Gość: Wykształciuch IP: *.toya.net.pl 09.01.07, 20:31 W 800-set tysiecznym mieście rządzi kobieta z wykształceniem zasadniczym. Dziękujemy Panie Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tetetka5 Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.01.07, 21:13 nie wiedziałem, że Politechnika łódzka to zawodówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:23 Powodzenia dla Pani Zdanowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowlak Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:29 Źle się czujesz?? A swoją drogą to fajnie, że p. Zdanowska została wiceprezycentem. Dzięki temu radnym zostanie pan Gapiński na którego głosowałem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzew wschod Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.toya.net.pl 09.01.07, 21:37 To jest akurat jedyny minus tej nominacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska 09.01.07, 22:16 "W czasie dwóch najważniejszych sesji w roku: budżetowej i absolutoryjnej prezydent może liczyć na poparcie radnych PO. - W tych najważniejszych głosowaniach zobowiązaliśmy się wspierać prezydenta - powiedział poseł Cezary Grabarczyk, szef PO w Łódzkiem." Niezależnie od sytuacji w Łodzi, za stołek - pewne głosy w absolutorium. Wszystko jest na sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 02:39 jasam napisał: Wszystko jest na sprzedaż. Niestety, i to własnie jest dowodem upadku samorządności. Nikt mi nie udowodni, ze elektorat PO głosując podczas wyborów samorządowych opowiadał się za koalicją z Kropiwnickim. I vice versa. Niestety nie bez powodu polityka uważana jest za najstarszy zawód świata. A swoją drogą ciekawe za co naprawdę sprzedała się PO, przeciez nie za tytularne jednak stanowisko wiceprezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
jasam PO sprzedajna ? 11.01.07, 00:03 Nie tak dawno czytaliśmy o brutalnym ataku PO w kampanii prezydenckiej. Wypisywali w czym Kropiwnicki zawalił. Wydawało mi się, że wg PO Kropiwnicki jako prezydent miasta jest do .... bani. Teraz po kilku miesiącach od wyborów, gdy nic z tamtych "oskarżeń" nie zmieniło sie, bo Prezydent przecież zajęty układaniem kanapowym - nagle PO jest gotowa zaglosowac za udzieleniem absolutorium. W ciemno. Czy to jeszcze są jakieś wybory samorządowe ? Chyba raczej kpina. Wygrywa politykierstwo. A tak wielu chwaliło Cezarego Grabarczyka, jaki to on porządny się wydawał. Sprzedaje się jak każdy z polityków. Dla dobra partii mając w .... wyborców. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: PO sprzedajna ? IP: *.toya.net.pl 11.01.07, 00:12 A może to są dwa oblicza PO. Jedna to napalony na władzę Kwiatkowski, a druga to racjonalizm Grabarczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący Re: PO sprzedajna ? IP: *.retsat1.com.pl 11.01.07, 08:58 Na koalicję z Kropą zgodzic się musieli radni PO, którzy w toku kampanii popierali Kwiatkowskiego. Poradź sobie z tym problemem analitycznym - "polityku" :>. Jeśli zaś idzie o oblicze PO to moim zdaniem jest ono całkowicie spójne. To duża chęc wprowadzania zmian połączona z realizmem gdy zabraknie możliwości do przeprowadzenia swoich planów w pełni. Moim zdaniem młodzi radni PO wykazują się na razie dużym zmysłem politycznym. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: PO sprzedajna ? IP: *.toya.net.pl 11.01.07, 10:08 "Moim zdaniem młodzi radni PO wykazują się na razie dużym zmysłem politycznym. " Gdyby mieli zmysł polityczny, to nie popierali by Kwiatkowskiego. Dziwna zmiana poglądów. Najpierw plucie, a teraz ugoda. Mają jak widać kiepskie wzorce. A co do problemu analitycznego, to jak widać nie ja mam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący Re: PO sprzedajna ? IP: *.retsat1.com.pl 11.01.07, 08:52 Rany... To oczywiste, że Kropa nie jest prezydentem marzeń PO i tych z łodzian, którzy na tę partię głosowali. Uważam jednak, że to lepiej, iż Platforma wybrała wspieranie Kropy w zamian za możliwośc realizowania chociaż części swojego programu niż kopanie go po kostkach przez najbliższe cztery lata. Każdy kto wie jak wygląda samorząd przy bezpośrednich wyborach prezydenta zdaje sobie sprawę, że radni opozycyjni wobec władzy wykonawczej mogą byc skuteczni jedynie w destrukcji i przewlekaniu różnych spraw. Mają niewielkie możliwości sprawcze w zakresie inicjatyw dla miasta. Tak więc dla dobra miasta życzę Kropie i radnym PO owocnej współpracy dla dobra Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: PO sprzedajna ? 11.01.07, 09:53 Widzisz - to efekt zakulisowych układzików. Gdyby potraktowano ludzi poważnie i określono że PO popiera Prezydenta ale wyznacza jakies terminy na wspólne załatwienie właśnie tych spraw, które tak niedawno gromiła - byłoby to zrozumiałe i godne wsparcia Komunikat przekazany po jakże modnym "kupczeniu" - powoduje określone reakcje. I teraz można podpierać się najlepszymi intencjami Grabarczyka - bo to jest niesprawdzalne. Można uzasadnienia tworzyć pod potrzeby dyskusji - nie ma ogłoszonych, sprawdzalnych faktów. A dobrymi chęciami ........ Życzę wszystkim, którzy chcą być uznawani za polityków, a nie politycznych kombinatorów - aby traktowali ludzi poważnie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: PO sprzedajna ? IP: *.toya.net.pl 11.01.07, 12:41 Coś mi się widzi, ze „Myślący” to jeden z tych młodych radnych z PO. Chęć dostania się do rady pozbawiło was wszelkich zmysłów. Teraz próbujecie tekstów „ dla dobra miasta”. Trzeba było dla dobra miasta wygrać wybory prezydenckie. Poparliście miernego kandydata, a teraz robicie dobra minę do złej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: PO sprzedajna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:20 "Moim zdaniem młodzi radni PO wykazują się na razie dużym zmysłem politycznym. " Raczej: business is business. To co można zaobserwować wśrod młodych działaczy politycznych (bez wzgledu na opcję) jest całkowite wypranie ideologiczne na rzecz totalnego pragmatyzmu. Po prostu młoda PO robi to co się w danym momencie opłaca - oczywiście nie chodzi tu o miasto i mieszkańców. Raczej o ICH interesy. Przehandlowali cały swój krzyk na temat niekompetentnych rządow Kropiwnickiego za jakies tam koncesje na ich rzecz. Ot i wszystko - normalny obraz polskiej polityki w wydaniu IV RP. Ciekawi mnie tylko, jak długo "motłoch to będzie kupował" (za wieszczem PiSuaru). Popierałem Kropiwnickiego (m.in. przeciwko Kwiatkowskiemu, ktory był jakby totalnym przykladem takiego właśnie "pragmatyzmu", bezwględnej rządzy władzy i kariery), teraz jestem po prostu zdegustowany jego decyzjami. Koorupcja polityczna, którą po prostu widzimy ma przynajmniej dwie strony: tych, ktorzy biorą (PO), i tych, którzy dają (Kropiwnicki). A swoją drogą, juz całkiem poza ideologią i polityką: Pani Zdanowska jest bardzo kompetentna osobą, co udowodniła zarówno w pracy zawodowej, jak i działalności businessowej (m.in. w Izbie Przemysłowo-Handlowej). Można zgadzać się z krytyką dotyczącą kupczenia stanowiskami przez PO i Kropiwnickiego. Jednak podważanie przygotowania merytorycznego czy choćby wiedzy do urzedu wiceprezydenta jest zwykłą niegodziwością. Zaś pisanie głupot że jeśli skończyła ochornę środowiska - to powinna wywozić śmieci, świadczy jedynie o frustracji części forumowiczów. A w końcu każdy ma szansę zostać choćby prezesem Narodowego Banku Polskiego - więc skończcie z krytykowaniem każdego i za wszystko: zabierzcie się do walki o prezesure NBP i inne synekury. I tam pokażcie swoje wiekie kompetencję, wiedzę, doświadczenie, kreatywność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forsighter Re: PO sprzedajna ? IP: *.swspiz.pl 11.01.07, 13:47 > rzecz totalnego pragmatyzmu. Po prostu młoda PO robi to co się w danym > momencie opłaca Ot, mądrość ludowa. To co pisał Myślący odnosiło się do młodych radnych PO. Radny zaś zgodnie z odpowiednimi przepisami nie może być pracownikiem UMŁ. W związku z tym twierdzenia przedpiszcy beda uprawnione jeśli w krótkim czasie nastąpi run na rezygnację przez radnych PO z mandatów na rzecz pracy w urzędzie... To tyle jeśli idzie o własne interesy. Zgadzam się z Myślącym, iż lepiej dla Łodzi gdy rządzący nią prezydent ma stabilną większość i cieszę się, że Platforma na którą głosowałem nie będzie trawić czasu na robienie awantur będących funkcją opozycyjności, a zajmie się pracą na rzecz miasta. Dodam także, iż głosowałem na Kwiatkowskiego bo był najlepszym kandydatem. Jednak wcale nie będę się cieszył z ewentualnych porażek Kropwiwnickiego bo będą one oznaczały porażkę Łodzi. Niektórym sugeruję trochę mniej zacietrzewienia bo jest ono strasznie dziecinne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytać Re: PO sprzedajna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:03 Trzeba czytać ze zrozumieniem, że nie chodzi o porażki kropiwnickiego tylko o obiecanki PO popierania go aby dostał absolutorium, czyli to co było w tym roku jest dobre dla miasta i kwiatkowski wyszedł na pieniacza - haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.toya.net.pl 09.01.07, 23:21 tak, inżynieria środowiska na PŁ to zasadniczo dobre wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) b.dobre IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.07, 10:28 Znam absolwenta po tym wydziale . Jest kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: b.dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:07 A ja znam kilku absolwentów ekonomii lub prawa, którzy są bezrobotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:56 powinna robić w śmieciach i kanalizie z takim wykształceniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisowstrzymacz Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:56 sam masz chyba zasadniczne bo nie umiesz czytac że jest inzynierem po polibudzie.ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: 212.191.130.* 10.01.07, 10:31 Cieszę się bardzo z tej nominacji :) Życzę POwodzenia Pani Zdanowskiej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo a ja życzę praworządności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:30 co w otoczeniu i przymusowym kontakcie z kropiwnickiim jest prawie niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 13:57 Weź się stuknij najpierw w główkę a później pisz takie bzdury i nie używaj takiego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin w cywilizowanym kraju zachodnioeuropejskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:05 albo w ameryce, prezydent (mer, mayor, burmistrz itd) miasta wybrany w wyborach bezpośrednich, gdyby powierzył w administracji miejsckiej stanowisko swojego zastępsy wrogowi politycznemu, czyli przedstawicielowi partt, którą pokonał w wyborach byłby uznany za idiotę i wypie..ny ze swojej patii na zbitą mordę. Prowadzenie polityki z takim człowiekiem w jednej partii mija się z celem, skoro po wyborach działaczy swojej partii ma w dupie i powierza stanowiska wrogom politycznym. To jest zdrada polityczna. W Europie albo w USA taki numer jest nie do pomyslenia. Czy wyobrażacie sobie, żeby mayor z republikanów brał na swojego zastępcę kogoś z demokratów, albo konserwatysta robił swoim wickiem labourzystę? Przecież to debilizm polityczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biennale To dzielenie się odpowiedzialnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:17 Czytelny to znak, że sprawy samorządu łódzkiego nie mają się najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Augustyn To dzielenie się odpowiedzialnością-za co? IP: *.lodz.mm.pl 11.01.07, 21:08 Dawno nie odwiedzałem forum... Takie pytanie mam: jaki to program (jakąś jego część?)chce realizować łódzka PO w koalicji z PiS- em i Kropiwnickim? Nie bardzo rozumiem o co drodzy Forumowicze się spierają. Może nie doczytałem... Augustyn Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: To dzielenie się odpowiedzialnością-za co? 13.01.07, 23:19 Czy można być radnym i zarazem zastępcą prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.toya.net.pl 14.01.07, 12:11 Nie mozna. I dlatego zamiast Hanny Zdanowskiej wszedł do rady Tadeusz Gapiński. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska 14.01.07, 13:29 i to już się stało? Czy wejście Pana Gapińskiego dopiero stanie się faktem na najbliższej sesji Rady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Wiceprezydent Hanna Zdanowska IP: *.toya.net.pl 14.01.07, 14:39 Stalo sie. Pani Zdanowska zrezygnowala z mandatu przed objeciem funkcji zastepcy prezydenta. Pan Gapinski formalnie zostanie radnym na najblizszej sesji.Gdyby sie rozmyslil to wejdzie nastepna osoba z listy PO. Odpowiedz Link Zgłoś