Dodaj do ulubionych

Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004"

IP: *.devs.futuro.pl 15.02.07, 08:28
Społeczne ruszenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aron2004 Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: *.34.rev.vline.pl 15.02.07, 13:19
      Ale ja bedę odpisywał na wasze !!!
      • Gość: beholder Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: 81.144.141.* 15.02.07, 23:28
        To chociaz sie loguj zeby cie mozna bylo do odplebsiacza wrzucic i nie musiec
        czytac twoich postow.
        • studi001 Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 16.02.07, 11:55
          Nawet bez obowiązku logowania się serwery HTTP mają mechanizmy by arona
          rozpoznawać nawet jak będzie zmieniał IP, podsieć, providera itd. A skorzystanie
          ze skryptów po stronie klienta daje wręcz nieograniczone możliwości
          identyfikacji....

Samo logowanie nie wystarczy, należałoby wymusić fizyczną autoryzację podczas
          zakładania konta tak jak np. na Allegro. Tj tylko jedno konto, i po
          zarejestrowaniu otrzymujesz list polecony do rąk własnych z kodem kończącym
          autoryzację. Proste i skuteczne w przypadku debili, którzy myślą że są cwani i
          po wpadce rejestrują się pod nowym nickiem.

• yavorius Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 16.02.07, 13:04
            Ale niby dlaczego miałoby tak być?
            • studi001 Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 16.02.07, 13:10
              Zabanuj na forum arona to załozy nowe konto. Znowu ban ... i tak w kółko.
              Prościej zapobiec temu. Mniejszy wysiłek dla administratora. List z kodem
              autoryzacyjnym generuje się automatycznie. Ponadto coraz dłuższe listy banów
              tylko zmniejszają wydajność serwera i zwiększają zużycie jego zasobów.

To drastyczna metoda ale chyba jedyna skuteczna. Uwzględniając koszty
              administrowania forum.
              • yavorius Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 16.02.07, 13:23
                No właśnie nie prostsza metoda, bo trzeba zapłacić za wysyłkę itd. Studi, to
                jest tylko forum. Wsadź kolesia do ignora i tyle.
                • studi001 Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 16.02.07, 13:36
                  Będziesz wydłużał w nieskończoność taką listę?
                  ignorowanie nie eleminuje innego problemu - niechciany post zajmuje zasoby
                  serwera (dysk, pasmo sieciowe) .... Przy dużej skali opłaci się wysyłać list z
                  kodem autoryzacyjnym.

To tylko sugestia. Przecież ten post jest gdzieś zapisany, ciągnie się do
                  Twojego kompa....
                  • Gość: Ja Nie rozumiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:16
                    A jakie macie podstawy do wyeliminowania arona z tego forum - poza taką, że nie
                    podoba Wam się to, co on pisze?
                    Po pierwsze - nie musicie czytać, po drugie - jeżeli nie podoba Wam się to, co
                    on pisze, to Wasz problem, po trzecie - jeżeli aron nie ma racji albo wychodzi
                    na pajaca, to jego problem.
                    Forum ma to do siebie, że każdy może na nim pisać co mu się podoba. Byle
                    przestrzegał prawa.
                    • aron2004 Re: Nie rozumiem... 16.02.07, 16:13
                      oni mnie nie lubią, bo to zwolennicy blachosmrodów. A ja wolę, żeby inwestować
                      w kolej i tramwaje tak jak w Finlandii a nie w drogi.
                    • Gość: beholder Re: Nie rozumiem... IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 16.02.07, 16:41
                      wrzuc w wyszukiwarke aron2004, poczytaj te z jego postow jakie pisze zalogowany
                      i jakimi smieci po kazdym mozliwym forum a zrozumiesz :) Moze to Konowicz w
                      przebraniu?
                    • Gość: STUDI Re: Nie rozumiem... IP: *.prokom.pl 16.02.07, 17:39
                      Odpowiem tak:

Czemu różne fora weryfikują swoich userów. Nie posiadający konta, często
                      niewprowadzony przez innych z forum nie ma prawa pisać postów. Częstą praktyką
                      jest niepełne konto - czytać można ale nie odpisywać i nie zakładać nowych wątków.

Jak myślisz dlaczego?
                      • profes79 Re: Nie rozumiem... 16.02.07, 18:33
                        Studi - tez mnie to wkurza, ale wydaje mi sie ze nie tedy droga. Sam jestem
                        zapisany na kilakforow "specjalistycznych" gdzie wszyscy znaja sie jak lyse
                        konie a ewentualne przejawy aronopodobne sa wyrywane z korzeniami (analogia do
                        chwastow wskazana:) Ale to forum jest ogolnodostepne. Po prostu przymus
                        logowania i tyle - jak sie jednego, drugiego, piatego wrzuci do odplebsiacza i
                        okaze sie ze sam ze soba dyskutuje to takie dziecko neostrady (czy tez Lublina
                        w wypadku arona) zbierze zabawki i pojdzie gdzie indziej. Moze np Aron sciagnie
                        sobie transport tycoon :D
                        • Gość: STUDI Re: Nie rozumiem... IP: *.prokom.pl 19.02.07, 15:49
                          Ty patrzysz tylko ze strony użytkownika końcowego....

Ponadto ja skąd mam możliwość przeglądania forum mogę tylko korzystać via
                          przeglądarka bowiem cokolwiek innego niż HTTP jest wycinanie przez firewalle na
                          warstwie aplikacji. Nie da rady oszukać samym numerem portu. Nie można pod
                          numer 80 wstawić innego protokołu niż HTTP (i nie wszystkie cudactwa używane na
                          stronach WWW są dozwolone - np. domyślnie tzw content disposition się wycina z
                          racji ze jest to metoda niekontrolowanego podrzucania trojanów i innego plugastwa)

Logowanie się... OK, tylko jaki problem założyć sobie 100 tysięcy kont?
                          Zbanujesz go, przybędzie pod nowym loginem, znowu go rozpoznajesz i banujesz....
                          Też poświęcasz czas. Myślisz że jak nie będziesz widział postów podpisanych
                          aron2004 zniechęcisz go do pisania? Tak naiwny jesteś? Ile nowych nikców ze
                          stylem aronowym się ostatnio pojawiło.

Jego postów może nie widzisz ale zajmują zasoby serwera.... Zapychają łącze
                          sieciowe.... A nawet Ciebie dotkną konsekwencje jego twórczości pomimo iż jej
                          nie widzisz. Trzeba odfiltrować - to też zżera zasoby, ponadto spowalnia forum
                          itd... Nie wystarczy nie widzieć by znikł problem. To tak jakby śmieci zamieść
                          pod dywan. Niby czysto na podłodze.

Koszt wysłania jednego automatycznie wydrukowanego i zakopertowanego listu
                          podczas zakładani konta jest znikomy niż np. usuwanie niechcianego śmiecia z forum.
                          • Gość: Re: Rozumiem... Re: Rozumiem... IP: *.retsat1.com.pl 01.06.07, 19:26
                            Re: Rozumiem...
    • Gość: Adam Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: *.devs.futuro.pl 16.02.07, 08:30
      Przyłączam się.
      • aron2004 Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 01.06.07, 19:53
        czemu chcecie mnie banować? Przecież ja wolę żeby ludzie żyli w czystym
        środowisku z żabami i tramwajami a nie bez żab i z TIRami.
        Wierzę, że żaba i istota ludzka mogą żyć w pokoju.
        • Gość: gość Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: *.man.lodz.pl 27.07.07, 19:16
          Ty, aron2004, ale GUPIE SOM TE TWOJE KOLEGI!!!!!!!!! A TY CHROMOL
          ICH!!!!!!!!!!!!
    • Gość: J.S. Proponuje klikac na czerwony kosz - moze to cos da IP: 195.69.82.* 02.06.07, 11:31
    • ixtlilto Moja rada. 02.06.07, 11:58
      Jeśli ktoś chce aby inny użytkownik zniknął z forum (jak najbardziej
      dosłownie): polecam (po zalogowaniu się) kliknąć w "moje forum" (na środku, pod
      bannerem reklamowym).
      Lista przyjaciół/ nieprzyjaciół.
      Dodaj nieprzyjaciela. Spowoduje to, że wątki i posty takiej osoby są wygaszone
      (na szaro). LUB też można zaznaczyć "ptaszkiem" opcję nie pokazuj wątków i
      postów nieprzyjaciół - wtedy taka osoba całkowicie znika z pola widzenia.
      • Gość: profes79 Re: Moja rada. IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 02.06.07, 14:00
        Rada znana ale niestety aron czesto pisze bez logowania :(
      • Gość: J.S. Re: Moja rada. IP: 195.69.82.* 02.06.07, 15:13
        A nie mozna po prostu postow tego trolla kasowac?
    • Gość: kulak Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: *.acn.waw.pl 03.06.07, 19:16
      taaa...
      forum na lodzi ma fajne tendencje cenzorskie.
      kiscie sie dalej w swoim sosie.
      • djo4 Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 26.07.07, 10:43
        a co takiego złego robi ten aron?
        forum to miejsce poniekąd publiczne.
        • Gość: I Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:46
          Ale on poniekad pier­doli glupoty
          • djo4 Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" 26.07.07, 10:49
            ludzie są różni i mają czasami odbiegające poglądy od większości.
            • Gość: Adam Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:34
              Różnicą są odbiegające poglądy, a celowe wypisywanie bzdur.

• Gość: I Re: Od dziś nie odpisujemy na posty "aron2004" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:26
              Dobra, to ci wytlumacze juz: koles jest milosnikiem wszelakiej masci busiarzy.
              Poniewaz jednak nie znalazl na tym forum jemu podobnych wiec w kolko wypisuje
              te same bzdury typu

"Po co Lodzi S8, Lodz powinna inwestowac w siec tramwajow podmiejskich do
              (tutaj nazwy miast odleglych o 30-100 kilometrow".

To nie jest kwestia pogladow, tylko bycia upier­dliwym debilem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka