Dodaj do ulubionych

Służbowym autem na ślub kuzynki

08.07.03, 14:16
"Wypoczywający w Ustce sekretarz miasta Pabianic Adam Marczak na powrotną
podróż zamówił sobie... auto służbowe! Daewoo espero w dwie strony
przejechało 960 kilometrów tylko po to, by sekretarza na czas dostarczyć...
na ślub kuzynki. Marczak jest właścicielem daewoo lanosa i BMW."
wicej-> lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/283365.html
Obserwuj wątek
    • majass Re: Służbowym autem na ślub kuzynki 08.07.03, 14:56
      hubar napisał:

> "Wypoczywający w Ustce sekretarz miasta Pabianic Adam Marczak na powrotną
      > podróż zamówił sobie... auto służbowe! Daewoo espero w dwie strony
      > przejechało 960 kilometrów tylko po to, by sekretarza na czas dostarczyć...
      > na ślub kuzynki. Marczak jest właścicielem daewoo lanosa i BMW."
      > wicej-> lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/283365.html
      >
      >

Dorzyce swoje trzy grosze.
      Po pierwsz słuzbowe auta kusza w pabiancach wszytskich rzadzacych.
      Poprzedni prezydent np. jedźił nim na działeczke.
      Po drugie Marczak to stary cwaniaczek( studiował wczesniej za miejskie
      pieniądze)
      Po trzecie co z tego, ze chce zapłacić. Ale oczuwiscie za paliwo. A samochód
      sam dojechał nad to morze. Za kierowce zapłacimy wszyscy..
      po czwarte wcale nie miał ochoty płacić, tylko, ze sprawa sie wylała
    • boczek2001 Re: Służbowym autem na ślub kuzynki 08.07.03, 14:59
      Miałem być pierwszy...
      No ale "nic to Baśka" - jak mawiał Pan Wołodyjowski. Podpisze sie pod tym...
      Po wypożyczeniu samochodu służbowego przez byłego prezydenta (podkreślam
      prezydenta, nie sekretarza) prasa huczała od krytyki i dlatego prezydent były
      nie jest już obecnym... A władza nie wyciąga wniosków...
      Teraz Adaś pojechał sobie nad morze budować zamki z piasku... Traf chciał ze go
      dybnęli. Najpierw sie wykręca że musiał wziać samochód bo nie było pociągu (po
      sprawdzeniu - były aż 3), potem że był służbowo (po przemysleniu stwierdził ze
      nie miałby na to dowodów, wiec sie z tego wycofał), potem znowu mówi że wezwał
      kierowce żeby zaoszczedzic na benzynie... NŻP pisze ze Sekretarz zapłacił za
      ten wypad samochodem:

- W tę sumę wchodzi także opłata za eksploatację - wyjawia sekretarz. - Za
      kierowcę, czyli jego czas, nocleg i jedzenie rozliczyłem się indywidualnie.
      Podatnik za to nie zapłacił. Wcale nie dlatego uregulowałem należność, że mnie
      gazeta przycisnęła, miałem taki zamiar. To się tylko przyśpieszyło.

I tu pojawia się mój śmiech... (niczym jęk ranionego łosia). Na czym on
      zaoszczdził w gruncie rzeczy?? I tak zapłacił za benzynę , kierowce i jego
      nocleg!!! Coś tutaj Adaś kity wciska! Wszyscy są spaczeni bez względu na
      orientację. I to żeby teolog, który pisze pracę magisterską o objawieniach
      Chrystusowych?? Tożto wstyd i hańba dla Kaczego Rodu! Niech Berner uważa na
      siebie i swoich ludzi bo jak sie Magda (Hodak - przyp. boczek2001) dobierze im
      do skóry to będą kwiczeli...

AVE Adamie z Raju wypędzony!
      • majass Re: Służbowym autem na ślub kuzynki 08.07.03, 15:13
        boczek2001 napisał:

Niech Berner uważa na
        > siebie i swoich ludzi bo jak sie Magda (Hodak - przyp. boczek2001) dobierze
        im
        > do skóry to będą kwiczeli...

Madzia się im do skóry nie do bierze bo:
        - Bo mam sesje na punkcie pabianiciej lewicy a wtdawca nie pozwoli jej na
        koleja wojne tym rzem z prawica
        - wcale nie jet taka niezlez jaka udaje
        - obecnie jet zajeta jazdą na rowerze(hahahahaha)
        - Sprzedaż gazety spada i jak tak dalej pójdzie to spadnie pewna głowa....
        • boczek2001 Re: Służbowym autem na ślub kuzynki 08.07.03, 15:38
          majass napisał:

>
          > Madzia się im do skóry nie do bierze bo:
          > - Bo mam sesje na punkcie pabianiciej lewicy a wtdawca nie pozwoli jej na
          > koleja wojne tym rzem z prawica
          > - wcale nie jet taka niezlez jaka udaje
          > - obecnie jet zajeta jazdą na rowerze(hahahahaha)
          > - Sprzedaż gazety spada i jak tak dalej pójdzie to spadnie pewna głowa....
          >
          A czytałeś moze dzisiejsze Nowe Życie? już tam włąśnie o tym napisała i
          wcześniej napisała m. in. o tym że Marczak nie ma magistra a zajmuje stanowisko
          które wymaga od niego legitymowania sie takim tytułem; napisała równeiż o
          reorganizacji w Urzedzie miejskim gdzie zwalniane są osoby i zatrudniane z
          klucza politycznego, np. dyrektor MOSiRu to Adamski ps. Wafel - radny
          powiatowy, ponadto szykuje sie...na razie to tajemnica fucha dla kogos o
          imieniu Berner -maja połączyc MOPS z MOPiTEM.
          Jak na razie Hodakowa to wszystko opisuje...
          Już było nie tak dawno zebranie walne i hodakowa miała poleciec a Cessanis
          zostac szefem naczelnym. Jednak Cessanis wyladował w Expresie Il. a Hodakowa
          nadal piastuje swoją funkcje... pytanie: kiedy prawicy znudzi sie opisywanie
          przez Hodakową ich machlojek?? Moze wtedy rzeczywiście poleci... Ale Gazeta
          Wyborczą ja i tak przyjmie z otwartmi ramionami (pamiętasz w Wysokich Obcasach -
          była na rozkładówce), jesli nie GW to WPROST na pewno. Juz teraz widac że
          wszystkie informacje w tych gazetach to albo przedruki z NŻP lub "cynki" od
          Madzi...
          • majass Re: Służbowym autem na ślub kuzynki 08.07.03, 15:56
            boczek2001 napisał:

> Już było nie tak dawno zebranie walne i hodakowa miała poleciec a Cessanis
            > zostac szefem naczelnym. Jednak Cessanis wyladował w Expresie Il. a Hodakowa
            > nadal piastuje swoją funkcje... pytanie: kiedy prawicy znudzi sie opisywanie
            > przez Hodakową ich machlojek?? Moze wtedy rzeczywiście poleci... Ale Gazeta
            > Wyborczą ja i tak przyjmie z otwartmi ramionami (pamiętasz w Wysokich
            Obcasach
            > - była na rozkładówce), jesli nie GW to WPROST na pewno. Juz teraz widac że
            > wszystkie informacje w tych gazetach to albo przedruki z NŻP lub "cynki" od
            > Madzi...

Moim zdaniem to
            - po pierwsze Madzia wykorzystała sytuacje jak sie wytworzyła czyli" biedna i
            szykanowana przez lewice dziennikarka" takie tematy Wyborcze, Wprost zawsze
            chetnie kupują-
            -po drugie biedna madzia gdyby opusciła pabiance by awansowac gdzies indziej to
            szybko by tu wróciła . W innych warunkach jej pseudosledcze umiejetnosci do
            niczego by sie nie przydały. A no i jescze trzebe umiec pisac a z tym u madzi
            kot jaczyta kazdy wie jak jest.
            - po trzecie to o czym juz pisłałem czyli spadajacy nakład. Na razie je nie
            rusza bo byłby za duzo szum(wyrzucona!!!!, szykanowana!!!!). Ale jescze
            troche....
    • Gość: gosia Re: Służbowym autem na ślub kuzynki IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 18:59
      powinien zapłacić jak za taryfę i dodatkowo dostać karę albo naganę za
      nieuzasadnione użytkowanie, a co? przecież to jest nasz podatników "pracownik",
      gdyby w normalnej firmie pracownik tak postąpił dawno wyleciałby na pysk. Sorry
      za słownictwo, ale wkurza mnie już właściwie nieograniczona bezczelność
      tych "rządzących inaczej". I jeszcze te pokrętne tłumaczenia... Sam sobie
      wystawił opinię. Wstyd. Ale taki to nawet wstydu nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka