Dodaj do ulubionych

Polski Express traci zaufanie klientów

IP: *.kolonianet.pl 17.10.06, 21:15
szkoda ze zadnego numeru nie ma podanego w artykule
Obserwuj wątek
    • Gość: Cobolt Szkoda bo to fajny przewoznik byl IP: 212.191.130.* 17.10.06, 22:30
      cholernie lubilem zolte autobusy i mam nadzieje ze to chwilowa zapasc
      • Gość: tomek Przesiadać się na samolot z Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.10.06, 20:11
        Ludzie jadący tylko na okęcie powinni latać z łódzkiego lotniska typowymi
        małymi samolotami-taxi czyli powietrznymi taksówkami ale władza na łódzkim
        lotnisku nie myśli o wprowadzeniu czegoś takiego bo te połączenia ze stolicą
        nadal nie są a powinny być od dawna miejscami wylotowymi dla dalszych kierunków
        i wtedy pasażerowie wylatujący z Łodzi po oddaniu bagażu nie martwili by się
        dalej o bagaż bo byli by traktowani jako turyści tranzytowi lecący dalej w
        świat.Ten jeden lot wczesno poranny i powrót bardzo późny ze stolicy to za mało
        a klentów tych autobusowych jest bardzo dużo.
        • Gość: barnaba Re: Przesiadać się na samolot z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 28.10.06, 12:52
          Połączenie lotnicze z Warszawą zawsze będzie sporo droższe i niewiele szybsze od
          kolejowego.
    • Gość: sdf Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 22:47
      jak mozna CODZIENNIE jezdzic z Lodzi do Warszawy? Ci ludzie są po..i...
      zamiast wynajac cos w Wwie tłuką sie 5 godzin dziennie (7 z dojazdem do
      dworcow). Litosci...
    • Gość: kas coraz gorsza jakosc uslug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 06:45
      4 tyg temu jechalam z lodzi do krakowa. zamiast tradycyjnego calkiem
      luksusowego autokaru volvo, podstawiono nam ZŁOM, zdezelowany, z paskudnymi
      dorabianymi pokrowcami na siedzenia, z brudna podloga i smieciami pod fotelami,
      pourywanymi tackami z tylu foteli, z niedzialajacymi oparciami, niektorych
      siedzen nie dalo sie ustawic do pionu! wyobrazcie sobie ze kierowca w krakowie
      oswiadczyl ze musimy sobie uchylic lufcik w dachu bo NIE MA KLIMATYZACJI.
      jedyne co ten autobus mial wspolnego z Polskimi Expressami ktorym ijezdzilam to
      zolty kolor i ....cene. wyobrazcie sobie jechac bez klimy w takim autobusie,
      szczelnym i niewentylowanym, przy pogodzie ktora juz nie jest pogoda letnia.
      Przyjechalismy do Lodzi z opoznieniem prawie godzinnym, co przy ponad 5-
      godzinnej planowo, podrozy jest katusza i meczarnia.w dodatku kierowca zamiast
      jechac autostradami i trasami szybkiego jechal bocznymi jednopasmowkami przez
      RADOMSKO i inne male miejscowosci gdzie predkosc jest praktycznie wszedzie
      ograniczona do 50 km/h. myslicie ze sie kierowca stosowal? To byla podroz do
      piekla i spowrotem. Bylam tak zalamana izmeczona ze nie zadalam sobie trudu
      zlozenia reklamacji. Po co.... przeciez to prywaciarze, nastawieni na
      pieniadze. Najgorsze ze za pare dni znowu mam jechac do Lodzi a PE jest o
      najbardziej pasujacej mi godzinie :(
      • Gość: al Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.prokom.pl 18.10.06, 08:03
        To są stare numery. Też mam złe doświadczenia i to srzed kilku lat, co
        świadcszy o tym, że firma od dawna jest dziadowska i olewa klientów. Raz
        podstawili złom (zresztą z opóźnieniem) zamiast volvo. Innym razem byłbym się
        spóźnił na samolot, bo Express po prostu nie przyjechał, a co. Na szczęście był
        jeszcze mały bus PKS, który woził ludzio za pół ceny Expressu.
      • Gość: kie Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.man.lodz.pl 18.10.06, 10:10
        ja też tak miałem, jechałem z W-wy do Łodzi w ciągu 4 godzin, były problemy z
        biletami (gość wziął za dużo łebków), no i klapa w dachu odpadała więc
        kierowaca zabił ją na kołek, do tego był brak klimy, auto miało zniszczoną
        poduszkę tylną prawą....
      • Gość: Grzesiek Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.34.rev.vline.pl 18.10.06, 15:57
        OMG ROTFL

Tak źle że podróż trwała o godzinę dłużej i źle że kierowca przekraczał prędkość
        Po co ci klima jak mówisz że pogoda nie była letnia ?
        Śmieci to raczej zostawili pasażerowie a nie kierowca
        • Gość: kas do Grzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 19:53

>Tak źle że podróż trwała o godzinę dłużej
          jak sie jezdzi tydzien w tydzien w piatek, to kazda godzina tygodniowo daje 4
          godziny dodatkowych w podrozy jesli autobus spoznia sie tak za kazdym razem. na
          szczescie wracam pociagiem i moge olewac PE w poniedzialki.

>i źle że kierowca przekraczał prędkość
          zle bo on rzucal nami jak workiem kartofli, nie po to sa autostrady zeby szalec
          po waskich wiejskich sciezkach.

>Po co ci klima jak mówisz że pogoda nie była letnia ?
          mialam na mysli to ze nei bylo cieplo na tyle zeby bylo otwarte na osciez, ani
          na tyle chlodno zeby aytobus sie nie nagrzewal. nie rozumiesz jak wazna jest
          klima w autokarze ktory nie ma zadnej wentylacji ani otwieranych malych okien?
          to naprawde takie trudne?

>Śmieci to raczej zostawili pasażerowie a nie kierowca
          bylo pelno kurzu, ktory sie da sprzatnac. smieci nie powinno byc bo wsiadam na
          pierwszym przystanku, autobus ma byc czysty jak zaczyna trase. czy to jest takie
          niemozliwe do spelnienia? poza tym cala wykladzina byla uslana wgniecionymi
          gumami do zucia i innymi brudami ktore wskazywaly na wiek autobusu.

Grzesiek, napisz moze jak sie takim syfem na kolkach przejedziesz, dobrze? bo
          inaczej twoje wypowiedzi na forum nic nie wnosza do dyskusji.

• Gość: Inka Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.chello.pl 04.06.07, 21:51
        Kto doprowadza do tego że autobusy wyyglądają jak worki na śmieci? Pasażorowie
        kochani. Ja rozumiem że kierowczy czasami po 10 godzinach jazdy ie mają już siły
        dokadniej wysprzatac autobusu. To naturalne. kazdu jesbyłby zmeczony.
        Tak bardzo nie podoba sie jazda Expresem ale jak przychodzi co do czego to co
        nie ma innego wyjścia tak. Masz po prostu zero honoru. Ja jak bym muisała beton
        gryśc to bym znalazła innego przewoźnika a nawet poszła piechotą. W
        ostateczności przyjechałabym kilka godzin wcześniej. Ale nie za leniwy jestes i
        tyle. Narzekasz a potem i tak kupujesz bilet i jedziesz.
    • Gość: KAKOFONIKS STRONA WWW IP: 83.175.202.* 18.10.06, 07:15
      w koncu ja aktualizuja, ostatnim razem jak jechalem sprawdzilem autobus ze
      odjezdza o 13 pojechalem na dworzec a pani mi powiedziala ze autobus zostal
      zlikwidowany jakis rok temu - a aktualizacja strony hmmm.... dawno nie byla robiona
    • Gość: NEO Polski Express traci zaufanie klientów IP: 147.182.5.* 18.10.06, 08:53
      Zenada

Sam jechalem kiedys na lotnisko z Lodzi i autokar nie dojechal
      Stanal po 40 minutach jazdy bo kierowca zapomnial korka od chlodnicy.
      Probowal zatkac koszula albo jakimis szmatami.
      Szczescie, ze jechal inny autokar EuroLines i nie mieli problemu zeby zabrac
      kilku ludzi!!!
    • Gość: Francik Skandal! IP: 195.69.82.* 18.10.06, 09:37
      O tym sie powinno w prasie napisac!

hey!
    • Gość: Peron2008 Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.eranet.pl 18.10.06, 23:00
      • Gość: Piotr Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:53
        Ale z Łodzi czy z Warszawy do Lublina? Bo jak ja widzę codziennie te osoby
        które próbują się wcisnąć do tych busików to szczerze im współczuję tak na pace
        jechać na tych malutkich fotelikach dla dzieci. Ja jadę pociągiem i "rozwalić"
        się na fotelu mogę, i rozprostować kości, i przespać czasem, ale cóż, niektórzy
        są chyba masochistami...
        • Gość: barnaba Aron, gdzie jesteś? IP: *.lodz.msk.pl 19.10.06, 22:05
          Tu krytykują busy. A ty co?
          Na koń nie siadasz, za szablę nie chwytasz.
          Honoru busów nie bronisz!
          • aron2004 Re: Aron, gdzie jesteś? 20.10.06, 08:29
            busy jadą o wiele szybciej niż te rewelacyjne pociągi pospieszne - srednia
            prędkośc 40 km/h buahahahaahahahaha
            • aron2004 Re: Aron, gdzie jesteś? 20.10.06, 08:30
              pasażerowie busów to współczują pasażerom PKP szczególnie na odc. Warszawa -
              Łódź, że płacą cieżkie pieniądze za przejazd i jadą 40 km/h. No rewelka po
              prostu.
              • Gość: Piotr Re: Aron, gdzie jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:07
                > pasażerowie busów to współczują pasażerom PKP szczególnie na odc. Warszawa -
                > Łódź, że płacą cieżkie pieniądze za przejazd i jadą 40 km/h. No rewelka po
                > prostu
                Taa, akurat... Większość pociągów jedzie jednak trochę ponad 2 godziny a
                autobus conajmniej 2 i pół, stoi w korku, rzuca i przesp[ać się nawet nie
                można. Pociąg ma jednak spokojny bieg, poza tym i tak czasowo będzie juz tylko
                coraz lepiej, a busy jeszcze długo będą się wlec.
                • Gość: Peron2008 Re: Aron, gdzie jesteś? IP: *.eranet.pl 22.10.06, 19:31
                  A ty gdziekolwiek sie ruszasz czy tylko siedzisz przed 14" swego
                  monochromatycznego monitora wspieranego zaawansowana technologia Rivy TNT
                  pierwszej generacji, Celerona 333 i 64MB RAMu?????

Ja jako posiadacz najnowszej generacji laptopa o osiagach ktorego nie
                  powstydzilby sie niejeden kierowca 12osobowego busa marki VW T5 smiem twierdzic
                  ze BUS to jedyny perspektywiczny srodek transportu! I mowie to z punktu widzenia
                  osoby ktora przez wiele lat tydzien w tydzien jezdzila na zbior chmielu,
                  sezonowe wykopki burakow cukrowych a pozniej takze na wszechstronne nauki
                  pobierane na lubelskim COOL!!

Nie warto slepo patrzec na doswiadczenia naszych zachodnich sasiadow. Wyjdz ze
                  swej zasciankowosci i spojrz na WSCHOD!

Lublinow 4EVER
                  • ojojoj1 Re: Aron, gdzie jesteś? 27.10.06, 17:39
                    A kupe robisz na złotym kiblu i wycierasz sie platynową srajtaśmą? czy jesteś
                    zacofany i w drewnianym wychodku na dworze?
        • stworzenje Re: Polski Express traci zaufanie klientów 31.10.06, 22:17
          taaa w poaciagu zwlaszcza na Lublin w piatki wieczor tudziez na Wawe z Lublina w
          niedziele wieczorem sie mozna na pewno rozlozyc na fotelach, kurna tlok jak
          jasna cholera wtedy jest!!!
      • blinski Re: Polski Express traci zaufanie klientów 29.10.06, 23:33
        busy będą fajne jak wybudują szerokie, bezkolizyjne drogi gładkie jak stół. niestety, do tego czasu nawet najgorszy zasyfiony pociąg pkp wlekący się 30 km/h będzie lepszy - wszystko zniosę, byle nie stanie w korkach i podskakiwanie na górkach i dziurach.
        • Gość: KME Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.satfilm.net.pl 13.11.07, 14:00
          Polski Express robi sobie zarty z ludzi.. ostatnio czekalam na
          Polski Express we Włocławku.. miał przyjechać o 16.30 co pozwoliloby
          mi na dojechanie na czas do Warszawy, ale niestety jeden wcale nie
          przyjechal, a kolejny ktory mial byc o 17.30 przyjechal godzine
          pozniej......... dzieki czemu nie zdazylam na czas!!! I zalowalam ze
          nie pojechalam bynajmniej Komfortem..
          Szkoda slow na to wszystko!
    • stworzenje Polski Express traci zaufanie klientów 31.10.06, 22:27
      tez stracilam do tego przewoznika zaufanie, jezdze ogolnie czesto na trasie
      Warszawa -Ryki (kierunek na Lublin) i spowrotem,wykupilismy z narzeczonym
      wczesniej bilety w Wawie na droge z Ryk do Wawy co by miejsce miec
      zapewnione,kurs sie w ogole nie odbyl tamtego dnia,nie wyjechal autobus z
      Lublina,godzine stalismy na przystanku,zwrotu za bilety nie mamy,mimo,ze
      skladalismy pismo,a kursem nastepnym jak mowi regulamin ze mozna jechac na
      poprzednich biletach pojechalismy,ale kierowca kazal placic!!
      Regulamin chyba proforma bo tak samo mowila pani w okienku,ze albo zwrot za
      bilety albo mozna na tych biletach jechac kursem nastepnym, kasy do dzis nie
      mamy strata ponad 30zl.
    • Gość: Vitos Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.acn.waw.pl 01.11.06, 11:01
      Numery: (22) 8444851, 8442386
    • katmoso Re: Polski Express traci zaufanie klientów 04.11.06, 18:14
      jakis rok temu w Lublinie podstawili zamiast dużego żółtego autobusu małego
      busika i jeszcze zażądali opłaty za każdą sztukę bagażu. ludzie sie sprzeczali
      z kierowcą, było opóźnienie ze 20 minut. po wyruszeniu w trase kierowca
      pojechał na stację zatankowac. za pasażerami. od tamtej pory podziękowałam
      firmie PolskiExpress za kilkuletnią wspólprace. jeżdzę busami. czas, cena i
      wygoda.
      a na marginesie: tego, ktory dworce w Lublinie kolejowy i autobusowy
      zaprojektował w takiej odległości powinno się publicznie wychłostać. i władze
      za to, że nic nie robią, zeby ten stan poprawić.
      • Gość: aron Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.lublin.enterpol.pl 05.11.06, 17:31
        katmoso napisała:

> a na marginesie: tego, ktory dworce w Lublinie kolejowy i autobusowy
        > zaprojektował w takiej odległości powinno się publicznie wychłostać. i władze
        > za to, że nic nie robią, zeby ten stan poprawić.

Wychłostać należy tego, co zbudował dworzec PKP daleko od centrum miasta. Tylko
        że ten ktoś to był car Rosji.

• Gość: gość portalu Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 08:44
      Mnie to nie dziwi, jaki właściciel taka usługa. Zamiast narzekać, zróbcie dwie
      rzeczy:

Opiszcie w prasie jak Was obsługuje PE.
      Przestańcie korzystać z ich usług.

Ktoś napisał, że mu pasuje rozkład jazdy - i o to chodzi. To czysty chwyt
      marketingowy, złapać jak najwięcej frajerów - zapłacą, a usługi ani chu! chu!
      A potem bujajcie się frajerzy, pieniędzy i tak nie odzyskacie bo do kogo macie
      się o to zwrócić?.
      UWAGA! JEST SPOSÓB! WPISZCIE POLSKI EXPRESS NA CZARNĄ LISTĘ DŁUŻNIKÓW I
      ZGŁOŚCIE RZECZNIKOWI D/S KONSUMENTÓW SWOJE PROBLEMY.
      • Gość: pasazer Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.aster.pl 12.12.06, 10:12
        A ty kto jestes? wlasciciel konkurencyjnej firmy przewozowej?
      • Gość: Inka Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 04.06.07, 21:57
        Nie pasujeje. Nie jeżdzić Ale wy jestescie zbyt leniwi.
        Jak przychodzi co do czego to bilet kupujecie i wdroge prawda.
        Nie macie odrobiny honoru
    • Gość: pasażer Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.satfilm.net.pl 05.01.07, 16:17
      Często jeżdżę autokarami po polsce.Nie stać mnie na samochód.Szkoda że taka
      firma zaczyna działać na niekożyść pasażerów.Czy znowu bedzie można normalnie
      kożystać ze strony internetowej zeby sprawdzic odjazdy tej linii?Czy będe
      zmuszony biegać na przystanek?
    • Gość: matej Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:56
      przypomina mi sie pewna historja z PE
      firma niewiarygodna niepolecam !!!
    • Gość: gość Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:29
      Ja ostatnio widziałem kilka nowiutkich Volvo 9700 z Expressu, więc chyba nie jest tak źle. Chyba...
      • Gość: Duders PEX : Pełen Wypas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:05
        Witam ja jeżdżę codziennie od miesiąca POlskim Expressem o 7:30 z Warszawy do
        GArwolina i muszę powiedzieć,że tylko raz nie zjawił sie na przystanku i to
        było zaraz po świętach. Ale tak jest bez zarzutu, komfort jazdy jest
        niesamowity, siedzenia rozkładane, klima, a w zimie cieplutko. Autobusy VOLVO
        albo Mercedes. POprostu wypas. Jako student płace 9,4 do Garwolina. I jadę
        tylko godzinę Kierowcy wporządku. Naprawdę super. Wcześniej jeździłem ze
        stadionu PKSem. AUTOSANY to są strucle i jadą ponad godzinę. Polecam
        PolskiExpress.
    • Gość: Wojtek Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:17
      Jeszcze jeden kwiatek do kożucha Polskiego Expresu.
      Wczoraj to jest 1-go lutego moja siostra jechała tym Autobusem o 14.30 z
      Warszawy do Włocławka.Autobus miał trasę do Bydgoszczy. Nie wiadomo dlaczego, w
      punkcie sprzedaży biletów sprzedano tylko około 20 biletów. Reszta pasażerów
      musiała kupić bilety u kierowcy. Ponieważ pasażerów było sporo, sprzedaż trwała
      długo. Po zakończeniu sprzedaży autobus odjechał opóźniony, bo zajęło to
      kierowcy dużo czasu. Kierowca sprzedając bilety nie wydawał reszty, twirrdząc
      że nie ma pieniędzy na wydanie. Mojej siostrze nie wydał, mimo dwukrotnnej
      prośby 10 zł. Mało tego bilet też wydał po ponagleniu. Takich osób było kilka.
      Kierowca był nieuprzejmy dla pasażerów i opryskliwy. Pasażerem był też młody
      człowiek z gitarą. Kierowca żądał od niego 15 zł. za przewóz gitary. Kiedy ten
      mężczyzna oświadczył, że niejednokrotnie już z tą gitarą jeździł i nigdy nie
      żądano od niego opłaty bagażowej, kierowca stwierdził, że sprawę wyjaśni.
      Opłaty nie skasował, ale też niczego nie wyjaśniał. Myślę też, że osoba
      sprzedająca bilety w punkcie sprzedaży i kierowca mogli mieć tzw. "spółę. To
      znaczy podział zysków z niewydanej reszty i z ewentualnych nie wydanych
      biletów . Jednym słowem - dno. Z rozrzewnieniem wspominam czasy kiedy była to
      linia przewyższająca poziomem usług PKS.
      • Gość: Pitu Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 02.02.07, 18:39
        heh, wyladowalem na Okeciu w ost piatek stycznia, zimno glodno, nowy rozklad
        przystankow na lotnisku, w koncu zanalazlem przystanek skad jedzie cos do
        Lodzi. polskieskpres ten o 15:20 ozn jako autobus podjechal 20min po czasie
        jako busik zaladowany ludzmi, kierowca zabral tylko 3osoby a czekalo moze z 7.
        Na pytanie co sie stalo z autobusem co jest w rozkladzie, koles odp, ze nie wie
        i w dupie, fajnie poczekalem wiec nastepna godzine do 16:30 wtedy byl akurat
        kurs PKS_Lodz, wprawdzie tez busik, ale to stacja poczatkowa wiec spoko,
        prowadzil taki fajny dziadek, za bilet zaplacilem cos kolo 25PLN wiec niemal
        polowe tego co bym zaplacil w tym dziadoskim polskim ekspresie co mnie nie
        zabral, bo nie mial miejsc, w sumie dobrze sie stalo, ale to mi uswiadamia, ze
        nie ma co latac na Okecie, bo z tej zawszawionej dziury nie ma jak sie
        normalnie wydostac do Lodzi, wpada sie jak do studni, na centralny tez nie ma
        sie co pchac, bo PKP tez ze 3h jedzie, cale szczescie, ze w terminalu bylo
        cieplo i mozna sobie bylo posiedziec na lawce, acha no i ze kibel byl czynny i
        do tego za darmo ;)
        • Gość: www.celuloza.prv.p Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.satfilm.pl 31.03.07, 10:27
          Jeśli gdzieś jadę, to głównie z PKSem. Tam przynajmniej nie oszukują, a
          kierowca nieraz dobrowolnie nie chce, aby dopłacać do biletu końcówki typu
          10gr, tylko okrągłą sumę.

PS Zapraszam na www.celuloza.prv.pl - historia włocławskich Zakładów Celulozowo
          Papierniczych.
    • Gość: Lena Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:26
      Ja również się baaaardzo zawiodłam na Polskim /ekspresie, musiałam szybko
      dojechać do domu na ustaloną godzinę, miałam zarezerwowane bilety nawet, a
      okazało się że exspress nie przyjedzie i firma nie ma czego podstawić w zamian,
      zaproponowano mi najbliższy odjazd na 20:30 gdzie dojechałabym do domu na
      22:15!!!!! Skandal!!! byłam wściekła i nie wiedziałam co zrobić... Żeby taka
      firma powszechnie znana nie miała w zapasie autobusów. Polski Exspress stracił
      moje zaufanie dogłębnie;(((
    • Gość: Rozczarowana Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 20:31
      6 lat temu kiedy podróżowałam Polskim Expressem dość regularnie, byłam naprawdę
      zadowolona z ich usług: zawsze punktualni i niezawodni. Później przesiadłam się
      na samochód, więc nie wiem co się działo. Dowiedziałam się w tamtym roku, kiedy
      odwiedzili mnie rodzice. Ponieważ za żadne skarby nie chcięli się zgodzić bym
      odwiozła ich samochodem- zaproponowałam Polski Express. Żałuję wszystkiego co
      powiedziałam im na temat tego przewoźnika. Były to same dobre rzeczy, które
      zamiast faktami okazały się zbożnymi życzeniami. Była zima i paskudna pogoda
      więc przezorni rodzice postanowili pojechać wcześniej, by jeszcze "za widoku"
      dojechać do Łodzi.Najpierw wymarźli czekając na kurs, który wybrali, a który
      myśleli, że ze względu na pogodę się opóźni. Czekali -bagatela- godzinkę.
      Wówczas powinien był podjechać kolejny, który również nie przyjechał. Zabrałam
      ich z powrotem do domu na herbatę i przywiozłam za półtorej godziny- kiedy to
      miał przyjechać kolejny "niezawodny" Polski Express. Jak myślicie?-
      OCZYWIŚCIE!!!- nie przyjechał. Rodzice wrócili PKS-em- czyli tak jak chcieli,
      tyle tylko, że z popsutymi nerwami i 5 godzin póxniej. Od tamtej pory podobne
      historie słyszałam nie raz. Nie chcę już pisać o niekompetencji i nieuprzejmości
      osób udzielających informacji na Dworcu Fabrycznym w Łodzi, bo musiałabym
      użyć niecenzuralnych słów. Podsumowując: JEŚLI CHCESZ SKORZYSTAĆ Z USŁUG
      RZETELNEGO PRZEWOŹNIKA- TO NIE WYBIERAJ POLSKIEGO EXPRESSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Anna Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 15.04.07, 12:31
        Też podpisuję się pod wszystkimi ZŁYMI opniami!!!
        Dziadostwo, strasznie dziadostwo!!!

Nie ma co wybierać się z nimi na lotnisko, bo opóźnienia są zazwyczaj godzinne,
        albo dłuższe! A zapomnij, że zwrócą ci za bilet przy długim opóźnieniu! Tylko
        czekaj, może przyjedzie!
        Ale taka firma nie ma racji bytu! Padną prędzej czy później! A życzę im, żeby
        padli prędzej i skończyli ze swoimi pseudo usługami!

Na szczęście mają konkurencję w postaci busów, innych autobusów i pociągów!

Good bye Polski Express!!!!!
        • ww_lodz Re: Polski Express traci zaufanie klientów 15.04.07, 16:23
          A kiedyś podróż PE była luksusem...
          • mr.bing Re: Polski Express traci zaufanie klientów 16.04.07, 13:43
            A ja wyjątkowo pochwalę. Ostatnio kilka razy korzystałem z ich usług i za każdym
            razem było czysto i wygodnie. Czas przejazdu na trasie Wawa-Łódź i odwrotnie to
            ok 3h i na dzień dzisiejszy jest porównywalny z PKP, a cena nawet o 5PLN niższa
            (zniżka studencka).
            • Gość: Anna Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 17.04.07, 22:56
              ja za dużo z nimi jeździłam, żeby ich chwalić, za często nawalali!:(
              • Gość: ewelina Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 07.06.07, 22:19
                no cóż, coraz gorzej z tym przewożnikiem, właściwie za każdym razem, kiedy nim podróżuje są jakieś akcje, a to opóźnienie, a to popsuty autobus, brak klimy, gdy za oknem upał, ale chyba najgorszy numer to podstawianie busa zamiast dużego autobusu zaraz po świętach, gdzie wiadomo, że jest zawsze dużo ludzi (kierunek Gdynia - Warszawa). Jedyny plus dla nich to kierowcy - bardzo mili i z poczuciem humoru...ale chyba tylko ludzie z poczuciem humoru mogą tam jeszcze pracować...
    • Gość: magik PEx wyprzedaje się? IP: *.retsat1.com.pl 02.06.07, 23:06
      www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T319665
      • Gość: wiewiór Re: PEx wyprzedaje się? IP: *.toya.net.pl 03.06.07, 00:48
        Robi to, co powinien zrobić dawno temu. Wyprzedaje uszkodzone pojazdy z 1990
        (zdjęciu widać że to 17 letni dawcy). Chyba taniej wyjdzie puszczenie go za
        grosze niż zezłomowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka