Gość: Maruda IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.05.03, 15:44 www.froguts.com/frog/frogut1.html polecam forumowym biologom i wszystkim zainteresowanym życiem wewnętrzym żaby ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleuriste Re: Zrób sobie sekcję... 27.05.03, 22:44 Brrr koszmar - poddałem się po układzie krwionośnym. Biologia to chyba jednak nie dla mnie... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Zrób sobie sekcję... IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.05.03, 22:59 Ale przyznasz, że wersja internetowa jest bardziej do strawienia niż sekcja 'live'? ps. A ja i tak jak co lato będę robił patykiem sekcje na myszach oskalpowanych przez dziadkowego kota. Live. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuriste Re: Zrób sobie sekcję... 27.05.03, 23:01 Po czymś takim, to nie wyobrażam sobie sekcji live. Okropieństwo brrrr A ja naprawdę nie jestem przesadnie wrażliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Zrób sobie sekcję... IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.05.03, 23:04 No więc tak - na ładnie oskalpowanej myszy nie ma śladów krwi, natomiast rozcięcie (podobnie jak u żaby) worka z narządami pokazują się pięknie jelitka, wątroba, i inne piękności :))) Na początku też widąć np. rozgryzioną mysz wywalałem ją z mojego widoku za ogon jak najdalej, ale po pewnym czasie, już bez wstrętu doszedłem do wniosku, że wartoby zrobić z tej śmierci jakiś edukacyjny pożytek. Człowiek się uodparnia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 A propos myszek 28.05.03, 13:56 Facet nazywał sie chyba Moffatt, czy jakoś podobnie. Popełnił książkę o tym, jak to koczował na północy Kanady badając obyczaje wilków. W trakcie badań stwierdził, że wilki zjadają dużą ilośc myszy i postanowił zbadać, jak wpływa dieta czysto myszowa na organizm. Poniewaz jedynym obiektem doświadczalnym zbliżonym wielkością do wilka, jaki miał pod ręką był on sam, prowadził badania na sobie. Najpierw prez jakiś tam czas jadł normalnie, notując rozmaite paramtry zdrowotne, a potem przez taki sam okres czasu żywił się wyłącznie myszami i porównywał swoje samopoczucie. Z tego pamiętam, że mysz należy jadać z wnętrznościami, bo tłuszcz gromadzi się głównie wokół jelit i żywiąc się myszami wypatroszonymi odczuwa się niedobór tłuszczu w diecie. Naukowcy- pasjonaci są skłonni do naprawde wielkich poświęceń. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: A propos myszek 28.05.03, 16:37 YYYYYY... a czy później opisał o zmianie swojej diety? czy został już przy myszkach? hmm..rzeczywiście naukowcy są skarbem narodu...kto by się tak chciał "poświęcić".. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Zrób sobie sekcję... 28.05.03, 00:55 Jestem własnie na etapie ukł pokarmowego. Ale ohhhhhhhhhhhhhyyyyyyyyyyyyyyyyyydddaaaaaaaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Zrób sobie sekcję... 28.05.03, 01:07 Yyyyyyyyyhyhy... przeszłam całą - najbardziej podobało mi się układanie szkielecika :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Zrób sobie sekcję... 28.05.03, 01:56 A ja tego etapu już nie przeszedłem. Jest coś potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Zrób sobie sekcję... IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.05.03, 16:18 hubar napisał: > A ja tego etapu już nie przeszedłem. Jest coś potem? Hyhy, Hubar, to postaraj się przejść, zobaczysz co jest potem /lub czego nie ma ;-)/ To nie jest takie trudne, poza tym nasz podpowiedz z boku, musisz klinac na /chyba/ czerwony napis z prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
angolia Re: Zrób sobie sekcję... 28.05.03, 01:45 No świetny szkielecik, bomba. Jak już się dostanę na tę psychologię, to chyba będę mogła opuścić ze dwa zajęcia praktyczne. No, to może teraz nie będę miała przynajmniej zaległości... Odpowiedz Link Zgłoś