Dodaj do ulubionych

Norwegian ze Szczecina

IP: *.nut.org.uk 10.05.07, 11:45
Rusza nowe połączenie ze Szczecina do Oslo. Norweski tanie linie lotnicze
Norwegian uruchomią od zimowego rozkładu lotów bezpośrednie połączenie z tego
miasta do stolicy Norwegii.

* Szczecin 14.25 - Oslo 16.00 (-2-----)
* OSL - godz. 12.25 - Szczecin 14.00 (-2-----)
* Szczecin 9.50 - Oslo 11.25 (-----6-)
* Oslo 7.50 - Szczecin 9.25 (-----6-)

zrodlo: Pasazer.com

no nie moge - Szczecin potrafil sie dogadac z Norwegianem a w Lodzi dalej NIC!
Obserwuj wątek
    • Gość: meteo_expert Re: Norwegian ze Szczecina IP: 62.233.224.* 10.05.07, 13:57
      A co myślałeś....od wczoraj znasz władze lotniska? :)
    • Gość: _ Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:19
      przecież wojtuś dopiero z gazet dowie się , że taka linia jak Norwegian istnieje
      • Gość: monika Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.toya.net.pl 10.05.07, 19:38
        nie mamy czego zalowac gdyz nawet gdyby oglosili takie polaczenie z lodzi nie
        wiadomo jak dlugo by przetrwalo ,norwegian zrezygnowal przeciez z polaczenia
        wroclaw- sztokholm ktore mialo wieksze szanse przetrwania ze wzgldu na wielkosc
        portu wroclawskiego w statystyce dotyczace obsluzonych pasazerow , to samo
        wroze szczecinowi iz nie utrzyma sie to polacznie .
        • Gość: Expat Re: Norwegian ze Szczecina IP: 149.254.200.* 10.05.07, 20:30
          A czy Łodzi potrzebne są połączenia do Norwegii ? .Centralwings marudzi o słabej
          frekwencji na LCJ-CIA ,a przecież wydawałoby się że
          Rzym to super kierunek choćby ze względu na pielgrzymki
          Jak narazie to szczerze wątpię w sukces takich kierunków jak Oslo , Sztokholm etc..

• Gość: Nagano Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:55
            A czemu odrazu Skandynawia? :)
            Norwegian lata również z Warszawy na takich trasach jak Ateny, Alicante, Malaga,
            Rzym Fiumincio czy niedawno ogłoszone Monachium

btw
            Frekwencja na trasach do Norwegii nie jest taka mała jakby się mogło wydawać
            • maxxman Re: Norwegian ze Szczecina 10.05.07, 21:21
              Proponuję zastosujmy zasadę: albo piszemy coś co wiemy na pewno, albo nie
              piszmy w ogóle. Chciałbym zobaczyć konkretne badania i analizy rynkowe które
              wykluczałyby kierunek skandynawski.

A po drugie przeczytajcie sobie, co mówi o rozwoju Lublinka Ambasador UK
              (artykuł dostępny teraz na www łódzkiej Wyborczej). Nie skomentuję tego tylko
              dlatego, że obiecałem Forumowiczom powściągliwość w publicznym głoszeniu opinii
              na temat Wojtusia.

mx
              • Gość: fajfer Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.dsl.pipex.com 10.05.07, 23:12
                ano wlasnie, mnie chodzi o to ze Szczecin potrafil dotrzec do Norwegian ze swoja
                oferta i przekonac ich zeby sprobowali
                niewazne czy polaczenie wypali chodzi o efektywnosc zarzadu portu
                jak nie bedziemy probowali chociazby i takich polaczen z ktorych czesc to beda
                porazki a czesc sukcesy to zostaniemy tu gdzie jestesmy na wieki
                • Gość: Expat Re: Norwegian ze Szczecina IP: 149.254.200.* 11.05.07, 01:05
                  No cóż , mnie do tej pory dziwił brak bezpośredniego połączenia Szczecina z
                  jakimkolwiek skandynawskim miastem . Teraz mają Norwegiana , który niedawno
                  jasno się określił jeżeli chodzi o Lublinek w odpowiedzi na list któregoś z
                  forumowiczów

Odpowiedzcie proszę sobie na przykładowe pytanie: "czemu Centralwings nie jest
                  specjalnie zadowolony z wyników sprzedaży biletów z / do Rzymu ?" a z tego co
                  czytam to upchnęli ostatnio jeszcze 50 osób z Krakowa czyli założyć można że z
                  Łodzi leciało ok 66% lf . To słaby wynik dla LCC... Nie mam niestety pojęcia jak
                  przedstawia się sytuacja z lotami do Paryża a chętnie bym poznał wyniki .
                  Zakładam że są dużo słabsze niż do loty do UK Ryanaira. Ogólnie uważam że
                  potencjał Lublinka na tą chwilę jest mniejszy niż większość z nas sobie wyobraża

Teraz jeszce jedna refleksja :
                  Odlatując kilkanaście dni temu z Łodzi byłem odprawiany ( DUB ) w tym samym
                  czasie co pasażerowie do EMA . Ścisk , zamieszanie , wrażenie wszechobecnego
                  bałaganu ....a to tylko 2 samoloty .Każdy z Was ,kto wysiadał kiedyś na LCJ na
                  własne oczy przekonał się jak klaustrofobiczne wrażenie sprawiają pomieszczenia
                  dla przylatujących itp . itd . Nie ma drogi kołowania , nie ma samochodu do
                  wypychania samolotów ,płyta postojowa jest mała , terminal jest mały ...
                  Część z tych rzeczy "się robi" i wypada się tylko modlić żeby nie zabrakło na
                  nie pieniędzy bo choć może kiedyś doczekamy się w końcu władz z głową na karku
                  to bez porządnego terminalu daleko nie zabrniemy . Może Ryanair uruchomi kolejną
                  destynację do UK , może polecimy do jakiegoś niemieckiego hubu ale na więcej
                  bym raczej nie liczył .

Przepraszam za taki elaborat ale tak mi się uzbierało ;)
                  • Gość: nowy Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 21:40
                    Czy naprawde nie przychodzi nikomu na tym forum do glowy, ze nie warto
                    inwestowac w polaczenia ktore nie rokuja nadziei na powodzenie i powoduja tylko
                    marnowanie publicznych pieneidzy. I to jest wlasciwa odpowiedz na pytanie
                    dlaczego linie Norwegian nie lataja z Lodzi.
                    • lodzianin_na_emigracji Re: Norwegian ze Szczecina 11.05.07, 22:21
                      "Czy naprawde nie przychodzi nikomu na tym forum do glowy, ze nie warto
                      inwestowac w polaczenia ktore powoduja tylko marnowanie publicznych pieneidzy.
                      I to jest wlasciwa odpowiedz na pytanie dlaczego linie (wstawic nazwe) nie
                      lataja z Lodzi."
                      POwyzsze zdanie (po lekkich zmianach) okresla wybitnie polityke wladz miasta
                      wobec lotniska.
                      A dla Panskiej informacji - od niedawna Norwegian lata np. na trasie Birmingham-
                      Warszawa i nie cierpi na pustki.
                      We mnie lotnisko juz pasazera stracilo - komfort lotu Ryanem jest jak komfort
                      jazdy busem. Jak sie nie ma pieniedzy to jest ok bo tanio - jak sie ma
                      pieniadze to sie placi troche wiecej i podrozuje autokarem z klimatyzacja. I
                      wlasnie Norwegianem zamierzam podrozowac. A Ryan? A niech sobie lata.
                      • Gość: Michał Re: Norwegian ze Szczecina IP: 81.219.176.* 12.05.07, 09:10
                        Jestem bardzo daleki od chwalenia władz lotniska, zwłaszcza że latam dość
                        często (nie mylić z bardzo często - do 20 przelotów w roku licząc całą wycieczkę
                        nie każdy przelot) i naczęściej z Warszawy - z uwagi na beznadziejną siatkę
                        połączeń (nie jestem pewny, czy z Lublinka leciałem więcej niż 4 razy w życiu -
                        przypominam sobie 2 doloty do Warszawy i 2 do Stansted).
                        Niestety muszę się do pewnego stopnia zgodzić z tym poglądem, ponieważ
                        połączania inne niż codzienne mają dla mnie sens w okresie urlopowym i
                        kierunkach turystycznych, natomiast "do pracy" potrzebowałbym raczej połączenie
                        1-2x dziennie (codziennie) do 2-3 hubów tak, aby datę wylotu dopasować do tego
                        kiedy potrzebuję wyjechać a nie odwrotnie. Przykład: Potrzebuję w następną środę
                        wieczorem być w Almerii (LEI) i wrócić w niedzielę. Lata tam Ryan, ale godziny
                        przelotu są tak beznadziejne, albo brakuje, że lecę z Warszawy przez Madryt
                        LOT+Spanair. Kilka tygodni temu potrzebowałem transport do Salzburga, niestety
                        leciałem również z Warszawy, bo przelot przez Stansted byłby jeszcze dłuższy...

Nie jestem pewny czy ruch turystyczny to dobry pomysł na podstawę funkcjonowania
                        lotniska lokalnego, oczywiście nie jestem przeciwny temu ruchowi, ale najpierw
                        dajmy ludziom normalnie pracować.
                    • Gość: stary Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 23:06
                      Publicznych pieniędzy to na początek nie inwestowałbym w pensję Wojtusia.

Stary
                  • protz Re: Norwegian ze Szczecina 12.05.07, 11:48
                    Całkowicie sie z Toba zgadzam.
                    A polaczenie do Monachium czy Frankfurtu, co najmniej raz dziennie, jest nam
                    bardzo potrzebne.
    • Gość: Polak Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 23:12
      Maleje bezrobocie, rośnie średnie wynagrodzenie – takie, tylko dobre wiadomości
      miał dziś Wojewódzki Urząd Pracy. Zarabiamy miesięcznie średnio 2300 złotych
      brutto, a bez zatrudnienia pozostaje w Łodzi 39 tysięcy osób.
      M. Krzciuk

• Gość: Polak Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 23:13
        Jakie brednie wypisuje ten pan, kiedyś takich kładło się na szafot!!!!
        • Gość: lotniskowiec Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:39
          W Lodzi byli przedstawiciele ukrainskich linii ale Kropa i Laszkiewicz nie
          mieli czasu sie z nimi spotkac wiec wyjechali z niczym. O Ukrainie mozemy wiec
          na raxie zapomniec
          • Gość: cardiacus Re: Norwegian ze Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:17
            Super! Spławili Wizzaira, spławili tych. Ciekawe ilu jeszcze było?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka