Dodaj do ulubionych

Pomnik Ofiar Komunizmu

IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.07, 20:06
euro - nie ma
s8 - nie ma
philips - nie ma
parada techno - nie ma
pomnik ofiar komunizmu - jest

moze by tak po prostu - "pomnik ofiar" - bedzie i dla wspolczesnie nam
panujacych lodzkich wlodarzy
Obserwuj wątek
    • Gość: łodzianin pomnik badziewia IP: 195.95.164.* 21.06.07, 20:19
      W pełni się zgadzam. Kropiwnicki dowodzi swoimi pomysłami, że jest jak pewien
      stetryczały były polityk - może kiedyś i ostoja, ale jednak dziś głównie
      owsiany. Po co ten pomnik? A pomnik ofiar kościoła katolickiego, ciemnoty,
      polskich nacjonalistów, falangi, ONR, prześladowań mniejszości, ustawy
      antyaborcyjnej - będzie? Co to za szafowanie miejskimi pieniędzmi na idiotyczne
      pomniki, które upamiętniają głównie dziwaczny światopogląd grupki katolickich
      oszołomów, zawdzięczających władzę niskiej frekwencji??!!! Niech kropiwnicki
      stawia sobie to brzydactwo za własne pieniądze, a nie za moje podatki. To, co
      pan kropiwnicki uprawia, to się nazywa złodziejstwo - okradanie mnie z podatków
      na realizację własnych chorych wizji politycznych. I jeszcze ten projekt
      pomnika, szczyt pretensjonalności i kiczu - orzeł wyrywający się z krat.
      Szkoda, że nie jeleń na rykowisku albo papież machający ręką!!! I to w Łodzi,
      stolicy sztuki nowoczesnej - kto takiego rzyga wymyślił?! Niech ten nieudacznik
      kropiwnicki już lepiej nic nie robi, bo jak tylko za coś się bierze, to nas
      ośmiesza. Wszystko niszczy, szkodnik - S8 - porażka, Euro2012 - porażka,
      technoparada - porażka, ożywienie piotrkowskiej - porażka, zwiększenie liczby
      połączeń z lotniska - porażka. Teraz jeszcze to nacjonalistyczno-prawicowe
      badziewie, którym chce upstrzyć miasto. Dość już tych obrzydliwych pomników -
      wszędzie tylko machające rękami papieże, pomniki żołnierzy, orły, powstania -
      wyrzygać się można. A gdzie pomniki, które są po prostu ładne, oryginalne,
      nowoczesne, które są sztuką, a nie aniołkiem z nagrobka???? Kropiwnicki -
      zabierz sobie to beznadziejny pomnik i postaw w salonie. Ja na to nie chcę
      patrzeć - pomnik przypomina mi ciebie i twoje chore rządy w tym mieście, a
      także moje podatki, którymi nie umiesz gospodarować!!!!
      • Gość: Paweł Re: pomnik badziewia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 16:13
        > W pełni się zgadzam. Kropiwnicki dowodzi swoimi pomysłami, że jest jak pewien
        > stetryczały były polityk - może kiedyś i ostoja, ale jednak dziś głównie
        > owsiany. Po co ten pomnik? A pomnik ofiar kościoła katolickiego, ciemnoty,
        > polskich nacjonalistów, falangi, ONR, prześladowań mniejszości, ustawy
        > antyaborcyjnej - będzie? Co to za szafowanie miejskimi pieniędzmi na idiotyczne
        > pomniki, które upamiętniają głównie dziwaczny światopogląd grupki katolickich
        > oszołomów, zawdzięczających władzę niskiej frekwencji??!!!(...)
    • Gość: Grajdołek Pomnik Ofiar Komunizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:55
      WAM zlikwidowany, fabryki pozamykane, Filmówka przenoszona do Nowego Miasta,
      zakłady nowo budowane do Radomska, ale pomnik będzie
    • Gość: łodzianin Pomnik Ofiar Komunizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:02
      lata 1919 - 1989 to może załapie się Włada Bytomska, jej ulicę przemianowali na
      faszystowską organizację, dobrze, że nie zniszczono jej grobu na cmentarzu na
      Dołach, chociaż po Kropiwnickim wszystkiego można się spodziewać, jak po każdym
      z PiS. Dzieciom przypomnę, że ta młoda dziewczyna dokonała samospalenia, bo tak
      jej dobrze było w drugiej rzeczypospolitej. Jednak nie chodziła do kościoła więc
      musi się ją wymazać z historii. Wtedy policja konna walczyła z ludźmi którzy
      chcieli mieć normalną pracę, a pałki mieli drewniane. Wszystko jest jednak przed
      nami.
      • Gość: wziuch Re: Pomnik Ofiar Komunizmu IP: *.retsat1.com.pl 22.06.07, 11:20
        Młoda dziewczyna Włada Bytomska przeżyła 34 lata.
        • Gość: stary_pryk Re: Pomnik Ofiar Komunizmu IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.06.07, 11:26
          A to 34 to znaczy, ze stara baba byla? Ja mam 35 i jestem mlodym chlopakiem :P

Pzdr.Stary.
    • Gość: mk Re: Pomnik Ofiar Komunizmu IP: 82.177.11.* 22.06.07, 08:45
      Skandal!!!! Cała Polska się z nas śmieje!!! ostatnio widziałem kropiwnickiego
      na okęciu w maciejówce, gdyby nie chodził po terminalu to pomyślałbym ze
      bezdomny!!!
    • Gość: wyborca Re: Pomnik Ofiar Komunizmu IP: *.lodz.msk.pl 22.06.07, 15:34
      a obok ronda Solidarności stawiają już nie pomnik a mauzoleum śp. G.Palki
      zobaczcie jak niewolniczo pracują tam robotnicy !!! ciągle zmieniają im to co
      już wybudowali bo z dnia na dzień zmienia się wizja tego pseudopomnika,
      obserwując te roboty to naprawdę żal mi tych pracowników i tego Pana z
      nadzoru /chyba kierownik/, ponoć drugi pomnik Palki ma być na "Dołach" tam
      gdzie się kończy odcinek dawnej Strykowskiej przemiamowanej na al.G. Palki ...
      pytam się skąd pan kropiwnicki ma kasę na te wydatki i dlaczego projekt tej
      inwestycji nijak sie ma do tego co wykonują robotnicy ???? /ponoć projekt
      wykonano na nieaktualnym podkładzie geodezyjnym , bo to miało być oszczędnie/
      SKANDAL !!!
    • Gość: ghtr Pomnik Ofiar Komunizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 08:32
      nie potrzeba pomnika Ofiar Komunizmu, lepiej przeznaczyć te pieniądze aby kolejna ulewa w Łodzi nie spowodowała takiego spustoszena jak ostatnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka