Dodaj do ulubionych

pocieranie nosa Tuwima

31.03.03, 22:50
Widziałem,że jest taki piękny i lśniący z powodu ciągłego pocierania. Może
byśmy się tak umówili,że każdy pociera go w innym miejscu. Tym sposobem byłby
cały śliczny.I może by go tak jakąś kolońska?
Obserwuj wątek
    • jasam Re: pocieranie Tuwima 31.03.03, 23:18
      Dobrze że siedzi bo byłoby głupio gdyby lśniłyby mu intymne miejsca.
      A z ta kolońską - mam chyba gdzieś zachowane archiwalne "Być może".
      pozdr.
      • esprit_fort Re: pocieranie Tuwima 31.03.03, 23:37
        To może mu gazetę położyć na "kolanach"...że niby czyta:)
    • Gość: taniej Re: pocieranie nosa Tuwima IP: *.bv.pl 01.04.03, 08:37
      ale od wody kolońskiej może mu się zrobić zielony nalot za uchem
      • koszysta Re: pocieranie nosa Tuwima 01.04.03, 08:52
        Gość portalu: taniej napisał(a):

> ale od wody kolońskiej może mu się zrobić zielony nalot za uchem
        Słusznie, żadnej chemii-dosyć tego lata w powietrzu.
        Pocierać -tak, tylko delikatnie.
        • Gość: med Re: pocieranie nosa Tuwima IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.04.03, 16:07
          a może napuścić na niego pucybuta?
          • Gość: koszysta Re: pocieranie nosa Tuwima IP: *.lze.lodz.pl 01.04.03, 16:18
            ale chyba tylko bezbarwną?
    • mateo31 a co z innymi nosami? 01.04.03, 16:46
      Reymonta, Rubinsteina, Fabrykantów. Mogą być zazdrośni :-)
      • Gość: koszysta Re: a co z innymi nosami? IP: *.lze.lodz.pl 01.04.03, 17:56
        Nos Tuwima jest mi szczególnie bliski, ponieważ długo mieszkałem przy ulicy,
        której patronuje pan Julian.
        Pozostałe nosy oddaję w Wasze ręce.
        • esprit_fort Re: a co z innymi nosami? 01.04.03, 20:23
          A wogóle to Wy jacyś zboczeni jesteście...czytałam na innych forach, jak
          kobiety się na Was skarżyły,że nawet środkach komunkacji pocieracie...ja
          wiem...ja rozumiem...,że Tuwim...Lokomotywa..., ale ,zeby nawet w tramwaju?

Perwersja jakaś !
      • Gość: Por. Borewicz Re: a co z innymi nosami? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 21:36
        mateo31 napisał:

> Reymonta, Rubinsteina, Fabrykantów. Mogą być zazdrośni :-)

Raczej zazdrośni nie będą. Odsyłam do nosa Reymonta. Błyszczy wcale nie gorzej
        od Tuwimowego noska.

Na poparcie polecam do obejrzenia:

217.98.199.96/foto/lodz/strony/image23.htm

Pozdrawiam

Por. Bor.
    • zamek Re: pocieranie nosa Tuwima 01.04.03, 23:00
      Zauważyłem za to, że Reymontowi pociera się pióro, które
      rzeźbiarz Sobociński umieścił mu tak prawie że w podołku.
      I co mam o tym mysleć?
      • dzony_bigut Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 09:45
        Posypcie tego Tuwima pudrem...cukrem pudrem, idealne rozwiązanie na
        WIELKANOC...będzie imitował Babę Wielkanocną.

• kru_k Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 09:49
          na babę przerobimy kogo innego, ale cyt... to będzie niespodzianka, taki mały
          sarprajs
          • esprit_fort Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 10:00
            Może Reymonta?
            Niech ma za "Chłopów":)
            • koszysta Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 10:41
              esprit_fort napisała:

> Może Reymonta?
              > Niech ma za "Chłopów":)
              Czym Ci Reymont i Chłopi zawinili, iż chcesz ich w baby wielkanocne pozamieniać?
      • Gość: P.B. Pocieranie piora.... IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 10:51
        A tak, tak, racja.... pioro jest do wgladu tu:

217.98.199.96/foto/lodz/strony/image24.htm

oraz tu:

217.98.199.96/foto/lodz/strony/image22.htm
        Pozdrawiam i sugeruje nie pocierac piora :)

P.B.
    • Gość: Dzidka Re: pocieranie nosa Tuwima IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 10:09
      med_max napisał:

> Widziałem,że jest taki piękny i lśniący z powodu ciągłego pocierania. Może
      > byśmy się tak umówili,że każdy pociera go w innym miejscu. Tym sposobem byłby
      > cały śliczny.I może by go tak jakąś kolońska?

A czy Wy pocieracie jego nos swoimi nosami?
      Przyszło mi do glowy, ze to jest dobry pomysł, żeby wybłyszczyć naszego
      wieszcza Adama. Tylko co na to gołębie?
      • koszysta Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 10:47
        Gość portalu: Dzidka napisał(a):

> A czy Wy pocieracie jego nos swoimi nosami?
        > Przyszło mi do glowy, ze to jest dobry pomysł, żeby wybłyszczyć naszego
        > wieszcza Adama. Tylko co na to gołębie?

Nie pocieram ze względów bezpieczeństwa. Ładnie bym wyglądał, gdyby zimą w
        trakcie pocierania mój nos przymarzł do nosa p.Tuwima.
        • Gość: med_max Re: pocieranie nosa Tuwima IP: 212.191.1.* 06.04.03, 15:58
          > Nie pocieram ze względów bezpieczeństwa. Ładnie bym wyglądał, gdyby zimą w
          > trakcie pocierania mój nos przymarzł do nosa p.Tuwima.

Mistake!
          Eskimoskie powitanie, to właśnie pocieranie nosami! Widzę jakąś zachowawczą
          postawę;) A może tak kompleksowe czyszczenie Tuwima ? Niech wygląda jak kwiaty
          polskie! Że patyna, że powaga? Ciekawe czy Tuwim chciałby być pokryty patynowym
          nalotem...
          • koszysta Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 16:44
            Wszak nosy eskimosów ciepłymi są, więc nie grozi im (eskimosom) przymarznięcie
            nos do nosa, choćby się nie wiem jak pocierali. :)
            Co do czyszczenia, to można poczekać aż się trochę spatynuje i po dokładnym
            przyjrzeniu zdecydować, czy ładniejszy będzie spatynowany, czy też błyszczący,
            a następnie podjąć odpowiednie działania. Albo i nie podejmować. Zaletą tego
            rozwiązania jest to, że obecnie nic nie musimy robić, poza przyglądaniem się,
            co nie jest specjalnie męczącym zajęciem. Tylko czy wtedy nie będzie za późno.
            Targany rozterkami polecam zagadnienie do dalszego rozważenia.
            • Gość: esprit_fort Re: pocieranie nosa Tuwima IP: *.fenix.katowice.pl 06.04.03, 16:52
              Proponuję ubrać go w jakiś dresik...jeszcze miasto będzie miało wpływy z
              reklamy:)

A ! I obowiązkowo zrobić go patronem wszystkich ławek i wprowadzić Święto Ławki
              • esprit_fort Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 17:26
                Tak! Obowiazkowo!
                • Gość: esprit_fort Re: pocieranie nosa Tuwima IP: *.fenix.katowice.pl 06.04.03, 17:29
                  I ja podzielam swoje zdanie :)
                  • esprit_fort Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 17:31
                    Tuwima wystawiam na piedestał:)
                    • esprit_fort Re: pocieranie nosa Tuwima 06.04.03, 18:06
                      Tuwim na prowadzeniu:)
                      • Gość: esprit_fort Re: pocieranie nosa Tuwima IP: *.fenix.katowice.pl 06.04.03, 18:45
                        Może macie jakieś pomysły jak można by obchodzić Święto Ławki ?
                        • esprit_fort Uwaga! Wyprzedzam inne wątki:) 07.04.03, 07:26
                          • esprit_fort Re: Uwaga! Wyprzedzam inne wątki:) 07.04.03, 07:51
                            Z drogi ofermy...bo znowu przejeżdżam koło Was:)
                            • koszysta Re: Uwaga! Wyprzedzam inne wątki:) 07.04.03, 09:26
                              Uważaj na zakrętach-dzisiaj ślisko cokolwiek.
                        • koszysta Re: pocieranie nosa Tuwima 07.04.03, 20:30
                          Siadamy na ławeczce i zajadamy najlepszą jaką znamy czekoladę-to w związku z
                          królującym nam dziś miłościwie smakowitym wątkiem. Oczywiście w im większym
                          robimy to gronie, tym Święto Ławeczki okazalsze.
                          • Gość: esprit_fort WYPRZEDZAM ZNOWU... IP: *.fenix.katowice.pl 07.04.03, 20:52
                            ...bo załozyłam zimowe opony mózgowe :)
                            • koszysta Re: WYPRZEDZAM ZNOWU... 07.04.03, 21:00
                              Mimo to apeluję o niedostosywanie prędkości do panujących warunków i brak
                              rozwagi.
                              • Gość: med_max Re: WYPRZEDZAM ZNOWU... IP: 212.191.1.* 08.04.03, 15:47
                                Biedny Tuwim.Chciał tu mieć swoją ziemię obiecaną a co mu sie oferuje?
                                Uprzedzając kolejne wyprzedzanie...Proszę nie proponować położenia Julka na
                                ławce, tudzież jego powstania na czas obchodów święta ławki.Niewykluczone
                                natomiast zaszycie esperalu pod brązowy płaszczyk, zwłaszcza w ciepłe sobotnie
                                wieczory.
                                A moze pół etatu u prezydenta? Nie miałby daleko a ja mógłbym to ewentualnie
                                koordynować na drugą połówkę.
                                • Gość: esprit_fort Re: WYPRZEDZAM ZNOWU... IP: *.fenix.katowice.pl 08.04.03, 21:08
                                  A moze by mu etat w Policji...do patrolu miejskiego idealny... nie potrzebuje
                                  przerw na drugie śniadanie...

Albo mógłby niańką zostać i dzieci pilnować na ławeczce...
                                • Gość: esprit_fort Re: WYPRZEDZAM ZNOWU... IP: *.fenix.katowice.pl 08.04.03, 21:16
                                  A moze by mu etat w Policji...do patrolu miejskiego idealny... nie potrzebuje
                                  przerw na drugie śniadanie...

Albo mógłby niańką zostać i dzieci pilnować na ławeczce...
                                  • kru_k Re: WYPRZEDZAM ZNOWU... 09.04.03, 06:03
                                    Nos pewnie okryty śniegiem. Miotełka w dłoń i omiatć, omiatać.
    • kru_k Re: pocieranie nosa Tuwima 09.04.03, 21:03
      Ten wąątek jest nieśmiertelny.. On będzie zawsze, a my z nim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka