Gość: krisand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 02:28 Brawo panie ministrze Giertych! A mówią, że tylko krowa nie zmienia zdania - okazuje się, że ktoś jeszcze też... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minipolak Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. 19.12.06, 03:53 Polityka jak za Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeeeek Mam nadzieję, że pani Florek wygra znowu 19.12.06, 09:43 Ułatwienie dla pana ministra od siedmiu boleści: należy zmienić regulamin konkursu. Wystarczy dodać kilka punktów i na pewno wygra NASZ. Co za kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq demokracja wybrała hitlera !!! IP: *.toya.net.pl 19.12.06, 22:22 ale to gnoje !!!!Pluję na was, "demokraci". Oto iv rzeczpospolita. Specjalnie z małej litery bo to gó..ana republika kolesi , szmat, gnojów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.12.06, 05:00 nalezy tylko pogratulowac braciom Kaczynskim za oddanie oswiaty w Polsce w dlugie lapki endeka i pro-faszysty Giertycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Licealistka Przyzwoitość IP: *.4web.pl 19.12.06, 06:25 Chociażby z jakiegoś poczucia przyzwoitości nie powinno być tym razem dla Florek żadnych kontrkandydatów, ale wiadomo: żyjemy w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Przyzwoitość IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 19.12.06, 07:33 Poczucie przyzwoitosci i polityk to slowa wzajemnie sie wykluczajace. Niech nasz kochany minister od razu powie: w d... mam konkursy, ten ma byc i koniec. A potem sie dziwic ze porzadna prace znajduje sie nie wygrywajac konkursy czy przebijajac kandydatow umiejetnosciami a poprzez znajomosci. Coz - przyklad idzie z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herr_Borys Re: Przyzwoitość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:36 "podobieństwo czterech prac konkursowych złożonych przez osoby popierane przez "Solidarność" i LPR" - to są ludzie którzy pewnie matury nie mają i dlatego roman daje amnestie, żeby mogli ponownie podeść do egzaminu dojrzałości i zostać kratorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek G. Re: Przyzwoitość ? a co to takiego? IP: *.toya.net.pl 19.12.06, 13:27 Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.Pytałem nawet kolegów w sejmie też nie wiedzą.Andrzej tez nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mason Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. IP: 212.51.205.* 19.12.06, 07:10 Pewnie jakby była katechetką zyskałaby akceptację bez jakichkolwiek problemów:[ Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Giertych na "ciecia" w Radio Maryja!! Niezla fucha 19.12.06, 07:23 czeka! Nie kompromituj sie koniu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 07:27 Ale skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na ł 19.12.06, 07:36 farsa cyrk groteska-proponuje zeby pan minister nie patyczkujac sie wskazal kuratora-po co to zaklamanie z konkursem? balcerowicz musi zostac!!! giertych musi odejsc!!! mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
slomaa Re: Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na ł 19.12.06, 07:42 Piękny romek znowu pokazuje jaki to on jest nieomylny i wszystko-wiedzący nie akceptując kandydatki która została wybrana większością głosów ludzi uprawnionych do tego głosowania. Piękny romek znów udowadnia że on i tak jest mądrzejszy :) Oby mu to bokiem nie wyszło tylko ... (tzn. oby mu wyszło bokiem :P ) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. 19.12.06, 07:49 Będzie tyle konkursów aż wygra nasz. podpisano Romek Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio A jeśli Florek znowu wystartuje i wygra? 19.12.06, 08:41 Ja bym na jej miejscu nie odpuścił gnojom. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.bielski Re: A jeśli Florek znowu wystartuje i wygra? 19.12.06, 10:04 cóż, wtedy rozpisze się nowy końkurs... Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio Cóż...Członek w Pański odbyt, Panie Wicepremierze! 19.12.06, 08:00 Chyba bardziej kulturalnie się tego skomentować nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Bęcwały w MEN 19.12.06, 08:01 Tak, tak... Skoro jest bezpartyjna, bęcwały z MEN - Giertych i Orzechowski - zastanawiają się, czy ta pani będzie mogła sprawować swoją funkcję w sposób całkowicie apolityczny. Oczywiście, gdyby to był jakiś niedoświadczony, heilujący chłopaczek z Giertych Jugend, to takich wątpliwości ci idioci nie mieliby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były nauczyciel Roman Giertych - to kretyn IP: 195.42.249.* 19.12.06, 08:02 Minister kretyn i kretyńskie decyzje....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyskryminacja Pieprzona dyskryminacja – LPR dyskryminuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:09 Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Panie Giertych, weź pan jakiegoś faszystę z MW 19.12.06, 08:10 jak to pan masz w zwyczaju i nie rób pan farsy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Roman Gejtych: - Nie lubię kobiet 19.12.06, 08:25 "Grzechem" Beaty Florek jest bezpartyjność. *************************************** To może Florek powinna zapisać się do SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel piszczyk ale go w d.pę gryzie, ale go gryzie IP: *.szuwarowa.krakow.pl 19.12.06, 08:25 gier ty ch...oid jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Zero tolerancji dla Giertycha! 19.12.06, 08:37 Obywatel Bierut tez byl bezpartyjny. A Ty c czem na golowy pomienialsja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brublox Re: Zero tolerancji dla Giertycha! IP: *.aster.pl 19.12.06, 10:37 Popieram! Piekne haslo. Czekam na t-shirt z takim napisem. Kupie caly naklad i bede rozdawal pod szkolami!!! Gie musi odejsc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Orzechowski szuka haka? 19.12.06, 08:36 A co ten żałosny nieuk w ogóle jeszcze robi w ministerstwie? Giertych nie akceptuje Florek? A kto mu dał prawo "nieakceptowania" (bez podstawy prawnej) zwyciężczyni prawidłowo przeprowadzonego konkursu? Giertych musi odejść razem z całą świtą. Zamienili MEN w Ministerstwo Niemądrych Kroków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: Orzechowski szuka haka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:51 BU - RA - KI !!!!!!, do samoobrony ich i niech się wzajemnie zatrudniają Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Orzechowski szuka haka? 19.12.06, 09:05 Stanowisko kuratora jest niepotrzebne, bo oświata w Łodzi i województwie nie funkcjonuje gorzej, mimo braku już od roku osoby piastującej to stanowisko. Roman Giertych jest beznadziejny i żałosny, jak cała ta koalicja. Pani Florek powinna spróbować po raz czwarty, a później piąty, szósty itd., aż doczekamy następnych(????)wyborów i może wtedy madrzej będziemy głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacusia Re: Orzechowski szuka haka? IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 14:24 To przypieczętowało tę Orzecholandię, która zaczął w łódzkiej OKE.Tam Zewald też musuiala odejść.Dzisiaj pracuje w tej komisji na kierwniczych stanowiskach już trzech członków LPR-u z Aspektu Polskiego.Szybko, spieszą się.To skandal! Wyjdziemy na ulice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryt Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:47 W Katowicach też była powtórka konkursu, bo wygrał bezpartyjny, a przecież musiał być NASZ. I w drugim konkursie wygrał NASZ. W Łodzi też tak będzie, bo sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po NASZEJ stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Giertych: - będzie tyle konkursów aż wygra swój IP: *.233.udn.pl 19.12.06, 08:51 że też na tak madrą partię ktoś głosował - pomrocznośc jasna wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Giertych: - będzie tyle konkursów aż wygra sw 19.12.06, 09:00 Gość portalu: Pi napisał(a): > że też na tak madrą partię ktoś głosował - pomrocznośc jasna wyborców? Że ktoś na nich głosował to pół biedy: w każdym społeczeństwie jest te kilka procent frustratów i przygłupów, których głosy "zagospodarowują" partie skrajne. Ale ja nigdy nie wybaczę J. Kaczyńskiemu, że wszedł w koalicję z takim czymś i oddał MEN pętakom, psujom, fundamentalistom religijnym i ekstremistom politycznym, płacąc w ten sposób za ich głosy w Sejmie. Świadczy to dobitnie o stosunku Kaczyńskiego do edukacji narodowej. Po prostu HAŃBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaner Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:57 to po jaka cholere konkursy organizowac skoro i tak wiadomo iz jakis hbierny kretyn bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:13 Czegoś tu nie rozumiem. Bo w Kielcach łączenie stanowisk kuratorowi nie przeszkadza.Może być radnym Sejmiku (PiS) i kuratorem.To jest jedna Polska? Według ministra Giertycha jest Polska kielecka i łódzka? Czy jednak trzeba się zapisać do PiSu? miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,3781795.html Kurator może być radnym, jego pracownik już nie Joanna Gergont, pio 2006-12-09, ostatnia aktualizacja 2006-12-08 20:39:27.0 Janusz Skibiński zostanie radnym sejmiku wojewódzkiego. Zajmie miejsce Andrzeja Bętkowskiego, który został wiceprezydentem Skarżyska. Skibiński będzie mógł łączyć mandat radnego ze stanowiskiem w kuratorium. Mandatu radnego z pracą w kuratorium nie może za to łączyć Jacek Wołowiec. Musiał wziąć bezpłatny urlop. Jacek Wołowiec jest trzecią kadencję radnym w Kielcach. Od kilku lat pracuje w kuratorium oświaty i jest pracownikiem korpusu służby cywilnej. Do niedawna nie przeszkadzało mu to w sprawowaniu funkcji radnego. Ale 26 października tego roku zmieniły się przepisy dotyczące służby cywilnej. - Nie mogę łączyć mandatu radnego i pracownika kuratorium. Występowałem do kilku prawników o opinię, co mam zrobić, bo przepisy nie precyzują, czy mam wziąć urlop, czy zwolnić się z pracy. Ostatecznie zinterpretowali to tak, że mogę wziąć urlop bezpłatny - wyjaśnia Wołowiec. Tymczasem zmiana przepisów nie utrudni objęcia mandatu radnego kuratorowi Januszowi Skibińskiemu. Choć nie otrzymał wystarczającej liczby głosów, by od razu po wyborach zostać radnym, to jednak zasiądzie w sejmiku województwa. Zastąpi bowiem wybranego z listy PiS Andrzeja Bętkowskiego, który musi zrzec się mandatu, ponieważ został wiceprezydentem Skarżyska. Skibiński jednak nie zrezygnuje ze stanowiska kuratora. - Poprosiłem Kancelarię Prezesa Rady Ministrów o opinię w tej sprawie. Wynika z niej, że kurator nie jest członkiem korpusu służby cywilnej. Zostałem powołany na to stanowisko na podstawie ustawy o systemie oświaty - tłumaczy Janusz Skibiński. Jego zdaniem, sprawowanie mandatu radnego wojewódzkiego nie będzie kolidowało z obowiązkami kuratora. - Myślę, że nawet pomoże przy rozwiązywaniu problemów oświaty - mówi kurator." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majofonez Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. IP: *.centrala.kaczmarski.pl 19.12.06, 09:08 Panie Giertych,jest Pan zerem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. IP: 87.246.214.* 19.12.06, 09:09 Pani nie powinna się poddawać i startować do oporu. Wstyd Panie Ministrze, o ile Pan jeszcze wie co to słowo znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotru508 Przeciez to proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:13 Ja mam rozwiazanie tej sprawy. Wystarczy aby Pani Florek zapisala sie do faszystowskiej organizacji Mlodziezy Wszechpolskiej i juz bedzie odpowiednim kandydatem wtedy ma szanse nawet na ministerstwo gospodarki morskiej. Oczywiscie powinna byc Polka o pogladach faszystowskiech takich jak Romus!!! www.zamekyale.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. 19.12.06, 09:17 Według pana Orzechowskiego bezpartyjność kuratora przeszkadza w bezpartyjnym zarządzaniu oświatą. Przecież to całkowicie bez sensu. Tak samo jak sam ten pan i jeszef.go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodacz51 Roman Giertych: - Będzie czwarty konkurs na łód.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:23 kiedy ten gebels zniknie z oswiaty wroble cwierkaja ze juz nie dlugo....no bo to zenada by narodowiec umyslowy kaleka kierowal wyksztalconymi ludzmi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mavro odnowa moralna... prawo... sprawiedliwosc... IP: *.aster.pl 19.12.06, 09:30 a niech was wszyscy diabli! Odpowiedz Link Zgłoś