Dodaj do ulubionych

"Koyaanisqatsi" w ŁDK

IP: *.net.euron.pl 02.01.07, 15:16
Zapraszam serdecznie Szanownych Forumowiczów do Dyskusyjnego Klubu Filmowego
"FERMENT", który działa w Kinie Kameralnym ŁDK i prezentuje ważne, prowokujące
do myślenia filmy. W najbliższy czwartek o godzinie 18 pokażemy
"Koyaanisqatsi" Godfrey'a Reggio - słynny film dokumentalny, a raczej impresję
filmową na temat cywilizacji i miejsca jakie zajmuje na Ziemi ludzkość. Film
oparty jest na wspaniałych, często nienaturalnie spowolnionych lub
przyspieszonych zdjęciach, opatrzonych wyłącznie hipnotyczną muzyką Philipa
Glassa.

Tutaj można zobaczyć zwiastun:
youtube.com/watch?v=PirH8PADDgQ
Bilet wstępu to zaledwie 6 złotych.
Obserwuj wątek
    • Gość: widz Re: "Koyaanisqatsi" w ŁDK IP: *.toya.net.pl 02.01.07, 18:27
      Prowokacja do myslenia za 6 zeta? albo wpuszczajcie za darmo, albo sobie dajcie
      spokoj z tym chlamem.
      • Gość: Krzysiek Re: "Koyaanisqatsi" w ŁDK IP: *.net.euron.pl 02.01.07, 21:09
        Dziękuję za tę konstruktywną opinię. Czekam na kolejne.
        • Gość: lodzianin_v Re: "Koyaanisqatsi" w ŁDK IP: *.pai.net.pl 03.01.07, 00:36
          Zainteresowała mnie ta informacja. Znam muzykę Ph.Glassa,szereg razy zaliczałem
          Echnatona,natomiast filmu nie widziałem. Spróbuję być na seansie,jezeli będę
          miał czas. Ucieszyła mnie ta zapowiedź,bo już myślałem,że tu na "Co jest
          grane"pisze się tylko co jest pite,gdzie,jak i z kim. Szkoda,że skasowano
          "Kulturę",pisałem w innym poście/Kultura/. Ripostę otrzymałem szybką-podobną jak
          ta tu wyżej.
          Cóż,to właśnie ta nasza kóltóra....... Za 6zł to ile piw można wychylić ? ...
          Pozdrawiam.
          • Gość: Krzysiek Re: "Koyaanisqatsi" w ŁDK IP: *.net.euron.pl 03.01.07, 08:55
            > Za 6zł to ile piw można wychylić ? ...

Heh, jak w Rolling Stone to jedno. W sensie, że bilet z seansu uprawnia - o ile
            wiem - do otrzymania darmowego piwa w tym pubie :D
            Pozdrawiam i zapraszam na projekcję.
          • Gość: kamil Re: "Koyaanisqatsi" w ŁDK IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 19:23
            Tak wlasnie wyglada kultura zdaniem snoberow, ktorzy zaliczaja kolejne pozycje.
            zaliczyles Echnatona, pare panienek, kilka koncertow i juz nalezysz do elity.
            Otoz mylisz sie. Jestes zapatrzonym w siebie snobem, ktory zyje by informowac
            innych co juz zaliczyl i o ile jest lepszy. Kultura to nie twoj styl bycia i nie
            chl;anie piwska. Aczkolwiek samo picie piwa nie wyklucza czlowieka z grona ludzi
            kulturalnych.
    • dziad_borowy Tak sobie myślę 03.01.07, 14:38
      ze nocny maraton z cala trylogia to byloby naprawde COŚ.
      Szczerze polecam:
      Koyaanisqatsi, Powaqqatsi oraz Naqoyqatsi.
      Dzierżżżż!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka