Dodaj do ulubionych

Płatny parking w CZMP

05.12.06, 19:52
- właśnie wróciłam od dziecka ze szpitala i niespodzianka, od wczoraj jest
przed szpitalem i przychodnią parking płatny oddzielony szlabanem od
Paradnej. Stawka 2 złote za rozpoczętą godzinę. I właśnie o tą stawkę mi
chodzi, chyba wyższa od parkowania w centrum miasta. W innych szpitalach
płacisz tylko raz - za wjazd na teren szpitala, ale często masz jeszcze
dodatkowo mozliwość parkowania w okolicy, tutaj nic, chyba, że odpowiada ci
parking przed hipermarketem. Do dziecka do szpitala zwykle nie wpadasz na
godzinkę czy pół ale przeważnie na dłużej, teraz pomnóż każdą godzinę
przebywania z chorym przez 2 złote. A jak idziesz np. z niemowlakiem czy
niepełnosprawnym do poradni też do ceny ewentualnych leków czy innych środków
leczniczych dodaj cenę parkowania. Nie wiem jak innym ale mnie wydaje się to
trochę nie na miejscu, tak jak żerowanie na ludziach którzy i tak nie mają
innego wyjścia jak ... płacić.
Obserwuj wątek
    • gamdan Re: Płatny parking w CZMP 05.12.06, 23:29
      A czym rózni się płacenie za parkowanie w centrum miasta od płacenia za parking
      pod szpitalem?
      W centrum miasta tez nie masz innego wyjścia.
      Tzn. masz. Takie samo jak podczas odwiedzania chorego dziecka - przychodź
      piechotą lub przyjeżdżaj taksówką.
      Pytanie jest inne: do czyjej kieszeni idzie kasa i kto jest właścicielem terenu?
      • catinka1 Re: Płatny parking w CZMP 06.12.06, 19:04
        > A czym rózni się płacenie za parkowanie w centrum miasta od płacenia za
        parking
        > pod szpitalem?
        > Tzn. masz. Takie samo jak podczas odwiedzania chorego dziecka - przychodź
        > piechotą lub przyjeżdżaj taksówką.

może tym, że do centrum miasta łatwiej dojechać niż do CZMP. Tam chyba mało
        komu jest na tyle blisko aby dojść piechotą. Ja mieszkam na drugim końcu miasta
        podróż środkami komunikacji miejskiej zajmuje mi w najbardziej sprzyjających
        warunkach i tak ponad godzinę. O cenie taksówki nawet nie chcę myśleć. A poza
        tym taka jazda z chorym dzisckiem nie należy do najprzyjemniejszych i chyba nie
        jest specjalnie rozsądna.
        > Pytanie jest inne: do czyjej kieszeni idzie kasa i kto jest właścicielem
        terenu

chociaż kto na tym zarabia też chciałabym wiedzieć. Teren rozległy, klientów
        masy przez cały tydzień, a właściciel ew. dzierżawca parkingu oprócz kilku
        szlabanów i paru słupków niespecjalnie jak na razie się wykosztował na
        zagospodarowanie terenu.
    • izek26 Re: Płatny parking w CZMP 05.12.06, 23:29
      catinka1 napisała:

> - właśnie wróciłam od dziecka ze szpitala i niespodzianka, od wczoraj jest
      > przed szpitalem i przychodnią parking płatny oddzielony szlabanem od
      > Paradnej. Stawka 2 złote za rozpoczętą godzinę. I właśnie o tą stawkę mi
      > chodzi, chyba wyższa od parkowania w centrum miasta. W innych szpitalach
      > płacisz tylko raz - za wjazd na teren szpitala, ale często masz jeszcze
      > dodatkowo mozliwość parkowania w okolicy, tutaj nic, chyba, że odpowiada ci
      > parking przed hipermarketem. Do dziecka do szpitala zwykle nie wpadasz na
      > godzinkę czy pół ale przeważnie na dłużej, teraz pomnóż każdą godzinę
      > przebywania z chorym przez 2 złote. A jak idziesz np. z niemowlakiem czy
      > niepełnosprawnym do poradni też do ceny ewentualnych leków czy innych środków
      > leczniczych dodaj cenę parkowania. Nie wiem jak innym ale mnie wydaje się to
      > trochę nie na miejscu, tak jak żerowanie na ludziach którzy i tak nie mają
      > innego wyjścia jak ... płacić.
      Wiesz ja myślę ,że to jest próba ograniczenia samochodów na parkingu przed ICZMP
      Nic na to nie poradzimy,więc chyba lepiej nie denerwować sie i poradzić sobie w
      inny sposób.Ja na przykład stawałam albo na górze od strony Rzgowskiej,albo jest
      zrobiony parking(tylko trochę dalej) na dole za przystankiem autobusowym w
      strone centrum.Szkoda zdrowia na pierdoły
      • camelot Re: Płatny parking w CZMP 06.12.06, 09:37
        Tylko nie za bardzo rozumiem dlaczego ten parking płatny od strony Paradnej jest
        na trawniku.
    • novaman Re: Płatny parking w CZMP 06.12.06, 11:36
      Nareszcie! Może będą wpuszczać tylko tyle samochodów, ile się tam mieści? A z
      opłat naprawią trawnik rozjeżdżony przez tych, co samochodem niemal do szpitala
      wjeżdżają.
      • camelot Re: Płatny parking w CZMP 06.12.06, 23:33
        Dlaczego słupki postawiono na chodniku wzdłuż jezdni ulicy Paradnej? Chodnik ten
        napewno nie jest własnością szpitala. Ajent chyba trochę przekroczył swoje
        uprawnienia anektując publiczny chodnik do swojego terenu.
        • lavinka Re:Może się czepiam, ale... 06.12.06, 23:48
          Chodnik w zasadzie jest dla pieszych.... wkurzają mnie samochody wciskające się
          na 2metrowy chodnik tak,że z wózkiem z małym dzieckiem nie ma co marzyć, by
          przejechać... ale łon musiał zaparkować jak najbliżej bankomatu. Bo dwadzieścia
          metrów do przejścia to za dużo.... Niech żyją słupki! ;-D O rany, chyba mam
          głupawkę.. brat ogląda film z gatunku zabili go i uciekł... a ja sie nudzę....

lav
          • szprota Re:Może się czepiam, ale... 07.12.06, 00:01
            ostatnio pod LeClerc widziałam, jak przy słupkach oddzielających ten pasaż
            handlowo-chodnikowy od parkingu przyhamowała jakaś dama na (no niestety)
            warszawskich blachach, wrzuciła awaryjne i postukała obcasami do bankomatu
            znajdującego się tuż za owymi słupkami... Na parkingu były miejsca, no ale trza
            by było przejść dwadzieścia metrów, a nie pięć :/
            • lavinka Re:Może się czepiam, ale... 07.12.06, 11:19
              Przytoczyłam ten przykład bo to u nas norma niestety... ludziska leniwe jak nie
              wiem co ;-)))

lav

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka