Gość: Widzew Duma ŁODZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:16 I o to chodzi.Brawo Zibi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mierek Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:19 to ine nasze długi wiec nie bedziemy ich spłacać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.stw-bonn.de 14.01.05, 23:21 i tak narobicie nowe, bo inaczej u was nie idzie. nigdy wiecej pierwsza liga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.waw.cdp.pl 14.01.05, 23:48 Czyżby to Grajek pisał z Bonn :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Naturlich Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 19:00 Deutschland deutschland uber alles, zamknij ryj niemiecka szmato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.stw-bonn.de 15.01.05, 19:40 twoja logika powala z nog. pisze z niemiec to jestem niemcem... tak? mama powinna ci zlac tylek za takie glupie wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew HAŃBA Łodzi Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:00 A czyje matołku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max ZERO SZACUNKUDLA PRZEKRĘTÓW WIDZEWA,SPŁACAĆ TRZEBA IP: 195.150.224.* 15.01.05, 02:24 Jeżeli żyjemy w państwie prawa (a podobno tak) to takie machloje nie uchodzą sucho - nie ma że boli - Widzew jet nadal bankrutem i trzeba ponieść tego konsekwencje. Była taka flaga "Ludzie honoru" ale chyba nieprzystoi już jej wieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taz_widzew Re: ZERO SZACUNKUDLA PRZEKRĘTÓW WIDZEWA,SPŁACAĆ T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:22 Jeśli chodzi o długi to prosimy się zwrócić do panów Andzejów. Jak najbardziej że Widzew to ludzie honoru. A Ty kolego zajmij się długami z własnego podwórka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rio_bravo Re: ZERO SZACUNKUDLA PRZEKRĘTÓW WIDZEWA,SPŁACAĆ T IP: *.bremultibank.com.pl 17.01.05, 08:43 żyjemy w państwie prawa. zalecam lekture odpowiednich przepisów żebyś zrozumiał że takie działanie było zgodne z prawem. od kiedy to kowalski na siłe musi uznać i spłącać długi Nowaka?! zrozum pacanie spółka a stowarzyszenie to dwa różne podmioty, mające tyle współnego ze sobą co ty ze swoją dziewczyną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 00:00 Teraz to jest inna firma, niech ci kretyni w PZPN'ie poucza sie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:07 To jak się nazywacie w końcu Bo tych mazw to juz mieliście wiele.... Banda złodziei i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:06 Fatalnie mieć prezesa co ma sklerozę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.devs.futuro.pl 15.01.05, 00:31 Duma w piersi krew na butach widzew żądzi na bałutach...Po starym widzewie została tylko historia a długi niech spłaca grajewski z resztą teatralnej rodziny......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Dwór Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:58 PZPN dopuścił bandę cwaniaczków i złodzieji do gry w II lidze , a skoro nie są następcą SPN WIDZEW to powinni zaczynać od najniższych klas rozgrywkowych. Szacunek dla takich klubów jak LECHIA czy ZAGŁĘBIE, a dla kanciarzy z WIDZEWA słowa pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.abhsia.telus.net 15.01.05, 03:53 100% poparcia, brawa dla lechii i zaglebia, a widzew to naprawde szmaciarze. splacac dlugi albo do C klasy. proste jak budowa cepa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 14:42 idiota z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKS STARE BAŁUTY Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honoru!!!! IP: 195.69.80.* 15.01.05, 11:05 no i prosze...robimy długi i nie spłacamy a kolesie w PZPN nam to podpiszą... hańbą tego miasta jest ta grupa cwaniaczków co nawet swoją historię sprzeda aby bylo im dobrze!! bandyci i złodzieje!! jeszcze więksi...złodzieje i cwaniaki!! PRECZ Z NIMI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chmielu_Dąbrowa Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:10 śmieszne sa wypowiedzi zazdrosnych sasiadów ze na wreszcie wszystko wychodzi ;)) Zrozumcie ze prawnie to juz nie jest ten Widzew. Długi powinna spłacać spółka grajka i pawelca a nie nowy twor. ŁKS WON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaiks Prokurator IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 12:35 Zamiast tak skamlec zróbcie rzecz prosta. Jeśli Stowarzyszenie Widzew złamało prawo lub kogoś okradło to zawiadomcie o tym prokurature a jesli wszysko jest zgodne z PRAWEM to dzioby w poduche i przestancie szczekac na Widzew. Nawet jeśli Boniek wykorzystał luki w prawie to miał prawo tak zrobic. To nie jest przestępstwo. A wiekszość z Was chyba jeszcze tkwi w głębokim PRL-u jeśli wypisuje takie bzdury i nie rozumie w jakim swiecie żyjemy. W Polsce decyduje PRAWO a nie jakieś widzimisie kazdego z osobna. A swoje zale i kompleksy lepiej wylewać u spowiedzi a nie szukać pierwszego sekretarza który załatwi jednym słowem żale i krzywdy ludu pracujacego miast i wsi. Boniek o kilka klas przewyższa intelektem Papisogoszczów i to chyba tak naprawde najbardziej ich boli. Zawiść zamiast twórczego myslenia. Postarajcie sie dorównać Bonkowi a nie ściagać go do własnego poziomu nieudolności społecznej. Wiem ze to trudne ale innej drogi nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Prokurator 15.01.05, 16:21 Primo, szkoda, ze nie wiesz, ze prawo cywilne to jedno, a prawo karne to zupelnie cos innego... A tak gwoli wyjasnienia, zarowno ABW jak i prokuratura zajmuje sie dzialaniami nowego Widzewa, jak i Bonka. O czym nie tak dawno informowala prasa. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg buraku jeden IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 16:55 nie "nowego" tylko "starego". Zajmuja sie SPNem. Wiec łaskawie cie prosze NIEEEE KŁAMMMM buraczany człowieku. Stowarzyszenie Bońka jest czyste, nawet UEFA wysłała potwierdzenie, ze nowy Widzew nie musi płacic naloznoci SPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: buraku jeden 15.01.05, 17:04 Hm... Po pierwsze, opanuj Wasc swe inwektywowe sklonnosci... Po drugie nie zarzucaj komus klamstwa, jesli Twa wiedza w danej sprawie nikla jest... Po trzecie, Stowarzyszenie Bonka nie jest takie czyste jakby Ci sie wydawalo. pozdr. hm` P.S. "Trzeba będzie zwiększyć liczbę cel dla VIP-ów w łódzkim areszcie. Nawet Boniek może tam trafić. Prokuratura i łódzka delegatura ABW ostro się wzięły za miejscową piłkę nożną. Prowadzą już dwa śledztwa w sprawie podejrzenia o niedozwolone transakcje i całkiem prawdopodobne, że niedługo pojawią się pierwsze zarzuty. Istnieje też naprawdę duże prawdopodobieństwo, że śledztwa obejmą kierownictwo Polskiego Związku Piłki Nożnej (PZPN). Osobą kluczową może być Zbigniew Boniek. Wszystko zaczęło się przed trzema miesiącami – po naszym artykule o kulisach przekształcenia jednego Widzewa w drugi („NIE” nr 37/2004). Mówiąc w największym skrócie – aby drużyna piłkarska mogła grać w lidze, musi mieć tzw. licencję, czyli zezwolenie wydawane przez PZPN. Jednym z podstawowych wymogów jej uzyskania jest klarowna sytuacja finansowa klubu. Przede wszystkim zaś uregulowane zobowiązania wobec PZPN, zawodników, pracowników, skarbu państwa (podatki i ZUS). Robotnicze Towarzystwo Sportowe Widzew tego nie miało. Nie miało więc prawa grać w lidze. Lekarstwo na tę sytuację przywiózł do Łodzi członek Zarządu PZPN – Zbigniew Boniek, najbardziej wpływowa osoba w polskiej piłce. Założone z jego inicjatywy stowarzyszenie przejęło zawodników piłkarskich – praktycznie jedyny majątek, jakim dysponowała sekcja piłki nożnej Widzewa. W zamian obiecał „załatwić” licencję. Porozumieniu zawartemu między Bońkiem i władzami Widzewa towarzyszyło jeszcze jedno: nowe stowarzyszenie (Bońkowe) stało się wyłącznym dysponentem majątku całego klubu Widzew, nie tylko sekcji piłki nożnej. W praktyce oznacza to, że: – nowemu stowarzyszeniu dostały się położone w Łodzi tereny o powierzchni 6,4 ha; – stary, 94-letni klub pozostał bez niczego – bez jedynej znanej sekcji i możliwości decydowania o swoim dotychczasowym mieniu; – nie ma kto uregulować ok. 30 mln zł zadłużenia Widzewa (stowarzyszenie Bońka nie poczuwa się do tego). Po naszym artykule za głowę złapali się komornicy trzymający ręce na majątku Widzewa. Zaskarżyli w sądzie umowę zawartą między starym Widzewem a Bońkowym stowarzyszeniem. Powiadomili o podejrzeniu przekrętu ABW i prokuraturę, a te sprawę podjęły. Osobną kwestią jest to, kto i na jakiej zasadzie gra w tej chwili w lidze. Władze PZPN nie są zdecydowane, który z Widzewów – stary czy nowy. Spowodowało to prawdziwą burzę w pozostałych klubach. Niektóre chciałyby w identyczny sposób pozbyć się zadłużenia. Niektóre krzyczą, że to zwykła hucpa i swoista łapówka (majątek klubu) za kwitek zwany licencją. Stale rozszerza się grono osób przesłuchiwanych przez ABW i prokuraturę. Ktoś zyskał 6,4 ha superatrakcyjnych gruntów. Ktoś też – w tym skarb państwa – stracił 30 mln zł." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: buraku jeden IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 17:44 człowieku, co ty mi tu jakies przedruki z gazet wklejasz, nie ośmieszaj sie. Aktualnie nie jest prowadzone żadne postepowanie przeciwko jak to niektórzy nazywają "nowemu" Widzewowi, byc moze coś sie jeszcze tli w sprawie SPNu ale Stowarzyszenie Widzew nie jest tam stroną, ogólnie rzecz ujmując nie ma z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: buraku jeden IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 17:47 i jeszcze jedno, gazeta "NIE" jest niezwykle słabym źródłem informacji. To jest jakis tek bzdur, a artukuły NIE o Widzewie zostały, ze tak powiem lekko wyśmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.l Re: Prokurator 15.01.05, 17:12 Tos sie wykazał wiedza jak jasna cholera. Najlepsze kancelarie prawne pewnie już się biją o Ciebie. Masz żal do Widzewa a to przesłania Twój tok rozumowania. Zrób też coś dla pracowników swego klubu którzy od miesiecy nie widzieli wypłaty, chyba ze bardziej Cie obchodzi los Widzewa? A Twoje motto chyba się odnosi do Twej slepej miłości do ŁKSy. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Prokurator 15.01.05, 17:19 Heh, szkoda, ze li tylko argumenty ad personam... A teraz poszukaj mi jaka to podstawa prawna powoduje, ze Stowarzyszenie Bonka nie obowiazuje art. 36a Ustawy o Kulturze Fizycznej... pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loko Re: Prokurator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:35 To, czy ktoś łamie prawo lub przepisy orzekają sądy i inne powołąne do tego instytucje, a nie domorośli "prawnicy". Poważni ludzie nie opierają swoich zarzutów na niepewnych źródłach (artykuły prasowe). Widać, ze jesteś nabity teorią, ale masz mało doświadczenie życiowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.01.05, 18:14 Jeżeli to jest inna firma to powinna zaczynać od okręgówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 15.01.05, 12:23 Sądze ze Kibiców ŁKS charakteryszuje debilizm. Otóż DEBILIZM jest to ociężałość umysłowa, niedorozwój umysłowy. Tyle juz napisano na temat dlugów Widzewa ze chyba kazdy normalny czlowiek po przeczytaniu jest w stanie zrozumieć jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 13:18 jakoś nik się nie ineresuje Grajewskim i Pawelcem a to oni nabili kasę i zostawili długi w WIDZEWIE a gdy teraz coś dobrego się dzieje w RTSie to wszycy naskakują na nas a nie na tych dwóch cwaniaków. ŁKS trzeci wymiar(czyt. III Lga). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzew chojny Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:03 Mnie to sie smiac chce jak słysze i czytam wypowiedzi panów zza miedzy ( mowa o ŁKsie) .Jeszce takich kretynów to nie widziałem , przeciez Widzew wysłął pismo do UEFa i wyrazna dali odpowiedz ze Widzew Bonka nie jest spadkobierca długów narobionych przez Andrzejków PiG .Pzpzn tez macza paluchy , bo mu nie na rączke ze Widzew stanął na nogi i zaczał prawidłowo funkcjonowac.Dopie..ja sie tylko do Widzewa , a patrzac na nasza lige ,w wiekszosci klubów konieczna byłaby interwencja prokuratury, bo inni szefowie społek piłkasrkich robia takie przekety ze sie w głowie nie miesci .Wisłe Kraków sie chroni , bo niby osoagneła sukcesy w ostatnich kilku latach,Gó.. nie sukcesy , pokazała klase z Tbilisi .Matoły z ŁKs u cierpia na kretynizm , kompleksy , zarówno działacze jak i kibice.Zazdrosc was zżera ze Widzew jest firma rozpoznawalna w Europie a Wy zbieraniną nedznych kopaczy ( jest kilka wyjatków od tej reguły) i kibicami potrafiacymi wypisywac bzdury. Widzew Pany , ŁKS w dupe j.....y !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.system / *.system-net.pl 15.01.05, 14:37 Jestem dumny z dwóch powodów i jest mi wstyd za jedną rzecz. Dumny jestem z tego że jestem Łodzianinem, druga że jestem kibicem Widzewa. A wstyd mi jest że w tak pięknym jakim jest Łódź jest takie zadupie jak ŁKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:27 rts banda złodzieji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:49 Ludzie z Widzewa nie macie argumentów na obrone przekrętu Bońka i s-ki i ciągle smucicie na sąsiada za miedzy jakby to była wina ŁKS, że macie olbrzymie długi ! Jeżeli możecie mieć pretensje, to chyba tylko do swoich działaczy, że zostawili po sobie takie wierzytelności. P.S. prosze, nie piszcie już więcej o KOMPLEKSACH kibiców ŁkS-u, bo wydaję mi śię, po przeczytaniu wszystkich postów, że macie chyba większe KOMPLEKSY ! Pozdrowienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taz_widzew Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:19 Przecież Widzew nie jest spadkobiercą żadnych zobowiązań panów Andrzjów G i P. Jeśli ktoś chce odzyskać pieniądze to powinien się zwrócić do SPN Widzew Łódź. Cały czas niektórzy mylą adresy. I czytając posty niektórych widzę że boli to, że niedawno jeszcze Widzew prawie nie istniał a teraz znowu oglądają nasze plecy. Wiemy o kogo chodzi. Tylko Widzew!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor 15.01.05, 17:22 Otoz zagadnienie prawne jest niezwykle ciekawe, polecam lekture art. 36a Ustawy o Kulturze Fizycznej. To wlasnie dlatego PZPN domaga sie uznania dlugow przez nowy podmiot. Moim zdaniem, w tym wypadku uznanie moze byc nawet dorozumiane, wystarczy sam fakt, ze nowy podmiot przystapil do rozgrywek. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoReSpEcT Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:43 oj cos mi sie wydaje ze niektorym tutaj zal dupe sciska FORZA WIDZEW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 17:59 ja jestes taki mądry to zawiadom prokuratore, zyskasz tylko speldor i sławe na najsłysnniejszym niedzielnym bazarze w Polsce. Co ci szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor 15.01.05, 18:01 Mylisz prawo cywilne z prawem karnym. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:07 a widzisz, wiec w takim razie mozemy sobie tu teraz siedziec, dalej rozmawiac bo i tak nie masz szans nic zrobic. oczywiscie pomijam fakt, ze czerpiesz informacje z tygodnika NIE, co cie dyskwalifikuje na samym początku. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor 15.01.05, 18:13 Primo juz wczesniej wypowiedzialem sie na temat dzialan prokuratury. Secundo, w tym miejscu natomiast odnosze sie do aspektow cywilistycznych tej sprawy. I tak o dlugach wczesniej czy pozniej wypowie sie sad.... Tertio, ad personam, ad personam i nic innego... z Twej strony, naprawde szkoda. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody idź do siebie na dożynki!! IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:12 u was bazaru nie ma bo gdzie?na jedynym boisku bocznym? człowieku tobie tak doskwiera to że w Łodzi od dawna jest taki klub jak ŁKS i że od dawna ma ogromną rzesze kibiców w tym mieście i nie tylko ze az w nienawiść do tego klubu popadasz... jesteś żałosnym stworzeniem....które nie potrafi przyznać się do tego że honorowy widzew odwrócił sie od swojej historii likwidując stowarzyszenie... że nawet to stowarzyszenie fałszowało date powstania....bo wszyscy wiedzą że to rok 1922... próbujecie udawać panów wielkomiejskich ale słoma wam z butów wystaje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: idź do siebie na dożynki!! IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:14 a czemu ty chłopcze malinowy nie uznaesz, ze twój klub został załozony przez zydów? Pitolisz cos o dacie załozenia Widzewa, a nie uznajesz swojej historii, jestes śmieszny i zakompleksiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody rozumiesz co czytasz??bo wątpię?? IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:20 najpierw sobie troche poczytaj... potem dyskutuj...a jakie to wysokich lotów pisma tworzysz...na prawde jakie to wspaniałe...obrona przez próbe obrażania...hehehe ale cię gryzie że w Łodzi jest ŁKS...pewnie zasnąć od tego nie możesz... a nie zaprzeczasz 1922 bo wiesz że to prawda...hehe i kto tu ma kompleksy!!??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: rozumiesz co czytasz??bo wątpię?? IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:26 no chyba ty masz kompleksy. Nigdy nie znałem, nie znam i chyba nigdy nie poznam kibica Widzewa, który miałby jakis kompleks ŁKSu? Nie ta liga, nie ten poziom, panie mądry. To, ze tu sobie dyskutuje w sobotnie popołudnie to nie znaczy, ze mam kompleks, zaraz pękne ze śmiechu. Wiem, ze wiekszosc z was prawda i realia bolą, mnie tez by bolały gdym był wciąż gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: rozumiesz co czytasz??bo wątpię?? IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:32 nie ta liga?a w której widzew gra? co do 1 ligi pamiętaj że to ŁKS ją zakładał!! a co do twgo nigdy nie poznałem itd...to spójrz w lustro!! bo 1 zacząłeś wypisywac o jakiś kompleksach...a była to twoja odpowiedź na przytoczone fakty...czyli widac prawda cię gryzie strasznie= masz kopmleks! a nie znasz kibiców widzewa zakompleksionych....podam ci takie fakty jak... 1 ŁKS bazarowcy 2 je.. ŁKS 3 w łodzi tylko widzew to są niektóre teksty z tej dyskusji...i co nie są przejawem kompleksów?? ja nie neguje tego że w łodzi są kibice widzwa i łks...wy w tej dyskusji tak robicie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: rozumiesz co czytasz??bo wątpię?? IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:36 jak zwykle nie zrozumiales. "Nie ta liga" w troche innym sensie, moze kiedys to do ciebie dotrze, moze nie. jesli chodzi o tą lige, którą przytoczyłes, to takze jak zapewne sie domyślasz, długo w niej Widzew nie zagości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: rozumiesz co czytasz??bo wątpię?? IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:40 to że długo w niej nie zagości to wiem...bo boniek nie dopuści do tego aby jego przekręt nie dał owoców!! Nie po to wyrzekacie sie przecież swojej historii!! czyż nie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek chyba jednak coś cie boli IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:45 powiedz to samo kibicom Lecha za przejscie KKS to PKP w latach 90tych, powiedz to kibicom Pogoni, Stomilu, Lechii, Zagłębia Sosnowiec. Wszędzie tam upadały stowarzyszenia, sekcje, towarzystwa. Jednym sie udało to przetrawc bezbolesnie, inni musieli zaczynac od zera. Takie są realia polskiej piłki - komus sie uda komus nie. Módl sie lepiej, zeby LKS sie nie znalazl za kilka lat w takiej sytuacji, bo długi coraz wieksze, a skład coraz gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: chyba jednak coś cie boli IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:57 ale my swoich długów nie ukrywamy... nie zrzekamy się swojej historii i jej nie fauszujemy!! co mnie boli...brzuch od smiechu że są ludzie tak naiwni że myślą iż uda im sie ukryć ich prawdziwe oblicze i ich działania próbami obrażania tych co o tych przekrętach mówią głośno!! to śmieszne i żałosne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: chyba jednak coś cie boli IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 19:01 ja o niebie a ty o chlebie. juz taki twój los, do zobacznia na derbach (o ile was wpuszczą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: chyba jednak coś cie boli IP: 195.69.80.* 15.01.05, 19:05 no co do tego czy nas wpuszczą tego nie jestem pewien bo jakoś nie wierze że dotrzymacie umowy że ilu was u nas tylu nas u was... nie wierze w to bo pewnie powiecie że umowy nie było!! a tego że was aż tylu wpuściliśmy nigdy nie docenicie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: chyba jednak coś cie boli IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 19:09 jeszcze raz ci odpisze: Ja bym to docenił i was wpuscił, chociaz, nie ma popostu zadnych sznas, ze was przyjdzie tez ponad 4500. Tylko prosze nie zapieraj sie tu, ze tez was na tyle stac, po prostu życie pokaże. Koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: chyba jednak coś cie boli IP: 195.69.80.* 15.01.05, 19:12 stać i na więcej...pamiętaj że w waszym ostatnim roku w 1lidze nas więcej na nasze mecze przychodziło niż was na swoje!! poza tym widać było ile nas jest na derbach....wiec sie nie napinaj że nas jest garstka!! ale pewnie pan boniek powie że może wejść tylko 100a umowe ustalał nie on więc jego nie obowiązuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: chyba jednak coś cie boli IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 19:16 ja wiem, ze was stac na 8 osob w Bialymstoku itd... życie, zycie pokaze, to jest internet i pisz sobie co chesz. ja juz czekam z niecierpliowscią - ZYCIE POKAŻE :]]]]]]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: chyba jednak coś cie boli IP: 195.69.80.* 15.01.05, 20:31 wiesz do białegostoku troche dalej niż na widzew... i mecz nie tej rangi... więc się tak nie napinaj! ja też czekam z niecierpliwością kiedy się skończą wasze matactwa i przekrety...kiedy zaczniecie normalnie żyć jak inni...i nie będziecie pisać w odpowiedzi na ujawnianie prawdym, że my mamy jakieś w waszej głowie urojonych komplesków... kiedy się przyznacie do tego jaka jest wasza historia...itd... pacta sund servanta....to wam powiemy przed derbami...ciekawe czy dotrzymacie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goma Re: chyba jednak coś cie boli IP: *.toya.net.pl 16.01.05, 01:51 a ja czekam kiedy wy zaczniecie jezdzic w normalnych licznach na wyjazdy, bo narazie to mozecie czyscic podeszwy Odrze Wodzisław i Wisle Płock pod tym względem. Chyba, ze to trwała tendencja zanikowa w miescie Łodzi, Chyba tak jest i szczerze wątpie, ze jeszcze odbudujecie swój i tak zawsze przecietny wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: chyba jednak coś cie boli IP: 195.69.80.* 16.01.05, 11:44 w Łodzi ŁKS był i będzie czy ty chcesz to przyznasz czy tego się boisz! byliśmy tu 14 lat wcześniej i będziemy nadal!! I O TO SIĘ NIE MARTW!! a co do wizerunku...wy macie wspaniały...szczególnie po zrobieniu awantury w chodzowei i na juwenaliach....brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowity łodzianin wylecz swoje kompleksy!!potem się odzywaj!! IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:06 ostatnie zdanie twojej wypowiedzi pokazuje kto ma jakie kopleksy!! to wy nie możecie ścierpieć że jesteśmy tu od 1908 roku a wy od 1922 i że wam to wypominamy... nie możecie ścerpieć ze gdy robicie przekręty i uciekacie my głośno o nich mówimy i nie pozwalamy wam o tym zapomniec... nie możecie ścierpieć że chociaż bardzo chcecie aby było inaczej to nas jest wciąż tak wielu... nie możecie ścierpieć że ...BYŁ BĘDZIE JEST ŁÓDZKI Ł.K.S.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: wylecz swoje kompleksy!!potem się odzywaj!! IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:11 a dlaczego nie chcecie sie przyzanc, ze 2uch z 3ech waszych załozycieli było zydami? skrzetnie ukrywacie ten fakt, dopiero lata 90-te i rozwoj internetu sprawił, ze wieksza czesc polskich kibiców mogła poznac prawde i nie ulegac dalej propagandzie. Teraz juz wiekszosc wie, ze to Widzew to nie Zydzew, a to własnie LKS ma takie korzenie. Oskarzacie Widzew o zmiane daty załozenia, a sami plujecie na swa historie. Żałosne ludki, HAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody antysemici i faszyści=widzew!!! IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:17 tym tekstem pokazałeś swoją nature..i swojego klubu...nikt z nas nie mówie że oni nie byli żydami...ale to wy o tym ciągle mówicie...bo takimi jesteście faszystami... jeśli za obraze uważasz to że coś jest założone przez żydów, niemców czy inny naród...to wyjedź z tego miasta!! bo... gdybyś miał choć troche rozumu to byś wiedział że niemcy, żydzi i rosjanie przyczynili sie że to miasto rozkitło i że nawet taki ktoś jak ty może tutaj żyć i mieć swój klub... a skoro jesteś taki cwany to powiedz czemu podszywacie się pod inny klub z roku 1910?? czemu tak boicie sie przyznać do 1922?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek ulesz sie IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:21 nie jestem żadnymn antysemitą, a to włąsnie kibice ŁKSu celują w hasłach "Żydzew", zydzi, pejsy, nie szanując własnej historii. Opluwają nazwiska Hirszberga, Wasserzuga, Heimana, Taubwurcela itd... czyli swoich działczy. Czy ja powiedziałem cos złego, przypominajc, ze zapominają o swej historii, ze probuja ją fałszowac? Czy to jest antysemityzm, faszyzm, i wszystkie plagi swiata, jak ty to nazwałes? bzdura, nie bądź smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody śmiesznota twojej osoby jest porażająca! IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:26 o dziwo te nazwiska są na naszej stronie oficjalnej w internecie... a na waszej jest zmyślone 1910....i co ty na to? to my sie nie przyznajemy, do historii? a co do nagonki na Żydów...a przed derbami kto wymalował swój stadion w znaki napiętnujące ten naród?i z zamiarem obrażenia rywala wpisywał w te znaki ŁKS? i kto tu jest śmieszny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: śmiesznota twojej osoby jest porażająca! IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:30 chyba masz tzw. skleroze. Wymalowało kilku mądrych z ŁKSu, którzy znowu albo zapomnieli o swej historii albo sie chceli nia pochwalic (sam nie wiem co gorsze). No ale skoro juz wymalowali te gwiazdy Dawida ale pomylili sie wpisujac je w RTS (a co niby RTS ma wspólnego z żydami?) to kilku naszych przypomniało, ze Gwiazda Dawida pasuje w tym miescie jedynie do klubu z Al. Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody wiesz dalej twórz bajki!!sam w nie nie wierzysz... IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:36 tak sami kobice ŁKSu pojechali pod stadion i napisali to na waszym stadionie...jasne!! jakie masz jeszcze zmyślone historie?? aż jestem ciekaw!! nadal uciekaj od prawdy jak widzew od swoich zobowiązań!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: wiesz dalej twórz bajki!!sam w nie nie wierzy IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:38 troche mnie smieszysz bo nie znasz faktów ale głośno dyskutujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: wiesz dalej twórz bajki!!sam w nie nie wierzy IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:41 troche mnie śmieszysz bo pomijasz fakty i próbujesz dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: wiesz dalej twórz bajki!!sam w nie nie wierzy IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 18:47 jestes smieszny z tym tekstem o malowaniu stadionu Widzewa, poznaj najpierw fakty a nie osmieszaj sie. To najpierw kilku idiotów z ŁKSu cos tam namazało. dałes plame, młody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: wiesz dalej twórz bajki!!sam w nie nie wierzy IP: 195.69.80.* 15.01.05, 19:00 taaak....hmm tekst na infocentrum mówi co innego... chyba ty dałeś plame....co sami siebie okłamujecie...aż taka u was kultura... no następne kłamstwo na stronie waszej...obok 1910??!! a co do śmieszności...wiesz tak sie zastanawiam jak nie ma być przekrętów w orgaznizacji w której zasiada R.Potargowicz...znany Policji bandyta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: wiesz dalej twórz bajki!!sam w nie nie wierzy IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 19:04 widze, ze powoli, żyłka pierdząca ci pęka. Koncze z tobą dyskusje, bo okazałes sie klasycznym chłopcem z bazaru, a myśłąem, ze da sie podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: wiesz dalej twórz bajki!!sam w nie nie wierzy IP: 195.69.80.* 15.01.05, 19:07 typowe dla was.... lepiej obrazić niż mówić prawde...typowe!! a jak być sie troszke pouczył to byś wiedział że taka żyłka nie istnieje!! idź na swój stadion dozynkowy i wypłacz sie potarowi że cała polska wie o kłamstwach widzewa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic MASZ RACEJ!!KAŻDY WIE ŻE TO PRZEKRĘT!! IP: 195.69.80.* 15.01.05, 18:02 każdy normalny to czytając wie że to przekręt kolesi bońka...jego kolegi listkiewicza!! ładnie narobić długów i uciekać...prawda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 liga Re: Pogarda dla widzewskich cwaniaczków bez honor IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 19:02 3 liga, 3 liga 3 liga ŁKS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safafsfmnjhv Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:02 jesli wszystkobylo przeprowadzone zgodnie z prawem to panowie krytykanci nic nie mozecie zrobic hahahahhahhahaaaaa, WIDZEW RULES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 19:54 Może to jest frustrujące ale prawdziwe, że Widzewowi się upiekło z długami i najprawdopodobniej nikt pieniędzy już nie zobaczy bo SPN Widzew już praktycznie nie istnieje. A co do Bońka i reszty na leży ich raczej szanować za pomysł i za to jak solidnie prowadzą teraz klub, który zmierza pewnym krokiem do I ligi. Pozdro dla wszytkich kibiców RTSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: 195.69.80.* 15.01.05, 22:54 wylecz swoje kompleksy potem rozmawiaj z innymi!! takimi tekstami udowadniasz swój prymitywizm... a tak a propos pamiętasz co powiedział Papież citce....no to więc się nie napinaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goma Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: *.toya.net.pl 16.01.05, 01:55 tak, tak powołuj sie dalej na Papieza (ależ tandetna propgadna, rynsztokowa wręcz). Radze ci posluchaj jak na słowo POLSKA-ŁÓDŹ reagują ludzie we Włoszech, Anglii, Niemczech, Hiszpanii, Danii. O Widzewie lubia oni opowiadac zas pies ze złamaną nogą nie słyszał tam o zadnym o ŁKSie itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Widzew nie zamierza spłacać długów SPN Widzew IP: 195.69.80.* 16.01.05, 11:48 jeżeli słowa Papieża są dla ciebie tandetną propagandą to żal mi ciebie!! dla mnie jako katolika jest to jeden z większych autorytetów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLU JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:38 GDZIE TE PROBLEMY WIDZEWKA ,KTÓRYCH NAM TAK BARDZO ŻYCZYCIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norton Re: JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: *.system / *.system-net.pl 16.01.05, 11:08 Czemu ten ŁKS jest taki śmieszny. Konfidenci je..i. Ja uznaje w Łodzi dwa kluby: Jednym z nich jest Widzew a drugim napewno nie ŁKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: 195.69.80.* 16.01.05, 11:46 no cóz widać jak ciebie gryzie że w Łodzi był jest i będzie ŁKS!! twoje kompleksy i nienawiść są aż nadto widoczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hicior Re: JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:08 ojj widać, że kolega coś palił - bo wstecz nie ma nic świadczącego o kompleksach. a może w żyłe było? kto was wie co wy tam wąchacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: 195.69.80.* 16.01.05, 17:51 kiepska próba obrony kolegi.... jak zawsze obrażacie bo inteligencji wam nie staje aby inaczej odpowiedzieć... oj gryzie was bardzo że ktoś mówi o waszych matactwach na forum publicznym ....oj gryzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans Re: JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:16 a może zamiast matactwa powinieneś napisac luki w prawie? ktoś je znalazł i wykorzystał i nie widzę w tym nic złego. Równie dobrze możesz mieć pretensje do tworzących prawo. Ja się cieszę, że Widzew nie zniknie z mapy piłkarskiej bo nie podlega dyskusji, że to jeden z bardziej zasłużonych dla naszej piłki klubów. O złodziejstwie mogłaby być mowa gdyby podminot nazywający się SSA nie istniał - a on istnieje i można się do niego zgłosić po swoje nalezności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: 195.69.80.* 16.01.05, 20:44 ale czy wykorzystanie tej luki nie jest ucieczką od odpowiedzialności...od długów!! a po drugie przejeli miejsce w lidze a to miejsce mogli dostać przejmując zobowiązania po tamtym tworze a teraz nagle mówią ze pierwsze słysza i że to nie oni... to skoro nie mają nic wsspólnego z tamtym tworem to czemu mają po nim miejsce... śmierdzi to bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Re: JEST 16-TY I CO TRĄBY JERYCHOŃSKIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 14:18 Matołki - to nie żadne luki wprawie, tylko ordynarne łamanie prawa. Skończycie tam gdzie zaczynaliście czyli w okręgówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyk Major Stępień niech żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:37 Może od początku Miejsce w lidze należało do RTS, który udostępnił je SPN, potem odebrał co swoje i przekazał WIDZEWOWI (stowarzyszeniu Bońka) W kwestii gruntów to przypominam, że należą do miasta a WIDZEW je tylko dzierżawi. To tylko po to aby niektórzy wiedzieli co piszą. Wracając do Towarzysza Majora świerzo wybranego - faktycznie lepszy od Jacka Z. Ulubione jego zajęcie to wyrzucanie pracowników, którzy upominają się o swoje pieniądze. Jak by się ktoś zainteresował funkcjonowaniem SMS to zobaczyłby jakie mistrzowskie ruchy wykonuje Pan Prezes, a może właściciel zawłaszczyciel. Pogratulować - cudu, że coś jeszcze należy do klubu, choć sprawdziłbym bo Towarzysz Major miał wielu Towarzyszy i może się okazać że bazarek należy już do niego Major Stępień niech żyje Jak chcecie wiedzieć gdzie mieszka to służę informacją Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Ex nihil nihil fit.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 14:23 Matołku, skoro RTS upadł, to i licencji nie ma, bo licencja wchodzi w masę upadłościową. A klub w upadłości nie może miec licencji Jak mówi łacińska paremia "Ex nihil,nihil fit" - Z nieczego czego nic nie może powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.l Re: Ex nihil nihil fit.... 17.01.05, 15:23 Kotku, Rts przekazał licencje nowemu Widzewowi zanim oglosił upadłość. Męczy mnie już to tłumaczenie jak krowie na granicy, lub gadanie do obrazu. Kazdy wierzy w to co chce. Chrzanie to czy Widzew powstał w 1910,1922 czy 2004 roku. Chrzanie to czy MP I LM należą do nowego Widzewa. Wiem jedno to jest mój Widzew i ciesze się że wraca do elity. Nie zapomne też żadnego MP oraz meczy w LM, wszystko to widziałem i zdobywał to wszystko mój Widzew. Chrzanie też wszystkich ujadaczy wszelkiej masci i ich chore urojenia. Otwieram własną fabryke chrzanu i chrzanie wszystko, nawet kompleksy w tym małego ptaszka. Wszystkim zawistnym merdam też przyjaznie ogonkiem, zwłaszcza moim pobratymcom spod dworca. Alleluja forever Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu_bysiu BYŁY DŁUGI- NIE MA DŁUGÓW....żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:25 kierując się prawami, króre Pan Boniek wyznaje można w ten sposób załatwić długi każdego klubu, instytucji czy innego stowarzyszenia. Niby wszystko zgodnie z prawem, ale jednak coś tu nie gra. Proszę wszystkich kibiców Widzewa (myślących) o zadanie sobie pytania i udzielenia odpowiedzi na nie: Czy według Was to jest w porządku?? Pozdro dla fanów ŁÓDZKIEGO K.S.- Na zawsze wierni!!! Odpowiedz Link Zgłoś