Gość: pck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:23 najlepsza to była na ostatniej sprawie taka starsza pani, która powiedziała: jak to jest że lekarz nie potrafii uzdrowić chorego na śmierć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ### koroner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:25 a koronera jak nie było tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: koroner IP: *.starnettelecom.pl 18.01.07, 22:13 Czy teraz zrobicie sobie regularne coroczne świętowanie czyjegoś nieszczęścia i kradzieży tematu TVP3? Po co przypominac w takiej skali tą sprawę całej Polsce? Nienawidzę was pismaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hh Gdzie jest organizator tego haniebnego precederu? IP: *.toya.net.pl 19.01.07, 15:31 Jak on się zwie? Dlaczego nie siedzi razem z tymi mordercami?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Tak samo ich. IP: *.rkt.am.lodz.pl 19.01.07, 08:38 A ja bym ich tak samo potraktowala jak oni swoich pacjentow. To sa potwory a nie ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Łowcy skór - wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:28 najlepsza na ostatniej rozprawie była taka staruszka, co powiedziała, że ona sobie nie wyobraża, żeby lekarz z pogotowie nie potrafił wyleczyć chorego na śmierć - znaczy skazać ich mają, że nie są cudotwórcami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz a koronera dalej nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:32 koroner to taki oficer, co stwierdza zgon i dysponuje zwłokami do chwili wydania ich zakładowi grabarskiemu, tego nie było i do tej pory nie ma i stąd ta cała afera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer tych wyroków oczekują wnuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:36 zmarłych - już planują, co zrobią z kasą z tych wyłudzonych odszkodowań... Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal Re: tych wyroków oczekują wnuki 19.01.07, 13:39 łodzianin, koroner, kasjer, pck naprawde jedyne co cie boli to kasa jaka "wyłudzi" rodzina zabitych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the same Re: tych wyroków oczekują wnuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:56 nie, nie to mnie boli, boli mnie to, że moje miasto stało się pośmiewiskiem dla kraju z powodu sprokurowania najgłupszego procesu karnego w historii. Liczyłem na otrzeźwienie w ostanim momencie ale się zawiodłem. Jak mozna skazać za zabójstwo przez otrucie nie mając dowodu na obecność trucizny w organiżmie. Toż to średniowiecze i proces o czary... Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka83 Re: tych wyroków oczekują wnuki 19.01.07, 17:20 Gość portalu: the same napisał(a) > boli mnie to, że moje miasto stało się pośmiewiskiem dla > kraju z powodu sprokurowania najgłupszego procesu karnego w historii. Liczyłem > na otrzeźwienie w ostanim momencie ale się zawiodłem. Boli Cię to, że mordercy zostali ukarani??? Ważniejsza jest dla Ciebie "opinia o Łodzi", a nie ratowanie życia ludzkiego?? Skąd wiesz czy nie znaleziono śladów trucizny??? Pavulon b. szybko w organiźmie się rozkłada, skąd wiesz, czy nie znaleziono po ekshumacji w ciałach ofiar jego metabolitów???? Nóż się w kieszeni otwiera, gdy się czyta Twoje słowa... Osłabiłeś mnie... Zupełnie... "miasto stało się pośmiewiskiem"... To przez tych oprawców zasady moralne zawodu lekarza i przysięga Hipokratesa stała się pośmiewiskiem. A zaufanie do pogotowia, szczególnie ŁÓDZKIEGO Zamilcz człowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka83 Re: tych wyroków oczekują wnuki 19.01.07, 17:23 Gość portalu: the same napisał(a) > boli mnie to, że moje miasto stało się pośmiewiskiem dla > kraju z powodu sprokurowania najgłupszego procesu karnego w historii. Liczyłem > na otrzeźwienie w ostanim momencie ale się zawiodłem. Boli Cię to, że mordercy zostali ukarani??? Ważniejsza jest dla Ciebie "opinia o Łodzi", a nie ratowanie życia ludzkiego?? Skąd wiesz czy nie znaleziono śladów trucizny??? Pavulon b. szybko w organiźmie się rozkłada, skąd wiesz, czy nie znaleziono po ekshumacji w ciałach ofiar jego metabolitów???? . "miasto stało się pośmiewiskiem"... To przez tych oprawców zasady moralne zawodu lekarza i przysięga Hipokratesa stała się pośmiewiskiem. A zaufanie do pogotowia, szczególnie ŁÓDZKIEGO stanęło pod wielkim znakiem zapytania. Cieszę się, że nie żyłam w tym mieście w czasie długiego trwania tego procederu - nie chciałabym by ktogokolwiek z moich bliskich został potraktowany w tak BESTIALSKI sposób. Słyszałeś kiedyś czym jest śmierć w wyniku podania pavulonu??? I jeszcze śmiesz czepiać się (!!!) odszkodowań dla bliskich ofiar... Nóż się w kieszeni otwiera, gdy się czyta Twoje słowa... Osłabiłeś mnie... Zupełnie.. Lepiej zamilcz "człowieku"! Odpowiedz Link Zgłoś
gamdan Re: tych wyroków oczekują wnuki 20.01.07, 00:33 Magdalenka nie kompromituj się. Wypada coś niecoś wiedzieć. Śladów trucizny nie znaleziono i ekshumacji nie było. Mniej emocji, a więcej merytoryki proponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka83 Re: tych wyroków oczekują wnuki 20.01.07, 12:25 Przyznaję, że nie miałam aktualnych informacji, co nie zmienia faktu, że to co napisał "kasjer" vel "the same" było bezmyślne, a wręcz okrutne. Istniały inne dowody, choćby dokumenty, świadkowie (!!!), a poza tym Andrzej N. - sam się dumnie przyznał do swoich czynów. To naprawdę dżungla.... BARDZO DOBRZE SIĘ STAŁO, ŻE OPRAWCY ZOSTALI UKARANI, CHOĆ POWINNI CHYBA ZAŻYĆ PAVULONU, BY UŚWIADOMIĆ SOBIE JAK ICH OFIARY CIERPIAŁY. PS: Zgadzam się, że powinien polecieć również ówczesny dyrektor pogotowia, szkoda że ciepłe posadki nie tracą temperatury nawet pod wpływem takich wydarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Łowcy skór - wyrok skazujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:09 cofnęliśmy się do średniowiecza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Łowcy skór - wyrok IP: *.toya.net.pl 19.01.07, 18:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32502600&a=32503069 rok temu opinie były zgoła odmiene. Odpowiedz Link Zgłoś
radca nareszcie sprawiedliwosci stalo sie zadosc - teraz 19.01.07, 21:19 teraz pora,aby rozliczyc szefa i calego herszta procederu " handlu skorami " i " lowcow skor " radca Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka83 Re: Łowcy skór - wyrok 19.01.07, 21:25 Bardzo dobrze, że skończyło się tak, jak się skończyło. Nie rozumiem postaw niektórych na tym forum - zbulwersowanych faktem, że mordercy zostali ukarani i porównujących działania Sądu ze średniowiecznymi praktykami... Jak tak można? Odpowiedz Link Zgłoś
radca tak mnie kiedys straszyl Tomasz Selder - pisemnie 19.01.07, 21:35 " " Łatwo dyskutować o rzeczach o których nic się nie wie. W Fundacji nie ma i nie było ludzi którym postawiono zarzuty mordowania. Strona internetowa ma to do siebie, że każdy tchórz może pisać co chce. Żeby o czym pisać to trzeba coś wiedzieć, lub umieć wymuślać wspaniałe historie. Proponuję w słowniku wyrazów obcych przeczytać znaczenie słowa radca. Może się przydać. My również śledzimy na bierząco działania w Pogotowiu Ratunkowym i chętnie udostępnimy wszystkie posiadane materiały. Nie tylko te wybiórcze, ale dużżżo więcej." Aktywisty od mordestw " też nie znamy. Z naszych informacji wynika, że Andrzej N. odwołał swoje przyznanie się do winy, a o Karolu B. wiemy jedynie z jedynie słusznej gazety. Rozumiemy, że masz prywatny interes, który aż kapie z Twojej informacji . Zapraszamy do nas jak będziesz miał konkretną propozycję. prezes fundacji Tomasz Selder 02.01.2004. godz: 12:06 " ------------------------------------------------------------------- - tak mnie straszyl sam szef procederu " lowcow skor " - ktory nawet pojawil sie w samej Bydgoszczy z zamiarem uruchomienia w tym miescie pewnych interesow... lecz mial pecha - bo Media w pore go rozpoznaly i nie mogl juz zrealizowac swoich zamiarow radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Łowcy skór - wyrok IP: *.mnc.pl 19.01.07, 23:30 Proszę, przeczytajcie mój post pod artykułem Czuje ulgę" i upwszechniajcie ten punkt widzenia - choremu w karetce MUSI móc towarzyszyć ktoś z rodziny, kto ma oko na wszystko. Inaczej - będą nadużycia, bo ludzie nie są święci Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Łowcy skór - wyrok 19.01.07, 23:32 Gość portalu: pacjentka napisał(a): > Proszę, przeczytajcie mój post pod artykułem Czuje ulgę" i upwszechniajcie ten > punkt widzenia - choremu w karetce MUSI móc towarzyszyć ktoś z rodziny, kto ma > oko na wszystko. Inaczej - będą nadużycia, bo ludzie nie są święci - juz napisalem i prosze o kontakt ze mna oraz rozkrecanie tego tematu pozdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar83ldz Łowcy skór - wyrok IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 06:51 Wieloletni dyrektor łódzkiego pogotowia, pod okiem którego przez lata kwitł "handel skórami", ma się doskonale - jest dyrektorem wydziału nadzorującego politykę lekową w łódzkim oddziale Narodowego Funduszu Zdrowia. Pytam jak to jest mozliwe ze pod rzadami takiego dyrektora działy sie takie rzczy i ze ten dyrektor odpowiedizalny za podwłądnych zamiast stracici prestiż i stanowsko awansuje i dalej rzadzi ludzmi jest nieodpowiedzialny nie potrafi zarzadzac personelem ciekawe jaka bedzie nastepna afera pod jego rzadami. Łowcy skór pod SLD ale widac pod rzadami PiSu tez ma sie dobrze co to za ku.. kraj to jakas dzungla jest ................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin chłopak pod celą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:26 kolegom z celi to rózne głupoty opowiadają, nawet jak pavulonem "odpalał klekoty", czyli zabijał starszych pacjentów... i tylko debil w to wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: chłopak pod celą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:11 Przede wszystkim prawo jest nie analizowalne i nie podlega naciskom opini tzw. publicznaj, a w prawie jak byk napisane jest że odpowiada ten kto czyni a nie ten kto każe czynić i to jest bzdurno piękne , konstrukcja prawa umożliwia robienie różnych wałów czyimiś rękami , pomimo braku świadomości osób uczestniczących w danych procederach i nie mających świadomości odpowiedzialności prawa.. Stąd wyrok lekarze ciut -ciut a sanitariusze do piekła na maxa. A swoją drogą interpretacja prawa to temat rozległy że ho ho. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal Re: chłopak pod celą 22.01.07, 08:26 łodzianin, koroner, kasjer, pck, grabarz, Roman, ###, the same zacznij w obronie skazanych używać jednego loginu - chyba że próbujesz stworzyć wrażenie "tłumu" nieświadomi niewinni sanitariusze w rękach lekarzy? niezłe, niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: chłopak pod celą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 08:31 nad tym wszystkim unoszą się opary absurdu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: chłopak pod celą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 01:39 otóż sabischalu czy jak ci tam Roman to ja i nie wrzucaj mnie do jednego worka z z innymi forumowiczami . Nikogo nie bronie a wskazuje tylko na rzeczywistość która jawi się impresją degendroidalną na temat odpowiedzialności względem prawa . A prawo cały czas będę powtarzał równe jest dla wszystkich w piśmie a w rzeczywistości to jak widać. Pozdrawiam Roman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek do Gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 01:13 Masz całkowitą rację i ja cię rozumiem. Jeżeli pan doktor dostaje pęięć wirtualnych ( dlaczego wirtualne wyjaśnie w dalszej części opisu) lat do odsiadki i tylko dziesięć lat zakazu wykonywania zawodu ( po kilku latach wystąpi do izb lekarskich z prośbą o skrócenie zakazu wykonywania zawodu ze względu na trudną sytuacje materialno-zawodową) i otrzyma od korporacji prawo wykonywania zawodu co jest normą . Wyjaśniam wirtualność kary , otóż pan ten odpowiada z wolnej stopy i po wyroku też jest na wolności a w tej chwili myśle że napisał z mecenasem odwołanie od wyroku czym przeciągnie sprawę , a jak miejsce do odbycia kary zwolni się to zachoruje albo psychiatrycznie albo kardiologicznie i TAK DO PRZEDAWNIENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin "hodować babkę", "żyć z babki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 08:29 a czy znacie takie określenie "hodować babkę", "żyć z babki" - chodzi tu o proceder uprawiany przez dzieci albo wnuków osób w podeszłym wieku, otrzymujących całkiem niezłą emeryturę. potrzeby tych osób zaspakajane są z zaledwie 1/4 takiej emerytury, o co troszczy się troskliwa rodzina, a resztę sobie sama zawłaszcza. no i tragedia tych ludzi poi śmierci takiej babki jest niezmierna... - może tym by się zajął jakiś tam śledczy redaktorek - patorek Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal Re: "hodować babkę", "żyć z babki" 22.01.07, 10:52 Gość portalu: Łodzianin napisał(a): > a czy znacie takie określenie "hodować babkę", "żyć z babki" - chodzi tu o > proceder uprawiany przez dzieci albo wnuków osób w podeszłym wieku, > otrzymujących całkiem niezłą emeryturę. potrzeby tych osób zaspakajane są z > zaledwie 1/4 takiej emerytury, o co troszczy się troskliwa rodzina, a resztę > sobie sama zawłaszcza. no i tragedia tych ludzi poi śmierci takiej babki jest > niezmierna... - może tym by się zajął jakiś tam śledczy redaktorek - patorek no no niedługo napiszesz, że skazani przysługę społeczenstwu czynili, pozbywając się starszych i chorych czy ty przypadkiem z pogotowiu nie pracowałeś razem z "bohaterami" afery, skoro tak czynnie ich niewiności dowodzisz? albo z rodzinki nie jestes (a dochody sie skonczyły)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoz Łowcy skór - wyrok IP: 195.69.80.* 22.01.07, 11:17 A Tomasz s ma sie dobrze na wolności, wraz z bratem działa w samoobronie, oczywiście zajmuje się służba zdrowia. A do radcy- mnie też zastraszał, "- roz....twoją głowę na scianie aż mózg swój zobaczysz".Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Łowcy skór - wyrok 28.01.07, 12:47 Gość portalu: zoz napisał(a): > A Tomasz s ma sie dobrze na wolności, wraz z bratem działa w samoobronie, > oczywiście zajmuje się służba zdrowia. A do radcy- mnie też zastraszał, "- > roz....twoją głowę na scianie aż mózg swój zobaczysz".Bez komentarza - dziala w samoobronie ? to az nie do wiary ... i oni tam potrzebuja takich " organizatorow smierci " ? ciekawe kto chroni tego tomasza seldera ? i kto za nim stoi ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Łowcy skór - wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:18 Wyrok dla lekarzy jest za mały sa to ludzie chciwi bezwzgledni zakochani w sobie do tego stopnia ze zamiast ratowac zycie niszczą je .Nie mieli litości dla tych których zabijali sa tacy sami jak mordercy ktorzy niejednokrotnie pisali gazety o lekarzach którzy celowo nie ratowali życia ludzkiegobo dla nich człowiek osiagnął wiek starszy i musi umrzeć.Jezeli chodzi o to ze pogotowia proponują zakłady pogrzebowe przyjeżdzając do człowieka umierającego,to to samo dzieje się również w katowicach.Mój ojciec zmarł 9 lat temu i była ta sama historia lekarz zaproponował zakład pogrzebowy i na miescu dzwonił pozostawiając wizytówke zakładu.Tak samo mój ojciec umierajac na raka nie otzymal do samego końca morfiny umierał w strasznych cierpieniach lekarz za każdym razem tłumaczyl się odmawiając a co mu damy jak przyjdzie najgorsze .Byl biedny i cichy dlatego musiał tak strasznie cierpiec .Lecz wieże w sprawiedliwośc Boża i kiedyś ten lekarz w co wierze głęboko zapłaci równiez za cierpienie mojego ojca .życze mu aby kiedyś sam tego cierpienia doświadczył bo dla niektórych likarzy liczy się tylko zysk zapomnieli że sa na służbie Bożej i kiedys zdadzą z tych wszystkich okropności rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanni Re: Łowcy skór - wyrok IP: 83.16.165.* 26.01.07, 15:33 Taaaa... Wiara czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś