Dodaj do ulubionych

Widokówka z Żychlina

10.01.07, 13:48
Dlaczego nasze miasto nie posiada swojej widokówki. Czyżby nie był w nim
miejsc godnych uwiecznienia? Pokłon do osób odpowiedzialnych za promocję miasta.
Obserwuj wątek
    • edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 11.01.07, 00:20
      Promocja miasta zaiste dotychczas była wielka :-)
      A widokówki z żychlina są, tylko z zeszłego tysiąclecia :-) gdzieś chyba taką
      jeszcze mam, wczesne lata 70-te czy jakoś tak.
    • stefan2007 Re: Widokówka z Żychlina 11.01.07, 08:37
      solomniaregit napisał:

> Dlaczego nasze miasto nie posiada swojej widokówki. Czyżby nie był w nim
      > miejsc godnych uwiecznienia? Pokłon do osób odpowiedzialnych za promocję miasta
      > .

A więc schyl głowę przed Jurkiem M.
      • exel5 Re: Widokówka z Żychlina 12.01.07, 19:33
        Ot taki jest nasz Zychlin .Mamy wielki Dział Promocji miasta ,a nie mamy
        promocji.Mamy Ośrodek Wspierania Przedsiębiorczości ,który nikogo i niczego nie
        wspiera.Mamy Dom Kultury tylko bez imprez kulturalnych.Mamy nową Władzę i mamy
        nadzieję,że wkrótce powiemy ...w Zychlinie dobrze się dzieje.Nadzieja umiera
        ostatnia.........
        • ia65 Re: Widokówka z Żychlina 12.01.07, 21:38
          na razie nasza wladza sie bawi.Dzisiaj bylo spotkaie w Domu Kultury
          • edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 12.01.07, 22:42
            Imprezka w domu kultury? A nas nie zaprosili? :-) A może pan radny Stasiak
            napisze reportaż z bankieciku na naszym forum ? Ech pewnie nie ma czasu :-)
            • stefan2007 Re: Widokówka z Żychlina 14.01.07, 14:19
              edmurphy napisała:

> Imprezka w domu kultury? A nas nie zaprosili? :-) A może pan radny Stasiak
              > napisze reportaż z bankieciku na naszym forum ? Ech pewnie nie ma czasu :-)

Edmurphy żal ściska ci dupę czy co ? Skończ te swoje żale !
              • edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 14.01.07, 14:51
                Z tego co widze na zdjęciach gospodarze wysłali zaproszenia według starej listy
                z małymi aktualizacjami. A Ty Stefan dobrze się bawiłeś? Jakie alkohole serwowano?
                • exel5 Re: Widokówka z Żychlina 14.01.07, 16:59
                  O balowali ,gratuluję Władza zawsze potrafiła sobie rozrywkę zapewnić.
                • rs77 Re: Widokówka z Żychlina 17.01.07, 00:37
                  Ad. Edmurphy - może w końcu przestaniesz kąsać i zabierzesz sie do poważnej
                  dyskusji, bez demagogii i rzucania moim nazwiskiem gdzie popadnie. Po pierwsze
                  mnie nie znasz, po drugie nie wiesz co robię, po trzecie nie znasz moich
                  intencji. Chcesz pogadać - zapraszam.
                  • rs77 Re: Widokówka z Żychlina 17.01.07, 00:40
                    Na spotkaniu byłem bardzo krótko, impreza przygotowana dośc dobrze, pewne
                    rzeczy mi się nie podobały - ot cały komentarz.
                    • solomniaregit Re: Widokówka z Żychlina 17.01.07, 09:00
                      Jako założyciel tego wątku chciałbym aby dotyczył on wyłącznie spraw związanych
                      z promocją naszego miasta.
                      • edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 18.01.07, 00:25
                        czy w ramach tych spraw można mieć uwagi (nazywane tu kąsaniem) do radnych?
                • stefan2007 Re: Widokówka z Żychlina 18.01.07, 08:43
                  edmurphy napisała:

> Z tego co widze na zdjęciach gospodarze wysłali zaproszenia według starej listy
                  > z małymi aktualizacjami. A Ty Stefan dobrze się bawiłeś? Jakie alkohole serwowa
                  > no?

Nie byłem. Czepiasz się ? Określ się o co ci tak naprawdę chodzi. Jedno ci
                  powiem, " nie czyń drugiemu co tobie nie miłe".
    • zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 18.01.07, 12:20
      Nasz Zychlin mial widokowke, jeszcze nie tak dawno kupilam jedna zeby wyslac
      znajomym zychliniakom, ktorzy mieszkaja w Warszawie. Niestety tak dla zartow,
      bo widokowka ta byla straszliwie nieciekawa. Bylo na niej miedzy innymi zdjecie
      tego czerwonego, blaszanego magazymu, ktory stoi przy moscie.
      • dblock Re: Widokówka z Żychlina 20.01.07, 10:15
        Owszem, w tym czymś blaszanym jest również magazyn ale z tego co sie orientuję to tylko narzędziowy :) To jest fabryka transformatorów !
        • zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 15:56
          przepraszam, przepraszam jesli kogos urazilam ... wiem, ze tam jest fabryka
          transformatorow, ale mimo to uwazam, ze to troche dziwne zeby umieszczac ten
          obiekt na widokowce. Chyba zeby zrobic taka "przemyslowa" widokowke i umiescic
          na niej wszystkie wieksze i dobrze prosperujace przedsiebiorstwa w Zychlinie?
          Jednak czy ktos chcialby wyslac swoim znajomym cos takiego?
    • dinozaurka Re: Widokówka z Żychlina 20.01.07, 20:14
      Proponuje konkurs na projekt współczesnej widokówki z Żychlina..... co byście
      na niej teraz umieścili?
      • selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 12:37
        Pomysł extra. Jeszcze niech Urząd weźmie to pod swój patronat i przyzna nagrody.
        Myślę,że byłaby niezła zabawa z pożytkiem dla miasta.
        • zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 16:07
          Fajny pomysl Dinozaurko! Ja np.umiescilabym kosciol, ale fotografie oltarza i
          ten najlepiej wysprzatany park z budynkiem biblioteki (najlepiej jesienia gdy
          cieplymi kolorami zachwycaja klony). Grunt to zrobic dobre zdjecia!
          • edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 23:09
            Szkoda, że nikt nigdy nie uwiecznił na widokówce najpiękniejszego fragmentu
            naszego miasta czyli alei kasztanowej. To prawie zabytek. Dziś niestety nie jest
            już tak piękna, popodcinane kilka lat temu kasztany sterczą, jak zdziwione swym
            wyglądem kikuty. Zychlin, moim zdaniem najciekawiej wygląda z lotu ptaka. Mam
            nadzieję, że niebawem dzięki naszym nowym władzom będzie wyglądał pięknie
            również z mniejszych odległości :-)
            • zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 24.01.07, 15:58
              Teraz mozna poszalec z aparatem gdy tak bialo wszedzie, moze jutro rano bedzie
              szadz na drzewach?... W bieli nawet najmniej ciekawe miejsca moga oczarowac.
    • zychliniak1987 Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlina? 16.02.07, 17:48
      zychlin.info/upload/pocztowka.jpg
      • daizet Re: Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlin 16.02.07, 17:55
        Ciekawy projekt.
        • edmurphy Re: Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlin 16.02.07, 21:08
          Gdzie można kupić ? :-))
          • dinozaurka Re: Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlin 17.02.07, 00:44
            obawiam sie, ze narazie za zgodą autora możesz ją sobie wydrukować :)))
            Mnie też się podoba...
            Siedziałam dziś z pół godziny i `roszyfrowywałam` który to fragment
            miasta :)))))) Ale juz wiem! :)
            Czy to zdjęcie jest jedną z fotek obiecanych przez Mordora?
    • zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 17.02.07, 12:04
      Ciekawy projekt, szczegolnie ten z lotu ptaka. Cos mi to przypomina...
      Widzialam kiedys taka plytke promocyjna naszego miasta i podobna miala okladke?
      Czy to sa te zdjecia?
      Utkwilo mi w pamieci to zdjecie - fajne!
      • zychliniak1987 Re: Widokówka z Żychlina 17.02.07, 12:23
        Masz rację, zdjęcia pochodzą z płyty "Żychlin po drodze" wydanej przez Referat
        Promocji Urzędu Gminy w 2006 roku. Płyta zawiera film promocyjny o gminie,
        zdjęcia "ulicami Żychlina" i zdjęcia gminy z lotu ptaka. Tak wygląda płytka
        i16.tinypic.com/4dwkdc0.jpg
        Wiem, że mało osób wie o istnieniu tej płyty (sam posiadam ją dopiero kilka
        dni), więc chcę udostępnić jej zawartość w internecie (na ezychlin), czekam
        tylko na pozwolenie pana Maciaka, który jest autorem zdjęć.
        • dinozaurka Re: Widokówka z Żychlina 17.02.07, 12:48
          to... pan Maciak `wzniósł się na wyżyny` i z tamtąd pstrykał fotki? ? ? ?
          A ja myślałam, że tu tylko Mordor jest stworzeniem frówającym.....
          • koles1333 Re: Widokówka z Żychlina 18.02.07, 22:15
            Świetny pomysł z ta widokówką. A jeszcze lepszy z konkursem o którym czytałem
            wcześniej, mam tylko jedno pytanie czy kogokolwiek w ratuszu na ulicy
            Barlickiego to obchodzi? Pozdrawiam
            • daizet Re: Widokówka z Żychlina 19.02.07, 08:18
              koles1333 napisał:

> Świetny pomysł z ta widokówką. A jeszcze lepszy z konkursem o którym czytałem
              > wcześniej, mam tylko jedno pytanie czy kogokolwiek w ratuszu na ulicy
              > Barlickiego to obchodzi? Pozdrawiam

No właśnie. Komu teraz z wysoko postawionych urzędników przypisana jest
              promocja Gminy ?
    • zychliniak1987 Re: Widokówka z Żychlina 19.03.07, 14:35
      Jeszcze takie coś wymyśliłem, proszę o ocenę :)
      Projekt1: i16.tinypic.com/29n9qar.jpg
      Projekt2: i16.tinypic.com/35lhszs.jpg
      Wcześniejszy projekt: i18.tinypic.com/2gujczp.jpg
      • katarzyna34470 Re: Widokówka z Żychlina 19.03.07, 23:27
        Wcześniejszy projekt był moim zdaniem dobry. W tle Zychlin z lotu ptaka i trzy
        zbliżenia. Tylko może bez wnętrza kościoła. Nie pasuje.
        • solomniaregit Re: Widokówka z Żychlina 21.08.07, 10:59
          Dawno poruszany temat zszedł na manowce. Chyba warto go odnowić i zająć się
          chociaż w ten sposób promocją miasta.
          • jb-bj1 Re: Widokówka z Żychlina 28.08.07, 10:13
            Czy coś się dzieje w tym temacie ? Czy jest taka pocztówka ?
            • selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 28.08.07, 10:55
              Niestety nic się nie dzieje i dziać się długo nie będzie przy takim nastawieniu
              osób odpowiedzialnych za promocję miasta. Lepiej mieć święty spokój i przeczekać
              spokojnie 4 lata
              • mariano_50 Re: Widokówka z Żychlina 01.10.07, 17:06
                Piękną widokówką Żychlina jet przede wszystkim sam Urząd Miasta i Gminy
                z piękną elewacją budynku,z super pięknym placem przed Urzędem i oczywiście
                super pięknym dojściem (mam na myśli chodniki,a szczególnie alejka prowadząca
                przez park). Obok jest firma co robi kostkę brukową
                i można by było zbudować piękne chodniki a,przede wszystkim plac przed Urzędem.
                Mała uwaga: kostka jest na miejscu ale fachowców trzeba sprowadzić bo miejscowi
                to patałachy za co się tylko wezmą to na pewno spieprzą.
                • zychliniak1987 Re: Widokówka z Żychlina 03.10.07, 20:22
                  Wrzucam dwie wyszperane w internecie stare widokówki naszego miasta:
                  i24.tinypic.com/15ewncn.jpg
                  i23.tinypic.com/2luthzo.jpg
                  • edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 05.10.07, 01:07
                    Ech, żychliniak, gdzie to wyszperałeś? :-)
                    • napleciony Re: Widokówka z Żychlina 05.10.07, 09:26
                      ja widziałem na allegro, pojawiają się od czasu do czasu...
                      • selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 08.02.08, 13:58
                        Wielkie brawa dla odpowiedzialnych za promocję naszego miasta.
                        Widokówek z Żychlina jak nie było tak nie ma.
                        Oby tak dalej...
                        • selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 20.08.08, 08:28
                          Temat promocji naszego miasta leży na obie łopatki.
                          Co ten Pan od promocji zrobił od czasu, gdy objął to zaszczytne stanowisko?
                          Może tylko jedno: za nic nie robienie bierze nasze pieniądze.
                          • marxymilian Re: Widokówka z Żychlina 20.08.08, 17:03
                            Zrobił. Sam widziałem widokówkę multimedialną promującą nasze piękne miasto. A
                            raczej próbujące promować. Było tam sporo o naszym miasteczku, na samym wstępie
                            jednak było zaznaczone, że u nas nic nie ma. Ale warto przyjechać by zobaczyć to
                            NIC. Nie powiem bym był tą promocją zachwycony ale nie można powiedzieć, że się
                            nic nie robi.
                            • 11111 Re: Widokówka z Żychlina 20.08.08, 22:12

Przypomnial mi sie kawal.Zona mowi do meza bys wyrzucil smieci alez
                              kochanie dopiero co usiadlem, a co robiles dotej pory-lezalem.
                              • selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 04.12.08, 13:24
                                Próbuję od kilku dni zakupić taką pocztówkę. W kioskach RUCHU panie patrzą na
                                mnie dziwnie mówiąc,że nie pamiętają kiedy coś takiego było.
                                Na poczcie to samo. CZY W KOŃCU WYDANO TĘ POCZTÓWKĘ, CZY TEMAT JEST ZA TRUDNY
                                DLA NASZEGO DZIAŁU MARKETINGU I REKLAMY W URZĘDZIE MIASTA??
                                • zychu1 Re: Widokówka z Żychlina 05.12.08, 09:19
                                  Dajcie spokój z tym marketingiem . Jest to nieszczęście ! Sami musimy promować
                                  nasz Żychlin poprzez nienaganne zachowanie.
    • roberts_22 Re: Widokówka z Żychlina 31.12.08, 23:04
      Ja widzialem widokowki z Zychlina, ale chyba z 15 lat temu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka