Dodaj do ulubionych

Zdjęcie z misiem na procesji

• pklimas Zdjęcie z misiem na procesji 08.06.07, 08:55
      Nastepnym razem proponuje zrobic podobny performance podczas Marszu Zywych w
      Oswiecimiu. Zobaczymy jak to wtedy bedzie z tolerancja.
      • Gość: Mateusz Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: 84.13.146.* 08.06.07, 09:38
        nikt wlasciwie nie wie o co chodzi w procesji bozego ciala, a marsz zywych ma
        swoje wlasne znaczenie, nie jest to marsz wyznaniowy.
        • Gość: gosc Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.toya.net.pl 08.06.07, 10:40
          Buahahaha a to mnie rozbawiles! Wiesz, ze wszystko ma swoje wlasne znaczenie? No i nie wciskaj kitu, ze marsZ zywy, to nie jest marsz wyznaniowy. Ale robisz to z taka gracja i przekonaniem, ze dobry humor bede mial do konca dnia. Dziekuje! :)
    • Gość: fatergg Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.icpnet.pl 08.06.07, 10:17
      Czy >Gazeta.pl< nie ma ciekawszych wiadomości?! - tylko musi zawsze
      podstępnie jątrzyc!
    • Gość: szary człowiek Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.as.kn.pl 08.06.07, 10:43
      Zrobić coś głupawego i dorabiać do tego ideologię. Kto to potrafi? Pseudoartysta.
      • Gość: mateusz Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: 84.13.146.* 08.06.07, 10:53
        fajne uczucie, ze ktos bedzie chodzil usmiechniety z mojego powodu, ale dalej
        nie wiadomo o co chodzi w procesji bozocialowiej, co to za stacje czy oltarze i
        dlaczego to musi byc w formie pochodu pierwszomajowego?;))))
        • Gość: Sam_w_dolinie Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.ghnet.pl 08.06.07, 20:09
          Jak to nie wiadomo o co chodzi, sprawa jest znana od średniowiecza. A i polecam
          google pomaga, naprawdę :) , a jeżeli nie wiesz o co chodzi w google to pomogę
          od razu :
          www.opoka.org.pl/biblioteka/M/ME/bcialo_wierzenia.html
          poczytaj i dopiero zabieraj głos .
    • Gość: temderemde Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.mclink.it 08.06.07, 10:55
      Trzeba się było za chasyda przebrać.
      • Gość: mateusz Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: 84.13.146.* 08.06.07, 11:00
        smieszne - jedyna obrona Polakow przed jakakolwiek krytyka to atak na zydow,
        gejow, itp. napiszcie w koncu w czym tak naprawde jestesmy dobrzy, a nie
        podkreslajcie w kolko macieju jacy to "inni" sa be
        • Gość: temderemde Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.mclink.it 08.06.07, 11:11
          Nie chciałem atakować Żydów. Chciałem z przykrością zauważyć, że jeżeli pan
          artysta chciał osiągnąc efekt o jakim marzył, to powinien się przebrać za
          chasyda. Albo mułłę.
          Pamiętacie obrazki sprzed katedry warszawskiej kiedy Wielgus nie został
          arcybiskupem? Atak na niemiecką telewizję, na kobietę z transparentem 'non
          possumus'? Pomyślałem wtedy, że dobrze że żaden chasyd się tam nie pojawił.
          Polski katolicyzm to radyjo: ksenofobia i antysemityzm.
          Mój poprzedni komentarz był zbyt lakoniczny.
          • Gość: mateusz Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: 84.13.146.* 08.06.07, 11:18
            Fair play!
    • Gość: halny Zdjęcie z misiem na procesji IP: 217.68.101.* 08.06.07, 11:06
      Gościu jest lekko poryrany.
      Swoją drogą to dziwne, że ksiądz go nie pogonił. Powinien był.
      • Gość: Lechu Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: 84.13.146.* 08.06.07, 11:10
        a coz - ksiadz to policjant? procesja odbywala sie ( o ile dobrze zrozumialem)
        na ulicy, wiec co ksiedzu do tego. Sam zreszta ksiadz pewnie byl przebrany w
        koronkowe sukienki, wiec stroj misia nie byl wcale tak szokujacy
        • Gość: patinito Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.chello.pl 08.06.07, 12:01
          może go pomylili z tym misiem co w TV Trwam występuje?
          misiem o ruchach tak gibkich, że mógłby się z samym fioletowym tubisiem zaprzyjaźnić
          • Gość: Elka Re: Zdjęcie z misiem na procesji IP: 84.13.146.* 08.06.07, 12:03
            ha ha ha !!!!!!
      • Gość: Blanka do Ph.D. Laserovitz IP: *.171.43.117.crowley.pl 10.06.07, 09:44
        bulwersująca to jest liczba żydów w Polsce ....
    • ethebor Lans zakompleksionego faceta... 08.06.07, 11:58
      ...albo mis ma mozliwosci Gazety Wyborczej. Wszak najwidocznej wyslali reportera
      zeby zrobil material. Nie dosc, ze dziwak sie sam lansowal to jeszcze gazeta mu
      robi material reklamowy.
      Nie kazda prowokacja jest sztuka... ale zrozumienie tego chyba wymaga pewnego
      hmm... sztuka nie jest np. puszczanie wiartrow w windzie, ani tez robienie komus
      na wycieraczke.

Najtrzezwiej podeszli do tego wierni, bo wbrew opisom, na zdjeciach nie widac
      wiekszego zainteresowania.
      • krzych.korab Między przystankami drogi krzyżowej zdjęcia z mis- 08.06.07, 18:07
        iem. Oto zaduma i przeżywanie męki Pańskiej.
        • goodwater Re: Między przystankami drogi krzyżowej zdjęcia z 09.06.07, 22:01
          krzych.korab napisał:

> iem. Oto zaduma i przeżywanie męki Pańskiej.

To nie jest droga krzyżowa, poczytaj lepiej !!!
    • mo_mo1 Zdjęcie z misiem na procesji 08.06.07, 14:02
      To jest Miś na skalę naszych procesji i możliwości....

www.fototel.pl/

• hepinka ale dlaczego mieli go wyrzucać? 08.06.07, 16:55
      miś był grzeczny i nie robił nic obscenicznego [a szkoda ]:->]
      zresztą, to tylko szmatki, przecież ów "performer" nie stał się z człowieka
      niedźwiedziem... tylko się przebrał...
      • Gość: cieplym moczem po prostu go olali IP: *.ianburke.co.uk 08.06.07, 17:21
        a myslal ze wielki protest robi... btw co ma Boze Cialo do prawicy?? nie wiem...
    • adam81w dobre 08.06.07, 21:37

• pl2512 Chlopie przebiez sie za Kwasa i udawaj trzezwego! 08.06.07, 22:08
    • Gość: krakus Ojej, ale buc a nie artysta IP: 91.189.16.* 08.06.07, 23:12
      Nastepnym razem proponuje przebrac sie za geja i dac dupy.
      Tez zaszokuje, a przy okazji moze ktos mu dogodzi.
      O nie i on sie jeszcze nazywa artysta.
      • Gość: xyz Re: Ojej, ale buc a nie artysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:23
        www.artnew.pl/artysta.php?id=37
        i co nadal uważacie, że to człowiek zakompleksiony i pozbawionyy talentu?
        w polskim społeczeństwie nie przestaje zaskakiwać mnie to, że swoje zdanie
        wyrażamy w chamski i ordynarny sposób.
        najłatwiej oczerniać i oceniać kogoś jeśli się go nie zna.
        róbmy tak dalej, a zostaniemy najciemniejszym narodem świata (o ile już nim nie
        jesteśmy)
        pozdrawiam.
        • Gość: habdurst Re: Ojej, ale buc a nie artysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 00:24
          > www.artnew.pl/artysta.php?id=37
          > i co nadal uważacie, że to człowiek zakompleksiony i pozbawionyy talentu?

no ja dopiero teraz...
    • Gość: unkas2004 mis na procesji? IP: *.range86-137.btcentralplus.com 09.06.07, 02:35
      mis na procesji?profanacja-zastrzelic misia.Natychmiast!!!!
      Jurek-co jest ,ze jeszcze nie widze twojego protestu.Boze-jeden z najbadziej
      nawiedzonych politykow IV rzeczypospolitej i........nie protestuje.Koniec swiata.
    • Gość: jurek Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.tktelekom.pl 09.06.07, 09:30
      A co Panie Pawle Pana przeraża? Że procesja to pochód 1 majowy?Taka procesja
      jacy katolicy.A jakimi to katolikami są Polacy? Katolicy pod publikę,katolicy
      przeżarci fałszem,obłudą i hipokryzją.
      • pafni Re: Zdjęcie z misiem na procesji 09.06.07, 15:44
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> A co Panie Pawle Pana przeraża? Że procesja to pochód 1 majowy?Taka procesja
        > jacy katolicy.A jakimi to katolikami są Polacy? Katolicy pod publikę,katolicy
        > przeżarci fałszem,obłudą i hipokryzją.

Dobrze powiedziane.
      • pafni MIś dla dziewczyny aaaaa 09.06.07, 15:47
        MIś też może byc tak samo zaangażowany w ten spektakl jak panie w beretach.
        Tymbardziej, że większośc osób w procesji nie miało biblii w ręku tak samo jak
        miś, a może miś miał?
    • Gość: StaryArtysta MisArtysta IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.07, 09:58
      Mimo ze jestem starym artysta klasykiem, zaczynam watpic w to co robie. Zaczynam
      miec wrazenie ze trzeba pomalowac gore, lub jak ktos powiedzial- wymalowac wawel
      na rozowo, powiesic genitalja na krzyzu czy robic zdjecia fusow czy kupy. Po
      prostu zrobic jajo lub jaja. Wulgatyzm, wandalizm zaczyna sie nazywac szuka a
      czym w takim razie jest malarstwo, rzezba czy cala klasyka?
      Jak smiesznie wygladaja w tym kontekscie Swiniarski, Kobro, Winiarski,
      Stazewski, Janikowski, Kantor, Hasior,Fangor czy Gierowski (przepraszam ze
      innych kolegow nie wspomne).
      A moze ktos inny wyglada smiesznie?
    • Gość: alex mis na procesji IP: *.nowytarg.pl 09.06.07, 11:29
      polityka Kościoła ingeruje nie tylko w sprawy państwa, ale również prywatne życie obywateli............
    • Gość: Meeee Hajncel, czy to żydowskie nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 11:31
      • pafni Re: Hajncel, czy to żydowskie nazwisko? 09.06.07, 15:42
        A Ty jakiś faszysta jesteś ?
    • meetsue brawo! 09.06.07, 11:47
      to mi się podoba! :)
      świetna akcja
      i myślę, że mimo wszystko udana prowokacja
      wnioski są jasne. ludzie idą na procesję wcale nie w celach religijnych ale
      towarzyskich. i zamiast modlić się zachwycają się białym misiem...
      pięknie to pan zrobił
      • sam_w_dolinie Re: brawo! 09.06.07, 12:25
        Ja na tych zdjęciach widziałem ze ludzie to go raczej olewali.
        I nie każdy robił sobie z nim zdjęcie. więc może przyszli nie tylko w celach
        towarzyskich.
    • Gość: gość Zdjęcie z misiem na procesji IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 19:38
      wyrzuciliby - źle! prawicowa fobia
      nie wyrzucili - źle! jak na festynie
      a badz łaskaw szacowny performerze napisac jaka reakcja by Cie nie zszokowała?
      moim zdaniem źałosnys.
      • Gość: poi miś to red Michnik szukający naczelnego "Dziennika IP: *.daminet.pl 09.06.07, 22:30
        jw
    • Gość: Stanko Miś na procesji.. IP: *.kalisz.mm.pl 09.06.07, 21:03
      Jestem ateistą, ale wygłupy na procesji uważam za niestosowne.
    • Gość: Bozka Bezczelny typ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:09
      Idiota, nie performer. Proponuję, żeby na imieniny ktoś przyniósł mu w ramach
      performancu zdechłego szczura.Jako wyraz pogardy wobec mieszczańskiego zwyczaju
      dawania prezentów.
      Szkoda, ze ten patafian nie wyjechał za swoimi przyjaciółmi. To co zrobił, to
      zwykła bezczelność.
    • Gość: Jikojko Miś IP: *.chello.pl 10.06.07, 09:15
      Fajna akcja. Martwi mnie to że nasze społeczeństwo jest takie, np. Idzie sobie
      na Bożym Ciele matka i córka, widzą procesję, księży i pana Jezusa w hostii. A
      dziewczynka widzi takiego słodkiego misia. Podchodzą do Pana Jezusa robią sobie
      z nim zdjęcie a potem idą do misia i tez sobie z nim robią zdjęcie.... żenujące!
      • Gość: Blanka do Ph.D. Laserovitz IP: *.171.43.117.crowley.pl 10.06.07, 09:47
        bulwersująca to jest liczba żydów w Polsce ...
        • Gość: lech Re: do Ph.D. Laserovitz IP: 84.13.156.* 10.06.07, 17:56
          bulwersuja ilosc Zydow w Polsce? Za malo? za duzo?....
    • Gość: Apasz atrakcja dla dzieci IP: *.e-wro.net.pl 10.06.07, 09:52
      atrakcja dla dzieci to chyba naturalne ... nie widze tutaj żadnego problemu :)a
      i nie uwłacza to żarliwości wiary ludzi idących w procesji
      pzdr.
    • a_weasley Gdyby ktoś to zrobił na żydowskim święcie... 10.06.07, 09:57
      ...byłby krzyk na cały świat o polskim antysemityzmie, a ten cały H. by pierwszy
      krzyczał.
      Słusznie byłby krzyk, bo pewne sprawy trzeba szanować. Przykro mi tylko, że ta
      sama zasada nie chroni świąt chrześcijańskich.
    • abhaod po co protestowac, wyjechac, za Hitlera tez tak 10.06.07, 12:19
      bylo...
    • Gość: hep d..pa nie prowokator ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:23
      bo prowokować to trza umić !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka