Dodaj do ulubionych

Autorytety moralne w Łodzi? Są takie?

06.10.06, 09:50
Czy mamy takowe w Łodzi, czy Łódź ich nie posiada? Uwielbiam wszelkie tego
typu autorytety aczkolwiek nie mogę się nimi pochwalić jako Łodzianin.
Obserwuj wątek
    • longeta moralność pieniądza,pierwsze miejsce! 06.10.06, 09:56
      To teraz jest dla ludzi największy autorytet,niestety:)
    • zamek Marek Edelman /nt 06.10.06, 09:57

• michal.m.lodz Re: Marek Edelman 06.10.06, 09:59
        Odpowiedź uzasadnij chociaż 2-3 zdaniami. Dlaczego pewne głoszone przez Niego
        tezy (i które!) warto kupować w ciemno, bez dokładnego ich przeanalizowania?
        • zamek Re: Marek Edelman 06.10.06, 10:00
          Nie mam czasu.
          • diogenespies Re: Marek Edelman,e lipa nie autorytet 06.10.06, 10:01
          • michal.m.lodz Re: Marek Edelman 06.10.06, 10:06
            Normalna sprawa, nikt nie ma. Ale nie oczekuj, że po Twoim "Marek Edelman /nt"
            ktoś uczyni go swoim autorytetem. Musiałby być ograniczony:)

Życzę więcej czasu!:)
    • michal.m.lodz Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 09:58
      A któż może być tak wielkim autorytetem, żeby ocenić kto jest autorytetem a kto
      nie?
      • diogenespies Oceniac moge, typowac nie 06.10.06, 10:03
        dlatego szukam jakiegos autorytetu:-)
        • gikona Re: Oceniac moge, typowac nie 06.10.06, 10:11
          w moralne nie wierzę a życiowych autorytetów sam spotykasz wiele każdego dnia :
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=735&w=37291538&a=49467108
          • diogenespies o sam siego spotkalem, pierwszej focie! 06.10.06, 10:17
            • gikona Re: o sam siego spotkalem, pierwszej focie! 06.10.06, 10:21
              :) i o to chodziło i o to następne też
        • michal.m.lodz Taka moja rada... 06.10.06, 10:13
          Potrzebujesz kogoś, kto oceni czy robisz dobrze? Nie szukaj daleko. Idź do
          łazienki i spójrz na człowieka stojącego po drugiej stronie lustra, jakbyś
          patrzył na obcego. Głęboko w oczy. Niech on Cię oceni.

Szukając moralności gdzie indziej, trafisz możesz na kogoś, kto w piękne słowa
          ubierze taką pseudomoralność, która odpowiada jemu.
          • diogenespies dziekuje, ale to juz wiem 06.10.06, 10:21
    • awantur-nick Skrzydlewscy 06.10.06, 10:00
      pani poseł i przyszły radny
      • michal.m.lodz Re: Skrzydlewscy 06.10.06, 10:09
        Koleżanka partyjna z PO: Iwona Ś.-K (też posłanka). Umie po pijaku uniknąć
        kolizji z samochodem zwykłego śmiertelnika i przydzwonić w Misztala.
        • diogenespies Iwona Ś.-K jest bebesciara, nie tylko to, 06.10.06, 10:39
          zrobila z ciekawych rzeczy...
    • gikona Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 10:03
      a moralność jest? by były jej autorytety...
      • longeta Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 10:05
        gikona napisała:

> a moralność jest? by były jej autorytety...

nie ma!:)
    • miejskie_narty trochę z boku, ale 06.10.06, 10:17
      kiedyś był artykuł o dzisiejszych salonach w Polsce. Oczywiście najwięcej było przykładów z Warszawy: tu aktor taki, a taki, tu publicysta, tam artysta, ogólnie salon warszawski przedstawiony jako inteligencki i dyskusyjny, z różnymi odcieniami "rozluźnienia" imprezowego. O Łodzi było, że jeden z biznesmenów robi słynne w całej okolicy "salony" w swojej podłódzkiej willi, gdzie gospodarz sam przyrządza grilla i planuje atrakcje. Goście podobno najbardziej zapamiętali "salon", na którym atrakcją byli wynajęci czarnoskórzy studenci niosący lektykę z kimś tam:)
      Być może ma to jakiś związek z tym, że nie możesz tutaj znaleźć autorytetu moralnego.
      • diogenespies No ale jakies musza byc w Łodzi! 06.10.06, 10:28
        • miejskie_narty Re: No ale jakies musza byc w Łodzi! 06.10.06, 11:07
          ja dopiero zaczynam działalność publiczną na FŁ, więc jeszcze za wcześnie na przechwałki, poza tym mam niestety na koncie parę niemoralnych uczynków, ale jak nikogo nie znajdziesz, to możesz myśleć w ten sposób o mnie, bo: nie byłem nigdy w sejmie ani w samorządzie (nawet uczniowskim), z komuny pamiętam reksia i gumy donald, nie mam teczki w IPNie, nikt nigdy nie udowodnił mi brania ani wręczania łapówek, jak jadę samochodem, to przepuszczam pieszych na pasach, dokarmiam czasami koty na podwórku, w zasadzie nie pracuję na czarno, nie wyemigrowałem, nic nigdy nie podpisałem (ok, oprócz jednego weksla), nie publikowałem w prasie, staram się nie przeklinać na ulicy, uśmiecham się do mijanych dziewczyn (o ile nie są szpetne), nie lituję się nad niepełnosprawnymi, ani ich nie dyskryminuję, a w tramwajach udaję, że nie śmierdzi. Przy tym nie wypieram się swoich słabości (sprawia to, że jestem bardziej autentyczny, bliższy ludziom - schodzę z piedestału autorytetu, a drobne moralne wpadki jeszcze bardziej mnie uwiarygodniają): owszem, nie zawsze mówię prawdę, czasami przesadzam ze słodyczami, bywa, że przed pójściem spać nie wezmę prysznica, ze dwa razy do roku wypiję małe piwo i wybatożę czasem kochankę.
          Nadam się?
          • diogenespies tylko 2 piwa rocznie Cie dyskwalifikuja! 06.10.06, 11:10
            • miejskie_narty za wysokie masz kryteria 06.10.06, 11:17
              więc się nie dziw, że nikt im nie jest w stanie sprostać. A ile trzeba pić, by być autorytetem?
              • diogenespies wiecej niz ja 06.10.06, 11:20
          • diogenespies "wybatożę czasem kochankę"-Podeslesz zdjecia?:-) 06.10.06, 11:10
            • miejskie_narty jeśli do niej dotrzesz 06.10.06, 11:16
              to może ona ci podeśle. Bo układ jest taki, że ja trzaskam batem, a ona migawką (z samowyzwalacza oczywiście, bo w trakcie batożenia ręcę się trzęsą i foty byłyby nieostre).
              • diogenespies ciekawe, jak mam dotrzec? :-) 06.10.06, 11:21
                • miejskie_narty Re: ciekawe, jak mam dotrzec? :-) 06.10.06, 11:29
                  tego niestety nie wiem:)
                  • diogenespies ogloszenie dam:-) 06.10.06, 11:30
                    • miejskie_narty tylko gdzie? 06.10.06, 11:35
                      poza tym ja tu mówię o swoich zaletach moralnych, a ty mi tu wypominasz głupią kochankę niczym Mojzesowicz Filipkowi sekretarkę. Mertium trzeba się trzymać, nie zakrwawionych pleców szukać!
                      • diogenespies ogloszenie w GW i Niedzieli oczywiscie 06.10.06, 11:37
                        no zalety moralne masz bo fajowe fotki moga byc, co warty jest autorytet bez
                        zdjec:-)
                        • miejskie_narty Re: ogloszenie w GW i Niedzieli oczywiscie 06.10.06, 11:47
                          Fotki mogą wyglądać mniej więcej tak: gruby, owłosiony facet w spiczastym skórzanym kapturze na głowie trzyma w ręce pejcz. Na drugim planie klęcząca dziewczyna z krwawymi pręgami na plecach. Tłem jest jakiś loch czy piwnica, ewentualnie dworzec Łódź Chojny o świcie. Nudne jak hipokryzja katolików uprawiających petting przed ślubem.
                          • diogenespies Nowa kategoria w zdjeciach powinna byc na forum 06.10.06, 11:58
                            Upodobania Lodzian:-)
    • gikona Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 11:17
      no dobra: a jak już taki autorytet łodzki i moralny znajdziesz, udasz się z nim
      do zacisznego lokalu w celu kolacyjnym i dyskusyjnym, to jak długo on po
      rozmowie z tobą owym moralnym autorytetem teoretycznie pozostanie?
      • diogenespies Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 11:22
        Do Anny by sie poszlo:-)
        • gikona to pewne, że do Anny... 06.10.06, 11:26
          a ja tam wczoraj przechodiłam... ale pytałam jak długo by w twoim towarzystwie
          ów autorytet pozostał:
          1 - autorytetem
          2 - moralnym
          ...
          • diogenespies do 2 piwa? 06.10.06, 11:31
            • gikona Re: do 2 piwa? 06.10.06, 11:35
              więc skoro autorytety wytrzymują do 2 piwa to dlatego tak ciężko je znaleźć...
              Lub dlatego, że zdychają od oparów jak papuga...
              • diogenespies w moim odczuciu autotytetem bedzie do 2 piw 06.10.06, 11:38
                • gikona Re: w moim odczuciu autotytetem bedzie do 2 piw 06.10.06, 11:40
                  a czym będzie po 2 piwach...
                  • diogenespies nie wiem, bede wtedy juz sikal 06.10.06, 11:41
                    • gikona Re: nie wiem, bede wtedy juz sikal 06.10.06, 11:45
                      znaczy się po 2 piwach olewasz autorytety...
                      • diogenespies Re: nie wiem, bede wtedy juz sikal 06.10.06, 11:58
                        jakos tak wychodzi...
    • marian_7 Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 11:49
      Jan Tomaszewski
      uzasadniac nie trzeba
      • diogenespies Ten od kopania pilki? Super jest, popieram! 06.10.06, 11:59
    • evonka Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 12:19
      mój tata.
      • diogenespies A z berdziej dostepnych? 06.10.06, 12:23
        • evonka Re: A z berdziej dostepnych? 06.10.06, 12:24
          mój tata ;-)
          • diogenespies a gdzie jest dostepny? 06.10.06, 12:26
            • evonka Re: a gdzie jest dostepny? 06.10.06, 12:26
              na gadu-gadu! ;-)
        • gikona Re: A z berdziej dostepnych? 06.10.06, 12:24
          może on jest łatwo dostępny, wiadomo?
    • iluminacja256 Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 13:35
      Ja mam dwa autorytety:) Były trzy, ale jeden położył na Lodzi kreskę i dobrze
      zrobił - jest coś takeigo w tym mieście, ze ludzie uwielbiają kisić sie we
      własnym sosie, traktujac resztę jak "idz stąd, bo jesteś swiatowy i nei
      nasz" ...

Z tych dwoch co zostały, jednego dawno nei widziałam, a drugiemu upierdliwię
      zycie jak tylko mogę :))
      • iluminacja256 Re: Autorytety moralne w Łodzi? Są takie? 06.10.06, 13:36
        A nei sorry , zapomniałam jeszcze ejst jeden - ale on to jest taki, ze ze
        swiecą takich ludzi dzisiaj szukać i bardzxo zle na tym wychodzi - głownei
        finansowo i zyciowo.
    • lavinka Koszałek Opałek? 06.10.06, 14:23
      Koszałek Opałek?
      Tylko trzeba jeszzce zbadać czy nie był kłamcą lustracyjnym.... te kontakty z
      agentką "Marysią" są niejasne....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka