brite 17.01.07, 10:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_news Re: ja pierdzielę 17.01.07, 10:26 Spokojnie. Oni wszyscy się nie zaciągali. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius a wiecie, co ja bym chciał? 17.01.07, 10:30 Żeby to całe IPN poszło w ciągu jednej nocy z dymem. Te wszystkie teczki, donosy, raporty. Tylko wtedy okazałoby się, że połowa polityków poszłaby na bezrobocie, bo nie miałaby co robić w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: a wiecie, co ja bym chciał? 17.01.07, 10:32 W kregach rzadowych zapadloby wtedy klopotliwe milczenie. Co oni by wtedy robili, zeby ukryc, ze nic nie robia? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: a wiecie, co ja bym chciał? 17.01.07, 10:36 Pstrykaliby sobie zdjęcia i podczas lizania muszelki. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Zajęliby się też 17.01.07, 10:56 innymi najpilniejszymi potrzebami. www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3854487.html Ufff nareszcie, przeciez taka Pstrowskiego jezdzic sie nie dalo. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius fajnie 17.01.07, 11:00 Ciekawe, kto zapłaci ludziom za nowe dowody, pieczątki i dokumenty, i za nowe tabliczki... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: fajnie 17.01.07, 11:06 No panstwo na pewno nie, bo panstwo jest tanie. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: fajnie 17.01.07, 11:08 Aha, a potem dostanę list: Drogi Yavoriusie... Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Zajęliby się też 17.01.07, 12:05 cos ty Pstrowskiego to był raaaj w porównaniu z Giewontem :) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: a wiecie, co ja bym chciał? 17.01.07, 22:39 no,ehe,tak tak... przez ostatnie 15 lat 1000 razy udowadniała codzienność jak płonna jest taka naiwność,ot kiedy trzeba odpowiednią teczkę wyciągał sam naczelny antylustraror, ale poprzytakiwać sobie zawsze można... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a wiecie, co ja bym chciał? 17.01.07, 10:37 Błąd. Gdyby IPN poszedł z dymem, to wcale nie oznaczałoby, że nie wypływałyby teczki. Raz, że są oryginały w prywatnych rękach. Dwa, że wszystkie są zmikrofilmowane i te kopie leżą nie tylko w IPN. Trzy, że wszystko to leży też sobie w różnych europejskich (szczególnie w jednej), i nie tylko, stolicach. Jedyne wyjście, to otworzyć te zasoby, które są. Trochę poboli, ale raz na zawsze będzie spokój. I tylko żałować należy, że są tacy, którzy od lat to blokują. Innego wyjaśnienia na to, że tak robią, jest tylko to, iż leży to w ich zasranym, partykularnym interesie. O! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Walec mielił? Walc mielił? Mełł. Młyn. 17.01.07, 10:32 A Wołoszański to wybitny koniukturalista. Nieustające brawo za zaradność. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka takie czasy 17.01.07, 10:38 że sie ludie ekscytują jak sie tak npaisze.. nawet jak to ubierzesz w cudzysłow i podpiszesz drobnym drukiem, ze to słowa kogośtam.. chwyci to co jest napisane wielkimi literami i wprost. oj łatwo manipulować, łatwo, i niektórzy to wiedzą i wykorzystują... a mi jest niedobrze. mam już przesyt tych pseudo-afer... Odpowiedz Link Zgłoś
bruna5 Kochani moi 17.01.07, 10:47 to nie wina IPNu, Kaczyńskich, Macierewiczów, Olszewskich, itd. Za obecny stan rzeczy podziękujcie ludziom których uważacie za święte krowy(Mazowiecki, Geremek, Michnik, Wałęsa, Suchcka, itd), bo to oni blokowali lustrację, a przecież kiedyś ten wrzód musiał pęknąć. Gdyby zrobiono z tym porządek na początku "wolnościowej transformacji" to nie byłoby teraz takiego problemu. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=27519 Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja w drugiej połowie lat 80' szpiegowałem jedną 17.01.07, 11:11 laskę. byłem wtedy w szóstej klasie. potem nawet spotykaliśmy się i trzymaliśmy za ręcę (nie wiem czy było buzi - nie pamiętam - ale pewnie znając sam siebie pewnie było). Niestety z tego co wiem w życiu dorosłym ma luba strasznie się sku..ła i to chyba nawet za pieniądzę. Nie wiem czy czasem to nie był wpływ mojej osoby. Pewnie jutro wyląduje na okładce Faktu a to chore społeczeństwo będzie się tym podniecało. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Chyba nie tylko Wołoszański 17.01.07, 11:31 Wydaje mi się, że bardzo wielu polskich dziennikarzy pracujących przed 1989 rokiem za granicą a zwłaszcza na zachodzie współpracowała z SB lub innymi tego typu służbami niekoniecznie polskimi. Po prostu bez podpisania zgody na współpracę by tam nie zostali wysłani. Za jakiś czas prawdopodobnie znajdą się w jakimś archiwum dokumenty podpisane, przez pewnego bardzo znanego nie tylko w Polsce dziennikarza, którego książki co jakiś czas dostają liczne nagrody na całym świecie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani mój znajomy w 1984-1986 wyjeżdżał do UK 17.01.07, 11:35 kilkakrotnie na zbiór truskawek - jako student. za każdym razem przy wydaniu paszportu był wzywany na rozmowę ze smutnym panem i podpisywał deklarację że nie będzie zabotował przeciwko PRLowi i takie tam. Jestem przekonany że gdyby dziś był osoba publiczną wystarczyłoby to zeby mu przetrącic karierę. Taki mamy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Każdy kto otrzymywał paszport musiał coś podobnego 17.01.07, 11:40 deklarować. I dalej - zachowajmy zdrowy rozsądek. Takie były czasy i nikt nie wierzył (rzadko kto), że się zmienią. I tyle w temacie kontaktów ze służbami. Odpowiedz Link Zgłoś
najtis Re: Każdy kto otrzymywał paszport musiał coś podo 17.01.07, 22:06 aaa202 napisała: deklarować... Nie kazdy,w 82-gim moj paszport byl w jedna strone i wcale nie musialem sie o niego starac Odpowiedz Link Zgłoś
szprota wot, you're speaking my mind 17.01.07, 11:49 pamiętam, że mój śp ojciec chrzestny miał z tym niejednokrotne przejścia, a był równie daleki od współpracy co Rzym od Krymu :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: wot, you're speaking my mind 17.01.07, 11:53 A taki Wojtyła ile razy wyjeżdżał, zanim wyemigrował do Watykanu... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani żeby już zupełnie się pogrążyć w oczach lustrantów 17.01.07, 11:55 dopowiem że mąż najlepszej koleżanki mojej matki pracował w SB i z tego co wiem pan Waldek raczej mordercą nie był a jego sposób bycia raczej go umiejscowia w mojej głowie w folderze sieroty-pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jeszcze dopowiem jedno 17.01.07, 12:05 że siłą rzeczy większość dziennikarzy współpracowała ze służbami PRL, zaś ci dziennikarze którzy nie współpracowali z SB karierę mogli robic w RWE, gdzie za to musieli współpracować z CIA i wywiadem RFN. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 a ja bym chciała 17.01.07, 12:12 żeby znaleźli teczkę Karola Wojtyły i myśle ,ze wówczas wreszcie skończyłoby sie to gó..babrajstwo Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Gotowi go jeszcze wyciągnąć z krypty i osądzić. 17.01.07, 12:16 lepiej nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: wraz z dobrze zachowanym 17.01.07, 14:56 Ja to mam inną teorię. To nie papież umarł w 2005tym tylko jego sobowtór Prawdziwego porwali terroryści... lav Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Gotowi go jeszcze wyciągnąć z krypty i osądzi 17.01.07, 15:17 No jakbys zgadla ,tylko w innych celach , przyszlo juz do Watykanu pareset podan o kawalki ciala w celu zrobienia relikwii , gdy juz go oglosza swietym , najwiecej z Meksyku ,ale z Polski tez sie znalezli chetni.. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: ja pierdzielę 17.01.07, 15:07 spokojnie, nie denerwuj sie, znajdz sobie kobiete i wyładuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: ja pierdzielę 17.01.07, 16:36 No, nareszcie jakaś życiowa odpowiedź :) Postaram się zastosować! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: ja pierdzielę 17.01.07, 15:47 brite napisał: .... I co cię tak dziwi że był agentem? Bo nie rozumiem twojego podniecenia,w tamtych czasach większość 99% ludzi co wyjeżdzała na zachód nimi była (agentami SB) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ja pierdzielę 17.01.07, 16:01 O wypraszam sobie, moja babcia byłą pod tym względem bez zarzutu ;-) Paszport załatwiła sobie przez jakiegoś profesora,ale za jego "niewinność" ręczyć już nie mogę ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: ja pierdzielę 17.01.07, 15:57 Nie wiedziałęm,ze ruszają jeszcze kogoś te "afery" ze znajdywaniem "zdrrrajców" ;) Papierki w IPeeNie sie im nie skoncza chyba nigdy.Skoncza sie papierki z SB to zaczną wyciagac papierki z WSI, UOP,AW,ABW,PKP,WC Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Hi, hi,.. 17.01.07, 16:47 a ilu TW jest np. na tym forum? SpecSłużby muszą mieć zawsze i prawie wszędzie agentów, bo to taniej, to dlaczego nie i tutaj? Zlustrujta sie same! ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka hrrrr.... 17.01.07, 16:59 A potem gadają,że takie działania mają społeczne przywolenie ;-p lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jak to zgrabnie nazwał "London Times" 18.01.07, 08:23 w Polsce panowie Kaczyńscy i świta uprawiają nowoczesny Mccarthyzm. I raczej wątpię czy London Times też został założony przez SB i należy do jakiejś sieci - a wręcz obawiam się, że oni dokładnie wiedzą co piszą mając dość dobrą perspektywę na nasz coraz duszniejszy grajdołek. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: jak to zgrabnie nazwał "London Times" 18.01.07, 10:16 Typowe. Co jakaś obca prasa moze wiedzieć o nas?No chyba,ze mają dobry "nasłuch" ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
brite a co ciekawe 18.01.07, 10:20 Wczoraj w głównych Wiadomościach w TVP1 nie powiedziano o Wołoszańskim ani słowa. Interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a co ciekawe 18.01.07, 10:25 Hm. Wygląda więc na to, że PiS wcale jeszcze nie "odzyskał" TVP. A tyle się o tym mówi... Odpowiedz Link Zgłoś