yarro 03.05.03, 23:54 Taki oto komunikat usłyszałem wczoraj na przystanku na zewnątrz Cityrunnera 1201. Co to było? Czy to ten system dla niewidomych? Pozdrówki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarro Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 04.05.03, 14:47 Czy nikt naprawde nie wie o co mi biega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 19:31 Najwyraźniej dla niewidomych; pisały gazety o tym, pisały, że będzie, pisały. Jak się pojawiło, to cisza:) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 05.05.03, 06:57 A co mieli sprzedawać GW 3 maja albo 4 maja w niedzielę???? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 05.05.03, 19:14 Dzisiaj też nie było. Może coś przegapiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 06.05.03, 16:53 Wiesz co, to chyba było jednorazowe... albo mi się przesłyszało... :P Natomiast wiem, że taki komunikat puszczają przy odjęździe z krańcówki. Może tu był jakiś błąd po prostu ;) Papa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombarder ngt 6 Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' IP: *.toya.net.pl 06.05.03, 17:52 ten komunikat puszczaja w kazdym cityrunnerze wyjezdzajacym z krancowki , nie wiem jak jest w przypadku lini 12 ( linia numer 12 kierunek stoki ) ale chyba jest podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Dzisiaj. 06.05.03, 21:07 Dzisiaj jechałem Cityrunnerem (numeru nie pamiętam,zapomniałem zwrócić uwagę:/)-niczego takiego nie słyszałem... Ktoś, coś wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombarder ngt 6 Re: Dzisiaj. IP: *.toya.net.pl 06.05.03, 22:39 geograf napisał: > Dzisiaj jechałem Cityrunnerem (numeru nie > pamiętam,zapomniałem zwrócić uwagę:/)-niczego takiego nie > słyszałem... > > Ktoś, coś wie?? > a czy jechales z krancowki ?? bo to tylko jest przy wyjezdzie z krancowki Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Dzisiaj. 06.05.03, 23:01 ale na krańcówce toto leci z głośników MPK, czy "z tramwaju" ?? Bo jeżeli to pierwsze-to jak dla mnie przerost formy nad treścią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombarder ngt 6 Re: Dzisiaj. IP: *.toya.net.pl 07.05.03, 12:51 geograf napisał: > ale na krańcówce toto leci z głośników MPK, czy "z > tramwaju" ?? > > Bo jeżeli to pierwsze-to jak dla mnie przerost formy nad > treścią... > > __________________________________- z tramwaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dzisiaj. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 19:25 Z głośników na krańcówce jakiś czas temu gadano: "za minutę odjazd tramwaju numer XX" Ostatnio tego nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Dzisiaj. 10.05.03, 11:35 W miarę stale można taki głos usłyszeć na krańcówce na Kaliskim...ale i zdarzają się głuche dni (bez czynnej tablicy świetlnej też) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 06.05.03, 23:44 Bazujac na informacjach z prasy, to ten system dla niewidomych miał wyglądać tak, że każdy chętny będzie mógł kupić "pilota", ktory będzie informował zarowno o nadjeżdżającym tramwaju, lini jak i o kierunku i przystanku na którym się znajduje. Ale może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 07.05.03, 05:18 Jechałem w pon. i nic nie słyszałem. A co do wypowiedzi HuBara to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 09.05.03, 22:55 Racja, takie informacje były na stronach MPK (www.mpk.lodz.pl) w dziale "Aktualności" przez pierwsze miesiące po premierze Citka... Ciekawe, czy tak będzie, czy może Kropek tego nie chce... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teufel Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 01:55 Kropa wszystko by zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.05.03, 13:17 Tylko po co te piloty dodatkowe koszty, a przeciez tramwaj jak podjedzie na przystanek i sie juz zatrzyma to mogl by wysylac komunikat na zewnatrz jak w temacie. Wtedy niewidomi by nie musieli zalatwiac jakis pilotow, a wszyscy by skozystali (jak sie zaspi na przystanku czy co :) Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 24.05.03, 00:46 Gość portalu: Aleksej napisał(a): > Tylko po co te piloty dodatkowe koszty, a przeciez tramwaj jak podjedzie na > przystanek i sie juz zatrzyma to mogl by wysylac komunikat na zewnatrz jak w > temacie. Wtedy niewidomi by nie musieli zalatwiac jakis pilotow, a wszyscy by > skozystali (jak sie zaspi na przystanku czy co :) -- Dziś o mało właśnie nie zaspałem. Potem zaś kilka razy ktos uruchomił ten komunikat po drodze. Czy nie możnaby go puszczać na każdym przystanku? Nie każdego niewidomego stac na pilota, a dla innych też by to było wygodne. Pozdrawiam! > Pozdrawiam, > Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 24.05.03, 03:24 Ja nic nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 25.05.03, 21:32 ile kosztuje i gdzie można dostać takiego pilota?? ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 'Linia numer 10. Kierunek Augustów.' 26.05.03, 07:07 Ok. 60 zł. Można dostać w Polskim związku Głuchoniemych czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś