Gość: reeee IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 14:31 Jestem zawiedziony, że w tak wielkim mieście nie ma skupu starych płyt cd! Ogólnie recyling w naszym województwie to dla ludzi czarna magia, kiedy to sie zmieni? :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomasz.bu Re: Recycling IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.06.07, 22:04 Może jednak gdzieś istnieje. Pamiętam komis na Andrzeja przy Strzelców Kaniowskich lub gdzieś w okolicy. Może ktoś podpowie. Natomiast co do recyklingu - to chyba w całej Poolsce magia. W Finlandii sklepy z używanymi rzeczami są powszechne. Można tam tanio kupić wszystko od ubrań i zastawy począwszy na rowerach, meblach, książkach, sprzęcie AGD skończywszy. Swego czasu widziałem nawet oddanego w komis... wypchanego bobra;-) I nie są to śmieci przywiezione z zachodu przez firmę ze stolicy, jak w przypadku polskich ciucholandów, tylko towar skrupulatnie skupywany przez sklep. Zdaje się, że ichniejszy czerwony krzyż prowadzi również "second-handy" sprzedając to z darów, co im się nie przydaje. No ale cóż. Nie ta świadomość. U nas króluje chińszczyzna i moda na wyrzucanie. "Stać mnie, to wyrzucę na śmieci" :-( Odpowiedz Link Zgłoś