Gość: Albo NIC Nie Robć. IP: *.bel.vectranet.pl 22.06.07, 21:13 mam pomysl na lodz, zrobcie jakas pikiete albo wybudujcie pomnik JP2 albo jakas nowa fabryke, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ixtlilto Pomysł na Łódź pilnie potrzebny. 22.06.07, 21:14 Jeśli obecna pani wicedyrektor, mając skończone studia z PR i pracując w promocji Łodzi od jej początku - nie jest w stanie zareagować aby ze schodów prowadzących do biura promocji zniknęły tagi; to chyba powinna przestać zamować się promocją lub wrócić na studia! Te tagi są tam już dobre 2 tygodnie. I mam to gdzieś, że budynek należy do kogoś innego a promocja to tylko wynajmuje. Wzięcie ścierki i jakiegoś zmywacza zajmie kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec pomyslu Pomysł IP: *.bel.vectranet.pl 22.06.07, 21:16 NOWA Fabryka DELLA LUB POMNIK JP2 EWENTUALNIE PIKIETA W warszawie i jeszcze stadion NA EURO 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioślarz Pomysł? Spływamy stąd! IP: *.colc.cable.ntl.com 22.06.07, 21:18 Mam hasło dla Łodzi: Spływamy stąd. To wydaje sie jedynym rozsądnym wyjsciem. Czego się nie złapią, to spieprzą. Autokreacja władz miasta sięga Marsa, tylko nic z tego nie wynika: autostrady nie ma, ME nie ma, była fajna Parada Wolności i już nie ma, bandytyzm jest, obsrana przez psy i zaszczana przez pijaków Piotrkowska jest faktem, bandy debili kiboli, pobazgrane mury i pomimo wielkich ambicji artystycznych łodzian okropnie wygladajace centrum, te szpetne "reklamy" - prowincja. To miasto jest smutne, zaniedbane i beznadziejne. SPŁYWAMY STĄD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Pomysł? Spływamy stąd! IP: *.lodz.mm.pl 23.06.07, 00:10 Ja proponuję inne hasło Z ŁODZIĄ POPŁYNIESZ NAJDALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipod Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.toya.net.pl 22.06.07, 21:19 ale wybór niech to diabli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfan Dagmara wraca?? IP: *.lodz.msk.pl 22.06.07, 21:45 Moj boze pani Dagmara wiecznie zywa i znow wraca do UML Boze drogi i wszyscy swieci, broncie nas od takich specjalistow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absynt Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.06.07, 21:59 proponuję upowszechnić ten pisany od wielu kadencji świetny poradnik wędkarski,którego pierwsze rozdziały zapisał pan między innymi prezydent Marek Cz. Tytuł poradnika: "W ŁODZI BIORĄ NAJLEPIEJ"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.06.07, 22:58 ostatni rozdział "OPAL może wszystko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej osoby z UML powinny od razu odpasc IP: *.retsat1.com.pl 23.06.07, 00:05 osoby, ktore w jakikolwiek sposob sa powiazane z UML i dotychczasowymi nieudolnymi dzialaniami promocyjnymi (eee. a w ogole jakeis dzialania byly???) powinny miec zakaz kandydowania ... bo znowu zmarnujemy kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TJ Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.4web.pl 23.06.07, 09:23 Niedawno w Poznańskiej "GW" czytałem, że już najwyższy czas powołać w UM Poznania wydział promocji, taki jak np. w Łodzi. Isn't that ironic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promisedland.pl to trochę niepoważne IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.06.07, 10:36 To troszkę niepoważne aby do konkursu na dyrektora wydziału promocji miasta i turystyki powoływac kogos kto niema zielonego pojęcia o promocji miasta, tym bardziej rozwoju turystyki (oprócz pani Jedlińskiej). Aby zająć się tymi sprawami trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje i umiejętności,a nie tylko sprawowanie stołków urzędniczych przez poprzednie kilkanascie lat. Dlaczego nie startują na to stanowisko żadne młode osoby, które mają odpowiednie wykształcenie w tym kierunku i głowę pełną pomysłów???? Jak wszystkie wysokie stanowiska będą sprawować ludzie bez kwalifikacji to będzie nadal burdel i te 16 mln pójdzie w błoto. No bo sami pomyślcie - czy większa wiedzę na temat tego co się dzieje w naszym państwie i we świecie ma pan premier czy prezydent czy może student, który ukończył studia politologiczne, czy stosunków międzynarodowych czy też MBA w tym zakresie???? sami odpowiedzcie.] pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzfan Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 193.239.205.* 23.06.07, 10:32 Sezon letni zbliża się wielkimi krokami, a Łódź zamienia się w pustynię kulturalną. Dlaczego w naszym mieście nie można zorganizować dużego plenerowego festiwalu, takiego chociażby jak Open`er w Gdyni? To byłaby wspaniała promocja miasta, które chce być postrzegane jako miasto przyjazne młodym ludziom. Łódź promuje się jako miasto festiwalowe, ale nawet wspaniały festiwal Camerimage jest imprezą mocno niszową. Łódź potrzebuje czegoś na skalę masową, ale z górnej półki, nie mamy już czasu na bylejakość. Biuro Promocji do roboty !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRowiec Gay Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:15 Ja proponuję Łódź Gay Pride. Polska postrzegana jest (także przez samych Polaków) jako kraj ksenofobiczny, rasistowski. Łódź na tym tle wyróżniałaby się pozytywnie. Geje to najlepszy target dla PRu - za nimi ciągną gwiazdy, sztuka, duże pieniądze. W momencie, kiedy cała Polska jest katolickim szambem, Łódź mogłaby się wyróżnić (znowu, jak przed dwoma wiekami) jako miasto otwarte, przyjazne, tolerancyjne, miasto dialogu kultur. Miasto powinno też zwiększyć wydatki na kulturę. Czemu Opera nie robi wielkich przedstawień plenerowych - w parkach, w rynku starego miasta, na Placu Wolnosci, na Placu Dąbrowskiego? Czemu nie ma otwartych dla wszystkich festiwali? Róbmy sztukę - Łódź jest miastem sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRowiec Re: Technoparada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 03:04 I szkoda, że zniknęła. Berlińska parada miłości, największa gejowska impreza w Europie, też jest technoparadą. Geje łódzcy są zdecydowanie za przywróceniem technoparady, ale jeszcze większej. Natomiast kwestią do dyskusji jest to, gdzie parada miałaby przejść. Osobiście proponuję Al. Politechniki. Trochę mi szkoda Piotrkowskiej - po prostu... Ewentualnie - Kościuszki i Zachodnia - od rynku Manufaktury do Mickiewicza, potem w prawo Mickiewicza, następnie Al. Politechniki do Hali Sportowej, gdzie można zrobić finałowa imprezę. Ludzie - Łódź jest naprawdę si :))) Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Technoparada 24.06.07, 17:44 > I szkoda, że zniknęła. Berlińska parada miłości, największa gejowska impreza w > Europie, też jest technoparadą. Geje łódzcy są zdecydowanie za przywróceniem > technoparady, ale jeszcze większej. Łódzka technoparada nie była iście gejowska. > Natomiast kwestią do dyskusji jest to, gdzie parada miałaby przejść. Osobiście > proponuję Al. Politechniki. Trochę mi szkoda Piotrkowskiej - po prostu... > Ewentualnie - Kościuszki i Zachodnia - od rynku Manufaktury do Mickiewicza, > potem w prawo Mickiewicza, następnie Al. Politechniki do Hali Sportowej, gdzie > można zrobić finałowa imprezę. > Ludzie - Łódź jest naprawdę si :))) Bardzo dobra trasa tylko niech się odbędzie. Skończy się poszukiwanie w/w tematu. Technoparada była najlepszą imprezą w kraju. Żadne skorupowe, pseudozabytkowe i nudne "wrocławie, krakowy i gdański" nic tak wspaniałego nie miały i mieć nie będą przez 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitum Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.kullen.RWTH-Aachen.DE 23.06.07, 13:47 "Wroclaw miejsce spotkan", ciekawe, az chyba pojade spradzic, bo dawno mnie we Wrocku nie bylo:) mnie sie wydaje, ze byla kampania 'wsiadz do Lodzi' tylko co z tego jak nie jedzie do niej zaden liczacy sie pociag;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 195.205.154.* 23.06.07, 14:15 Promocja Łodzi..? A co to..? Coś takiego na pewno nie istnieje! Szczerze się dziwię jak czytam, że jest taki urząd w Łodzi i zatrudnia … aż 16 darmozjadów…! To miasto słyszy tylko same obietnice. Miała być szybka kolej do Warszawy, miały byś ścieżki rowerowe, miało być… eh. W zasadzie popularność Piotrkowskiej zawdzięczamy nie osobom promującym nasze miasto w instytucjach do tego powołanych tylko restauratorom, właścicielom pubów i lokali, które przyciągają ciekawą ofertą. Chwała im za to! Darmozjady podpinają się do sukcesu innych jak w przypadku gospodarki, którą nakręcają firmy, a rząd chce się tym szczycić. Teraz tak: Pomysły, pomysły, pomysły. Za najciekawszy uważam ten, który podsunęła gazeta z płaceniem za ciekawy pomysł, który można by wprowadzić. Po co zatrudniać tyle darmozjadów…? Ile to jest 16 pensji plus koszty pracy..? przez rok czasu? Miasto powinno wydać pieniądze w profesjonalnej firmie na porządny przegląd wszystkich wad, zagrożeń, słabych stron i możliwości naszego miasta. Dopiero po takiej szczegółowej krytycznej analizie, która powinna być oficjalnie podana w Internecie powinni się zająć tym profesjonaliści od wizerunku (nie z ogłoszenia konkursu tylko uczciwie wziąć najlepiej notowaną firmę na rynku i zapłacić !!! To nie są wyrzucone pieniądze pod warunkiem, że taka kolejna analiza nie pójdzie do szuflady!!!). Oficjalnie podane w Internecie mankamenty powinny być poddane ocenie Łodzian i nie tylko z opcją wysuwania pomysłów i propozycji. Każdy porządny i mający szansę na realizację pomysł łodzian powinien być nagradzany nawet w formie wypłaty pieniężnej. Kiedyś napisałem artykuł o manufakturze prezentowany w moim serwisie www.inocleg.pl wyraziłem tam wątpliwości, co do tego obiektu. Minął rok i jest trochę lepiej coś się tam przynajmniej próbuje robić teraz jest plaża z piaskiem, zimą są lodowiska, doszło kilka atrakcji. Ciągle jednak mam niedosyt i brakuje mi przysłowiowej kropki nad i. O manufakturze piszę dlatego, że pomysł z piaskiem jest genialny i aż się prosi żeby go skopiować gdzieś indziej. Poniżej spiszę swoje pomysły na uatrakcyjnienie naszego miasta. O drogach bez dziur, czystych ulicach, pilnowaniu porządku i innych takich rzeczach nie będę pisał, bo są tak oczywiste, że szkoda gadać. Są ludzie odpowiedzialni za te działy i kilka zwolnień za niedopilnowanie obowiązków służbowych by się przydało!!! Pomysły: 1. Park Na Zdrowiu (piszę tak, bo nie wszyscy znają nową nazwę a i ja sam nie mogę się przestawić mimo tak godnego patrona ) – Przydała by się tam właśnie taka plaża z piaskiem jak w manufakturze ale dużo większa, pilnowana, z placem zabaw, animacjami – takie miejsce spotkań dla rodzin z dziećmi - BEZPŁATNA. Podobnie zrobili Paryżanie u siebie i reklama tego poszła na cały świat. Remont, wymiana, wynajem placu – starego lunaparku innym właścicielom profesjonalnego parku rozrywki – te atrakcje są stare i tylko kwestią czasu jest, abyśmy dowiedzieli się o jakichś wypadkach. Musimy i to w całej Polsce przestać być złomowiskiem starych atrakcji lunaparkowych. Przydałoby się coś tak jak ma Gardaland we włoszech – nowoczesna kolejka górska która da - po pierwsze wspaniałą rozrywkę łodzianom i przyjezdnym z całej Polski! - da wspaniałą bezpłatną reklamę we mediach dla Łodzi czyli reklama + coś wartościowego co pozostanie do użytku. - Przyniesie bardzo wysokie dochody dla miasta i nakręci koniunkturę dla firm. Ludzie będą zjeżdżać z całego kraju ale tylko dla atrakcji na najwyższym poziomie. - Gdyby była współpraca z ZOO i np. obsługa wyprowadzałaby to swoje mini ZOO gdzie można pogłaskać zwierzęta właśnie poza ogród np. do lunaparku albo w pobliże plaży to byłaby zachęta do odwiedzenia ogrodu zoologicznego. - Przydałoby się wspólne sprzątanie parku przez łodzian ale ja zrobiłbym to z atrakcjami, może jakąś loterią na koniec może poczęstunkiem, może zaproszeniem jakichś znanych ludzi do wspólnej pracy dla przykładu może z jakiś koncertem na koniec… Oczywiście miejsce w parku pozwoli umieszczenie tam na mniejszej ilości atrakcji, ale jestem przekonany, że nawet 3 ale wysokiej klasy nowoczesne obiekty dadzą kolosalny efekt i marketingowy i w zakresie przychodów. Ja wybrałbym taką kolejkę jak w Gardalandzie (nie jest taka duża i dobra jak Dragon Khan w Hiszpanii ale jest super i przyciągnie gości z całej Polski). 2. Tramwaj (autobus) – spotkania z Łodzią - bezpłatny, ale fantazyjny i profesjonalnie wykonany (nie taki jak w manufakturze, bo ten jest niebezpieczny dla podróżujących – jechałem z małym dzieckiem, więc takie mam odczucie i więcej do niego nie wsiądę). W wyznaczone dni autobus dziwadło - jeździłby po Łodzi z profesjonalnym przewodnikiem, który opowiadałby o ciekawych miejscach naszego miasta. Osobiście lubię słuchać P. Bonisławskiego… :). Bardzo ważne jest, aby to autobus lub tramwaj, a najlepiej z przesiadką jedno i drugie były na tyle wyjątkowe, żeby sprowokowało reklamę we wszystkich mediach w kraju, a może i poza granicami – media lubią takie ekstra ciekawostki i chętnie je pokażą, a jeżeli to będzie na odpowiednim poziomie to da efekt długofalowej reklamy. Co jakiś Czas robiłbym wypady takim unikalnym pojazdem (podkreślam pojazd musiałby budzić zdumienie, fascynację, ciekawość, być bardzo zauważalny i tu nie ma miejsca na oszczędności). Wypady były by cykliczne pod hasłem: „ Łódź odwiedza bratnie miasta” i to w kraju czy nawet za granicą – wspaniała reklama miasta również w mediach i możliwość nawiązania rewelacyjnych kontaktów. 3. Rozbudowa hal MTŁ TARGÓW ŁÓDZKICH. Odwiedzam targi w Łodzi cyklicznie i rozmawiam z wystawcami i gośćmi (odwiedzam też większość targów w Polsce w ramach promocji naszego serwisu inocleg.pl) z przykrością słyszę, że nasze imprezy łódzkie schodzą na psy… dużo osób mówi, że więcej tu nie wróci na targi, bo nie warto. Warto, więc zastanowić się czy osoby odpowiedzialne za marketing i organizację targów powinni brać swoje pensje…?!!! Rozbudowa hal targowych i zmiana zarządzających … lub choćby wysłanie ich na targi do Berlina na szkolenie… być może dałyby efekt. Skończyły się czasy wystawiania oferty na łóżku polowym… a idąc na nasze targi w Łodzi mam takie wrażenie. Nie jest to wina wystawców tylko organizatorów i marketingu. Nie wystarczy teraz dać lokal i wystawić reklamę na zewnątrz. Teraz trzeba zapewnić oglądalność – czyli przyciągnąć odwiedzających. 4. Imprezy masowe – jeżeli komuś przeszkadzała parada na Piotrkowskiej, to trzeba było może się zastanowić jak to zrobić inaczej a nie ją likwidować bo to była niezła reklama dla miasta. Pewnie, że imprezy masowe zawsze komuś będą przeszkadzały, parady, mecze czy inne spotkania sportowe, ale to jest koło napędzające koniunkturę miast. Przegraliśmy bitwę o EURO, 2012 bo nie mieliśmy hoteli i boisk. O budowie boisk się mówi, ale warto pomyśleć o nich pod kątem również organizowania koncertów czy innych imprez. 5. Reklama miasta - obserwuję nowoczesne reklamy Krakowa i Gdańska jednak może jestem inny niż ci, do których się je kieruje i nie zachęciły mnie one do odwiedzenia tych miast. Zastanawiam się, co zachęciłoby mnie do przyjazdu do Łodzi? Są różni ludzie i różne potrzeby , mnie skusiły by atrakcje jakich nie znajdę gdzieś indziej więc np. właśnie park rozrywki unikalny w kraju, miasteczko wodne na miarę 21 wieku (ciekawe, co wybudują na fali..?), ciekawa unikalna impreza (ma Hiszpania swoje wojny pomidorowe czy gonitwy z bykami, mają Niemcy swój Oktoberfest czy ktoś wymyśli pomysł na imprezę w Łodzi na miarę reklamy w całej europie..?) Reklama w postaci jaką mamy jest antyreklamą, bilbordy, ulotki na targach jakie widziałem, a rekla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 195.205.154.* 23.06.07, 14:17 5. Reklama miasta - obserwuję nowoczesne reklamy Krakowa i Gdańska jednak może jestem inny niż ci, do których się je kieruje i nie zachęciły mnie one do odwiedzenia tych miast. Zastanawiam się, co zachęciłoby mnie do przyjazdu do Łodzi? Są różni ludzie i różne potrzeby , mnie skusiły by atrakcje jakich nie znajdę gdzieś indziej więc np. właśnie park rozrywki unikalny w kraju, miasteczko wodne na miarę 21 wieku (ciekawe, co wybudują na fali..?), ciekawa unikalna impreza (ma Hiszpania swoje wojny pomidorowe czy gonitwy z bykami, mają Niemcy swój Oktoberfest czy ktoś wymyśli pomysł na imprezę w Łodzi na miarę reklamy w całej europie..?) Reklama w postaci jaką mamy jest antyreklamą, bilbordy, ulotki na targach jakie widziałem, a reklamy w TV wcale nie widać… wszystko płytkie, bezbarwne bez jaj !!! Reklama powinna zaskoczyć, nie wiem – może róbmy rzeczy kontrowersyjne. Ogłośmy konkurs dla skoczków spadochronowych z całego świata, który z nich jest w stanie wykonać jakiś trudny i wymagający mistrzowski umiejętności skok, dajmy nagrodę dobrą i rozreklamuje się po świecie taki pomysł i nasze miasto i to w mediach !. Wybudujmy największy wieżowiec choćby w Polsce, a potem specjalnie zaprośmy tego magika, co włazi na najwyższe budynki świata i nie aresztujmy go tylko dajmy nagrodę. Zróbmy bieg ulicami Łodzi ale wyłącznie dla biurokratów wszystkich z urzędu miasta, policji, służb miejskich odpowiedzialnych za porządek w mieście, czystość, drogi, itp. Dzień pod hasłem wszyscy zza biurek na ulicę ! Minimum 5 km do przetruchtania w strojach sportowych pod okiem kamer niech łodzianie zobaczą ilu mają urzędników, a urzędnicy niech dostrzegą, że my tu żyjemy razem z nimi. Dzień integracji pomiędzy wszystkimi urzędnikami z fetą z poczęstunkiem i lampką wina – hehe bezalkoholowego… jak ktoś takie znajdzie :) na Piotrkowskiej. Da to efekt taki, że może…? wreszcie oni dojrzą dziurawe ulice, i brud oraz smutek, jaki u nas panuje, a poza tym taka inicjatywa będzie przykładem dla innych miast i też się nagłośni w mediach jako coś niesztampowego. Ogłośmy konkurs na najdziwniejsze postacie w kraju… jeżeli uważasz, że jesteś ciekawy inny masz ciekawy wygląd, posiadasz ciekawe umiejętności, jesteś czyimś sobowtórem przyjedź do Łodzi na dzień dziwadeł i osobowości. Pokażmy, że inni ludzie też są wśród nas i że nawet jak mają odmienny wygląd, to może mają wspaniałą osobowość. Taki dzień tolerancji i integracji z innością, która jest w naszym życiu ludzie, którzy czasem czują się samotni, bo są inni mogliby zobaczyć, że jest ich wielu, mogliby się zaprzyjaźnić z innymi w ciekawy sposób wszyscy moglibyśmy się czegoś od siebie nauczyć. Taki dzień równości i tolerancji od serca i z humorem. Trzeba by zaprosić jakieś znane rozpoznawalne postacie typu aktor DeVito (niekoniecznie on ale takie, które są rozpoznawalne medialnie i odniosły sukces mimo swojej inności, a może właśnie dzięki niej) 6. W zakresie podniesienia bezpieczeństwa - więcej monitoringu z kamer przemysłowych na ulicach. Działają prewencyjnie i zwracają koszty utrzymania przez zaoszczędzenie na remontach zdemolowanych urządzeń przykładem niech będą monitoring przed blokami na Widzewie, gdzie poprawił się porządek i bezpieczeństwo przed monitorowanymi wieżowcami. Akcje poznaj swojego dzielnicowego, więcej straży miejskiej na ulicach wśród ludzi, a nieposzukujących kasy ze źle zaparkowanych aut. Piszę ten post i tak zaczynam się zastanawiać, a może samemu…? A może konkurs…? Ogłośmy konkurs na pomysły dla Łodzi. Chętnie podejmę się organizacji takiego konkursu z publikacją na łamach mojego serwisu www.inocleg.pl (proszę wybaczyć mi tę reklamę, ale jak inaczej powiedzieć, gdzie to się znajdzie…?) Poszukuję chętnych na ufundowanie nagród dla autorów najciekawszych pomysłów. Nagrodami mogą być różne rzeczy bilety do kina, pizza dla 2 osób gratis w lokalu lub coś innego. Ja osobiście mogę zaoferować 3 licencje w wersji professional na program do wystawiania faktur VAT (każda o wartości 99 zł netto www.invista.com.pl ) Na początku tygodnia opis konkursu ukazałby się na stronach portalu firmanet.pl i inocleg.pl. proszę o przesyłanie uwag i komentarzy na adres wm@firmanet.pl . Jeżeli otrzymamy od Państwa jakieś pomysły każdy będzie opatrzony Waszym nazwiskiem i umieszczony na stronie WWW następnie wszyscy, którzy zgłoszą ofertę nagród w konkursie będą proszeni o wskazanie najlepszych ich zdaniem pomysłów i tak stworzy się ranking najciekawszych. Pomysły powinny być przesyłane mailem na adres wm@firmanet.pl (macie Państwo kopię swojego maila z datą wysłania, więc wiadomo, kto pierwszy podał - jaki pomysł). Pomysły powinny trzymać się realiów i być wyczerpująco opisane jak autor wyobraża sobie realizację pomysłu. Propozycję zorganizowania konkursu otwartego na pomysły dla Łodzi podaję pod osąd internautów. Jeżeli się spodoba wystawimy go w naszych serwisach, jeżeli opinie o takim konkursie będą w większości na NIE to zrezygnujemy z organizacji. Na chwilę obecną oddaję pomysł pod Wasze opinie. Pozdr wm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marklar Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.smrw.lodz.pl 23.06.07, 17:29 takie pomysły to trochę sztampa. Myślisz ze dostałbyś kasę za to wszystko wg twego pomysłu? 600ciuset ludzi da pomysł: "moim pomysłem na promocję miasta jest to ze trzeba je reklamować" ico? wszyscy dostaną pieniądze za swój genialny pomysł? zresztą większość tych rzezczy o których piszesz i tak już jakoś funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 195.205.154.* 23.06.07, 19:49 OK ! wszystko jasne jak byś jeszcze opisał jak widzisz tę reklamę ...jakieś szczegóły jak byś to zrobił.. O ! to już byłoby coś. Co do kasy to akurat ja wolałbym zamiast zapłaty za pomysł, żeby coś się przyjęło bo to dałoby wszystkim coś wartościowego. W końcu po to powstał ten temat i nigdy nie wiadomo... może jakaś cegiełka gdzieś się dołoży, może ktoś zmodyfikuje jakiś pomysł i coś popchnie dalej. Ważne jest żeby chcieć i coś robić. Takie głosy na forum też są ważne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Dobrym pomysłem byłby remont generalny ulic IP: *.toya.net.pl 23.06.07, 14:48 w śródmieściu, bo chodniki i jezdnie są w skandalicznym stanie. Nawet w prowincjonalnych misteczkach nie widziałem chodników w takim stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łęczycanin Może warto się zastanowić, dlaczego IP: *.wshe.lodz.pl 23.06.07, 15:01 były burmistrz Łęczycy PRZEGRAŁ ostatnie wybory? I zadać sobie pytanie, jakie ma kwalifikacje, oprócz biegłości w sprzedawaniu diabłów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.eranet.pl 23.06.07, 20:07 Ludzie, Co to za kandydaci?! Znam osobiście od strony zawodowej 2 kandydatów i powiem krótko: dramat!!! brak pomysłów, kreatywności, ambicje niczym nie poparte. Czy w tym mieście nie ma profesjonalistów? Są na pewno, tylko czemu nie chcą pracować w Urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 195.205.154.* 23.06.07, 21:11 za mało płacą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.lodz.msk.pl 23.06.07, 22:04 Szef nie musi mieć dobrych pomysłów. Szef: - musi znaleźć pracowników, którzy je będą mieli - musi zmusić ich do kreatywności - musi oddzielić dobre pomysły od knotów - musi potrafić je zrealizować. I tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 24.06.07, 05:28 I tu sie mylisz. Pracowalem w firmie gdzie wlasnie szef ( a wlasciwie szefowa) byla takim motorem napedowym. Rzucala haslo "no teraz zrobimy to i to" po czym ze wizje byly czasami epickie ;) zespol zgrzytal zebami, po czym zakasywal rekawy i bral sie do pracy. Ze skutkiem roznym - ale na ogol pozytywnym. Zreszta rzadko kiedy skutki byly inne (chyba ze sie wmieszaly czynniki zewnetrzne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Maciaszczyk to problem Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:59 Bo w urzędzie pracuje p. Maria Maciaszczyk, która nienawidzi każdego mądrzejszego od siebie, a że prawie każdy jest od niej mądrzejszy to resztę można sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gop Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 21:55 Pani ex Barua siedząca na kolanach fantastycznego byłego prezydenta Łodzi i ich niby romans, to jest kandydat ta Pani skończyła kulturoznawstwo a konkretni wiedzę o filmie i to jest szcyt jej osiągnięć intelektualnych i zawodowych no może poz wyjątkiem lekko już przechodzonych długich kończyn - to KATASTROFA Justysia Jedlińska dziewczę w stylu DODY tylko trochę z większą ogłada ale jak zapytasz jej co znaczy sonaryczny to odpowie że to pewnie jakaś marka sklepu z ciuchami więc o czym my mówimy, pusto w głowie Łódź potrzebuje specjalisty, Jarek Nowak takim był ale sie zmył... Władzo szukaj dobrze a nie po łepkach moje miasto na to zasługuje .... Za dużo szans straconych... Łodzianie dajmy odpór głupocie i warcholstwu... "Łódź pod pełnymi żaglami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 09:19 ciekawa czy polska firma dostała by pozwolenie na postawienie w centrum 100 m wieżowców . Otóz nie ,takiej odp. udziela Wydział Archit. i Urbanistyki , bo podobno nie wolno . A tu taki wyjątek , bo inwestor zagraniczny . Prawda jest taka , że chcą postawić wieżowce a zabytki same się rozsypią .Przecież już jakis im przypadkiem (???) się zawalił . A dlaczego na terenie tej fabryki nie można było urządzić Urzędu Miasta .W ilu miejscach po Łodzi jest rozrzucony i parkingów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Rynek w Krakowie the best, Piotrkowska słaba więc. IP: *.toya.net.pl 24.06.07, 09:49 Trzeba zrobić coś czego nie ma jeszcze w Polsce żadne miasto jakiś magnes który będzie ściągał wszystkich do Łodzi. 1.Coś na wzór Disneylandu a być może gdyby Łódź wystąpiła do kwatery głównej w usa, że chce się zrobić pierwszy Disneyland w Europie środkowo wschodniej , pierwszy w byłym kraju komunistycznym to może by dali zgodę i coś takiego zapewniło by Łodzi kilka mln turystów rocznie na kilkadziesiąt lat i po robocie. Teraz oprócz starego parku jest już wersja bardziej dla dorosłych Adveture Park. 2. albo coś na wzór Universal Studios 3.Wersja choć jednej kolejki górskiej pod dachem tak by było to cały rok jak np.Six Flags Magic Mountain Valencia,CA 4.Park wodny jak np SeaWorld adventure park w san diego 4 Muzeum historii naturalnej z dinozaurami to ściąga ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:43 Jarek nowak był specjalistą od wulgarnych dowcipów i obłapiania podwłdnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 12:38 O kurde! Lipiński kandyduje. Łęczycanie pozbyli się go z ulgą, to przyszedł do Łodzi. Facet ma kilka spraw w prokuraturze, a Łęczycę zostawił o krok od bankructwa. Ale widać, że Gazeta go chyba popiera, bo poświęciła jego osobie całkiem spory akapit w porównaniu do pozostałych kandydatów :) Echhhhh... Widać, że g.... zawsze wypływa na wierzch. Nie wróży to nam najlepiej. Na lotnisku rządzi dentysta, a promocją miasta może kierować Lipa... Broń nas Boże przed takimi specjalistami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 194.88.245.* 24.06.07, 20:22 do konkursu stanęły same tuzy szczególnie pani która powinna ponownie rozpocząć edukacje ale kropa wybierze tego właściwego daję głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łęczycanin Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.interspes.pl 24.06.07, 22:04 Wybierzcie Krzysztofa Lipińskiego, a on dopiero wypromuje Łódź, jak to zrobił z Łęczycą. Do tej pory toczą się przeciwko niemu sprawy karne. Leczył się dopiero na głowę, niby jest psychiczny aby nie odpowiadać za swoje nierozważne decyzje. Foprowadził miasto do bankructwa. Poparł Katarzynę Byjoś siostrzenicę Pana kropiwnickiego i razem wyprowadzili pieniądze z przedsiębiorstwa. Sprawy u prokuratora są. Może się ktoś zainteresuje nim, aby nie popołenić błędu i nie dać władzy szaleńcowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.interspes.pl 24.06.07, 23:07 Łęczycanin ma racje. Mam rodzinke w Łęczycy i wiem ile szkód narobił Lipiński w swoim mieście. Despotyzm, chamstwo, nie liczenie się z żadnym prawem ani przepisami to tylko część jego charakterku. Jak taki człowiek może teraz pracować w naszym mieście. A czy ma wyższe wykształcenie. Nic mi o tym nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:10 Będzie super pasował do Maciaszczykowej (szefowej gabinetu Kropy), podobnej do niego, która jeszcze dodatkowo kocha intrygi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 213.17.170.* 25.06.07, 10:41 Łódx potrzebuje strategi przygotowanej przez porządną firmę o międzynarodowej renomie. I to jak najszybciej. Wybrany dyrektor winien byc dobrym administratorem wdrożenia takiej strategi. Tylko cvzy Panu Prezydentowi się chce i zalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Pomysł na Łódź pilnie potrzebny IP: 213.17.170.* 25.06.07, 10:50 Jak na mój gust to miasto powinno podkupic jakiegoś naprawdę dobrego i sprawdzonego specjalistę. Zapewnić mu troche wolnej reki w jego pracy. Przeciez promocja łodzi to niesamowite wyzwanie. Myślę, ż echętnie podjąłby się tego nie jeden fachowiec. Tylko musi miec pewność, ze mu pozwolą na rozwiniecie skrzydeł i odpowiedni budżet. Mysle, ze zgodziłby sie nawet na niższą pensję bo jesli by podołał to zdobyłby marke. Odpowiedz Link Zgłoś