Dodaj do ulubionych

Badania lekarskie - przyjęcie do pracy

18.09.06, 13:25
Miałam ciekawą wizytę u okulisty. Skierowano mnie tam by stwierdzić, czy nie
ma przeciwskazań do pracy przy komputerze. Liczyłam na receptę na nowe
okulary, jako szczęśliwa posiadaczka wady. Otóż lekarka stwierdziła, że skoro
mam pracować przed monitorem, a niedowidzę do dali, to para okularów od
pracodawcy mi się NIE NALEŻY.
No i poszłam se, bo zależało mi na sprawnym wypełnieniu obiegówki.

Jakie są Wasze doświadczenia? Mam łyknąć gila i sfinansować sama szkła, czy
też jest jakaś droga odwoławcza?
Obserwuj wątek
    • brite Re: Badania lekarskie - przyjęcie do pracy 18.09.06, 13:27
      Ja tam pracodawcy prosić o nic nie będę. Sam sobie kupiłem.
    • gikona Re: Badania lekarskie - przyjęcie do pracy 18.09.06, 13:37
      jak rabotam 8 roków przy kompie tak mi żaden pracodawacz nowyh okularów nie
      zafundował
      • gikona Re: Badania lekarskie - przyjęcie do pracy 18.09.06, 13:39
        sory 9 roków a wada minusowa od podstawówki jeszcze posiadana
        • aaa202 Ale ja wcześniej przeszłam szkolenie BHP 18.09.06, 13:47
          i uroczy behapowiec ze wschodnim akcentem pouczał mnie, że akuliary należatsia
          jak sabace zupa.
          I że optyk na Krakowskim to artysta, że ramki za 150 zł też dolicza do tego
          rachunku, w rezultacie ma się ładne piksy na koszt pracodawcy. I ja chcę.
      • excentrix Pani okulistka, którą odwiedziłem ostatnio 18.09.06, 13:39
        w ramach badań okresowych nazywała się Milusia, co miało potwierdzenie w
        rzeczywistości. Badanie wyglądało bardziej jak badanie psychiatry bowiem pani
        zapytała ile zegarów na śćianie widzę....
        • dziad_borowy A ile było? / nic 18.09.06, 13:41
          • excentrix pierwotnie jeden 18.09.06, 13:43
            po zabiegu przyłożenia mi do gałki różnego rodziaju szkieł, zegar się
            rozmnożył, było ich dwóch a nawet trzech. Ale mogę pracować przy kompie.
            • gikona Re: pierwotnie jeden 18.09.06, 13:45
              a na pracę przy maszynach w ruchu cię badali? bo mnie raz tak i też mogę
              • excentrix ja nawet wykonałem sobie wysokościowe 18.09.06, 13:47
                neurolog, kolanko, młoteczek, oczy zamknąć, na jednej nodze stanąć, lewym
                palcem dotknąć nosa, potem prawym...
                Tak czy inaczej na wysokości też mogę pracować. Zadania wysokości rzecz jasna :)
                • aaa202 A mnie ten lekarz spec. bad, wstęp. 18.09.06, 13:49
                  Nawet kijem przez fufajkę nie zbadał.
                  • excentrix mnie też internista nie tknął... 18.09.06, 13:52
                    ba! internistka... panna ok trzydziestki, szczuplutka, sexi, mini itd. Zapytała
                    czym się zajmuję i tak jakoś się miło pogawędziło. Na koniec zapytała czy się
                    dobrze czuję, stemplek i pa !! ale fajna ta pani była, chyba sobie na coś
                    zachoruję....
                    • aaa202 Mój internista zaś 18.09.06, 13:56
                      wyglądał jak Leśny Władek. Miał brwi czarne jak smoła, wielkie krzaki zrośnięte
                      nad nosem, łapy jak bochny chleba, dwa metry wzrostu, posturę niedźwiedzia. Ale
                      był bardzo delikatny w obejściu.

Jakiegoś optyka z ciekawym asortymentem oprawek polecisz?
                      • excentrix zaprosił Cię do obejścia ?? 18.09.06, 13:59
                        ja to do gabinetu poszedłem. Zauażyłem jeszcze, z pannie puścło oczko w
                        siatkowych rajstopkach...
                        Optyka z asortymentem ?? Wiesz, że noszę badziewne szkła
                        • aaa202 Owszem, zaprosił:) 18.09.06, 14:03
                          Powiedział, że gdyby mi się znudziło mieszkanie w Domu Studenta Zaocznego (na
                          starość przyszło mi akademiki wycierać...) to on zaprasza. W ogóle wszyscy w
                          tej Polsce B bardzo kordialnie mnie przyjmują. Jestem naprawdę zbudowana.

Nie widziałeś moich szkieł;-) Myślisz, że dlaczego ich nie noszę? Bo mi nosek
                          odgniatają?;)
                          • excentrix ja wyglądam jakby mi kto 18.09.06, 14:06
                            dwa telewizory na facjacie zamontował ale wolę głupio wyglądać a rozróżnać np
                            znajomych od obcych na ulicy
                            • aaa202 A ja, jakbym siedziała za rowerem Ukraina 18.09.06, 14:09
                              co w połączeniu z odruchem unoszenia kolan podczas przechodzenia po zebrze
                              (cylindry - ziemia podjeżdża mi do pasa) czyni ze mnie osobnika...
                              interesującego.
                      • gikona Re: Mój internista zaś 18.09.06, 14:07
                        nie wiem czy te oprawki były by wystarcająco interesujące dla ciebie, ale ja
                        rok temu zmieniałam okulary w filmanie ( nie wiem jak to to się pisze) to mieli
                        dużo ramek niebardzo expensiv ale też niebardzo excentrix, ja mam od nich małe
                        zielone;)
                        • excentrix moje też mało excentrix 18.09.06, 14:09
                          co drugi intelektualista w takich pomyka
                          • aaa202 Mówi się "wykształciuch" a nie intelektucośtam 18.09.06, 14:12
                        • aaa202 Fielmann może? Dzięki, nawet mają stronkę 18.09.06, 14:14
                          i se zara cosik wybiere. Ciekawe, czy przełożą mi stare szkła.
                          • aaa202 No tak, ale uroda tych modelek nijak się ma do moj 18.09.06, 14:20
                            ej;-) Jakieś takie szczurze, wychudłe te twarze mają.

Nie wiem, czy kwadratowe, czy okrągłe, czy owalne, czy czarne, czy metalowe,
                            czy szylkretowe, czy srowe... Znowu kupię pierwsze z brzegu.
                            • brite jestem pod wrażeniem 18.09.06, 14:24
                              Wątek wciąż nie zboczył z tematu.
                              • aaa202 Zasadniczo zależało mi na uzyskaniu informacji 18.09.06, 14:29
                                jak wydrzeć pracodawcy z gardła nowe bryle. A tu, widzę, wszyscy sami kupują.

(Kredę też mam swoją nosić?;-))
                                • dziad_borowy Nieprawdą jest jakoby 18.09.06, 14:33
                                  W zyciu nie kupilem sam okularow.
                                  Dzierżżż!!!
                                  • aaa202 A czy prawdą jest, 18.09.06, 14:35
                                    że przyzwoity pracodawca zafundował Ci choć raz szkła korekcyjne?
                                    • szprota mnie fundnął 18.09.06, 21:15
                                      miałam coś koło 200 zeta refundacji i zamknęłam się w tej kwocie. Ale istotnie,
                                      wymagane było zaświadczenie, że okulary zalecane, wydębione od okulisty na
                                      Bazarowej.
                • gikona Re: ja nawet wykonałem sobie wysokościowe 18.09.06, 13:50
                  tak, tak i młoteczek i neurolog i te wszystkie inne palce też były:)
    • aaa202 Czyli co, ludu pracujący, nic mi się nie należy? 18.09.06, 14:04
      bo mam minus miast plusa?
      • excentrix też nie mam plusa 18.09.06, 14:07
        tylko orange
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka