Gość: ttt IP: *.kolonianet.pl 17.10.06, 21:15 szkoda ze zadnego numeru nie ma podanego w artykule Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cobolt Szkoda bo to fajny przewoznik byl IP: 212.191.130.* 17.10.06, 22:30 cholernie lubilem zolte autobusy i mam nadzieje ze to chwilowa zapasc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Przesiadać się na samolot z Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.10.06, 20:11 Ludzie jadący tylko na okęcie powinni latać z łódzkiego lotniska typowymi małymi samolotami-taxi czyli powietrznymi taksówkami ale władza na łódzkim lotnisku nie myśli o wprowadzeniu czegoś takiego bo te połączenia ze stolicą nadal nie są a powinny być od dawna miejscami wylotowymi dla dalszych kierunków i wtedy pasażerowie wylatujący z Łodzi po oddaniu bagażu nie martwili by się dalej o bagaż bo byli by traktowani jako turyści tranzytowi lecący dalej w świat.Ten jeden lot wczesno poranny i powrót bardzo późny ze stolicy to za mało a klentów tych autobusowych jest bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Przesiadać się na samolot z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 28.10.06, 12:52 Połączenie lotnicze z Warszawą zawsze będzie sporo droższe i niewiele szybsze od kolejowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 22:47 jak mozna CODZIENNIE jezdzic z Lodzi do Warszawy? Ci ludzie są po..i... zamiast wynajac cos w Wwie tłuką sie 5 godzin dziennie (7 z dojazdem do dworcow). Litosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas coraz gorsza jakosc uslug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 06:45 4 tyg temu jechalam z lodzi do krakowa. zamiast tradycyjnego calkiem luksusowego autokaru volvo, podstawiono nam ZŁOM, zdezelowany, z paskudnymi dorabianymi pokrowcami na siedzenia, z brudna podloga i smieciami pod fotelami, pourywanymi tackami z tylu foteli, z niedzialajacymi oparciami, niektorych siedzen nie dalo sie ustawic do pionu! wyobrazcie sobie ze kierowca w krakowie oswiadczyl ze musimy sobie uchylic lufcik w dachu bo NIE MA KLIMATYZACJI. jedyne co ten autobus mial wspolnego z Polskimi Expressami ktorym ijezdzilam to zolty kolor i ....cene. wyobrazcie sobie jechac bez klimy w takim autobusie, szczelnym i niewentylowanym, przy pogodzie ktora juz nie jest pogoda letnia. Przyjechalismy do Lodzi z opoznieniem prawie godzinnym, co przy ponad 5- godzinnej planowo, podrozy jest katusza i meczarnia.w dodatku kierowca zamiast jechac autostradami i trasami szybkiego jechal bocznymi jednopasmowkami przez RADOMSKO i inne male miejscowosci gdzie predkosc jest praktycznie wszedzie ograniczona do 50 km/h. myslicie ze sie kierowca stosowal? To byla podroz do piekla i spowrotem. Bylam tak zalamana izmeczona ze nie zadalam sobie trudu zlozenia reklamacji. Po co.... przeciez to prywaciarze, nastawieni na pieniadze. Najgorsze ze za pare dni znowu mam jechac do Lodzi a PE jest o najbardziej pasujacej mi godzinie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.prokom.pl 18.10.06, 08:03 To są stare numery. Też mam złe doświadczenia i to srzed kilku lat, co świadcszy o tym, że firma od dawna jest dziadowska i olewa klientów. Raz podstawili złom (zresztą z opóźnieniem) zamiast volvo. Innym razem byłbym się spóźnił na samolot, bo Express po prostu nie przyjechał, a co. Na szczęście był jeszcze mały bus PKS, który woził ludzio za pół ceny Expressu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kie Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.man.lodz.pl 18.10.06, 10:10 ja też tak miałem, jechałem z W-wy do Łodzi w ciągu 4 godzin, były problemy z biletami (gość wziął za dużo łebków), no i klapa w dachu odpadała więc kierowaca zabił ją na kołek, do tego był brak klimy, auto miało zniszczoną poduszkę tylną prawą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.34.rev.vline.pl 18.10.06, 15:57 OMG ROTFL Tak źle że podróż trwała o godzinę dłużej i źle że kierowca przekraczał prędkość Po co ci klima jak mówisz że pogoda nie była letnia ? Śmieci to raczej zostawili pasażerowie a nie kierowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas do Grzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 19:53 >Tak źle że podróż trwała o godzinę dłużej jak sie jezdzi tydzien w tydzien w piatek, to kazda godzina tygodniowo daje 4 godziny dodatkowych w podrozy jesli autobus spoznia sie tak za kazdym razem. na szczescie wracam pociagiem i moge olewac PE w poniedzialki. >i źle że kierowca przekraczał prędkość zle bo on rzucal nami jak workiem kartofli, nie po to sa autostrady zeby szalec po waskich wiejskich sciezkach. >Po co ci klima jak mówisz że pogoda nie była letnia ? mialam na mysli to ze nei bylo cieplo na tyle zeby bylo otwarte na osciez, ani na tyle chlodno zeby aytobus sie nie nagrzewal. nie rozumiesz jak wazna jest klima w autokarze ktory nie ma zadnej wentylacji ani otwieranych malych okien? to naprawde takie trudne? >Śmieci to raczej zostawili pasażerowie a nie kierowca bylo pelno kurzu, ktory sie da sprzatnac. smieci nie powinno byc bo wsiadam na pierwszym przystanku, autobus ma byc czysty jak zaczyna trase. czy to jest takie niemozliwe do spelnienia? poza tym cala wykladzina byla uslana wgniecionymi gumami do zucia i innymi brudami ktore wskazywaly na wiek autobusu. Grzesiek, napisz moze jak sie takim syfem na kolkach przejedziesz, dobrze? bo inaczej twoje wypowiedzi na forum nic nie wnosza do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: coraz gorsza jakosc uslug IP: *.chello.pl 04.06.07, 21:51 Kto doprowadza do tego że autobusy wyyglądają jak worki na śmieci? Pasażorowie kochani. Ja rozumiem że kierowczy czasami po 10 godzinach jazdy ie mają już siły dokadniej wysprzatac autobusu. To naturalne. kazdu jesbyłby zmeczony. Tak bardzo nie podoba sie jazda Expresem ale jak przychodzi co do czego to co nie ma innego wyjścia tak. Masz po prostu zero honoru. Ja jak bym muisała beton gryśc to bym znalazła innego przewoźnika a nawet poszła piechotą. W ostateczności przyjechałabym kilka godzin wcześniej. Ale nie za leniwy jestes i tyle. Narzekasz a potem i tak kupujesz bilet i jedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAKOFONIKS STRONA WWW IP: 83.175.202.* 18.10.06, 07:15 w koncu ja aktualizuja, ostatnim razem jak jechalem sprawdzilem autobus ze odjezdza o 13 pojechalem na dworzec a pani mi powiedziala ze autobus zostal zlikwidowany jakis rok temu - a aktualizacja strony hmmm.... dawno nie byla robiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEO Polski Express traci zaufanie klientów IP: 147.182.5.* 18.10.06, 08:53 Zenada Sam jechalem kiedys na lotnisko z Lodzi i autokar nie dojechal Stanal po 40 minutach jazdy bo kierowca zapomnial korka od chlodnicy. Probowal zatkac koszula albo jakimis szmatami. Szczescie, ze jechal inny autokar EuroLines i nie mieli problemu zeby zabrac kilku ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francik Skandal! IP: 195.69.82.* 18.10.06, 09:37 O tym sie powinno w prasie napisac! hey! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peron2008 Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.eranet.pl 18.10.06, 23:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:53 Ale z Łodzi czy z Warszawy do Lublina? Bo jak ja widzę codziennie te osoby które próbują się wcisnąć do tych busików to szczerze im współczuję tak na pace jechać na tych malutkich fotelikach dla dzieci. Ja jadę pociągiem i "rozwalić" się na fotelu mogę, i rozprostować kości, i przespać czasem, ale cóż, niektórzy są chyba masochistami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Aron, gdzie jesteś? IP: *.lodz.msk.pl 19.10.06, 22:05 Tu krytykują busy. A ty co? Na koń nie siadasz, za szablę nie chwytasz. Honoru busów nie bronisz! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Aron, gdzie jesteś? 20.10.06, 08:29 busy jadą o wiele szybciej niż te rewelacyjne pociągi pospieszne - srednia prędkośc 40 km/h buahahahaahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Aron, gdzie jesteś? 20.10.06, 08:30 pasażerowie busów to współczują pasażerom PKP szczególnie na odc. Warszawa - Łódź, że płacą cieżkie pieniądze za przejazd i jadą 40 km/h. No rewelka po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Aron, gdzie jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:07 > pasażerowie busów to współczują pasażerom PKP szczególnie na odc. Warszawa - > Łódź, że płacą cieżkie pieniądze za przejazd i jadą 40 km/h. No rewelka po > prostu Taa, akurat... Większość pociągów jedzie jednak trochę ponad 2 godziny a autobus conajmniej 2 i pół, stoi w korku, rzuca i przesp[ać się nawet nie można. Pociąg ma jednak spokojny bieg, poza tym i tak czasowo będzie juz tylko coraz lepiej, a busy jeszcze długo będą się wlec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peron2008 Re: Aron, gdzie jesteś? IP: *.eranet.pl 22.10.06, 19:31 A ty gdziekolwiek sie ruszasz czy tylko siedzisz przed 14" swego monochromatycznego monitora wspieranego zaawansowana technologia Rivy TNT pierwszej generacji, Celerona 333 i 64MB RAMu????? Ja jako posiadacz najnowszej generacji laptopa o osiagach ktorego nie powstydzilby sie niejeden kierowca 12osobowego busa marki VW T5 smiem twierdzic ze BUS to jedyny perspektywiczny srodek transportu! I mowie to z punktu widzenia osoby ktora przez wiele lat tydzien w tydzien jezdzila na zbior chmielu, sezonowe wykopki burakow cukrowych a pozniej takze na wszechstronne nauki pobierane na lubelskim COOL!! Nie warto slepo patrzec na doswiadczenia naszych zachodnich sasiadow. Wyjdz ze swej zasciankowosci i spojrz na WSCHOD! Lublinow 4EVER Odpowiedz Link Zgłoś
ojojoj1 Re: Aron, gdzie jesteś? 27.10.06, 17:39 A kupe robisz na złotym kiblu i wycierasz sie platynową srajtaśmą? czy jesteś zacofany i w drewnianym wychodku na dworze? Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Polski Express traci zaufanie klientów 31.10.06, 22:17 taaa w poaciagu zwlaszcza na Lublin w piatki wieczor tudziez na Wawe z Lublina w niedziele wieczorem sie mozna na pewno rozlozyc na fotelach, kurna tlok jak jasna cholera wtedy jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Polski Express traci zaufanie klientów 29.10.06, 23:33 busy będą fajne jak wybudują szerokie, bezkolizyjne drogi gładkie jak stół. niestety, do tego czasu nawet najgorszy zasyfiony pociąg pkp wlekący się 30 km/h będzie lepszy - wszystko zniosę, byle nie stanie w korkach i podskakiwanie na górkach i dziurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KME Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.satfilm.net.pl 13.11.07, 14:00 Polski Express robi sobie zarty z ludzi.. ostatnio czekalam na Polski Express we Włocławku.. miał przyjechać o 16.30 co pozwoliloby mi na dojechanie na czas do Warszawy, ale niestety jeden wcale nie przyjechal, a kolejny ktory mial byc o 17.30 przyjechal godzine pozniej......... dzieki czemu nie zdazylam na czas!!! I zalowalam ze nie pojechalam bynajmniej Komfortem.. Szkoda slow na to wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Polski Express traci zaufanie klientów 31.10.06, 22:27 tez stracilam do tego przewoznika zaufanie, jezdze ogolnie czesto na trasie Warszawa -Ryki (kierunek na Lublin) i spowrotem,wykupilismy z narzeczonym wczesniej bilety w Wawie na droge z Ryk do Wawy co by miejsce miec zapewnione,kurs sie w ogole nie odbyl tamtego dnia,nie wyjechal autobus z Lublina,godzine stalismy na przystanku,zwrotu za bilety nie mamy,mimo,ze skladalismy pismo,a kursem nastepnym jak mowi regulamin ze mozna jechac na poprzednich biletach pojechalismy,ale kierowca kazal placic!! Regulamin chyba proforma bo tak samo mowila pani w okienku,ze albo zwrot za bilety albo mozna na tych biletach jechac kursem nastepnym, kasy do dzis nie mamy strata ponad 30zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vitos Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.acn.waw.pl 01.11.06, 11:01 Numery: (22) 8444851, 8442386 Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Polski Express traci zaufanie klientów 04.11.06, 18:14 jakis rok temu w Lublinie podstawili zamiast dużego żółtego autobusu małego busika i jeszcze zażądali opłaty za każdą sztukę bagażu. ludzie sie sprzeczali z kierowcą, było opóźnienie ze 20 minut. po wyruszeniu w trase kierowca pojechał na stację zatankowac. za pasażerami. od tamtej pory podziękowałam firmie PolskiExpress za kilkuletnią wspólprace. jeżdzę busami. czas, cena i wygoda. a na marginesie: tego, ktory dworce w Lublinie kolejowy i autobusowy zaprojektował w takiej odległości powinno się publicznie wychłostać. i władze za to, że nic nie robią, zeby ten stan poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.lublin.enterpol.pl 05.11.06, 17:31 katmoso napisała: > a na marginesie: tego, ktory dworce w Lublinie kolejowy i autobusowy > zaprojektował w takiej odległości powinno się publicznie wychłostać. i władze > za to, że nic nie robią, zeby ten stan poprawić. Wychłostać należy tego, co zbudował dworzec PKP daleko od centrum miasta. Tylko że ten ktoś to był car Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 08:44 Mnie to nie dziwi, jaki właściciel taka usługa. Zamiast narzekać, zróbcie dwie rzeczy: Opiszcie w prasie jak Was obsługuje PE. Przestańcie korzystać z ich usług. Ktoś napisał, że mu pasuje rozkład jazdy - i o to chodzi. To czysty chwyt marketingowy, złapać jak najwięcej frajerów - zapłacą, a usługi ani chu! chu! A potem bujajcie się frajerzy, pieniędzy i tak nie odzyskacie bo do kogo macie się o to zwrócić?. UWAGA! JEST SPOSÓB! WPISZCIE POLSKI EXPRESS NA CZARNĄ LISTĘ DŁUŻNIKÓW I ZGŁOŚCIE RZECZNIKOWI D/S KONSUMENTÓW SWOJE PROBLEMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.aster.pl 12.12.06, 10:12 A ty kto jestes? wlasciciel konkurencyjnej firmy przewozowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 04.06.07, 21:57 Nie pasujeje. Nie jeżdzić Ale wy jestescie zbyt leniwi. Jak przychodzi co do czego to bilet kupujecie i wdroge prawda. Nie macie odrobiny honoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.satfilm.net.pl 05.01.07, 16:17 Często jeżdżę autokarami po polsce.Nie stać mnie na samochód.Szkoda że taka firma zaczyna działać na niekożyść pasażerów.Czy znowu bedzie można normalnie kożystać ze strony internetowej zeby sprawdzic odjazdy tej linii?Czy będe zmuszony biegać na przystanek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:56 przypomina mi sie pewna historja z PE firma niewiarygodna niepolecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:29 Ja ostatnio widziałem kilka nowiutkich Volvo 9700 z Expressu, więc chyba nie jest tak źle. Chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duders PEX : Pełen Wypas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:05 Witam ja jeżdżę codziennie od miesiąca POlskim Expressem o 7:30 z Warszawy do GArwolina i muszę powiedzieć,że tylko raz nie zjawił sie na przystanku i to było zaraz po świętach. Ale tak jest bez zarzutu, komfort jazdy jest niesamowity, siedzenia rozkładane, klima, a w zimie cieplutko. Autobusy VOLVO albo Mercedes. POprostu wypas. Jako student płace 9,4 do Garwolina. I jadę tylko godzinę Kierowcy wporządku. Naprawdę super. Wcześniej jeździłem ze stadionu PKSem. AUTOSANY to są strucle i jadą ponad godzinę. Polecam PolskiExpress. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:17 Jeszcze jeden kwiatek do kożucha Polskiego Expresu. Wczoraj to jest 1-go lutego moja siostra jechała tym Autobusem o 14.30 z Warszawy do Włocławka.Autobus miał trasę do Bydgoszczy. Nie wiadomo dlaczego, w punkcie sprzedaży biletów sprzedano tylko około 20 biletów. Reszta pasażerów musiała kupić bilety u kierowcy. Ponieważ pasażerów było sporo, sprzedaż trwała długo. Po zakończeniu sprzedaży autobus odjechał opóźniony, bo zajęło to kierowcy dużo czasu. Kierowca sprzedając bilety nie wydawał reszty, twirrdząc że nie ma pieniędzy na wydanie. Mojej siostrze nie wydał, mimo dwukrotnnej prośby 10 zł. Mało tego bilet też wydał po ponagleniu. Takich osób było kilka. Kierowca był nieuprzejmy dla pasażerów i opryskliwy. Pasażerem był też młody człowiek z gitarą. Kierowca żądał od niego 15 zł. za przewóz gitary. Kiedy ten mężczyzna oświadczył, że niejednokrotnie już z tą gitarą jeździł i nigdy nie żądano od niego opłaty bagażowej, kierowca stwierdził, że sprawę wyjaśni. Opłaty nie skasował, ale też niczego nie wyjaśniał. Myślę też, że osoba sprzedająca bilety w punkcie sprzedaży i kierowca mogli mieć tzw. "spółę. To znaczy podział zysków z niewydanej reszty i z ewentualnych nie wydanych biletów . Jednym słowem - dno. Z rozrzewnieniem wspominam czasy kiedy była to linia przewyższająca poziomem usług PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitu Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 02.02.07, 18:39 heh, wyladowalem na Okeciu w ost piatek stycznia, zimno glodno, nowy rozklad przystankow na lotnisku, w koncu zanalazlem przystanek skad jedzie cos do Lodzi. polskieskpres ten o 15:20 ozn jako autobus podjechal 20min po czasie jako busik zaladowany ludzmi, kierowca zabral tylko 3osoby a czekalo moze z 7. Na pytanie co sie stalo z autobusem co jest w rozkladzie, koles odp, ze nie wie i w dupie, fajnie poczekalem wiec nastepna godzine do 16:30 wtedy byl akurat kurs PKS_Lodz, wprawdzie tez busik, ale to stacja poczatkowa wiec spoko, prowadzil taki fajny dziadek, za bilet zaplacilem cos kolo 25PLN wiec niemal polowe tego co bym zaplacil w tym dziadoskim polskim ekspresie co mnie nie zabral, bo nie mial miejsc, w sumie dobrze sie stalo, ale to mi uswiadamia, ze nie ma co latac na Okecie, bo z tej zawszawionej dziury nie ma jak sie normalnie wydostac do Lodzi, wpada sie jak do studni, na centralny tez nie ma sie co pchac, bo PKP tez ze 3h jedzie, cale szczescie, ze w terminalu bylo cieplo i mozna sobie bylo posiedziec na lawce, acha no i ze kibel byl czynny i do tego za darmo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.celuloza.prv.p Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.satfilm.pl 31.03.07, 10:27 Jeśli gdzieś jadę, to głównie z PKSem. Tam przynajmniej nie oszukują, a kierowca nieraz dobrowolnie nie chce, aby dopłacać do biletu końcówki typu 10gr, tylko okrągłą sumę. PS Zapraszam na www.celuloza.prv.pl - historia włocławskich Zakładów Celulozowo Papierniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:26 Ja również się baaaardzo zawiodłam na Polskim /ekspresie, musiałam szybko dojechać do domu na ustaloną godzinę, miałam zarezerwowane bilety nawet, a okazało się że exspress nie przyjedzie i firma nie ma czego podstawić w zamian, zaproponowano mi najbliższy odjazd na 20:30 gdzie dojechałabym do domu na 22:15!!!!! Skandal!!! byłam wściekła i nie wiedziałam co zrobić... Żeby taka firma powszechnie znana nie miała w zapasie autobusów. Polski Exspress stracił moje zaufanie dogłębnie;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowana Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 20:31 6 lat temu kiedy podróżowałam Polskim Expressem dość regularnie, byłam naprawdę zadowolona z ich usług: zawsze punktualni i niezawodni. Później przesiadłam się na samochód, więc nie wiem co się działo. Dowiedziałam się w tamtym roku, kiedy odwiedzili mnie rodzice. Ponieważ za żadne skarby nie chcięli się zgodzić bym odwiozła ich samochodem- zaproponowałam Polski Express. Żałuję wszystkiego co powiedziałam im na temat tego przewoźnika. Były to same dobre rzeczy, które zamiast faktami okazały się zbożnymi życzeniami. Była zima i paskudna pogoda więc przezorni rodzice postanowili pojechać wcześniej, by jeszcze "za widoku" dojechać do Łodzi.Najpierw wymarźli czekając na kurs, który wybrali, a który myśleli, że ze względu na pogodę się opóźni. Czekali -bagatela- godzinkę. Wówczas powinien był podjechać kolejny, który również nie przyjechał. Zabrałam ich z powrotem do domu na herbatę i przywiozłam za półtorej godziny- kiedy to miał przyjechać kolejny "niezawodny" Polski Express. Jak myślicie?- OCZYWIŚCIE!!!- nie przyjechał. Rodzice wrócili PKS-em- czyli tak jak chcieli, tyle tylko, że z popsutymi nerwami i 5 godzin póxniej. Od tamtej pory podobne historie słyszałam nie raz. Nie chcę już pisać o niekompetencji i nieuprzejmości osób udzielających informacji na Dworcu Fabrycznym w Łodzi, bo musiałabym użyć niecenzuralnych słów. Podsumowując: JEŚLI CHCESZ SKORZYSTAĆ Z USŁUG RZETELNEGO PRZEWOŹNIKA- TO NIE WYBIERAJ POLSKIEGO EXPRESSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 15.04.07, 12:31 Też podpisuję się pod wszystkimi ZŁYMI opniami!!! Dziadostwo, strasznie dziadostwo!!! Nie ma co wybierać się z nimi na lotnisko, bo opóźnienia są zazwyczaj godzinne, albo dłuższe! A zapomnij, że zwrócą ci za bilet przy długim opóźnieniu! Tylko czekaj, może przyjedzie! Ale taka firma nie ma racji bytu! Padną prędzej czy później! A życzę im, żeby padli prędzej i skończyli ze swoimi pseudo usługami! Na szczęście mają konkurencję w postaci busów, innych autobusów i pociągów! Good bye Polski Express!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Polski Express traci zaufanie klientów 15.04.07, 16:23 A kiedyś podróż PE była luksusem... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: Polski Express traci zaufanie klientów 16.04.07, 13:43 A ja wyjątkowo pochwalę. Ostatnio kilka razy korzystałem z ich usług i za każdym razem było czysto i wygodnie. Czas przejazdu na trasie Wawa-Łódź i odwrotnie to ok 3h i na dzień dzisiejszy jest porównywalny z PKP, a cena nawet o 5PLN niższa (zniżka studencka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 17.04.07, 22:56 ja za dużo z nimi jeździłam, żeby ich chwalić, za często nawalali!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Polski Express traci zaufanie klientów IP: *.chello.pl 07.06.07, 22:19 no cóż, coraz gorzej z tym przewożnikiem, właściwie za każdym razem, kiedy nim podróżuje są jakieś akcje, a to opóźnienie, a to popsuty autobus, brak klimy, gdy za oknem upał, ale chyba najgorszy numer to podstawianie busa zamiast dużego autobusu zaraz po świętach, gdzie wiadomo, że jest zawsze dużo ludzi (kierunek Gdynia - Warszawa). Jedyny plus dla nich to kierowcy - bardzo mili i z poczuciem humoru...ale chyba tylko ludzie z poczuciem humoru mogą tam jeszcze pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik PEx wyprzedaje się? IP: *.retsat1.com.pl 02.06.07, 23:06 www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T319665 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewiór Re: PEx wyprzedaje się? IP: *.toya.net.pl 03.06.07, 00:48 Robi to, co powinien zrobić dawno temu. Wyprzedaje uszkodzone pojazdy z 1990 (zdjęciu widać że to 17 letni dawcy). Chyba taniej wyjdzie puszczenie go za grosze niż zezłomowanie. Odpowiedz Link Zgłoś