia 1986 roku - katastrofa promu kosmicznego Challanger... "Katastrofa promu Challenger miała miejsce w Stanach Zjednoczonych, nad stanem Floryda, o godzinie 16:39 UTC w dniu 28 stycznia 1986. Zespół wahadłowca Challenger rozpadł się na skutek uszkodzenia pierścienia uszczelniającego w prawym silniku rakiety dodatkowej na paliwo stałe (SRB), które powstało w 45. sekundzie lotu. Uszkodzenie uszczelki spowodowało wydostanie się jęzora ognia wylotowego o długości 2,5 m pad...
  • gdy zginął Olof Palme. Była to dla Szwedów tragedia; czy tam odbywała sie taka paranoja jak u nas w tej chwili?? Wypowiedzcie się, żyjący tam, wtedy.
  • Czołem:) 26 czerwca 1986 roku na ekranach naszych telewizorów pojawił sie po raz pierwszy popularny program informacyjny - Teleexpress. I tu o programie: pl.wikipedia.org/wiki/Teleexpress Pozdro Krzysztof
  • Uwaga absolwenci XXV L.O. im. J. Wybickiego, którzy zdawaliście marturę w roku 1986! Na dzień 27 maja 2006 roku (sobota) zaplanowany został zjazd absolwentów XXV L.O. uczęszczających do falenickiego liceum w latach 1982-1986. Wszystkie zainteresowane osoby z klasy matematyczno-fizycznej, biologiczno-chemicznej z jęz. niemieckim, biologiczno-chemicznej z jęz. angielskim oraz humanistycznej są zaproszeni do wziecia udziału w tym spotkaniu. Na nasz zjazd absolwentów zapraszamy równ...
  • alnym Edward Zalewski wstąpił do PZPR w 1986 już po stanie wojennym, kopalni Wujek, morderstwie Popiełuszki i Przemyka to go dyskwalifikuje do zajmowania wysokich stanowisk w Polsce anno domini 2010. Dla mnie niewyobrażalne być w PZPR z Kiszczakiem i Jaruzelskim. Służby komunistyczne triumfują.
  • jak była awaria w Czarnobylu(ja miałam 10 lat i oprócz ohydnego smaku tego płynu i gigantycznych kolejek w przychodni niewiele pamiętam.) Gdzie nie nadstawię ucha tam wszędzie, że wybuch w elektrowni atomowej ale to nic nie szkodzi. Wszystko pod kontrolą, i zagraj to jeszcze raz Sam. W 1986 też tak mówili? że luz?
  • Szukam koleżanek i kolegów ze studiów dziennych - polonistyka z lat 1986-90.
  • Czy ktos pamieta poczatek serii mistrzostw Polski w koszykowce poczawszy od 1986?Czy ktos pamieta to mistrzostwo?Tylko Zelig i Kielbik jako gwiazdy a reszta to juniorzy.To bylo zaskoczeniem nawet dla asow takich jak:Kijewski,Jechorek,Mlynarski,Boryca,Kaczmarek itp...o i nie zapomnijmy o wszystkich asach Gornika Walbrzych tamtej ery ktorzy do tej pory wystepuja jako lokalne sztajfy w Walbrzyskich klubach picia piwa.WKS FOREVER!!!
  • To daty urodzenia mojej przyjaciółki i jej chłopaka. Ostatnio związek im się sypie. Nie wiem gdzie leży problem, za mało wiem, żeby to wszystko zinterpretować dlatego proszę o pomoc.Może problem tkwi w tym, że on wchodzi w rok osobisty 4 a ona 2 ? To moje obliczenia: Ona - 9 ............6............. ............3............. ......4.........8......... 1...........3............5 __________________________ 28---------12---------1985 .....2..........2......... ...........0........
  • Witam bardzo serdecznie. To moja pierwsza wiadomosc. Nie mowi sie o tym glosno, chociaz to zacne wydarzenie, dla milosnikow muzyki lat 80-tych, zwlaszcza:) A ja sie do nich zaliczam. Przejde do sedna. Nie tak dawno z polskiej strony o Talk Talk, dowiedzialem sie o premierze koncertowego dvd zespolu Marka Hollisa. Za strona talktalk.fasthost.pl/ "Pierwsze koncertowe DVD Talk Talk Live At Montreux 1986, będzie miało swoją premierę 13. października(...)" Mamy juz listopad. Plyta zakupion...
  • i w sluszna linie tow. berii, za co w 2007 r. zostal narkomem NKWD, w pierwszym komunistycznym rzadzie IV PRL,
  • [b]Jestem żoną.. Mam męża![/b] A pamiętam, jak zaczynałam czytać i podpytywać na tym forum o pierwsze małe, drobne sprawy 2,5 roku temu. A już jest po wszystkim! :D [b]16 października 2010[/b] , dokładnie w naszą 7 rocznicę powiedzieliśmy sobie sakramentalne TAAAK! Ale od początku w wielkim skrócie.. W piątek zaczęli zjeżdżać się goście z daleka, ja zaliczyłam pazurki. Wieczorem Narzeczony zabrał mnie do jednej z ekskluzywnych restauracji w naszym mieście na naszą ostatnią narzeczeńsk...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się