Gość: smakaroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:08 moze niech Jacek Gaweł nie wraca z urlopu skoro pozwala na cos takiego: g.na.piotkowskiej.patrz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bzik Poznań o tym nie myśli !!! IP: *.icpnet.pl 26.07.07, 08:16 bana.pl/modules/news/article.php?storyid=446 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Nie rozumiem problemu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:42 To znaczy rozumiem, ale nie rozumiem, dlaczego nikt nie chce go rozwiązać. Jest prawo budowlane, są uchwały lokalne - dlaczego NIKT nie chce ich egzekwować ??? nie opłaca się - podnieść kary. Przecież nasz kraj wygląda jak Azja: szyld na szyldzie - z blachy, PCV, dykty, tektury i drzwiczek od lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
g0g Jaka reklama taki klient 26.07.07, 09:53 Wiesz problem w tym ze reklama jest kierowana do klienta Jak widzi pieknyy szyld to sie spodziewa wysokich cen. Lodzianie niestety to specyficzny gatunek konsumentow, zyjacy jeszcze troche w prl i troche w gospodarce rynkowej. A przedewszystkim przyzwyczajeni do bazarowego stylu (rzgow, tuszyn, gorniak, balucki) Dlatego jak zrobisz witryne jak na zdjeciu tu juz prezentowanym, to przyciaga klientow, jak zrobisz ladna witryne, jak restauracja Krokodyl, to splajtujesz i przerobisz knajpe na Kebab House. Takie miasto w wiekszosci biedne i bez gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idut Re: Jaka reklama taki klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:59 g0g napisał: > Wiesz problem w tym ze reklama jest kierowana do klienta > Jak widzi pieknyy szyld to sie spodziewa wysokich cen. Fakt. Elegancja często odstrasza biedniejszych ludzi:spodziewają się nie tylko wysokich cen ale i sztywniackiej atmosfery (np. ekspedientek taksujących wzrokiem ubranie klientów ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Jaka reklama taki klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:52 > to przyciaga klientow, jak zrobisz ladna witryne, > jak restauracja Krokodyl, to splajtujesz i przerobisz knajpe na Kebab House. Ta > kie miasto w wiekszosci biedne i bez gustu. Ale masz gust. Krokodyla witryna była ładna? A niech.. Odpowiedz Link Zgłoś
g0g Re: Jaka reklama taki klient 27.07.07, 09:32 Ladniejsza niz wiekszosc obecnie na Piotrkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yakanos Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:21 w nagłówku piszę "www.magicznykrakow.pl" a potem w tekście czytamy "www.krakowmagiczny.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piachoo Re: Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.163-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.07.07, 09:28 Gość portalu: Yakanos napisał(a): > w nagłówku piszę "www.magicznykrakow.pl" a potem w tekście czytamy > "www.krakowmagiczny.pl" co ci pisze? niezależnie od tego, żaden adres nie działa (magicznykrakow.pl not found, krakowmagiczny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlexKrakow Re: Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: 57.66.195.* 26.07.07, 08:30 Niech mieszkańcy trzeciego największego miasta w Polsce zapamiętają sobie raz na zawsze, że w Królewskim Stołecznym Mieście Krakowie nie ma starówki. Jest STARE MIASTO. Najbliższa starówka jest w Warszawie. Sztuczna zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocikoci Re: Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: 217.153.26.* 26.07.07, 09:08 Odp... się od warszawskiej Starówki, krakusie. Sztuczna, bo odbudowana? Nie jestem warszawianką z urodzenia (ani z wyboru), ale mieszkam tu od 20 lat i szanuję moją drugą "małą ojczyznę". Ta pogardzana przez Ciebie starówka jest jednym z moich, i nie tylko moich, ulubionych miejsc. Wracając do meritum sprawy, to wasze "Królewskie Stołeczne" Stare Miasto jest tak samo zasr... reklamami, jak każde inne miejsce, a przy tym nie umywa się choćby do praskich Hradczanów. Nie podskakuj więc, lajkoniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos zapomnial Re: Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.07.07, 09:17 ze rekalma dzwignia handlu. Takie proste, ale w IV RP to nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.crowley.pl 26.07.07, 09:17 taki serwis nie istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl proszę 26.07.07, 09:35 Ale tu plebsu spoza Łodzi. Od razu widać komu sie Łódź nie podoba. Napewno to nie sa to Łodzianie. Kraków pfff - Wawel w syfie, naginacz statystyk. Łódź musi włączyć Zgierz, Pabianice(wg szybkiego tramwaju) i inne miasta wokół łodzi. Tak juz dawno zrobiła wieś Kraków. Łódź będzie miała ponad milion i będzie po sprawie. Tego typu reklamy bywają wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszkin wszystko lata, informacja też - nierzetelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:18 To jak jest w końcu Gazeto z tym e-adresem: www.krakówmagiczny.pl, czy www.magicznykraków.pl, czy jeszcze inaczej. Przeczytajcie, co napisaliście !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: proszę 26.07.07, 10:54 "wieś" Kraków jest 10 lat w rozwoju przed Łodzią w prawie każdym aspekcie, także na kolana i pokłony składać przed Krakowem i Krakusami. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: proszę 26.07.07, 21:51 10 lat? Ciekawe jak to obliczyłeś? A dlaczego nie 9 i 3/10-te roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
brite minigry 26.07.07, 15:03 minigry.amor.pl napisał: > Ale tu plebsu spoza Łodzi > wieś Kraków. Jesteś żenujący. Twoje wypowiedzi przynoszą tylko wstyd naszemu miastu. Zmień styl polemiki albo zniknij. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: minigry 26.07.07, 20:41 Uważasz, że skoro pluje się Łodzi w twarz należy nastawić drugi policzek. Możesz tak się zachowywać ode mnie czegoś takiego nie wymagaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Jak nazwać takie dictum? 26.07.07, 10:23 Artystyczny totalitaryzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo.tak Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: 194.51.20.* 26.07.07, 11:31 "starowka (...) mówi Filip Szatanik z biura prasowego krakowskiego magistratu." Bzdura. Zaden mieszkaniec Krakowa nie mowi "Starowka"..... tak sie tylko czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.um.krakow.pl 26.07.07, 11:47 Uwaga!!!Istotnie. Nie ma takich stron jak podane w artykule. Błąd dziennikarki. Właściwy adres to www.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok wawelski Heyah - obrzydliwość IP: *.autocom.pl 26.07.07, 12:12 Nienawidzę czerwonej łapy Heyah na kioskach ruchu. A jeszcze niechlujne, betonowe kloce u podstawy łapy - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta jako turysta... IP: 88.220.112.* 26.07.07, 14:01 Jako turysta odwiedzam Kraków i chodząc po ulicach chcę oglądać stare kamienice a nie wielkie płachty reklam. Zarządzający miastem powinni wiedzieć, że ludzie nie odwiedzają Krakowa dla reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
rytir Re: Jak pozbyć się brzydkich reklam? 26.07.07, 14:18 Wy tu się na tym forum skupiacie wyłącznie na dużych miastach, ale często mi się zdarza, że jestem w małym, zapomnianym miasteczku, widzę średniowieczną basztę, mury miejskie, barokowe kamieniczki, itp, itd, wyjmuję odruchowo aparat, a i od razu chcę go schować, bo wszystko umajone reklamami i szyldami wielkimi, przeważnie różowymi czy fioletowymi, a jakby kicz nie wystarczał, to jeszcze to wszystko brudne i pordzewiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:45 "Nie chce wracać już do Łodzi w Łodzi mu się nie powodzi:)" Może w tym problem że w Łodzi tylko Piotrowska jest wizytówka miasta bo reszta jest brzydka i brudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Krakow nie ma starówki! IP: *.ghnet.pl 26.07.07, 14:47 Uprzejmie prosze azeby nie "warszawic" nam Krakowa. Warszawa ma starowke -my mamy rynek glowny. Nikt tu nie mowi ze idzie na starowke, nie ma nigdzie takiego szyldu czy napisu. Rozumiem ze warszawiacy przyzwyczajeni, ze ich glowna czesc starego miasta to starowka i tak tez opisuja sobie krakowskie centrum, ale tak jak nie ma u nas dworca centralnego tak nie ma starowki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiona Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:48 Problem reklam dotyczy wielu miast, nie tylko Łodzi.Kilka dni temu odwiedziłam, po wielu latach nieobecności, moje ulubione miasto Kłodzko.Pozytywne wrażenie robią pięknie odnowione po powodzi kamieniczki, ale wisząca na centralnym miejscu twierdzy olbrzymia reklama piwa, to wielkie nieporozumienie i normalny skandal!!! Płyną pewnie z tego korzyści materialne dla tego zabytku, ale wrażenie jest okropne!!! Ktoś zdrowo przesadził zarówno z miejscem, treścią, jak i z rozmiarami baneru.Kto to widział, wie o czym mowa, kto nie, to i lepiej, bo można się wkurzyć do białości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja W Krakowie nie ma Starówki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:31 Jest STARE MIASTO! bardzo prosimy to wiedzieć, 'dziennikarze i inni tacy' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: W Krakowie nie ma Starówki!!!! IP: *.ghnet.pl 26.07.07, 15:57 No tak oficjalnie jest Stare Miasto, co w skrócie przyjezdni (szczególnie ze stolicy) mogą tłumaczyć sobie jako starówkę. Ale przecież żaden Krakowianin nie mówi ze jadę do "starego miasta" czy na "stare miasto". Nie chce sie tu bawić w Bralczyka czy innego Miodka, ale myślę że skoro ponad 800tyś ludzi (chyba tyle ma Kraków teraz?) mówi rynek czy centrum to niech nam tych kilku dziennikarzy nie próbuje tego "ustarówkowić" centrum Krakowa. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamd Jak pozbyć się brzydkich reklam? 26.07.07, 15:55 W Tarnowie szpecacych reklam jest coraz mniej. W ubieglym roku po raz pierwszy zorganizowano konkurs na najladniejsze szyldy w miescie "Kanon reklamy, kanon arcitektury". Inicjtywa glosno komentowana przez lokalne media, zrobila swoje. N tarnowskich ulicach mozna zauwazyc wieksza dbalosc o stylistyke nowych reklam. Stare, szpecace skutecznie wymieniane sa na nowe. Wlasciciele sklepow zwracaja coraz wieksza uwage na swoje uliczne wizytowki. Ale podoba mi sie pomysl krakowski. Moze skorzystamy z niego takze w Tarnowie. Obok konkursu, pelnilby znakomita stymulacje dla wlascicieli firm. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamd Tarnow - STOP szpectocie! 26.07.07, 15:59 W Tarnowie szpecacych reklam jest coraz mniej. W ubieglym roku po raz pierwszy zorganizowano konkurs na najladniejsze szyldy w miescie "Kanon reklamy, kanon arcitektury". Inicjtywa glosno komentowana przez lokalne media, zrobila swoje. Na tarnowskich ulicach mozna zauwazyc wieksza dbalosc o stylistyke nowych reklam. Stare, szpecace skutecznie wymieniane sa na nowe. Wlasciciele sklepow zwracaja coraz wieksza uwage na swoje uliczne wizytowki. Ale podoba mi sie pomysl krakowski. Moze skorzystamy z niego takze w Tarnowie. Obok konkursu, pelnilby znakomita stymulacje dla wlascicieli firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanka Warszawa - billboardy i patrzące z nich mordy :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 16:20 Nie mogę patrzec na otaczające mnie w Warszawie billboardy i inne przeokropne, bo zbyt duże i nieciekawe reklamy. Mogę jedynie zaakceptowac ciekawe szyldy, neony i piękne wystawy sklepowe, które nie wymagają reklamy, bo same przyciągną klientów. Czy Warszawa ma szanse na "odszpecenie"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr piwko Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 16:18 "Serwis www.krakow.pl to dla przedsiębiorców nie lada gratka. Miesięcznie zagląda tu 800 tys. internautów, również z zagranicy. Dotychczas strona nie miała wymiaru komercyjnego. Zamieszczane w serwisie reklamy będą projektowane przez administratorów. Szatanik: - Zaproponujemy firmom zdjęcie z danymi teleadresowymi i informację o stronie internetowej." Mogło by tam zaglądać nawet 1800tys. internautów. Pytanie czy ktoś będzie tam czegoś szukał PRZED PÓJŚCIEM na stare miasto. Jak jestem w ocym mieście to jak mam czas to idę się "poszwędać" a lokal w dużej mierze wybieram pod wpływem impulsu. Na pewno nie siedzę w necie i nie analizuję cen piwa zdjęć wystroju i Bóg wie czego jeszcze. Siłą rzeczy na miejscu przedsiębiorcy na starówce mając reklamę skuteczną choć brzydką zostałbym przy niej a nie łasił się na jakieś banery wymyślane przez urzędników. "Krakowski pomysł podoba się i wiceprezydent Zdanowskiej, i Michałowi Domińczakowi, miejskiemu konserwatorowi zabytków. - Możemy zrobić taką akcję na naszym portalu internetowym." A w Łodzi wielu chce się wykazać robieniem czegokolwiek. "Technicznie zastosowanie krakowskiego pomysłu byłoby oczywiście możliwe, chociaż banneru reklamowego na www.cityoflodz.pl na pewno nie zamieścilibyśmy. Może informowalibyśmy o ładnych reklamach na zasadzie newsów? - mówi Kamila Szymczak, która odpowiada za www.cityoflodz.pl." Dobre! Analogicznie na miejscu przedsiębiorcy na Piotrkowskiej mając reklamę skuteczną choć brzydką czy zlikwidowałbym ją łasząc się na jakiegoś newsa na niewiadomojakiej stronie. A pozatym to czy te pomysły w artykule są tak głupie czy Wyborcza poprzekęcała? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Tokyo 26.07.07, 21:12 W Tokyo nie maja takich dziwnych problemów. Biznes to biznes. Ale pewnie też pewnym ludziom reklamy w Tokyo się nie podobają? Ja prosze nie wprowadzać prowincjonalności do Łodzi. Kraków Wrocław - prosze bardzo. Kapitalizm opiera się też na powierchni reklamowej, tylko, ze płatnej. photo.net/photo/2000pcd1670/tokyo-shinjuku-45.tcl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Tokyo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:00 Daj spokój to hipokryzja. mnie się nie podobają reklamy w telewizji podczas filmow ale patrze bo musze. albo reklamy sa albo ich wcale nie ma a nie tak. jedne sa dobre a inne złe. smieszna glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Reklamy w GW 26.07.07, 22:05 A może by tak ocenić ładne i nieładne reklamy w GW(GL)? Ciekawe co o swoich reklamach napisałaby GW? Napewno chwaliłaby się, że ładne. Żałosne. Gazety lubią czasami kogoś niszczyć tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Reklamy w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:43 Po reklamach przyjdzie czas na ogolonych lub nieogolonych facetów na Pietrynie, a potem obozy koncentracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
g0g Re: Reklamy w GW 27.07.07, 09:47 Przesadzacie, Reklamy w Lodzi sa tandetne Nie dość ze brzydkie i wiejskie same w sobie to jeszcze fatalnie wykonane. I to zwlaszcza na Piotrkowskiej bo w Manufakturze czy Galerii nikt nie powiesi takiego szkaractwa (bo nie wolno). Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Reklamy w GW 27.07.07, 21:04 > ... w Manufakturze czy Galerii nikt nie powiesi > takiego szkaractwa (bo nie wolno). Brawo. Ten argument mnie przekonuje w 100%. Manufaktura ma wszystko na wysoki połysk. Tylko czy walka z brzydkimi reklamami powinna być toczona w stylu krakowskim - ORMO działa, czuwa, kara, nagradza i krązy? Odpowiedz Link Zgłoś
g0g Re: Reklamy w GW 28.07.07, 13:41 A tego nie powiedzialem! Choc uwazam ze brakuje przepisow na karanie za "szpecenie" ulic Poza centrum z Bogiem sprawa, jakies PRLowskie plaby tyz. Ale zaslanianie calych kamienic, obwieszanie jaskrawymi, szpetnymi, planszami, czy mrugajacymi wężami i diodami zabytkowych kamienic powinno byc karane. Albo inaczej, nie powinno byc możliwe. Wystarczy nakaz konsultacji z konserwatorem. A teraz prosze spojzec na rog Kosciuszki i Mickiewicza, perla architektury upiekszona ze az oczy bola. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl oczywiście 28.07.07, 19:01 Piotrkowska znana jest w całej Polsce, a nawet w Londynie, to wiem osobiście. Piotrkowska w Łodzi to wizytówka nie tylko kraju, ale i troszkę Europy. Nic by sie nie stało, jakby każda reklama ,bilbord itp. musiał mieć zezwolenie Plastyka Miasta. Proste rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: oczywiście 29.07.07, 11:15 Piotrkowska wygląda jak podrzędna ulica Wrocławia gdzieś na peryferiach miasta. Gdyby natomiast wyburzyć tą niską prowincjonalną zabudowę i postawić coś wielkomiejskiego i wysokiego z neonami to by mogło być coś! Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Tokyo 28.07.07, 01:41 pajacu, w Tokyo te reklamy są neonami a nie papierowymi dyktami itp., a to różnica spora Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl S D czyli 28.07.07, 10:39 "Spieprzaj Dziadu" do swojej wsi Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl A właśnie 28.07.07, 10:43 Można pozwolić na każdy typ reklam w Łodzi poza Piotrkowską. Na Piotrkowskiej załóżmy zezwalałoby sie TYLKO na reklamy neonowe. Sothink możesz nie iść na Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Kot Re: Jak pozbyć się brzydkich reklam? IP: *.toya.net.pl 28.07.07, 16:31 Taki g... moze gdzie na Retkini, nie na Piotkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś