Dodaj do ulubionych

gdzie w Lodzi mozna przefarbowac ubranie?

21.09.06, 11:42
Mam spodnie sztruksowe bezowe, chcialabym je przefarbowac na czarno. Czy ktos
wie gdzie jest jakas firma oferujaca takie uslugi?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: gdzie w Lodzi mozna przefarbowac ubranie? 21.09.06, 11:48
      Gógle ukradli :(((

Pierwsze z brzegu:

AGW Kolor. Farbowanie, drapanie, stabilizacja dzianin
      0 42 272 10 50
      92-318 Łódź, al. Piłsudskiego 141
      pow.m. Łódź, woj. łódzkie

--------------------------------------------------------------------------------

Farbiel. Farbowanie i bielenie wyrobów gotowych i skarpet
      0 42 637 32 01
      90-519 Łódź, Gdańska 127 (wejście od Żeromskiego 96)

Tęcza. Farbiarnia
      0 601 39 22 98
      93-410 Łódź, Pabianicka 152/154
      • maallinka Re: gdzie w Lodzi mozna przefarbowac ubranie? 21.09.06, 12:02
        w wyszukiwarce jest czesto sporo nieaktualnych adresow, sama znam 2 miejsca w
        ktorych juz niestety nie farbuja. A w internecie szukalam juz kilka razy
        roznych sklepow/uslug i dodzwanialam sie w swiat, wiec wole uzyskac adres od
        kogos kto wiec gdzie moge sie udac i nie pocalowac klamki :)
        • yavorius Re: gdzie w Lodzi mozna przefarbowac ubranie? 21.09.06, 12:06
          No to przedzwoń to, co znalazłem. Jeśli się nie uda, no to niestety ja nie znam
          takich miejsc, chyba że w Warszawie ;-)
          • excentrix od siebie dodam 21.09.06, 12:08
            że całowania klamki nie polecam, bo ludzie dotykają ją brudnymi dłońmi i
            istnieje duże prawdopodobieństwo zarażenia się jakąś okropną bakterią.
            • yavorius Nader słuszna uwaga, drogi Excentrixie /nt 21.09.06, 12:11
              • aaa202 Ja zaś mam uwagę całkiem inną 21.09.06, 12:17
                Lepiej sztruksy mieć beżowe. Sztruks po farbowaniu traci fakturę, będziesz
                miała czarną szmatę, śmierdzącą na wieki wieków, z silną tendencją do
                błyszczenia się na tyłku. Wiem co mówię, swego czasu wszystko farbowałam na
                czarno i najczarniejsze odcienie czerni znam.
                • maallinka Re: Ja zaś mam uwagę całkiem inną 21.09.06, 12:20
                  ale ten bez mnie dobija! jak kupowalam to nie zdawalam sobie sprawy z tego jak
                  ten kolor nie bedzie mi do niczego pasowal, to spodnie dosc grube i nosze je
                  zima i sa po prostu za jasne. Nie musze na czarno, moge na inny kolor, ale wiem
                  ze na czarno najlatwiej przefarbowac.
                  • aaa202 Hm, ja mam piękne białe sztruksy, które noszę 21.09.06, 12:25
                    właśnie wyłącznie zimą. Rewelacja. Od śniegu się nie brudzą. Czasem jakaś
                    kropka błota. Ja zresztą każde portki piorę po dwóch założeniach, więc to nie
                    gra roli.
                    Kup sobie beżowe trapery i tyle. Dosyć tej szarzyzny i czernizny zimą!
                    A, ja farbowałam ciuchy na Legionów.
            • maallinka Re: od siebie dodam 21.09.06, 12:14
              zaraz brudnymi... skad taki brak zaufania do ludzi...?
              • yavorius Re: od siebie dodam 21.09.06, 12:15
                Lepiej być ostrożnym!

Lepiej zapobiegać niż leczyć!
                • excentrix wiem, jestem przewrażliwiony 21.09.06, 12:33
                  cierpię na nerwicę natręctw, w autobusie nie dotknę drążka w miejscu powszechnie
                  i najczęściej dotykalnym. Boję się zarazków, a ludzie są różni i łap nie myją co
                  niektórzy
                  • yavorius Re: wiem, jestem przewrażliwiony 21.09.06, 12:57
                    excentrix napisał:
                    > ludzie są różni i łap nie myją co niektórzy

Może inaczej: co niektórzy myją:)
                  • maallinka Re: wiem, jestem przewrażliwiony 21.09.06, 13:06
                    no nie tym zachowaniem musisz zwracac na siebie uwage... a wystarczy zalozyc
                    rekawiczki, maseczke gazowa na twarz (nawet taka mala, domowej roboty, z
                    naszytym jakims kwiatkiem na przyklad zeby nie byla taka oficjalna) i od razu
                    swobodniej bys sie czul - i dotknac drazka mozna i nawet znalezc sie w trefie
                    chuchania bakterionosnych pasazerow. Zycie trzeba sobie ulatwiac ;)
                    • excentrix myślisz, że nie przećwiczyłem rękawiczek ?? 21.09.06, 13:08
                      rękawiczki, ściślej rzecz biorąc. Biała, MPK-owa. Dziwnie patrzą ale nick mój
                      mnie w wielu wypadkach usprawiedliwia
                      • aaa202 Re: myślisz, że nie przećwiczyłem rękawiczek ?? 21.09.06, 13:12
                        Ja noszę rękawiczki od września do maja. Dodatkowo zawsze staję na przegubie
                        autobusu i opieram się plecami o rurki. W przypadku szarpnięcia pojazdem
                        opieram się łokciem. Wot cała rurkologia:)
                        Latem chwytam te poziome rurki pod sufitem.
                        • excentrix w nowych modelach autobusów 21.09.06, 13:20
                          można się przypiąć pasami do wózków. Jednak ta opcja wymaga wąskiej talii, którą
                          dysponuję.
                          • aaa202 próbowałam. te pasy mam na wysokości ud 21.09.06, 13:24
                            co wymaga wąskich, a tymi nie dysponuję;-)
                            • excentrix może za przykładem 21.09.06, 13:25
                              Brajta na klęcząco ? Wtedy będą na wysokości szyi a tę masz smukłą.
                              • aaa202 Ale łeb już mam galanty 21.09.06, 13:28
                                zaklinuje się i co?
                                Poza tym, wiadomo, jak niektóre wózki potrafią być niedomyte. A ja to na szyję
                                założę, ta.
                            • dziad_borowy Nie idź na całość 21.09.06, 13:27
                              Zapnij jedno udo. Moze to sie udo?
                              Dzierżżż!!!
    • szprota qrde, Yavor wykrakał 21.09.06, 16:04
      naprawdę ukradli!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka