teufel 04.04.03, 05:58 To zdjęcie jest fatalne na początku myślałem, że to słoń (skrzydła - uszy, szyja - trąba). Wygląda na ładne chociaż ten dziób takiś nie taki. Jeśli chodzi o fontanny ładna jest w Galerii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eug.M Re: Rzeźba z parku IP: *.netcom.ca 04.04.03, 16:49 Z rzyjemnoscia patrze na rzezbe labedzia. Ostatnio widzialem labedzia w tym parku przed wojna swiatowa gdy kopalismy w parku rowy przeciw lotnicze. Mialem 16 lat. Przezylem Dachal mieszkam w Kanadzie. Mile wspomnienia. Wtedy mieszkalem przy ul. Dowborczykow 10m5 Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: Rzeźba z parku 04.04.03, 17:41 Po pierwsze rzeźba wykonana z brązu w tym miejscu pasuje jak wół do karety. Po drugie ktoś kto ją projektował chyba nigdy nie widział łabędzia z rozpotartymi skrzydłami (to co jest na zdjęciu przypomina raczej uszy słonia, lub jakieś wachlarze). Po 3 ten posążek chłopca chyba bardziej pasował do pozostałych rzeźb. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Rzeźba z parku 04.04.03, 18:03 rzeźba z brazu-nieługo nacieszą swe oczy Łodzianie...niestety:( To zdjęcie było wykonane chyba na jakimś podwórku przy Piotrkowskiej, tak (tak mi się kojarzy..)? Czy ktoś może wie jaki adres? Chętnie jutro zobacyzłbym tą rzeźbę zanim trafi do parku... Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: Rzeźba z parku 04.04.03, 18:06 A to nie było przypadkiem zrobione przy zakładzie gdzie ta rzeźba była wykonana?? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Rzeźba z parku 05.04.03, 14:05 geograf napisał: > no dobra, ale gdzie ten zakład?:-) "Odtworzeniem jej zajęła się pracownia Zbigniewa Władyki." Galeria Rzeźby Zet Zet- Piotrkowska 194, tel. 636-12-82 Prowadzą: Zofia Władyka (dawniej z ojcem - Zbigniew Władyka niestety już nie żyje) Czynna: wt.-pt. 11-17, sob. 11-16 pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Rzeźba z parku 05.04.03, 18:10 Jasam - jak zwykle niezastąpiony :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Rzeźba z parku 04.04.03, 18:15 Mnie się podoba. Chłopiec był kiczowaty, a łabędź z brązu jest szlachetniejszy. Poczekajmy aż go zamontują, wtedy będzie można się wypowiadać. Zdjęcie w gazecie nie oddaje tego jak on naprawdę wygląda. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Rzeźba z parku 04.04.03, 21:42 ale człowieczek przynajm,niej pasował do podstawy i rzeźb, która są wokół fontanny;-) Ale rpawdą jest to, ze należy poczekać aż do umiejscowienia..wtedy zobaczymy będzie się komponował..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teufel Re: Rzeźba z parku IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 05:12 Za wielkie te skrzydła. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Rzeźba z parku 06.04.03, 11:04 Osobiście powiedziałbym, że na tym zdjęciu wygląda on tak, jakby lepiej wyglądał z bardziej rozpoztartymi skrzydłami:-) Nieługo zapewne zobaczymy w rzeczywistości jak toto wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
lea Re: Rzeźba z parku 07.04.03, 13:04 trzy lata na przerwach siedziałam pod fontanną z chłopczykiem. cieszę się, że kończę moja szkołę, bo pod tym szkaradztwem na pewno bym nie usiadła... Odpowiedz Link Zgłoś