solomniaregit 10.01.07, 13:48 Dlaczego nasze miasto nie posiada swojej widokówki. Czyżby nie był w nim miejsc godnych uwiecznienia? Pokłon do osób odpowiedzialnych za promocję miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 11.01.07, 00:20 Promocja miasta zaiste dotychczas była wielka :-) A widokówki z żychlina są, tylko z zeszłego tysiąclecia :-) gdzieś chyba taką jeszcze mam, wczesne lata 70-te czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan2007 Re: Widokówka z Żychlina 11.01.07, 08:37 solomniaregit napisał: > Dlaczego nasze miasto nie posiada swojej widokówki. Czyżby nie był w nim > miejsc godnych uwiecznienia? Pokłon do osób odpowiedzialnych za promocję miasta > . A więc schyl głowę przed Jurkiem M. Odpowiedz Link Zgłoś
exel5 Re: Widokówka z Żychlina 12.01.07, 19:33 Ot taki jest nasz Zychlin .Mamy wielki Dział Promocji miasta ,a nie mamy promocji.Mamy Ośrodek Wspierania Przedsiębiorczości ,który nikogo i niczego nie wspiera.Mamy Dom Kultury tylko bez imprez kulturalnych.Mamy nową Władzę i mamy nadzieję,że wkrótce powiemy ...w Zychlinie dobrze się dzieje.Nadzieja umiera ostatnia......... Odpowiedz Link Zgłoś
ia65 Re: Widokówka z Żychlina 12.01.07, 21:38 na razie nasza wladza sie bawi.Dzisiaj bylo spotkaie w Domu Kultury Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 12.01.07, 22:42 Imprezka w domu kultury? A nas nie zaprosili? :-) A może pan radny Stasiak napisze reportaż z bankieciku na naszym forum ? Ech pewnie nie ma czasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan2007 Re: Widokówka z Żychlina 14.01.07, 14:19 edmurphy napisała: > Imprezka w domu kultury? A nas nie zaprosili? :-) A może pan radny Stasiak > napisze reportaż z bankieciku na naszym forum ? Ech pewnie nie ma czasu :-) Edmurphy żal ściska ci dupę czy co ? Skończ te swoje żale ! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 14.01.07, 14:51 Z tego co widze na zdjęciach gospodarze wysłali zaproszenia według starej listy z małymi aktualizacjami. A Ty Stefan dobrze się bawiłeś? Jakie alkohole serwowano? Odpowiedz Link Zgłoś
exel5 Re: Widokówka z Żychlina 14.01.07, 16:59 O balowali ,gratuluję Władza zawsze potrafiła sobie rozrywkę zapewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: Widokówka z Żychlina 17.01.07, 00:37 Ad. Edmurphy - może w końcu przestaniesz kąsać i zabierzesz sie do poważnej dyskusji, bez demagogii i rzucania moim nazwiskiem gdzie popadnie. Po pierwsze mnie nie znasz, po drugie nie wiesz co robię, po trzecie nie znasz moich intencji. Chcesz pogadać - zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: Widokówka z Żychlina 17.01.07, 00:40 Na spotkaniu byłem bardzo krótko, impreza przygotowana dośc dobrze, pewne rzeczy mi się nie podobały - ot cały komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
solomniaregit Re: Widokówka z Żychlina 17.01.07, 09:00 Jako założyciel tego wątku chciałbym aby dotyczył on wyłącznie spraw związanych z promocją naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 18.01.07, 00:25 czy w ramach tych spraw można mieć uwagi (nazywane tu kąsaniem) do radnych? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan2007 Re: Widokówka z Żychlina 18.01.07, 08:43 edmurphy napisała: > Z tego co widze na zdjęciach gospodarze wysłali zaproszenia według starej listy > z małymi aktualizacjami. A Ty Stefan dobrze się bawiłeś? Jakie alkohole serwowa > no? Nie byłem. Czepiasz się ? Określ się o co ci tak naprawdę chodzi. Jedno ci powiem, " nie czyń drugiemu co tobie nie miłe". Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 18.01.07, 12:20 Nasz Zychlin mial widokowke, jeszcze nie tak dawno kupilam jedna zeby wyslac znajomym zychliniakom, ktorzy mieszkaja w Warszawie. Niestety tak dla zartow, bo widokowka ta byla straszliwie nieciekawa. Bylo na niej miedzy innymi zdjecie tego czerwonego, blaszanego magazymu, ktory stoi przy moscie. Odpowiedz Link Zgłoś
dblock Re: Widokówka z Żychlina 20.01.07, 10:15 Owszem, w tym czymś blaszanym jest również magazyn ale z tego co sie orientuję to tylko narzędziowy :) To jest fabryka transformatorów ! Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 15:56 przepraszam, przepraszam jesli kogos urazilam ... wiem, ze tam jest fabryka transformatorow, ale mimo to uwazam, ze to troche dziwne zeby umieszczac ten obiekt na widokowce. Chyba zeby zrobic taka "przemyslowa" widokowke i umiescic na niej wszystkie wieksze i dobrze prosperujace przedsiebiorstwa w Zychlinie? Jednak czy ktos chcialby wyslac swoim znajomym cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Widokówka z Żychlina 20.01.07, 20:14 Proponuje konkurs na projekt współczesnej widokówki z Żychlina..... co byście na niej teraz umieścili? Odpowiedz Link Zgłoś
selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 12:37 Pomysł extra. Jeszcze niech Urząd weźmie to pod swój patronat i przyzna nagrody. Myślę,że byłaby niezła zabawa z pożytkiem dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 16:07 Fajny pomysl Dinozaurko! Ja np.umiescilabym kosciol, ale fotografie oltarza i ten najlepiej wysprzatany park z budynkiem biblioteki (najlepiej jesienia gdy cieplymi kolorami zachwycaja klony). Grunt to zrobic dobre zdjecia! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 22.01.07, 23:09 Szkoda, że nikt nigdy nie uwiecznił na widokówce najpiękniejszego fragmentu naszego miasta czyli alei kasztanowej. To prawie zabytek. Dziś niestety nie jest już tak piękna, popodcinane kilka lat temu kasztany sterczą, jak zdziwione swym wyglądem kikuty. Zychlin, moim zdaniem najciekawiej wygląda z lotu ptaka. Mam nadzieję, że niebawem dzięki naszym nowym władzom będzie wyglądał pięknie również z mniejszych odległości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 24.01.07, 15:58 Teraz mozna poszalec z aparatem gdy tak bialo wszedzie, moze jutro rano bedzie szadz na drzewach?... W bieli nawet najmniej ciekawe miejsca moga oczarowac. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak1987 Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlina? 16.02.07, 17:48 zychlin.info/upload/pocztowka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
daizet Re: Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlin 16.02.07, 17:55 Ciekawy projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlin 16.02.07, 21:08 Gdzie można kupić ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Co powiecie na taki projekt widokówki Żychlin 17.02.07, 00:44 obawiam sie, ze narazie za zgodą autora możesz ją sobie wydrukować :))) Mnie też się podoba... Siedziałam dziś z pół godziny i `roszyfrowywałam` który to fragment miasta :)))))) Ale juz wiem! :) Czy to zdjęcie jest jedną z fotek obiecanych przez Mordora? Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Widokówka z Żychlina 17.02.07, 12:04 Ciekawy projekt, szczegolnie ten z lotu ptaka. Cos mi to przypomina... Widzialam kiedys taka plytke promocyjna naszego miasta i podobna miala okladke? Czy to sa te zdjecia? Utkwilo mi w pamieci to zdjecie - fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak1987 Re: Widokówka z Żychlina 17.02.07, 12:23 Masz rację, zdjęcia pochodzą z płyty "Żychlin po drodze" wydanej przez Referat Promocji Urzędu Gminy w 2006 roku. Płyta zawiera film promocyjny o gminie, zdjęcia "ulicami Żychlina" i zdjęcia gminy z lotu ptaka. Tak wygląda płytka i16.tinypic.com/4dwkdc0.jpg Wiem, że mało osób wie o istnieniu tej płyty (sam posiadam ją dopiero kilka dni), więc chcę udostępnić jej zawartość w internecie (na ezychlin), czekam tylko na pozwolenie pana Maciaka, który jest autorem zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Widokówka z Żychlina 17.02.07, 12:48 to... pan Maciak `wzniósł się na wyżyny` i z tamtąd pstrykał fotki? ? ? ? A ja myślałam, że tu tylko Mordor jest stworzeniem frówającym..... Odpowiedz Link Zgłoś
koles1333 Re: Widokówka z Żychlina 18.02.07, 22:15 Świetny pomysł z ta widokówką. A jeszcze lepszy z konkursem o którym czytałem wcześniej, mam tylko jedno pytanie czy kogokolwiek w ratuszu na ulicy Barlickiego to obchodzi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daizet Re: Widokówka z Żychlina 19.02.07, 08:18 koles1333 napisał: > Świetny pomysł z ta widokówką. A jeszcze lepszy z konkursem o którym czytałem > wcześniej, mam tylko jedno pytanie czy kogokolwiek w ratuszu na ulicy > Barlickiego to obchodzi? Pozdrawiam No właśnie. Komu teraz z wysoko postawionych urzędników przypisana jest promocja Gminy ? Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak1987 Re: Widokówka z Żychlina 19.03.07, 14:35 Jeszcze takie coś wymyśliłem, proszę o ocenę :) Projekt1: i16.tinypic.com/29n9qar.jpg Projekt2: i16.tinypic.com/35lhszs.jpg Wcześniejszy projekt: i18.tinypic.com/2gujczp.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna34470 Re: Widokówka z Żychlina 19.03.07, 23:27 Wcześniejszy projekt był moim zdaniem dobry. W tle Zychlin z lotu ptaka i trzy zbliżenia. Tylko może bez wnętrza kościoła. Nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
solomniaregit Re: Widokówka z Żychlina 21.08.07, 10:59 Dawno poruszany temat zszedł na manowce. Chyba warto go odnowić i zająć się chociaż w ten sposób promocją miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jb-bj1 Re: Widokówka z Żychlina 28.08.07, 10:13 Czy coś się dzieje w tym temacie ? Czy jest taka pocztówka ? Odpowiedz Link Zgłoś
selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 28.08.07, 10:55 Niestety nic się nie dzieje i dziać się długo nie będzie przy takim nastawieniu osób odpowiedzialnych za promocję miasta. Lepiej mieć święty spokój i przeczekać spokojnie 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_50 Re: Widokówka z Żychlina 01.10.07, 17:06 Piękną widokówką Żychlina jet przede wszystkim sam Urząd Miasta i Gminy z piękną elewacją budynku,z super pięknym placem przed Urzędem i oczywiście super pięknym dojściem (mam na myśli chodniki,a szczególnie alejka prowadząca przez park). Obok jest firma co robi kostkę brukową i można by było zbudować piękne chodniki a,przede wszystkim plac przed Urzędem. Mała uwaga: kostka jest na miejscu ale fachowców trzeba sprowadzić bo miejscowi to patałachy za co się tylko wezmą to na pewno spieprzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak1987 Re: Widokówka z Żychlina 03.10.07, 20:22 Wrzucam dwie wyszperane w internecie stare widokówki naszego miasta: i24.tinypic.com/15ewncn.jpg i23.tinypic.com/2luthzo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Widokówka z Żychlina 05.10.07, 01:07 Ech, żychliniak, gdzie to wyszperałeś? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
napleciony Re: Widokówka z Żychlina 05.10.07, 09:26 ja widziałem na allegro, pojawiają się od czasu do czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 08.02.08, 13:58 Wielkie brawa dla odpowiedzialnych za promocję naszego miasta. Widokówek z Żychlina jak nie było tak nie ma. Oby tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 20.08.08, 08:28 Temat promocji naszego miasta leży na obie łopatki. Co ten Pan od promocji zrobił od czasu, gdy objął to zaszczytne stanowisko? Może tylko jedno: za nic nie robienie bierze nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
marxymilian Re: Widokówka z Żychlina 20.08.08, 17:03 Zrobił. Sam widziałem widokówkę multimedialną promującą nasze piękne miasto. A raczej próbujące promować. Było tam sporo o naszym miasteczku, na samym wstępie jednak było zaznaczone, że u nas nic nie ma. Ale warto przyjechać by zobaczyć to NIC. Nie powiem bym był tą promocją zachwycony ale nie można powiedzieć, że się nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
11111 Re: Widokówka z Żychlina 20.08.08, 22:12 Przypomnial mi sie kawal.Zona mowi do meza bys wyrzucil smieci alez kochanie dopiero co usiadlem, a co robiles dotej pory-lezalem. Odpowiedz Link Zgłoś
selenka21 Re: Widokówka z Żychlina 04.12.08, 13:24 Próbuję od kilku dni zakupić taką pocztówkę. W kioskach RUCHU panie patrzą na mnie dziwnie mówiąc,że nie pamiętają kiedy coś takiego było. Na poczcie to samo. CZY W KOŃCU WYDANO TĘ POCZTÓWKĘ, CZY TEMAT JEST ZA TRUDNY DLA NASZEGO DZIAŁU MARKETINGU I REKLAMY W URZĘDZIE MIASTA?? Odpowiedz Link Zgłoś
zychu1 Re: Widokówka z Żychlina 05.12.08, 09:19 Dajcie spokój z tym marketingiem . Jest to nieszczęście ! Sami musimy promować nasz Żychlin poprzez nienaganne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
roberts_22 Re: Widokówka z Żychlina 31.12.08, 23:04 Ja widzialem widokowki z Zychlina, ale chyba z 15 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś