Dodaj do ulubionych

Kampania wizerunkowa łódzkiej policji

03.10.06, 23:24
A może Policja zamiast wydawać pieniądze na poprawę wizerunku, sprawi że ten
wizerunek będzie lepszy, poprzez pracę?
A nie że dzwoniąc po policję czeka się tyle, że jak już przyjadą to jest "po
ptokach".
Albo gdy dzwoni się z prośbą o interwencję, to operator mówi, że to nie jest
zagrozenie życia, więc nie ma co panikować.

To droga policjo tworzy Wam zły wizerunek, a nie jakieś stereotypy! I nie
pomogą tu ani osiem miesięcy, ani nawet osiem lat pokazyania plakatów z hasełkami.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.toya.net.pl 03.10.06, 23:38
      Agencja Pretor z 4letnim doswiadczeniem? Nawet strony w necie nie mają. Jakaś
      firma-krzak. Toż to jakiś wałek.
    • Gość: darek Na bilbordach to może i powalczą IP: *.toya.net.pl 04.10.06, 00:10
      Ale w praktyce to nic się nie zmieni.Ponad połowa poszła do policji nie żeby
      służyć czy się zasłużyć tylko żeby odsłużyć 15 lat i na emeryture bo wtedy
      zaczyna się prawdziwe życie.
      • Gość: takelbery z kupy bata nie ukręcisz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.06, 00:21
        Jedna kwestia to kwestia wizerunku,
        druga kwestia to kwestia prawdy.

----------------------------
        Jak poprawić statystykii wykrywalności?
        Zmniejszyć liczbę przyjmowanych zgłoszeń! (Przeciągać procedurę tak żeby sie poszkodowanemu odechciało, zniechęcać tak żeby sie poszkodowanemu odechciało, wprowadzać w błąd tak żeby poszkodowanemu nie przyszło do głowy zgłaszać)
      • borewicz07 Re: Na bilbordach to może i powalczą 04.10.06, 08:58
        czy w Twoim poście wyczuwalna jest zazdrość. Bo nic nie stoi na przeszkodzie,
        abyś sobie te 15 lat odsłużył. Chyba, że z przyczyn od Ciebie zależnych (KK)
        nie możesz. Napisz coś rozsądnego a nie tylko powielasz jakieś tam zdania
        wcześniej napisane.
        • Gość: darek w moich czasach było ZOMO IP: *.toya.net.pl 05.10.06, 00:59
          A ta formacja mi nie odpowiadał,służba w niej była poniżej mojej godności więc
          wybrałem wojsko.A do ZOMO brali chętnie-same mędy się zgłaszały i zamiejscowi z
          wiosek.
    • Gość: Jurek Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.uni.lodz.pl 04.10.06, 08:26
      Mam nadzieje ze bedze to ciekawsza kampaniia niz kampania "pij mleko" z Bogusiem
      Lindą, pokazali bilbordy i juz po akcji. Widziałem ostatno ze i Wojsko sie
      reklamuje to czemuy by nie Policja ? To tez znak iz Niebieskie Mundury z
      lizakiem w ręku zmieniaja Swoje oblicze !!! Dobry Znak ! jesli to ma poprawić
      bezpieczeństwo Łodzi to ja jestem na Tak !
    • borewicz07 Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji 04.10.06, 09:07
      hubar zgodzę się z Tobą, ale tylko częściowo. Masz rację jeżeli chodzi o:
      > Albo gdy dzwoni się z prośbą o interwencję, to operator mówi, że to nie jest
      > zagrozenie życia, więc nie ma co panikować.
      > A nie że dzwoniąc po policję czeka się tyle
      Jednak jeśli chodzi o czas przyjazdu to w dużej mierze nie jest to wina samych
      policjantów tylko zasobów ( ilość patroli na mieście ). Zapytaj się pana
      rzecznika ile na służbę wyjeżdża patroli i ile w trakcie tej służby jest
      interwencji. Wtedy będzie jasność. Jak ta ilość policjantów ma ogarnąć tak
      wielką ilość inetrwencji. A trzeba brac pod uwagę, że każdy zgłąszający chce
      być wysłuchany. I jego problem jest wtedy najważniejszy. Napewno jestem
      przekonany, że źle działają osoby, które przyjmują telefon i to one w dużej
      mierze są odpowiedzialne za ten pierwszy kontakt z Policją. Reszta zależy już
      tylko od człowieka. Mój posta nie ma na celu bycia złośliwym lub brania w
      obronę Policji, ale jest wiele rzeczy, które wymagają poprawy a nie zawsze od
      tego zaczynamy.
      • hubar Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji 04.10.06, 13:41
        Ale ta kampania wizerunkowa ma poprawić co?
        Jako obywatel mam za każdym razem szukać wytłumaczenia, czemu policja po którą
        dzwoniłem pół godziny temu nadal nie przyjechała?
        Mnie to nie powinno interesować! Jak będa skuteczni, to i ich wizerunek sie
        poprawi bez tych głupich akcji plakatowych.
    • Gość: łodzianin żonkoś Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.uni.lodz.pl 04.10.06, 10:10
      Wydaje mi się, że od czegoś ta Policja może zacząć, aby poprawić swój
      już bardzo zszargany wizerunek.
      Dlatego dajmy im szansę tę kampanię przeprowadzić, a
      po niej osądzimy Policję.

Ale nie od razu wszystko na nie, bo chyba już to mamy na codzień na
      scenie politycznej.

A hasełka i plakaciki i osiem miesięcy pracy nad wizerunkiem na pewno
      wszystkim się przydadzą.
      Pzodrawiam
    • brite Kampania wizerunkowa łódzkiej policji 04.10.06, 10:24
      "Komenda wynajęła w tym celu profesjonalną agencję"

Patrzę na zdjęcie przedstawiające plakat na tramwaju, patrzę na użytą w haśle
      czcionkę i mam pewne wątpliwości co do profesjonalizmu tej agencji.
      • Gość: ss Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.astral.lodz.pl 04.10.06, 12:25
        ten plakat był robiony przez inną firmę
    • Gość: diogenespies w ramach poprawy wizerunku policja moglaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:26
      odpisac mi na moje pismo - pytanie czemu zostalem spisany za probe zrobienia
      zdjecia patrolowi i czemu patrol ten uniemozliwil mi to. Pismo wyslalem do nich
      dwa miesiace temu.
      • Gość: lodzermensch Re: w ramach poprawy wizerunku policja moglaby IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.06, 14:01
        przeczytaj sobie dzisiejszego "Szaleńca w McDonaldzie"
        Buuułaaaaa !!!
        • diogenespies szkoda, ze mnie tam nie bylo... 04.10.06, 14:17
    • Gość: who_the Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:37
      dokladnie tak, zadna kapmania nie pomoze, jezeli policja bedzie dzialac tak, jak
      dziala. przyklady? prosze bardzo:

-wizyta na komisariacie, zglaszam fakt okradzenia mnie w pociagu. policjant
      kwituje zeznanie zdaniem "za 3 miesiace przyjdzie papier z prokuratury o
      niewykryciu sprawcow". no jezeli jest to pewne juz w dniu zlozenia zeznania - to
      po diabla siedza tam te smerfy? moze by tak ruszyc tylki?

-telefon na 997, kolo mnie stoi w samochodzie jakis kretyn, i grozac mi probuje
      we mnie wjechac. jest byc moze pijany, byc moze nacpany, na 100% agresywny i
      zachowujacy sie groznie na drorze. po 5 minutach czekania na 997 podaje wreszcie
      nr auta, miejsce zdarzenia, i prosze o interwencje (caly czas poruszamy sie
      wolno w korku). przyjmujacy odsyla mnie na komisariat zebym zlozyl zeznanie.
      daje sobie spokoj, po fakcie nie bedzie o czym rozmawiac. przyslanie patrolu
      mogloby wyjasnic sprawe, ale po co, sa wazniejsze sprawy niz agresywnie
      zachowujacy sie kierowcy.

-zatrzymujace mnie patrol na mojej ulicy. wlepiaja mandat za przekroczenie
      predkosci. na uwage, ze zamiast stac w krzakach mogliby upilnowac kradzionych mi
      regularnie lusterek panowie mowia, ze to nie ich spraw,a ze co ja sobie
      wyobrazam, ze sasiedzi moga pilnowac, oni nie sa od tego.

podsumowujac: policja nie jest od lapania zlodziei, nie interesuja jej
      niebezpieczni kierowcy oraz do jej obowiazkow _nie_nalezy_ prewencja.

spoko, wywiescie sobie jeszcze z 1000 plakatow, bede sie smial i obserwowal, jak
      wydajecie pieniadze na propagande, a juz za 2-3 lata ewakuacja z tego smiesznego
      kraju

who_the
      • Gość: gosc Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.eranet.pl 04.10.06, 11:42
        moim zdaniem to policja powinna przeznaczyc pieniadze na poprawe warunkow
        lokalowych i wyposazenia - to z pewnoscia poprawilo by chec pracy samym
        policjantom oraz podnioslo prestiz tej instytucji w oczach odwiedzajacych.

Po 20 latach to moznaby bylo i sciany pomalowac i wymienic 3 nogie krzeslo na
        inne
        • Gość: M Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.toya.net.pl 04.10.06, 18:18
          Jak zobaczę policje na Jaracza to może zmienię o nich zdanie, które nie jest na
          razie najlepsze. Boją się lokalnej młodzieży ?
          Miałam wątpliwą przyjemność pracować z żoną policjanta, no cóż, przechwala się
          że od 3 lat nie kupują paliwa. Pozostawiam to bez komentarza.
          • Gość: chudy Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.pienista.net 05.10.06, 00:01
            Szanowna M powiedz gdzie i kto a wierz mi, że ja tam się zjawię. Jeżdżę ul.
            Jaracza prawie codziennie. A ta żona policjanta to chora była pewnie>
    • avatary w temacie : 04.10.06, 12:26
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=49752665
    • Gość: taki jeden z Łodzi Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.zdnet.com.pl 04.10.06, 21:13
      Proponuję aby Gazeta sprawdziła co reprezentuje sobą ta "Agencja PR"...jest to
      grupka kolesiów, którzy pojęcie o PR mają znikome, a siedzibę firmy... no
      właśnie, gdzie? Czy to przypadek że "pretor" to nazwa pewnego DS na Lumumby?
    • Gość: retkinianin To może przestańcie łamać prawo na Maratońskiej? IP: *.fisica.unina.it 05.10.06, 00:25
      Radiowozy jak przekraczały prędkość - tak przekraczają. Dziś wieczorem radiowóz
      bodajże 217 tam gdzie jest ogranicznie do 40 km/godz jechał około 90.

Tak to na pewno nie poprawicie wizerunku - na plakaciku gładko i pięknie, a poza
      tym sami bezczelnie łamiecie prawo.
      • Gość: funkcjonariusz Re: To może przestańcie łamać prawo na Maratoński IP: *.toya.net.pl 05.10.06, 12:52
        Przyznaje, ze policjanci czasami lamia przepisy. Sam jestem policjantem i widze
        niektore rzeczy. Tylko jak tu zyc w zgodzie z przepisami, jak z jednej strony
        przepisy ruchu drogowego, a zdrugiej wkurzony obywatel, ktory czeka na policje
        2 godziny! Sam wczoraj probowalem przedostac sie przez Lodz na interwencje, a
        czas dojazdu wyniosl prawie 30 min.!!! Moze z uzyciem dzwiekow bylo by
        szybciej? Sam nie wiem, pewnie nie, ale to tez niezbyt madre rozwiazanie -
        wyobrazmy sobie wszystkie radiowozy jezdzace jako uprzywilejowane!!! Jeden
        wielki chaos! Brrr... Strach pomyslec! Tak wiec, pozostaje czekac cierpliwie na
        interwencje! I na koniec jedna prosba: nie oceniajcie wszystkich policjantow
        tylko po krotkich spostrzezeniach typu: nie przedstawienie sie, nieumiejetne
        przyjecie zgloszenia, przekroczenie predkosci, jazda po chodniku itp., bo po
        pierwsze: to tylko ludzie (zapewne ktos z Waszych rodzin też), a po drugie:
        czasami naginanie przepisow np. ruchu drogowego sluzy obywatelowi tzn. aby
        szybciej dojechac na interwencje (z czasu reakcji nas rozliczaja!!!). Wiem,
        postawicie zarzut, ze policjanci naginaja przepisy rowniez wtedy, gdy nie jada
        na interwencje! Ok! Jak juz wspomnialem wczesniej, zapewne tak bywa. Mimo
        wszystko "szufladkowanie" wszystkich policjantow jest krzywdzace, bo jak
        wiadomo, w kazdej grupie zawodowej znajdzie sie jakas "czarna owca", ktora
        psuje wizerunek. Co do kampanii reklamowe, to powiem ze to chyba zly pomysl!
        (oczywiscie to moje odczucia i moge sie mylic) Moje zdanie jest takie: jak
        uzupelnimy wszystkie etaty poprawa bedzie na 100% widoczna. Pozdrawiam!
        • diogenespies Szanowny Funkcjonariuszu 05.10.06, 13:10
          I jeszcze jedno, co jakis czas temu widzialem w okolicach DW Kaliskiego w
          trakcie meczu. Ludzie tloczyli sie przy wejsciu na stadion, na okolo pelno
          policji z tarczami i helmami a wsrod nich jeden bez helmu za to z wielka pala,
          ktora co najmniej w sposob oprawcy uderzal ryczmicznie w swoja dlon?
          Czesto bywam w okolicach sklepu monopolowego na Retkińskiej i czesto mozna tam
          spotkac radiowozy z umundurowanymi policjantami, ktorzy kupuja wodke? Czy tak
          ciezko kupic wodke po pracy, czy nikt nie uczy policjantow tego, ze bedac na
          sluzbie pewnych rzeczy sie nie robi?
    • Gość: Bartek Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.10.06, 14:43
      Może zamiast reklamy wystarczy żetelnie pracować, szybko reagować na wezwania i
      gnębić bandytów a nie babcie z pietruszką?
      • Gość: koralgol Re: Kampania wizerunkowa łódzkiej policji IP: *.toya.net.pl 05.10.06, 17:46
        policja jest OK i tylko szkoda pieniędzy na tą całą akcję reklamową moim
        zdaniem to kasa wyrzucona w błoto Dać podwyżki policjantom a nie ludkom z
        agencji reklamowej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka