Dodaj do ulubionych

Efekt Della czuje ELA

23.11.06, 21:21
Przeczytałem i umarłem ze śmiechu:

www.mpk.lodz.pl/showarticle.action?article=1487
2006-11-22 16:55

"Irlandczycy, którzy w związku z inwestycją Della przyjeżdżają do Łodzi, rozsmakowali się w podróżowaniu linią „ELA” kursującą na trasie Łódź – Warszawa – Łódź i już nie wyobrażają sobie, aby w Polsce korzystać z usług innego przewoźnika niż MPK – Łódź. Jeszcze przed przylotem do Polski rezerwują niemal cały autokar, którym przyjeżdżają do Łodzi i wracają do Warszawy. Doskonale wyposażony Mercedes Travego był już trzykrotnie wynajmowany przez Irlandczyków, którzy mając do dyspozycji innych przewoźników docenili terminowość i komfort podróżowania „Elą”.
W miastach, w których swoje zakłady lokuje komputerowy potentat powstaje „efekt Della” w postaci wielkiego rozwoju usług towarzyszących. Można w związku z tym powiedzieć, że pierwszy "efekt Della czuje Ela"."

To się nazywa pozytywny PijaR ;)
Obserwuj wątek
    • kszo.pany Re: Efekt Della czuje ELA 23.11.06, 22:18
      Gdy na początku lat '90 Huta Krosno została przejęta przez Japończyków, pytali
      oni jaka jest odległosć z W-wy do Krosna. Przedstawiciel Huty powiedział - 400
      km. Na co jeden z Japończyków stwierdził - to przecież tylko 1,5 godziny jazdy
      pociągiem...
      Gdyby to było dzisiaj, też wybraliby ELA:)
    • Gość: Aleksej Re: Efekt Della czuje ELA IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.11.06, 23:13
      > Przeczytałem i umarłem ze śmiechu:

Hehe, a co MPK na swojej stronie ma byc zawsze powazne? Troche humoru nigdy nie
      zaszkodzi!

Aleksej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka