Dodaj do ulubionych

Hana Sushi zamiast Grandki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:16
Coś się skończyło. Jeden z symboli miasta odszedł w niebyt, przy biernej
postawie jego władz.

Zamiast słynnej "Grandki" będzie kolejna zwykła knajpa z japońskim żarciem.
Żałosne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Feliks Hana Sushi zamiast Grandki IP: *.toya.net.pl 24.03.07, 08:42
      Tak jak wraz z filmową Łodzią zniknęła"Honoratka", tak z nadejściem ery pubów
      i"innych sushi" skończyła sie moda na kawiarnie.Inna sprawa, że poprzedni
      zarząd hotelu niewiele robił aby Grandka nadal była atrakcyjną dla gości (wiem,
      wiem;była w dzierżawie).Były w łodzi lokale renomowane i z dobrymi
      lokalizacjami jak np;Tivoli oraz bardzo"kolorowe" jak Casanova - i co jest na
      ich miejscu? Logo Łodzi to nie tylko znaczek - to również miejsca , w których
      powstawała atmosfera naszego miasta.Co z niej pozostałó?
      • Gość: ropsu Re: Hana Sushi zamiast Grandki IP: *.cable.wanadoo.nl 24.03.07, 09:42
        Ale zal... Choc ostatnio rzeczywiscie swiecila pustkami.
        Feliksie, kawiarnie wcale nie odchodza w niebyt. Wydaje mi sie,ze polskie
        kawiarenki sa czyms co nas fajnie wyroznia. Mieszkam od prawie dwoch
        dziesiacioleci w Hadze i jestem juz znudzony wygladajacymi tak samo pubami i
        tesknie za takimi miejscami jak np Verte w Lodzi. Polskie kawiarenki sa
        super!!!! Przykro, ze przybywa w Lodzi kolejne sieciowe, nijakie
        ''hamerykanskie'' z ducha miejsce. Pozdrawiam
        Aha,jeszcze jedno. autor ma racje wspominajac o zapachu kawy w dawnej Grandce.
        Mimo, ze nie bardzo bylo mnie na to kiedys stac lubilem tam chodzic m.in. ze
        wzgledu na charakterystyczny zapach swiezo parzonej kawy, dobrych papierosow,
        czesto cygara. Czy ktos wie i pamieta o co mi chodzi? Teraz bedzie to miejsce
        bez smaku i zapachu. Za to drakonsko drogie. Smutno
        • karol_czarnecka Re: Hana Sushi zamiast Grandki 24.03.07, 12:22
          Kilka lat temu Kawiarni w Grandce zrobiono mały lifting,
          zmieniono "podwieszany sufit", dodano troche dekoracji w celu "odświezenia" jej
          wygladu, wnętrze zrobilo się wtedy jaśniejsze, bardziej filmowe. Niestety w
          grandce coraz mniej ludzi przesiadywało, trudno zrzucać na kogoś winę, poszła w
          zapomnienie... niestety... Ale najbardziej odczuje to chyba pokolenie w wieku
          moich rodziców, ktorzy właśnie swoje pierwsze kroki "w dorosłym wielkim
          świecie" stawiali w Honoratce i w Grandce... Oszczedzali na biletach
          tramwajowych, czy słodkiej bułce aby byo ich stać na słynna kawę czy bitą
          śmietane... Czy jakakolwiek z "nowych" sieciowych kawiarni będzie miała
          kiedykolwiek taki urok i klimat???
          • Gość: obserwator Re: Hana Sushi zamiast Grandki IP: *.toya.net.pl 25.03.07, 12:37
            Tak to jest kiedy dyrektorem hotelu w wielkim miescie zostaje gosc aewansowany z
            zascianka. bierny, mierny ale wierny i posluszny. robi co mu kaza i nie
            interesuja go lodzkie sprawy.
    • histeryx święte słowa a co wiecej : 25.03.07, 18:54
      Jeden z symboli miasta odszedł w niebyt, przy biernej
      > postawie jego władz.
      >
      > Zamiast słynnej "Grandki" będzie kolejna zwykła knajpa z japońskim żarciem.
      > Żałosne.

i chleb z wodą i cukrem winien być naszym wianem wniesionym do unii
      europejskiej. wartoscią trwała po wsze czasy.
      • ww_lodz Re: święte słowa a co wiecej : 25.03.07, 21:15
        No ale po co komu coś co nie jest nikomu potrzebne?!
        Jeśli to miasto ma się rozwijać i zmieniać to niech się tak dzieje.
        Nie płaczmy, że się coś skończyło, ale cieszmy z tego, że przydarzyło.
        (nie wiem kto to powiedział, ale bardzo mi się podoba)
        • Gość: obserwator Re: święte słowa a co wiecej : IP: *.toya.net.pl 25.03.07, 21:48
          słusznie prawisz ww_lodz. Niech miasto sie zmienia - zburzmy fabryki i palace.
          zniszczmy przeszlosc, bo nie jest nikomu potrzebna... A tak naprawde to
          niepotrzebni na tym forum sa malolaci, ktorzy wypisuja glupoty, bo nie maja nic
          do powiedzenia poza checia zaistnienia za wszelka cene. Najwiecej zrobisz dla
          tego miasta jak przylozysz sie do odrabiania lekcji.
          • Gość: IGGU Re: święte słowa a co wiecej : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:35
            W swoim schyłkowym okresie ten lokal to była poczekalnia dla cinkciarzy i
            prostytutek. Dlaczego ci co jej tak teraz żałują nie kupili tej
            łódzkiej "perełki" i finansowali dalej skansenu w stylu późnego Gierka? Kiedyś
            lubiłem "Malinową" ale, niestety poziom obsługi i jakość serwowanych dań zeszła
            tam na psy. Dlatego nie ma co płakać nad czymś co straciło rację dalszego bytu.
          • ww_lodz Re: święte słowa a co wiecej : 26.03.07, 18:35
            Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Najwiecej zrobisz dla
            > tego miasta jak przylozysz sie do odrabiania lekcji.

Za to Ty mogłeś się przyłóżyc do lepszej interpretacji tego co napisałem!

• Gość: obserwator Re: święte słowa a co wiecej : IP: *.toya.net.pl 28.03.07, 18:03
              Przyłóżyc ??? Odrób polski, naucz się pisać i wtedy wystepuj na forum
      • Gość: tokio Re: święte słowa a co wiecej : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:22
        ty histerix- żałosne to jest to co piszesz....i ty sam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka