Gość: drewniany IP: *.p.lodz.pl 28.05.03, 15:58 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/273386.html na tej stronie jest artykuł o radi żak a poniżej są komentarze. przeczytajcie je i wyraźcie swoje zdanie! pozdroofka drewniany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamco Re: walka o radio żak 28.05.03, 21:34 Może moje zdanie nie będzie zbyt popularne, ale nie sądzę aby Radio Żak mimo chlubej historii jako radia studenckiego, dobrze spełniało swoją rolę jako radia dla społeczności akademickiej miasta Łodzi. Program tej stacji jest bardzo nierówny, trzeba być naprawdę fanem Żaka aby słuchać go non-stop (oczywiście w godzinach nadawania). Różnice pomiędzy poziomem poszczególnych audycji są wręcz nieznośne. Ponadto to radio nadal pozostaje zbyt "politechniczne" i zbyt "akademikowe". Nie wiem jakie są propozycje pozostałych firm i organizacji ubiegających sie o tą koncesję, ale mam nadzieję że powstanie radio przy którym każdy student będzie mógł budzić się rano i zasypiać też pewnie rano ;-) gdzie poza >dobrze dobraną< muzyką (prezentującą różne gatunki, nie tylko pop, ale też nie taką którą słucha 20 osób w Łodzi) usłyszeć wiadomości dotyczące życia studenckiego i naszego miasta. Swoją drogą zastanawiające jest to że Politechnika nie przystąpiła do konkursu o koncesję po pierwszym ogłoszeniu z dnia 31.12.2002. - wówczas nikt nie był chętny na tą częśtotliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: walka o radio żak 29.05.03, 22:22 "[...] O koncesję stara się ponownie Politechnika Łódzka, Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi, a także spółki: „Eska” Wrocław, „Polkoncert” z Warszawy i łódzka Telewizja Kablowa „Toya”[...]" Nie wiem co będzie lepsze. Coś nowego na tej częstotliwości czy dalsza egzystencja Żaka. Niestety moje radio nie łapie z kabla radia PŁ (sama nie wiem dlaczego); ale po zapoznaniu się z programem audycji na stronie internetowej, stwierdziłam, że raczej nie jestem zainteresowana więksością tematów. Odpowiedz Link Zgłoś