Dodaj do ulubionych

Prezes Łaszkiewicz Senator RP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:20
Wiceprezes Łaszkiewicz kandyduje do Senatu RP w okręgu sieradzkim z listy PiS z numerem 1.

Wiadomo już dlaczego nie ma On czasu na sprawy zwiazane z lotniskiem... zabiega o głosy Wyborców.

Szkoda tylko, że robi to kosztem lotniska.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Prezes Łaszkiewicz Senator RP IP: 193.16.255.* 11.10.07, 13:26
      Mam nadzieje że sie dostanie i nareszcie przestanie być wiceprezesem na naszym
      lotnisku. Była by to dobra wiadomość dla wszystkich którym zależy na naszym
      lotnisku, troche gorsza dla Polski.
    • Gość: barnaba Re: Prezes Łaszkiewicz Senator RP IP: *.lodz.msk.pl 11.10.07, 13:49
      Mam nadzieję, ze zostanie wybrany.

Pozbycie się tego nieudacznika z Lublinka jest warte oglądania go w sejmie.
      • Gość: xyz Re: Prezes Łaszkiewicz Senator RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 14:00
        wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/KOMITETY/11.htm
        Mam nadzieję że Prezes Łaszkiewicz odleci szczesliwie do Warszawy i
        może zajmie sie, np Okęciem !

PZDR,
        xyz
    • maxxman Re: Prezes Łaszkiewicz Senator RP 11.10.07, 15:51
      Ojcze Święty,

Miej w opiece ten naród z takimi senatorami! Ja już do Polski nie
      wracam, nie ma mowy!

Cheers,
      mx
      • Gość: gitz Re: Prezes Łaszkiewicz Senator RP IP: 217.153.8.* 11.10.07, 16:10
        Prosimy wszystkich sieradzan, żeby uwolnili lotnisko od WŁ wysyłając go do Wawy.
        To chyba jedyna droga do usunięcia go ze stanowiska.
        • ewamalgorzata Re: Prezes Łaszkiewicz Senator RP 11.10.07, 17:32
          Na tą listę głosują chyba nie tylko mieszkańcy Sieradza - także
          Konstantynowa, Pabianic, Zduńskiej Woli, Łasku, Zgierza,
          Aleksandrowa, łęczycy, Łowicza.. Ludzie! Niech to będzie wasz wkład
          w łódzkie lotnisko:)
          Potem powiesimy w jakimś ważnym miejscu transparent: Fani Lublinka
          mają nadzieję, że Polska im wybaczy...
          • Gość: yo! Co najwyzej bedzie poslem IP: 91.86.22.* 11.10.07, 19:28
            Laszkiewicz nie jest kandydatem na senatora tylko na posla. I nie z
            pierwszego miejsca tylko z 8.
            www.wybory2007.pkw.gov.pl
    • Gość: Albert Kampania IP: *.bulldogdsl.com 11.10.07, 20:48
      Jakby komus sie chcialo (tak jak z kamieniem w Pasazu Rubinsteina
      wielkie dzieki!) zrobic akcje: "Ida wybory, uratuj lodzkie lotnisko,
      glosuj na Laszkiewicza!". A moze sms-y?
      Pozdro,
      Albert
      • Gość: nowy Re: Kampania IP: *.toya.net.pl 11.10.07, 21:38
        Pan Laszkiewicz jest druga w kolejnosci osoba (po Panu Prezydencie Kropiwnickim)
        jesli chodzi o zaslugi dla Portu Lotniczego im. Reymonta.
        Kandyduje do Sejmu m.in. po to by wesprzec jego rozwoj. Nie chce byc poslem
        zawodowym i ma zamiar nadal pelnic swoje obowiazki. Wszyscy ktorzy tak glosno
        krzycza na tym forum o lobbingu na rzecz lotniska powiini na niego glosowac lub
        namawiac do tego znajomych. I to jest byc moze jedyne konkretne dzialanie ktore
        mozecie podjac.
        • Gość: lcj Re: Kampania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 21:56
          no jeżeli będzie nas reprezentował w sejmie czy tam senacie -
          wszystko jedno - tak jak na targach i tak samo sprawnie jak załatwia
          połączenia załatwiał wsparcie $ to tylko bić pokłony...ŻENADA

p.s. lot skasował poączenia do waw, ale to chyba nie koniec tego
          typu informacji w najbliższym czasie...oby to tylko pogłoski

z lotniskowym pozdrowieniem
          LCJ
        • Gość: barnaba Re: Kampania IP: *.lodz.msk.pl 11.10.07, 22:19
          > Pan Laszkiewicz jest druga w kolejnosci osoba (po Panu Prezydencie
          > Kropiwnickim) jesli chodzi o zaslugi dla Portu Lotniczego im.
          > Reymonta.

No, to Lublinek rzeczywiście ma przechlapane...

> Kandyduje do Sejmu m.in. po to by wesprzec jego rozwoj. Nie chce
          > byc poslem zawodowym i ma zamiar nadal pelnic swoje obowiazki.

Fajnie, Lublinek będzie miał wiceprezesa na część etatu. Ciekawe, ile swojego
          czasu poświęci sprawom lotniska? 1/4? A może 1/16?

Rozumiem, że pensję będzie brał za cały etat. do tego dietka poselska. Żyć nie
          umierać. Tylko obściskiwać hostessy.

> Wszyscy ktorzy tak glosno krzycza na tym forum o lobbingu na rzecz > lotniska
          powiini na niego glosowac lub namawiac do tego znajomych.
          > I to jest byc moze jedyne konkretne dzialanie ktore mozecie podjac.

Jest jeszcze jedna rzecz, którą możemy zrobić.
          Ja już w swojej taczce naoliwiłem i napompowałem koło. Będzie Wojtusiowi
          wygodnie, jak przyjdzie co do czego.
        • ewamalgorzata Re: Kampania 11.10.07, 22:41
          Gość portalu: nowy napisał(a):

> Pan Laszkiewicz jest druga w kolejnosci osoba (po Panu Prezydencie
          Kropiwnickim
          > )
          > jesli chodzi o zaslugi dla Portu Lotniczego im. Reymonta.

Wiesz może jak to podzielić... mnie uczyli,że trudno dzielić przez
          zero, ale może na stomatologi uczą inaczej.

>
          > zawodowym i ma zamiar nadal pelnic swoje obowiazki. Wszyscy ktorzy
          tak glosno

No to ja już odwołuję akcję "głosuj na łaszkiewicza"..

> I to jest byc moze jedyne konkretne dzialanie ktore
          > mozecie podjac.
          Czuje wtym jakieś szyderstwo. I wiesz co? być może nikt już nigdy
          nie podejmie żadnych działan - bo swoją zarozumiałością, butą,
          chamstwem nawet - skutecznie zniechęciliście kilka naprawde mądrych
          i skutecznie kilka lat temu działających w Stowarzyszeniu osób.
          nikt was już od jakiegoś czasu nie szturcha w łokieć, możecie
          jeszcze spokojniej pić kawkę, i obijać się za fajną kase w nowych
          gabinetach. Rozumiem, ze policzyłes, że samorządowe za dwa lata a w
          Sejmie jest szansa na dłużej? Bo chyba nie liczysz, ze po zmianie
          prezydenta Łodzi długo tam posiedzisz?
          BTW: Pamiętam jak jakiś czas temu wymadrzałes się, jaka to
          profesjonalana i super jest strona lotniska..ciekawe,czemu ją
          zmienili...
          • Gość: MarcinK Re: Kampania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:51
            Daj spokój - szkoda gadać z zarozumiałym jełopem. Nawet nie pamiętam, że to
            dyrektor Nowak sprowadził do Łodzi Ryana.

MK
            • ewamalgorzata Re: Kampania 12.10.07, 00:23
              Heh, może trochę nie na temat, ale: ciągle drążąc temat łódzkiego
              lotniska i zadając te same pytania od co najmniej trzech, dość
              wysoko posadowionych w magistracie osób (dwie z nich nawet baardzo
              wysoko) usłyszałam coś, co moim zdaniem krązy tam jako legenda,
              zaklęcie czy coś w tym stylu. Mianowicie, że pana Krawczyka
              ściągneliśmy z Wrocławia, ze w zasadzie go podkupiliśmy, że to
              sukces,ze Kropa go kiedyś ściągnął do Łodzi itp..
              Zadałam sobie troszkę trudu i sprawdziłam:
              Krawczyk został dyrektorem na Lublinku 3 listopada 2003 roku.
              Obejrzałam historie portu lotniczego Wrocław:
              www.airport.wroclaw.pl/historia.php - gdybyście byli też
              uprzejmi na nią rzucić okiem:)
              Nie wiem, jak dlugo był on dyrektorem we Wrocławiu..ale ten okres
              bezruchu na tamtejszym lotnisku daje do myślenia. I ożywienie jakie
              od początku 2004 nastąpiło

- i mam wrażenie, że Wrocławianie powinni być nam mocno wdzięczni.
              • Gość: lotnik Re: Kampania IP: *.toya.net.pl 12.10.07, 07:50
                Mylisz sie. We Wroclawiu wczesniej przejrzeli na oczy i Rada Nadzorcza sie go
                pozbyla z lotniska. A Kropiwnicki faktycznie go podkupil - tyle ze z
                wroclawskiego MPO.
              • Gość: MarcinK Re: Kampania IP: *.ergom.com 12.10.07, 07:50
                Dokładnie jest tak jak piszesz. A prezes Krawczyk został ściągnięty z MPO
                Wrocław po tym jak go dostał "awans zewnętrzny" z lotniska we Wrocławiu właśnie
                do MPO.

MK
                • Gość: barnaba Re: Kampania IP: *.lodz.msk.pl 12.10.07, 14:28
                  Może by tak zarząd Lublinka awansować? Oczywiście nie do MPO, bo po tygodniu
                  Łódź pewnie tonęłaby w śmieciach. Ale gdyby tak stworzyć w UMŁ wydział
                  opiekujący się np. dziką zwierzyną na terenie miasta? Tam to stado nieudaczników
                  nie miałoby czego spieprzyć i nie narobiłoby wielkich szkód.
                  • Gość: Expat Re: Kampania IP: 212.183.134.* 12.10.07, 23:54
                    No nie wiem ....
                    Jest wielce prawdopodobne że po tygodniu mielibyśmy np.dziki na Piotrkowskiej ;)
                    . To takie typy . Czego nie dotkną to spieprzą .
                    Historii Krawczyka nie znałem . Znam za to dość dobrze "działalność"
                    łysego niedorajdy w UMŁ :/
                    Brakuje gospodarza miasta vide Dutkiewicz we wspominanym wcześniej Wrocławiu
                    .Zamiast rozpędzać dziadostwo i miernotę - Kropiwnicki je promuje
                    Mam żal do PO że wystawiła w 2-gim ( wtedy ) co do wielkości Polskim mieście
                    kogoś takiego jak Kwiatkowski ,który ponoć nawet w Zgierzu się nie popisał .
                    Będzie nam się to jeszcze odbijało czkawką co najmniej do końca kadencji
                    "sklerotyka z szarfą"

• Gość: Albert Re: Kampania IP: 82.153.172.* 13.10.07, 00:16
                      Mimo wszystko (problemy z wizja i zarzadzaniem) cenie Krawczyka za
                      to, co zrobil dla Lublinka, pamietam jak rozbudzil moja nadzieje po
                      Marcowych czasach. Uwazam, ze nawet Laszkiewicz nie jest taki zly
                      jak Marzec
                      • Gość: lotnik Re: Kampania IP: *.toya.net.pl 13.10.07, 09:40
                        Z tym akurat sie nie zgadzam. Laszkiewicz jest o wiele gorszy. Ma to szczescie
                        ze przyszly inne regulacje prawne i pojawili sie w Polsce przewoznicy low
                        costowi. Przewoznikow regularnych mimo rozwoju lotniska nie ma do dzis.
                        • Gość: Albert Re: Kampania IP: 81.130.193.* 13.10.07, 23:15
                          Mozesz sie zgadzac badz nie. Ja mam swoje zdanie. Pamietam jak
                          przyszedl Krawczyk na Lublinek, to byl to jeden z najbardziej
                          optymistycznych dni w moim zyciu. Mialem nadzieje, ze ten marazm i
                          brak wizji za Marca sie skonczy i rzeczywiscie sie skonczyl.
                          Krawczyk z opoznieniami jednak doprowadzil do rozbudowy lotniska. W
                          nowej sytuacji jednak nie potrafi sie odnalezc. Widocznie kazdy ma
                          swoje zadanie w zyciu do wykonania, nie jest powiedziane, ze
                          stanowiska musza byc do konca zycia. To nie putinowska Rosja.

Nie wiem jakie ma szczescie Laszkiewicz co rozwoju rynku tanich
                          linii skoro bilans jego czasow: to 2 pozyskani przewoznicy
                          (Centralwings i Volareweb) i 1 stracony (PLL LOT). Ryanaira
                          sprowadzil ktos inny. Zreszta niebawem pewnie ten bilans sie zmieni:
                          na 1 sprowadzony i 2 straconych za sprawa Centralwings, ktore sie
                          wlasnie zwija.

Moja najwieksza obawa jest, ze Krawczyk odejdzie na emeryture,
                          Laszkiewicz pojdzie w polityke, w miedzyczasie zmieni sie wladza i
                          Marzec wroci (dzieki poparciu LiD i PO - ktore ma) na stanowisko
                          Prezesa. Wiem, ze trudno sobie wyobrazic, ze moze byc jeszcze
                          gorzej, ale coz - trzeba cwiczyc wyobraznie. I na tym polega zupelny
                          brak wplywu obywatelskiego na to co sie dzieje w kraju, w miescie -
                          glosujesz aby cos sie zmienilo - a wroca starzy kolesie pod nowym
                          szyldem.

Pozdrawiam,
                          Albert
                      • maxxman Re: Kampania 13.10.07, 15:58
                        Ja w ocenie Krawczyka staram się być obiektywny.

Krawczyk jest doktorem inżynierem budownictwa portów lotniczych. I
                        mam wrażenie, że ta działka w zarządzaniu portem wypada
                        nienajgorzej. Ale znowu nie rozumiem pozytywnej opinii wydanej o
                        umiejscowieniu sortowni odpadów w tak bliskim sąsiedztwie.

Natomiast brakuje mi u Krawczyka umiejętności klasycznie
                        menedźerskich: strategii pozyskiwania nowych klientów (linii
                        lotniczych, pasażerów, najemców, reklamodawców), umiejętności
                        zarządczych personelem i jego rozwoju, PRu, zabezpieczenie przed
                        fluktuacjami makroekonomicznymi itp. Słowem, tego wszystkiego czego
                        uczą w szkołach biznesu. OK, rozumiem, że w sprawach kadrowych karty
                        rozdaje Kropiwnicki i Krawczyk nie miał wpływu np. na wiceprezesurę
                        Wojtusia, ale w tych wszystkich aspektach, w których polityka nie ma
                        zbyt wiele do powiedzenia, numerem jeden jest on. Dlatego nie
                        usprawiedliwia go np. brak programu przeciwdziałania fluktuacjom
                        ekonomicznym i jeszcze paru innych programów będących już standardem
                        w zarządzaniu portami na zachód od Odry.

I chociaż charakterologicznie jest to człowiek bardzo sympatyczny,
                        to generalna ocena raczej na 3+.

mx

PS
                        Ale ciakawa jest ta walka Nowego z Krawczykiem, nie? Nowy w swoich
                        wypowiedziach stara się minimalizować rolę Krawczyka tak by zapewne
                        pewnego dnia wyeliminować go z portu i samemu zasiąść w fotelu
                        prezesa. I nie wierzę, by Kropiwnicki nie wiedział o tej grze
                        brudnymi rękami wykonywanej...
        • Gość: Bywalec Re: Kampania IP: *.toya.net.pl 14.10.07, 01:43
          Nowy, takich bzdetów w stylu komuchów z epoki Kim Ir Sena to dawno nie czytałem. Żresz czasami coś innego niż wazelinę? Cienias Łaszkiewicz jest tyle samo wart na łódzkim lotnisku co niekompetentna przybłęda Seliga :D
          Omijam tych ludzi szerokim łukiem, nawet ręki nie mam zamiaru im podawać...
          • Gość: skromny Re: Kampania IP: 89.240.234.* 14.10.07, 18:23
            Ta Dupa i Polaczek to wystarczy zeby nie glosowac na PiS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka