Dodaj do ulubionych

Gdzie mógłby być plac zabaw dla młodzieży ?

07.06.07, 14:49
Rozwinęła się dyskusja wokół placu zabaw dla dzieci. Przy tej okazji
poruszany jest podobny temat dotyczący młodzieży. Opinie wyrażane przez
młodzież mają słuszne uzasadnienie. Mieszkańcy w tym przedziale wiekowym
rzzeczywiście nie mają takiego miejsca / placu / gdzie mogliby się spotykać.
Jak powinien wyglądać taki plac, gdzie powinien być zlokalizowany ?
Wypowiadajcie się, proponujcie i żądajcie od władz miasta coś dla siebie !!!
Obserwuj wątek
    • craashh Re: Gdzie mógłby być plac zabaw dla młodzieży ? 07.06.07, 18:28
      Witam! Zgadzam się kolegą:] Dlaczego mają być place tylko dla dzieci???? A co z
      młodzieżą? O niej nikt nie pomyśli:] Jak jeszcze był stary plac to młodzież
      mogła sie spotykać, rozmawiać itp. a teraz??? Teraz to nic nie wolno:/ Ławki
      które były dookoła obecnego placu zabaw zniknęły. To gdzie mamy siedzieć? Na
      chodniku po turecku? Pozdrawiam
      • dinozaur0 Re: Gdzie mógłby być plac zabaw dla młodzieży ? 08.06.07, 16:33
        craashh napisał:

> Witam! Zgadzam się kolegą:] Dlaczego mają być place tylko dla dzieci???? A co
        z
        > młodzieżą? O niej nikt nie pomyśli:] Jak jeszcze był stary plac to młodzież
        > mogła sie spotykać, rozmawiać itp. a teraz??? Teraz to nic nie wolno:/ Ławki
        > które były dookoła obecnego placu zabaw zniknęły. To gdzie mamy siedzieć? Na
        > chodniku po turecku? Pozdrawiam

Pozdrawiam młodzież. Plac na Łąkowej tzw. boisko, które tak naprawdę nim nie
        jest, powinien być wykorzystany w sposób przemyślany. Boisko do kosza jak
        najbardziej, do gry w siatkę także, z asfaltowym podłożem, a wokół ławki, dużo
        ławek. Mogłaby też być rynna do jazdy na rolkach. Może nie wiem, ale gdzie
        można na powietrzu w Żychlinie pograć w kosza, siatkówkę a nawet szachy ?
        Gdzie "laski" mogą oglądać chłopaków w akcji ? Czy tylko w Kasztelanie przy
        browarku lub u Romana ?
    • sylwek857 Re: Gdzie mógłby być plac zabaw dla młodzieży ? 07.06.07, 18:40
      zdaje mi sie ze mugby powstac na ul łąkowej na bojsku i tak tam nic nie ma jest
      tyle wolnego miejsca
      • kiwaczek11 Re: Gdzie mógłby być plac zabaw dla młodzieży ? 07.06.07, 22:45
        >na ul łąkowej na bojsku i tak tam nic nie ma jest
        >tyle wolnego

jest tam cos bardzo cennego : spokój i względna cisza.
        Warto robić cos dla ludzi o pewnym poziomie kultury, którzy wiedza jak się
        zachowywać i umieją szanować dobra wspólne.
        Dziś miałem znakomity przykład "ekspresji" biednej żychlińskiej młodzieży.
        Przez 2 godziny jak dzięcioły katowali nożami ławkę przy parkingu przy Polo.
        Efekt : zniszczone, wyszczerbione siedzisko ławki. Pomijam już kwestę hałasu,
        zarówno "stolarskiej roboty" jak i ynteygentnej konwersacji tych jełopów.
        Wam nie plac zabaw , ale kuratora na kark! A czas na powietrzu - do lasu,nie
        wśród ludzi. Chociaz ktos mógłby sie doczepić, za co chce tak karać leśną
        zwierzynę.
        • szanuj-zielen997 Re: Gdzie mógłby być plac zabaw dla młodzieży ? 08.06.07, 12:37
          Oczywiście na łąkowej wystarczy kilka lawek wstawic dwie dobre i duze bramki oraz troche wyrównać boisko kosze juz sa tylko ze brakuje obreczy i wystarczylo by wylac troche cementu albo asfaltu zeby mogla pilka sie obijac bo na piachu to ciężko jest grać:)kilka laweczek i jakis miejscówek żeby sobie pograc w karty wypić browarka:)pozdrawiam choć i tak wiem że może takie coś powstanie jak zostane burmistrzem czyli nigdy :)
          • craashh Riposta do kiwaczek11 09.06.07, 13:50
            Ciąg sie szmato! Nie wiem jakiej jesteś płci wiec jak jesteś ziomkiem to ciąg
            sie lachonie! Jak chcesz to mogę cię wywieźć do lasu na mrowisko ;] Grozisz mi?
            Kuratorem będziesz mnie straszyć ;) hahah. śmieszne jest to co piszesz :)
            Rozbawiłaś mnie do łez :)
    • kiwaczek11 A tak w ogóle... 08.06.07, 13:13
      dlaczego niby wszystko ma się skupiać na osiedlu Traugutta pod oknami
      mieszkańców? Może coś na osiedlu Wyzwolenia? Miasto ma tereny , które mozna w
      tym celu wykorzystać : park miejski z wielkim niewykorzystanym boiskiem, dom
      kultury i park, teren za Zespołem Szkół ( tam ładnych parę lat temu chodziliśmy
      grac w tenisa). To sa tereny do wykorzystania, bezkolizyjne.
      Poza tym odnosze wrażenie, że Wam się w głowach poprzewracało, jesli piszecie,
      żeby wam, młodzieży, zorganizować miejsce "do wypicia browaka". Pusty śmiech...
      • szanuj-zielen997 C.H.W.D.P 08.06.07, 13:18
        "do wypicia browaka" Browarka-D.e.b.i.l.u pozdro dla policyjnych spiegów:)hehe
        • kiwaczek11 Re: C.H.W.D.P 08.06.07, 13:23
          "dla policyjnych spiegów" - SZPIEGÓW, G.e.n.i.u.s.z.u ha ha ha
          • putinek1 Re: C.H.W.D.P 08.06.07, 20:03
            Te kiwaczek daj se na luz. Żygać już sie chce od tej twoje ciszy. Co ty tu
            montujesz nie masz co robic tylko nudzic przez cały dzień o tej swojej ciszy.
            Do lasu spie....j jak chcesz tego swojego spokoju stary pierdzielu. I nie
            narzucaj wszystkom swojego zdania bo są jeszcze inni co mają swoje potrzeby.
            Jak jesteś takim miłosnikiem ciszy to idż do klasztoru albo jedż do Tybetu
            patafianie jeden.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka