Dodaj do ulubionych

Telewizja Trwam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:47
Witam wszystkich wielbicieli ww telewizji :)). Mam takie niecodzienne pytanie
- chciałabym spełnić marzenie mojej Babci (właściwie Prababci ) i w prezencie
na Dzień Babci założyć jej tę telewizję. Czy ktoś mógłby ( nie zagłębiając się
w ideologię i nie odsądzając mnie od ...itd ), gdzie powinnam się zgłosić w
Białymstoku, jak to wygląda od strony technicznej ( Babunia mieszka na
maleńkiej wioseczce - kolonii kawałek za Zabłudowem , może jakieś namiary na
konkretny zaklad, który zrobi to nie za drogo i solidnie. Nie chciałabym zbyt
wiele dzwonić " w ślepo " - nie mieszkam w tych stronach a będę w Białymstoku
dopiero w lutym, wszystko więc musiałabym załatwiać telefonicznie. Stąd ta
prośba, wolałabym znać orientacyjną cenę - może ktoś to załatwiał ? ( chociaz
przeglądając to forum, to pewnie będzie się bał przyznać :(( )
Ale mimo wszystko liczę na jakąś podpowiedź - Babunia jest kochana i dobra, ma
wspaniały charakter i telewizja je nie wypaczy :)) - a bardzo by chciała ją mieć.
Obserwuj wątek
    • makbrajd Re: Telewizja Trwam 13.01.07, 21:05
      Fundacja Lux Veritatis we Wrocławiu
      Oddział w Toruniu
      87-100 Toruń, ul. św. Józefa 23/35,
      numer faxu: kierunkowy 0-56/ 610-81-54
      tel. 0-56/ 610-82-12

www.tv-trwam.pl/
      przedzwoń tam i się wszystkiego dowiesz
    • Gość: Stanisław Re: Telewizja Trwam IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 22:28
      Kupujesz zwykły talerz satelitarny plus reciver(digitalowy) i nastawiasz na
      Astrę - tam jest TV Trwam.
      Jeśli babcia mieszka na wsi i ma kawałek podwórka nawet nie trzeba miski
      wkładać na dach.
      Wystarczy wykopać dołek na na pół metra, wstawić rurę fi 50mmm i długości ok 2
      metrów i zabetonować by się potem nie kręciła podczas wiatru.
      No i na kierunku satelity(południe) nie powinny stać jakieś budynki czy drzewa.
      Aha - nie muszę chyba dodawać że trzeba jeszcze zakupić kabel satelitarny od
      talerza do domu i tzw. LNB czyli to co zbiera sygnał z talerza - wszystko
      oczywiście digital.
      Najlepiej pogadać z takim sąsiadem co już sobie założył bo pierwszy raz samemu
      jest trochę trudno a drugi raz dziecinnie prosto;)
      Przyjemnego odbioru!
      • Gość: era Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 12:24
        Niech lepiej posłucha radia Plus a nie bełkotu handlarza złudzeniami
        OjDyra.Zakłada rodzinę Radia Maryja a nie interesował sie swoimi
        rodzicami.Wstyd!!
        • Gość: azp11 Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.elpos.net 14.01.07, 13:42
          To nawet życiorys Rydzyka studiujesz? Podziel się więc swoimi rewelacjami.
          • Gość: era Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:00
            poczytaj na forum ogólnopolskim dowiesz się więcej o swoim idolu -kłamczuchu i
            o stosunku do własnych rodziców. Chce być "ojcem " a jakim był synem ?
            • Gość: azp11 Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.elpos.net 14.01.07, 14:20
              dowiesz się z forum... Dobre sobie.
              • Gość: era Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 15:57
                możesz u żródła czyli rodzeństwa i ich potomków T Rydzyka ,oni jednak nie chcą
                się wypowiadać. Pozostają ich sąsiedzi i znajomi.
                • Gość: idzikczortu Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.dyn.optonline.net 14.01.07, 19:29
                  Ten "era" to wyjatkowy kawal Q-tasa.
                  Oto, zalozycielka watku "Kasia" pyta o porade czysto techniczna, nie dla siebie
                  a dla prababci swojej.
                  Jezeli zapytam tu czy jej tak wolno, kazdy z irytacja pomysli, albo w moja
                  strone wykreci kolko na czole.
                  "Kasia" pewnie znajac, iz te kanaly telewizji o ktore prosi prababcia maja
                  swoich zajadlych przeciwnikow rozlokowanych "strategicznie" na internecie, dwoi
                  sie i troi tak formulujac prosbe, aby nie zbudzic zadnego ze wscieklych burkow
                  ktory moglby rzucic sie na nia z "pouczeniami" za to, ze smie pomagac prababci.
                  "Kasi" udalo sie uniknac wscieklego ataku jedynie przez cztery wypowiedzi na
                  temat, zanim kolejny burek nie zaczal ja pouczac o tym co jej wolno a czego nie.
                  Wlazac z butami po raz kolejny, w czyjs prywatny watek na konkretny temat ze
                  swoim "wykladem". Ten wsciekly burek "era" jak i jego pobratymcy w duchu z tej
                  samej, nie proszonej, psiarni jeszcze raz pokazuja jakimi sa squ..elami.
                  • makbrajd Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci 14.01.07, 20:03
                    nie wymagaj za wiele od postępowców i lewaków:/
                    • Gość: a to pech Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 20:36
                      to te same "szwardony śmierci" atakujące bidulę Renatę z ku..kami w oczach.
                      Ach co za pech !!
                      • makbrajd Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci 14.01.07, 21:26
                        Gość portalu: a to pech napisał(a):

> to te same "szwardony śmierci" atakujące bidulę Renatę z ku..kami w oczach.
                        > Ach co za pech !!

masz coś przeciwko szwadronom smierci ?
                        • Gość: a to pech Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 21:47
                          Mam "coś" przeciwko osobom bredzącym o rzekomych szwadronach.
                          • makbrajd Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci 14.01.07, 22:03
                            czyli co konkretnie?
                            • Gość: a to pech Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 22:20
                              Niech te osoby zastanowią się / chociaż przez moment / nad swoim
                              postępowaniem ,zanim innych zaczną nazywać "szwadronami śmierci".
                    • nekroskop88 Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci 14.01.07, 21:38
                      > nie wymagaj za wiele od postępowców i lewaków:/

a Ty Makbrajd znowu z tymi swoimi wymysłami
                      • makbrajd Re: Telewizja Trwam. ? Szkoda prababci 14.01.07, 22:02
                        a można czegoś więcej wymagać?
                        gdy postępowcy i lewacy uslyszą słowa "radio maryja" albo "o. rydzyk"? reagują
                        równie idiotycznie (albo i bardziej - bo niby są oswieceni) jak fankluby ojca
                        rydzka na słowo "mason" czy "lyberał"
    • Gość: kasia Re: Telewizja Trwam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 21:49
      Dziękuję za porady techniczne :)), obawiałam się pisać przewidując burzę no i
      się niestety nie zawiodłam. Nie bardzo się orientuję, czy rzeczywiście nie
      miałam prawa zapytać o to na tym forum, ale przeglądając poruszaną tu
      problematykę - od fryzjera do agencji towarzyskiej - wydawało mi się , że moje
      pytanie nie jest aż tak niewłaściwe. Jakoś sobie poradzę, chociaż liczyłam na
      więcej konkretów :)). Samodzielne założenie nie wchodzi w grę - nie tylko ze
      zględu na antytalent techniczny, ale jak wspominałam, będę w Bialymstoku i u
      Babci dopiero w lutym - po weekendowych odwiedzinach jutro rano wyjeżdzam " do
      siebie " czyli dość daleko. Spisałam telefony kilku zakładów, spróbuję podzwonić.
      Życzę uczestnikom forum większej tolerancji i poszanowania innych poglądów,
      pozdrawiam serdecznie i dziękuję za zainteresowanie. Kasia
      A radia Plus babcia też słucha i myślę, że mimo jej wieku - bardzo podeszłego i
      słuchania Radia Maryja - otwartości na innych ludzi, zdrowego rozsądku i
      tolerancji( chociaż pewnie nie potrafiłaby zdefiniować tego pojęcia ) mogloby by
      jej pozazdrościć wielu dyskutantów.
      • pijany_latarnik Re: Telewizja Trwam 14.01.07, 22:43
        Gratuluję Kasiu pomysłu i wstrzemięźliwości w dyskusji. Prawda jest rzeczywiście
        taka, że potrzebna jest osoba, która choć raz w życiu ustawiała taką antenę a
        dokładnie mówiąc wie który guzik pilota do takiej skrzynki, którą dostaniesz
        wcisnąć. Sprzedawca zestawu też powinien ci pokazać jakie guziki wcisnąć w
        pilocie. Potrzebny jest jeszcze pomocnik, który będzie powoli obracał talerzem i
        słuchał tego z pilotem kiedy jest lepszy sygnał a kiedy gorszy. Rzeczywiście
        sprawa jest bardzo prosta, bo sam ustawiałem swojej babci antenę gdy jej też
        zafundowałem TV Trwam. Zapewniam, że będzie wychwalała ciebie pod niebiosa.

Pozdrawiam
      • Gość: Stanislaw Re: Telewizja Trwam IP: *.pools.arcor-ip.net 14.01.07, 23:13
        Noi wyszlo szydlo z worka Kasiu.
        Okazalas sie zwykla prowokatorka.
        • pijany_latarnik Re: Telewizja Trwam 14.01.07, 23:25
          Gość portalu: Stanislaw napisał(a):

> Noi wyszlo szydlo z worka Kasiu.
          > Okazalas sie zwykla prowokatorka.

Nie sądze, Stanisławie. U kobiet takie proste czynności wywołują podobne
          przerażenie jak u mnie ugotowanie bigosu. Jeszcze raz pozdrawiam Kasię
          • Gość: tidi Re: Telewizja Trwam IP: *.proxy.aol.com 15.01.07, 05:57
            Jest i internet Kasiu . www.radiomaryja.pl

Poki co rozmowa z Kasia przebiega w duchu wzajemnego zrozumienia .
            Oby nie bylo jak w znanej piosence :"...ale ta Kasia zmienna byla ..." i jakas
            tam dziure , czys cos wywiercila
            • Gość: kasia Re: Telewizja Trwam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:37
              Nie było moją intencją prowokowanie kogokolwiek lub czegokolwiek, ale widocznie
              niektórym niewiele trzeba. Na strony RM zerknęłam przedtem, ale jakoś nie miałam
              ochoty w sprawie Babcinej antenki dzwonić od razu do Torunia :))) Za wysokie
              progi :)a pza tym chodziło mi o konkretny namiar na Białystok. Muszę przyznać,
              iż przez te kilka dni troche dokładniej poczytałam sobie to forum i przeraża
              mnie ogrom wzajemnej niechęci i zwykłaego chamstwa w wielu "dyskusjach".
              Najbliżsi sąsiedzi Babci są prawosławni i nigdy między nimi nie było zadnego
              konfliktu "religijno-narodowościowego" Z wakacyjnego dzieciństwa pamiętam, że
              czasem jeżdziliśmy z sąsiadami w niedzielę do cerkwi w Zabłudowie, czasem ich
              córka z nami do koscioła. Widocznie w tych "niższych sferach" nie ma to aż
              takiego znaczenia, jak wśród "wykształconych" internautów. I Radio Maryja nic w
              Babcinym nastawieniu nie zminiło.
              Ale dość, bo znów ktoś mi zarzuci prowokację. Jeszcze tylko poranna kawka i
              podróż na południe :))(chyba się nie doczekam uciszenia wiatru )
              Spokojniej tam u nas, jeżeli chodzi o konflikty religijne czy narodowościowe.
              Ale sentyment do Podlasia pozostał mi chyba na zawsze,najpiękniejsze są krainy
              wakacyjnego dzieciństwa - byle do internetu nie zaglądać :))).
              Pozdrawiam serdecznie. Kasia
              • Gość: tidi Re: Telewizja Trwam IP: *.proxy.aol.com 15.01.07, 18:31
                Ot i cala Kasia...
                Potrafi kopnac , nie ??
                • chichot_internowanego Re: Telewizja Trwam 16.01.07, 03:32
                  Oj to może być kłopot Kasiu. Sąsiadki przestaną przychodzić do twojej babci bo
                  im batiuszka zabronił oglądać Telewizję Trwam i słuchać Radia Maryja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka