diogenespies 03.11.06, 12:42 za spowodowanie wypadku, w której zginal czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bart_step Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 12:48 to była wina drzewa, nie słyszałeś Hołowczyca? "Drzewa wiozą śmierć". Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: Wykonano na nim wyrok i scieto je? 03.11.06, 12:53 Nie wiem, teraz wszystkich pochłania akcja "Przystanki autobusowe na wiaduktach wiozą śmierć". Odpowiedz Link Zgłoś
wieczny26 Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 11.11.06, 11:38 Ludzie gdyby to nie byla Otyliia to by nikt nie robill szumu Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A czy Rywin już wyszedł? 03.11.06, 12:54 bo na swobodzie był pożyteczny, a w tiurmie niet. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies nie jest to istotne, dyplomy i odznaczenia dostał 03.11.06, 13:06 w pierdlu, plakietke wzorowego więżnia, figurkę zlotego klawiasz, order w kratke 1 klasy, na wolnosci tyle by nie dostal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: W zasadzie to za co ten Rywin siedzi? 03.11.06, 13:23 Może za Otylię odsiaduje? I za Małysza, bo przecież wiadomo, że Małysz szprycował się kurczakami z ptasią grypą i dlatego tak latał. Ale komuchy tuszowały sprawę, bo fanem Małysza był Michnik. Teraz to się zmieni, program "zero tolerance" obejmie również skoczków narciarskich, bo wagowo kwalifikują się do gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No bo jeśli nie odsiaduje za Otylię 03.11.06, 13:37 albo za Michnika, który, jak wiadomo, uprawiał seks z kotem premiera w szafie Lesiaka, to nie percypuję. Za chęć dostania grubszej kasy w zamian za czcze obietnice? Matko Bosko, toż to pół Ojczyzny Naszej powinno siedzieć. Порядок вечен, Порядок свят. Те, что справа стоят - стоят. Но те, что идут, Всегда должны Держаться левой стороны. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: No bo jeśli nie odsiaduje za Otylię 03.11.06, 13:51 > Matko Bosko, toż to pół Ojczyzny Naszej powinno siedzieć. I będzie. Powoli, bez pośpiechu, ci, którzy nie wyjechali do Wielkiej Brtytanii, nie zapisali się do jakieś partii, kupują GW, nie śmieją się z dowcipów Janka Pietrzaka, posiadają lepsze niż premier profile lub mają czelność nie rumienić się przy wymawianiu słowa "liberalizm" będą stopniowo sadzani. Jakem Ziober! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Pod te wszystkie paragrafy podpadam 03.11.06, 14:00 dodatkowo noszę komórkę do szkoły i przyodziewek lichy, orłu w koronie i drzewu z krzyża urągający. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Pod te wszystkie paragrafy podpadam 03.11.06, 14:10 Wszystko wskazuje na to, że też bekniesz. Jedyne, co Cię może uratować, to udowodnienie, że na szkolnych korytarzach nigdy się nie całowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Zatem nie ma dla mnie miejsca 03.11.06, 14:22 w zdrowej tkance społeczeństwa. Pewnym pocieszeniem jest to, że wszystkich Was spotkam w areszcie:) Zrobimy sobie tam wesoły barak. Umówmy się tylko, kto czego się na pamięć wyuczy. Kto dzieł Darwina, kto Kamasutry, kto Gombrowicza, Sartre'a. Jeszcze komórka, zioła, dżinsy... Będzie nam lepiej, niż poza murami, gwarantuję. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Zatem nie ma dla mnie miejsca 03.11.06, 14:47 ja książki kucharskiej aaa202 napisała: > Umówmy się tylko, kto czego się na pamięć wyuczy. Kto > dzieł Darwina, kto Kamasutry, kto Gombrowicza, Sartre'a. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Zatem nie ma dla mnie miejsca 03.11.06, 22:24 Ja poproszę coś innego. Kamasutrę znam całą ;). Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: To ja się wyuczę 04.11.06, 01:26 Raya Bradbury'ego. To nic, że podał złą temperaturę spalania papieru, to nic. I Szwejk jeszcze może być, bo i tak już w zasadzie go znam na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a propos Peczak 03.11.06, 13:35 przy całej jego oczywistej winie to fakt ze gość siedzi półtora roku bez wyroku (on jest ciągle w areszcie) zakrawa na kpinę. wymiar sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ze sie spytam, swoim poziomem, czy pytaniem? 03.11.06, 13:34 tylko i wyłącznie pytaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies ops! przepraszam "Moim poziomem" mialo byc 03.11.06, 13:39 mam nadzieje, ze wybaczysz klapsusa jezykowego. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius wykaż się trochę kreatywnością 03.11.06, 13:40 i zamiast pisać "podeślesz zdjęcie?" albo "Bar Anna" znajdź sobie w google informacje na temat sprawy Otylii. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies nie jestem kreatywny jak juz wiesz ale szukalem 03.11.06, 13:42 i nie zostalem tym usatysfakcjonowany tym co znalazlem Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Moze Ty znalazles? Ja zapisze sie zaraz do 03.11.06, 13:44 Polskiego Towarzystwa Kreatywnosci, moze sie czegos naucze.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Zdaje się, że dyskusja na ten temat przetoczyła si 03.11.06, 13:43 ę przez RP i wyszło na to, że w wypadku wypadku, wypadku, nawet, gdy ginie człowiek, sąd może odstąpić od wymierzenia kary więzienia, zwłaszcza, gdy denatem jest członek najbliższej rodziny sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a znasz na nie odpowiedz? 04.11.06, 11:28 tak, znam odpowiedź. Otylia Jędrzejczak została osądzona jak kżdy obywatel w tym kraju. Nie jest recydywistką, nie jechała po pijanemu autem, spowodowała spowodowała wypadek ze skutkiem śmiertelnym i odpowiada za to zgodnie z kodeksem a nie z chorym pożądaniem społecznym igrzysk - bo cóż to za gratka dlanaszego małego społeczeńtwa - taki sukces i taki dramat-coś pięknego!. Zdaję sobie sprawę że jakby dostała 25 lat więzienia to nasze chore społczeństwo odetchnęłoby z satysfakcją, ale na szczęście sądy jeszcze nie kierują sę opinią publiczną i nie linczują ludzi pod jej dyktando. To moja odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 13:47 A to nie wiesz, że u nas bandyci i mordercy są traktowani jako bohaterowie narodowi?? W dodatku nie ma czegoś takiego jak równość wobec prawa... Zwykły szary człowiek trafia do więzienoia za coś takiego, ale pani Otylia to święta krowa nie do ruszenia... Pani Otylia dla mnie jest zwykłym mordercą, który tak jak setki innych uniknął kary ( bo tragedia po śmierci brata nie jest karą... ). W dodatku pokazała, że jest zwykłym prostym głupim człowiekiem... Czekam na dzień, w którym za spowodowanie czyjejś śmierci będzie się szło wkońcu do więzienia,.. Zwłaszcza jak ktoś jest młody i uderza mu woda sodowa do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies aaa mnie to ciekawi czemu jedni kibluja za to 03.11.06, 13:52 a inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Błaaagam, nie zaczynajcieeee 03.11.06, 13:52 jeden powód dlaczego nie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
intruz.z.brudnymi.butami Reanimujcie "lód stoi brązowym do nas" 03.11.06, 14:00 lub jakiś inny bzdetny wąteczek, wtedy pani aaa będzie zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ale wątek o lodzie był jeden, zaś o Otylii 03.11.06, 14:03 i ogniu piekielnym, jaki powinien ją trawić, przynajmniej kilkadziesiąt. A mnie zachwyca nawet mucha martwa przy lodówce, więc jak widać nie jest trudno mnie usatysfakcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Ale wątek o lodzie był jeden, zaś o Otylii 03.11.06, 14:12 aaa202 napisała: > lodówce aaa, napisałaś TO SŁOWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Reanimujcie "lód stoi brązowym do nas" 03.11.06, 14:04 Na szczęście nic Ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bocian84 Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 15:40 al_ napisał: > W dodatku nie ma czegoś takiego jak równość wobec prawa... Zwykły > szary człowiek trafia do więzienoia za coś takiego, ale pani Otylia to święta > krowa nie do ruszenia... > Jak ja lubię, gdy osoby nie mające pojęcia o obowiązującym prawie podnoszą zarzut, że łamana jest zasada równości wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 16:42 Bo panna Otylia jest dobrem narodowym i nie będzie siedziała w więzieniu, bo i tak do końca życia będzie miała wyrzuty sumienia, więc nie ma potrzeby traktowania jej jak każdego innego pirata drogowego. Moim zdaniem panna Jędrzejczak niczym się nie różni od idiotów, jeżdżących za szybko i powinna ponieść taką samą karę, jak inni kierowcy, popełniający identyczne przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 11:30 bosz... jaki jesteś płytki. Mam nadzieję, że nigdy w życiu ni przydaży Ci się taki dramat jak O.J. bo i tak nigdy go nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 13:53 Powiem tak: jeżdżąc samochodem liczę się z konsekwencją, że gdy z mojej winy kogoś zabiję pójdę siedzieć... I tak powinno być. Nie jest to płytkie tylko logiczne. Zabiłeś z własnej winy niewinnego człowieka idziesz siedzieć... Płytka jest gó..ara, która za szybko doszła do sukcesu i jej odbiło... Tak krótko prawo jazdy i takie manewry z takimi prędkościami... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 13:36 Pozdrowienia dla niezwykłego krzywego mądrego nieczłowieka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 13:54 Pozdrowienia dla fanatycznych obrońców morderców oraz nowego rodzaju moralności, Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 14:02 Pomyłka. Nie bronię Otylii - akurat to, czy znajdzie się w więzieniu, jest dla mnie sprawą obojętną; bardziej mnie interesuje, czy odzyska prawo jazdy (i oby nie) - atakuję sposób pisania interlokutora, mającego się najwyraźniej za ósmy cud świata skrzyżowany z wzorem cnót wszelakich. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 14:32 To powiem Ci tak: owszem odzyska, szybciej niż wszyscy by się tego spodziewali... Bo znam już pare takich przypadków... Odpowiedz Link Zgłoś
stoodent Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu ??? 12.11.06, 21:31 Podpisuję się pod twoim postem ekoma i nogami!!!!!!!! Zwykli ludzie siedzą w pierdlu za byle g....o. a święte krowy chodzą po wolności. Mam prawo jazdy już ponad 15 lat , ale nigdy nie zapomnę słów wykładowcy z kursu: "Pamiętajcie, że wsiadając za kierownicę jesteście potencjalnymi mordercami i tak będziecie za to odpowiadać...." ....niestety ci którzy mają dużo pieniążków chodzą wolno.... Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 14:59 Nie siedzi bo pływa,a na siedząco trudno pływać...proste nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bocian84 Art. 177 paragraf 3 03.11.06, 15:38 diogenespies napisał: > za spowodowanie wypadku, w której zginal czlowiek. Ponieważ ściganie następuje z oskarżenia prywatnego, a nie zostało ono wniesione przez rodzinę poszkodowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
ilex5 Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 18:32 Bo taka była decyzja niezawisłego sądu. Więc nie szukaj w dupie mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 16:05 ilex5 napisał: > Bo taka była decyzja niezawisłego sądu. Więc nie szukaj w dupie mózgu Chcesz sie bic, smieciu? Dawaj! Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon113 Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 18:53 Nie siedzi w wiezieniu, bo prawo nie przewisuje kary wiezienia za spowodowanie wypadku drogowego, nawet smiertelnego. gdyby tak bylo to tysiace sprawcow wypadkow w ciagu roku zaludnilyby wiezienia. Skoro kogos zabia to moze powinna odpowiadac za zabojstwo i dostac dozywocie? To jak wtedy ukazac zwyrola, ktory porwal ddziecko, gwalcil je, a pozniej porabal i rozrzucil po lesie? kara w zawieszeniu to tez kara wiezienia, tylko ze nie idziesz do pierdla, bo z gory uznaje sie, ze nic dobrego z tego nie wyniknie. I tyle. budowanie idiotycznego watku ni ema sensu. Trzeba miec najpierw troche pojecia o czym sie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 19:32 kameleon113 napisał: > Nie siedzi w wiezieniu, bo prawo nie przewisuje kary wiezienia za spowodowanie > wypadku drogowego, nawet smiertelnego. Nie jestem prawnikiem i na temat sprawy panny Jędrzejczak już się wypowiedziałam, ale z ciekawości przejrzałam kodeks karny i cóż czytam? "Art. 173. § 1. Kto sprowadza katastrofę w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym zagrażającą życiu lub zdrowiu wielu osób albo mieniu w wielkich rozmiarach, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 jest śmierć człowieka lub ciężki uszczerbek na zdrowiu wielu osób, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. § 4. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 2 jest śmierć człowieka lub ciężki uszczerbek na zdrowiu wielu osób, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8." No chyba, że cytowany powyżej fragment nie dotyczy wypadków drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Hm 03.11.06, 19:38 katastrofa w ruchu lądowym (wodnym, powietrznym) dotyczy zagrożenia życia większej ilości osób. Zdaje się, że conajmniej 6 osób musi byc poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Czyli gdyby przykładowo Otylka 03.11.06, 19:41 jechała, zabiła babcię, potem kontynuowała jazdę, wjechała w ludzi na przystanku, a dopiero na końcu rozwaliła siebie i brata. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Czy Otylia zakwalifikuje się na igrzyska dla tłumu 03.11.06, 19:46 Myślę, że Otylia lepiej odkupi swoja winę zdobywajac medale na mistrzostwach, w imieniu swoim, i niezyjacego brata nizby miała gnic w więzieniu ki uciesze gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Czyli gdyby przykładowo Otylka 03.11.06, 19:46 No tak, katastrofa. Już mi się nie chce wertowac kodeksu- z ciekawości zapytam więc- który paragraf mówi o takim wypadku, jaki spowodowała Otylia? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Znam jedynie te fragmenty prawniczych tomiszczy 03.11.06, 19:52 które tłumaczyłam. Rozwody, spadki, zachowki... Nuda. Przypomniałam sobie o katastrofie lądowej, bo ojciec mi kiedyś opowiadał o koledze, kierowcy, który doprowadził do wypadku prowadząc autobus, w którym zginęło 11 ludzi. Nie wsadzajmy już Otylii, skoro sąd ją puścił. Za żadne skarby nie chciałabym być w jej skórze, a przeraźliwie łatwo się w niej znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 03.11.06, 22:38 Nie jestem logikiem i na temat przyczyn niesiedzenia p. Jędrzejczak już się wypowiedziałem, ale z ciekawości czytam wątek do końca i cóż czytam? >Bo panna Otylia jest dobrem narodowym i nie będzie siedziała w więzieniu, bo i >tak do końca życia będzie miała wyrzuty sumienia, więc nie ma potrzeby >traktowania jej jak każdego innego pirata drogowego. >Moim zdaniem panna Jędrzejczak niczym się nie różni od idiotów, jeżdżących za >szybko i powinna ponieść taką samą karę, jak inni kierowcy, popełniający >identyczne przestępstwo. CZy mam przez to rozumieć, że: 1. Każdy, kto jeździ "za szybko" jest idiotą? 2. Wszyscy ci idioci są równi w swym idiotyzmie? 3. Czy tym samym nie należałoby karać ich równo, "z automatu", bez udziału sądu? 4. Masz podstawy sądzić, że sąd nadużył swej władzy pozwalając Otylii cieszyć się wolnością? 5. Powiadomiłaś o tym odpowiednie ciała konstytucyjne, lecz Dobro Narodowe w postaci Otylii Jędrzejczak okazało się dla nich ważniejsze niż zasady państwa prawa? 6. Zaakceptowałaś ze zgrozą ten fakt, lecz chwilowe nawroty wyrzutów sumienia każą Ci pomstować na FŁ? No chyba, że powyższe interpretacje nie dotyczą zacytowanej wypowiedzi. Dodam smileya, żeby nie było, że się czepiam, tylko, że głupawo żartuję: ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 09:21 miejskie_narty napisał: > CZy mam przez to rozumieć, że: > 1. Każdy, kto jeździ "za szybko" jest idiotą? Dokładnie tak. Każdy, kto jeździ za szybko, olewając przepisy i mając gdzieś bezpieczeństwo innych, a do tego jest przekonany, że zareaguje w odpowiednim momencie, gdyby coś się zaczęło dziać, jest idiotą. > 2. Wszyscy ci idioci są równi w swym idiotyzmie? Nie. > 3. Czy tym samym nie należałoby karać ich równo, "z automatu", bez udziału sądu? Z automatu należałoby karać za identyczne przestępstwa, bez okoliczności łagodzących, jeśli wina leży ewidentnie po stronie kierowcy na przykład. Skoro pan Marek W. z Pcimia Dolnego spowodował wypadek, w którym zginął siedzący obok niego brat i dostał 5 lat, panna Jędrzejczak powinna dostać identyczna karę. Może inni wyciągnęliby wnioski. > 4. Masz podstawy sądzić, że sąd nadużył swej władzy pozwalając Otylii cieszyć się wolnością? Nie twierdzę, że sąd nadużył swej władzy. Jestem tylko niepomiernie zdziwiona szeregami obrońców panny Jędrzejczak, którzy jednym głosem protestowali przeciwko wymierzeniu jej porządnej kary. Przy całym szacunku, jaki mam dla Otylii- popełniła takie samo przestępstwo, jak codziennie popełnia wielu kierowców- dlaczego więc jeden idzie siedzieć, a drugi nie? Ktoś w tym wątku napisał, że więzienia byłyby przepełnione, gdyby każdego kierowcę od razu wsadzać. A może inni kierowcy wyciągnęliby wnioski z takiej lekcji i zastanawiali się, czy nie za szybko jadą? > 5. Powiadomiłaś o tym odpowiednie ciała konstytucyjne, lecz Dobro Narodowe w postaci Otylii Jędrzejczak okazało się dla nich ważniejsze niż zasady państwa prawa? Nikogo nie powiadamiałam. Polska jest państwem prawa? Dzięki za dobry żart z samego rana:) > 6. Zaakceptowałaś ze zgrozą ten fakt, lecz chwilowe nawroty wyrzutów sumienia każą Ci pomstować na FŁ? Nie pomstuję- wyrażam tylko swoja opinię. Może dlatego jest ona ostra, że kiedyś jadący za szybko kierowca zabił mi kogoś bliskiego i także nie poszedł siedzieć, bo był kimś wysoko postawionym? > Dodam smileya, żeby nie było, że się czepiam, tylko, że głupawo żartuję: ;-) :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Znam fajną zabawę - replika raczej niepowiązana 04.11.06, 09:55 Zabawa ta polega na przepisowym jeżdżeniu. Ograniczenie do 40 km/h - jedziesz równo 40, zakaz wyprzedzania - nie zjeżdżasz ni na piędzi w prawo, by komuś ułatwiać niedozwolone manewry (przy tym utrzymujesz stałą przepisową prędkość). Jeśli teren zabudowany - 50 km, jeśli to noc - pozwalasz sobie na dyszkę więcej. Zabawa jest tak emocjonująca, jak wszystkie sporty ekstremalne razem wzięte. Wywoływanie w innych kierowcach chęci linczu - bezcenne. Mnie dodatkowej przyjemności dostarcza bycie na czele kawalkady samochodów. Czuję się wtedy jak maszynista pociągu!:) A to podnieca mnie szczególnie. Ci z tyłu boją się wyprzedzać (bo nuż maszynista coś wie o jakimś patrolu), a kiedy po kolei zaczynają się przełamywać, mijając mnie patrzą mi w twarz z wyrazem... uwielbienia dla mojej prawości, kultury jazdy, a także urody, jak mniemam. Albo z jakimś innym wyrazem. Jakim? Nie wiem, nie słychać przez szybę. Czasem zabawę wzbogaca jakiś kierowca, który wyprzedzając mnie zdaje się nie znać kubatury swojego samochodu, bądź zapominać o przyczepie, którą ciągnie. Czasem któryś, zazdroszcząc mi widocznie roli kierownika składu, bada, czy jako drugi wagonik dobrze reaguję na jego hamowanie. Jest to naprawdę doskonała rozrywka. Gorąco polecam! Otylia nie znała tej zabawy. Za to bawiła się w to samo, w co bawi się 90% kierowców na naszych drogach. Nie wsławiła się szczególnie. Nawet pomysł ze zjechaniem poza drogę nie był zbyt oryginalny. Łe. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 10:17 rozmowy_kontrolowane napisała: > Jestem tylko niepomiernie zdziwiona > szeregami obrońców panny Jędrzejczak, którzy jednym głosem protestowali > przeciwko wymierzeniu jej porządnej kary. Za Małysza pewno jeszcze więcej by nawet i życie oddało swojego czasu pewnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon113 Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 04.11.06, 16:51 a czy to byla katastrofa zagrazajaca zyciu wielu osob? Moze tak, bo gdyby zliczyc wszystkich na tej drodze to pewnie uzbieraloby sie na autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Zawsze są równi i równiejsi 04.11.06, 13:22 Spowodowała wypadek za skutkiem śmiertelnym to powinna do pudła iść. Ale nie bo ona to "narodowy skarb"/ "Madamme Butterfly" i musi jeszcze na Olimpiade pojechać. Przecież chyba jest w Polsce jakieś więzienie z basenem gdzie mogłaby trenować? No i taka odsiadka byłaby najlepszym treningiem: i psychike by wzmocniła i bary i wogóle....... Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith A pamietacie sonde na onecie 04.11.06, 16:04 obok artykulu o wypadku? Tak to wygladalo: Czy wyciecie drzew przy drogach przyczyniloby sie do poprawy bezpieczenstwa na drogach? Tak - 70% Nie - 30% Zmanipulowane spoleczenstwo nie widzi problemu - ewidentnie byla to wina drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: A pamietacie sonde na onecie 11.11.06, 12:34 agtsmith napisał: > obok artykulu o wypadku? Tak to wygladalo: > Czy wyciecie drzew przy drogach przyczyniloby sie do poprawy bezpieczenstwa na drogach? Bo ci ktorzy w te drzewa potencjalnie moga wpasc tak glosowali. A czemu nie zasypac tez rowow przy drogach? w nie tez ludzie wpadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: A pamietacie sonde na onecie 11.11.06, 12:39 Drzewa wiozą śmierć Przystanki wiozą śmierć Rowy wiozą śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka i samochody powinny być z kaczuku, odbijały by się 12.11.06, 22:47 jak piłeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius link 03.01.07, 14:48 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/akt-oskarzenia-wobec-otylii-j,853672,2943 Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: link 04.01.07, 08:19 zaraz znowu bedzie wielce ograniczona umysłowo dysputa czemu nie dostała jeszcze kary śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 21.02.07, 10:06 Póki co, odrzuciła ugodę przewidującą dwa lata w zawieszeniu. Ciekawe... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3934539.html Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czemu pani Otylia nie siedzi w więzieniu (??? 21.02.07, 10:24 Może ktoś jej nagadał głupot, że teraz kary więzienia odbywa się w willach z basenem? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a może po prostu chce się zachować honorowo 21.02.07, 10:45 i przejść normalny proces, żeby prosty lud nie mówił (jak to już zdarzało na tym forum ze "czemu jeszcze nie w więzieniu"? Strasznie smutny nasz lud. Żądny taniej sensacji i ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a może po prostu chce się zachować honorowo 21.02.07, 10:48 Nie to, że chcę się kłócić, ale może chodzi tylko o to, że prosty lud chciałby, aby wobec prawa wszyscy byli równi? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a może po prostu chce się zachować honorowo 21.02.07, 11:22 oczywiście - co nie zmienia faktu iż za wypadek ze skutkiem śmiertelnym niekoniecznie trzeba trafić fizycznie do więzienia - co dotyczy i Pani Jędrzejczak i Pana Kowalskiego. Ludzie zamiast patrzą na tragedie człowieka, czekają kiedy kat wykona wyrok. Prawo działa normalnie - Jędrzejczak własnie ma proces, będzie wyrok. Nie życzę nikomu takiej tragedii - ale jesliby się komukolwiek nie przydarzyła, tym bardziej nie życzę żeby czekał na proces rok w areszcie - bo z tego co rozumiem to właśnie postuluje lud. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Kochany mój 21.02.07, 11:28 Nie chce się zachować honorowo, BO NIE PRZYZNAŁA SIĘ DO WINY. Koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ok - jej prawo 21.02.07, 11:46 przeciez może się bronić? Może wali głupa - a MOŻE WPADŁA W KOLEINĘ ALBO DZIURĘ I BĘDZIE SKARŻYŁA PAŃSTWO O ŚMIERĆ BRATA??? I co wtedy kochany mój??? I nie koniec i nie kropka. Jakie ja czy Ty mamy podstawy i wiedzę, żeby wydawać w jej sprawie wyrok??? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ok - jej prawo 21.02.07, 11:53 A mnie się wydaje,że ona wtedy była w szoku i ma koleinę w pamięci... Chociaż przyznanie się do winy z pewnością skróciłoby proces... lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ok - jej prawo 21.02.07, 11:56 Może też zaskarżyć drzewo, że rosło tam gdzie nie należy. Takie prawo też ma... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dokładnie - też ma takie prawo 21.02.07, 12:55 i kazde inne. I rzygać się tylko chce jak kilkanaście milionów zdawałoby się normalnych, dorosłych ludzi, czeka z jęzorami do pasa aż się komuś tragedia przydarzy. Heh! kraj katolicki.... pie.. taką hipokryzję. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dokładnie - też ma takie prawo 21.02.07, 13:20 Rozumiem, dzisiaj jest Popielec i dlatego oczekujesz, że kilkanaście milionów Polaków, którzy będą sobie posypywać głowy popiołem, powinni rozumiejąc grzeszników wiele im odpuścić. I pewnie tak się dzieje. Ale poza Tą środą są jeszcze 364 dni, w które oczekują, że wszyscy będą traktowani równo. Poza tym nie wymagaj tylko od katolików tego, że będą pokornie nadstawiali policzki, a inni (w tym Ty czy ja) będą ich batożyć i ustawiać wyżej poprzeczkę. Ci katolicy,o których tak mało pochlebnie się wyrażasz, są całkiem do nas podobni. Więc choćby z racji równego traktowania wszystkich ludzi, nie żądaj dla nich innych (bardziej wyśrubowanych) kryteriów. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dokładnie - też ma takie prawo 21.02.07, 13:29 nie wiem o czym piszesz. znów o jakims batożeniu i policzkach. zakładam że pomyliłeś wątki - bo na pewno nie chciałeś się odnieść do mojej wypowiedzi o prawie Jędrzejczak do takiej linii obrony, jaką sobie zażyczy - choćby najidiotyczniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dokładnie - też ma takie prawo 21.02.07, 13:46 No tak. To przecież ja zacząłem o katolikach... Próbuję jedynie zwrócić Ci uwagę na fakt, że wymagasz, aby inni (w tym wypadku katolicy) byli lepsi i bardziej wyrozumiali od Ciebie. A właściwie, to że masz do nich pretensje o to, że tacy nie są. Jeżeli uznajesz, że katolicy zobowiązani są wyznawać wyższe wartości, a poczynają sobie tak jak Ty, to może i masz rację z tymi zażaleniami. Ale czy nie powinieneś w takim razie samemu sobie postawić wyższych wymagań i je spełniać, a dopiero wtedy grzmieć na innych? Przecież w tej sytuacji wychodzi na to, że tamci ludzie zachowują się dokładnie tak jak Ty, a Ty masz o to do nich pretensje... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dokładnie - też ma takie prawo 21.02.07, 13:51 nie mam do nikogo pretensji. Nie spełniam żadnych wyższych wymagań moralnych. Po prostu dziwię się że nikt nie postawił się na miejscu Jędrzejczak zanim zaczął pisać. Wszyscy za to wygodnie rozsadzili sie na widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dokładnie - też ma takie prawo 21.02.07, 14:11 Nie żartuj. Przecież obserwacja kryminalnych perypetii innych ludzi, jest jednym z najbardziej ulubionych zajęć człowieka i to pod każdą szerokością i długością geograficzną. Nie na darmo filmy sensacyjne, a w tym dramaty sądowe, są "od zawsze" najchętniej oglądane. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani kryminalnych????????????????????? 21.02.07, 14:26 dajmy już spokój bo z tego co widze podejrzewasz upozorowanie wypadku z zamordowanym wcześniej pasażerem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: kryminalnych????????????????????? 21.02.07, 14:30 hehehehe Pokręciła Ci się fantastyka z dreszczowcami. Chociaż przecież kręci się także wymieszane formy, więc może nie do końca? W każdym razie jesteś coraz bliżej s-f, co mnie zresztą mało dziwi;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ale powiedz 21.02.07, 14:55 co to za kryminalne perypetie ma Jędrzejczak! powiedz bo mnie zżera ciekawość. Możesz razem połączyc to z tym obiecanym linkiem o Partii Tuska i Dorna! proszę, proszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ale powiedz 21.02.07, 15:37 Fakt, przy sprawie Jędrzejczak Holmes miałby mało do roboty. Oskarżona nie uciekła z miejsca zdarzenia, śladów nie zacierała, dowodu głównego, jakim były zwłoki jej brata, nie ukryła. Nie zniknęło również auto, ani żadna rzecz zabitego. Mimo to musiano doglądnąć miejsca zdarzenia, zabezpieczyć ślady i pozostałe dowody. Pobrać krew i odciski palców, przyjąć zeznania i dokonać pewnie jeszcze kilku innych rzeczy. Przeprowadzono dochodzenie, następnie sformułowano zarzuty i skierowano sprawę do prokuratora, a ten do sądu. Jeżeli to wszystko razem wzięte do kupy nie podpada w jakimś, choćby najmniejszym, stopniu pod kryminalistykę, to ja już nic nie wiem. O Tusku i Dornie już pisałem i nie zamierzam więcej. Przynajmniej dzisiaj. W każdym razie wygląda na to, że oni obaj mniej mnie niż Ciebie zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani aha, znam to 21.02.07, 15:42 jemu ukradli, sam ukradł, nieważne. Zamieszany w kradzież był. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: aha, znam to 21.02.07, 15:45 No widzisz, znasz. Czyli ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a gdzie jest Longeta? 21.02.07, 15:47 przecież juz na początku rozmowy powinien się wtrącić! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: a gdzie jest Longeta? 22.02.07, 08:57 Hymm,skoro nalegasz:-) Otylia już ma swoją "kare" za bratobójstwo,a Hajto z tego co słyszałem to nie pierwszy raz miał wypadek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: a gdzie jest Longeta? 22.02.07, 09:01 Ale Tomek Hajto po raz pierwszy spowodował wypadek ze skutkiem śmiertelnym. Zupełnie jak Otylia. Czym się różnią? Obydwoje są znanymi sportowcami, reprezentantami Polski. Obydwoje przezywają traumę, Otylia zapewne większą, bo zabiła własnego brata. Nie rozumiem linii obrony- Otylia nie przyznaje się do winy. To znaczy, ze nie kierowała tym autem? Nie jechała za szybko? Nie wyprzedzała kolumny aut? Gdyby poszła na proponowaną ugodę, już byłoby po sprawie. A teraz jej adwokaci za wszelką cenę będą próbowali udowodnic, że co...? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a widzisz 21.02.07, 15:52 Nie było to takie trudne do przewidzenia znowuż;) Aha! Ja tu więcej nie piszę, bo trzeba wchodzić na kolejna stronę, a jak dla mnie to zbyt poważny wysiłek. Do zobaczenia zatem gdzie indziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a widzisz 21.02.07, 15:53 > Nie było to takie trudne do przewidzenia znowuż;) > Aha! Ja tu więcej nie piszę, bo trzeba wchodzić na kolejna stronę, a jak dla > mnie to zbyt poważny wysiłek mam to samo! W końcu się zgadzamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a widzisz 21.02.07, 15:59 Wlazłem tu jeszcze raz (ostatni, jak bany bany!) tylko po to, żeby utwierdzić się w przekonaniu, że wreszcie znaleźliśmy nić porozumienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole A może poczekamy jeszcze 21.02.07, 10:31 chwilę. O.J. odrzuciłą propozycję ugody ( ponoć nie poczuwa się do winy), więc będzie proces. Odpowiedz Link Zgłoś
studi001 Qzwa nie rozumiem jednego 21.02.07, 17:31 Przeciętny obywatel za zabicie człowieka idzie do pierdla i to na długo. Pani O. J. jest na wolności. Czy kodeks karny dotyczy tylko frajerów, plebsu, że wystarczy być np. sportowcem by prawo go nie dotyczyło? J Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Qzwa nie rozumiem jednego 22.02.07, 08:53 Jeśli Otylia będzie uniewinniona, identyczny wyrok powinien dostać Tomasz Hajto. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a czemu? 22.02.07, 09:02 jechał w tym samym dniu, z tą sama prędkością, przy identycznych warunkach i wszystkich innych okolicznościach co Jędrzejczak??? Czy jak babka zabija męża który ją maltretuje od 20 lat to zasługuje na identyczny wyrok jak łepek, który morduje bezdomnego w parku dla jaj??? W końcu efekt jest ten sam - trup. Co - sztuka jest sztuka?????? Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: a czemu? 22.02.07, 09:07 Tomasz Hajto jechał za szybko, tak samo, jak panna Jędrzejczak. Obydwoje nieumyślnie doprowadzili do śmieci drugiej osoby. Otylia miała gorsze warunki jazdy, zdaje mi się, bo chyba było mokro. Tym bardziej powinna być ostrożna. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a czemu? 22.02.07, 09:21 A skąd wiesz że jechała za szybko? Ja nikogo nie bronię - ale śmiać mi się chce na taka argumentację "jechała za szybko" - a moze jechała normalnie, tylko jakiś dureń nie chciał dac sie wyprzedzić i przyspieszył gdy ona wykonywała manewr wyprzedzania,hę???? I co wtedy? Skazac ją "bo jechała za szybko" - to jest państwo prawa? Może jednak przeprowadźmy postepowanie? PS. TVN 24 z dziś rana - są trzy zupełnie rózne opinie biegłych co do prędkości z którą poruszał sie samochód Jędrzejczak. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: a czemu? 22.02.07, 09:28 Na 100% oczywiście nie wiem niczego, natomiast słyszałam dwie czy trzy opinie biegłych, którzy wyraźnie mówili, że panna Jędrzejczak jechała za szybko. Nie wymagam wsadzenia jej do więzienia, ale nie rozumiem linii obrony- twierdzą, że Otylia jest niewinna. Niewinna czego? To raz. A dwa: w przypadku Tomka Hajto podobna argumentacja też może być smieszna, prawda? Bo może jakiś dureń nie chciał dać się wyprzedzić i dlatego stało się tak, jak się stało. Otylie Jędrzejczak traktuje się w tym kraju jak świętą krowę, to sie rzuca w oczy, słuchając opinii i komentarzy. Serdeczie jej wspólczuję, bo do końca zycia musi żyć ze świadomością, że zabiła swojego brata. Nie żądam wsadzenia jej do więzienia, powtarzam, ale nie można uniewinniac jednej osoby, skazując za to samo drugą. Nie wiem, jaką linię obrony przyjmą adwokaci Tomka Hajto, ale trzymam za niego kciuki. Może w tym szaleństwie jest metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani i o to chodzi 22.02.07, 09:35 niech będzie proces. Kazdy ma prawo do obrony - choćby idiotycznej, a do tego prawo pozwala broniącemu się kłamać. Jedrzejczak nie jest świętą krową - mogą ją tak traktować media czy jakaś po.. "Pani domu", ale na pewno nie potraktuje jej sąd - niech ma uczciwy proces. Ja nie wiem czy ona i Hajto byli winni czy nie - pewnie byli - bo przy wypadku zawsze ktoś popełnia błąd. Za to widok tej publiki, żądnej sensacji i wskazującej kciuk w dół, po prostu napawa mnie obrzydzeniem do tego społeczeństwa. Pisałem powyżej co ktoś powiedział: "Nigdy nie kop stojącego". Kop leżącego. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani z takim podejściem do prawa to się nie dziwię 22.02.07, 08:59 że nie rozumiesz jednego, a wręcz podejrzewam że nie rozumiesz wielu rzeczy a intelektualnie jesteś na poziomie 7-9 latka. PS. Słyszałeś o wyrokach w zawieszeniu, o okolicznościach łagodzących, a przede wszystkim o procesie i prawie do przyjęcia dowolnej ścieżki obrony??? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: z takim podejściem do prawa to się nie dziwię 22.02.07, 09:12 cassani napisał: > że nie rozumiesz jednego, a wręcz podejrzewam że nie rozumiesz wielu rzeczy a > intelektualnie jesteś na poziomie 7-9 latka. > PS. Słyszałeś o wyrokach w zawieszeniu, o okolicznościach łagodzących, a przede > > wszystkim o procesie i prawie do przyjęcia dowolnej ścieżki obrony?? Och,jaki ty mądry jesteś;-) niby jak gray walczysz z medialnymi wyrokami,a sam osadzasz,bronisz i wydajesz wyrok;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: z takim podejściem do prawa to się nie dziwię 22.02.07, 09:21 dziekuję za komplement - ale niestety nie podstaw do rewanżu. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: z takim podejściem do prawa to się nie dziwię 22.02.07, 09:25 cassani napisał: > dziekuję za komplement - ale niestety nie podstaw do rewanżu. Komplement od ciebie,hehehe daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Kiedyś ktoś powiedział 21.02.07, 13:02 "Nigdy nie kop stojącego" Idealnie to pasuje to tej sytuacji. Polakom gratulujemy krwiożerczości. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Kiedyś ktoś powiedział 21.02.07, 13:19 ...tacy jesteśmy w ogólności, a to forum nie odbiega od normy tego o czym napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka zdecydownie tak,kopanie leżącego wyszło z mody... 21.02.07, 13:22 podobno to łamanie fundamentalnych praw człowieka do godnego życia... to się na stojących przerzuciliśmy :) Toż to bardziej humanitarne :) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: zdecydownie tak,kopanie leżącego wyszło z mod 21.02.07, 13:25 ...ale więcej wysiłku wymaga, bo czy kopać tylko po goleniach, czy wyżej, a jak wyżej to trzeba nogę zadrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: zdecydownie tak,kopanie leżącego wyszło z mod 21.02.07, 13:33 Dopóki kopany ma siłę i możliwość się bronić-wszystko jest humanitarne ;-p lav Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: zdecydownie tak,kopanie leżącego wyszło z mod 21.02.07, 13:35 eee, jeśli się ma bronić to żadna radocha ;-DD Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: zdecydownie tak,kopanie leżącego wyszło z mod 21.02.07, 13:42 Dlaczego? Zawsze można skombinować trochę kisielu i jeszcze zyskami załatać dziurę budżetową :) Odpowiedz Link Zgłoś