zylam1 15.10.07, 19:52 pozdrawiam DHLowców przeniesionych z wawy do łodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ble 450 nowych miejsc pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:41 komunikacja miejscka i tak nie da sie nigdzie dojechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joachim mierzwa 450 nowych miejsc pracy IP: *.lodz.mm.pl 16.10.07, 01:22 "na zatrudnienie moga liczyc glownie studenci" - no jasne bo kto inny podejmie prace za 800 zl ? smieszni sa zarowno ci co takie informacje prasie sprzedaja - jak i ci ktorzy je bezmyslnie publikuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SlaLodzianin Re: 450 nowych miejsc pracy IP: 165.72.200.* 17.10.07, 15:26 Mowisz tak jakbys wiedzial ? A wiesz ? Bzdury gadasz! Wg. Ciebie to wszyscy oszusci i wyzyskiwacze. A wlasnie jest tak, ze ludzie maja normalna umowe, i tyle ile zarabiaja tyle maja udokumentowane (!) i od takiej kwoty sa skladki odprowadzane. "Narzekac i wodke pic to kazdy jeden potrafi" ... a dzieki temu w Lodzi bezrobocie maleje - malkontencie jeden ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 450 nowych miejsc pracy IP: *.leom.ec-lyon.fr 16.10.07, 09:45 "Ile będą zarabiać? - Na poziomie rynkowym, na pewno nie mniej - nie zdradza szczegółów Tomasz Buraś, prezes DHL Express Poland." W krajach cywilizowanych oferta pracy zwykle zawiera wysokosc wynagrodzenia (przynajmniej orientacyjna). Ale, jak widze, Polsce ciagle daleko do krajow cywilizowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 81 Re: 450 nowych miejsc pracy IP: 165.72.200.* 16.10.07, 10:04 ktoś zapomniał wspomnieć że ponad 80 osób straciło pracę w Warszawie -gdzie firma zlikwidowała Call Center. W miniony piątek z firmy zostali zwolnieni kolejni pracownicy a wśród nich osoba dzięki której ten cały burdel w Warszawie jakoś działał....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdx Re: 450 nowych miejsc pracy IP: *.toya.net.pl 16.10.07, 18:48 fakt :) nie mozna niczego załawtc ostatnio z W1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 450 nowych miejsc pracy IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.07, 20:52 to fakt W1 zawsze szuka i...nie znajduje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bestgeneralkonkretny Re: 450 nowych miejsc pracy 21.10.07, 13:25 A jak można załatwić,wszyscy fachowcy już odeszli.Firma zatrudnia (jeśli jej się uda)nowych pracowników , którzy na dzień dobry mają większą pensję niż Ci z kilkuletnim stażem... Mała sortownia i olbrzymia rotacja powoduje że tworzy się bałagan nad którym nikt już nie panuje .Jeśli w najbliższym czasie nie podniosą pensji to chyba zaimportują pracowników z Chin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barry Re: 450 nowych miejsc pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:39 Myślę, że mam na myśli tę samą osobę. Faktycznie zwolnienie tego najbardziej kompetentnego człowieka to było wykopanie dołka pod firmą, ale cóż jeżeli podejmuje się takie kretyńskie decyzje to będzie się ponosiło tego konsekwencje. Szkoda bo nikt nie ma takiej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 450 nowych miejsc pracy IP: *.stat.gov.pl 30.11.07, 09:34 ale w warszawie jest dużo łatwiej znaleźć pracę niż w łodzi, poza tym jest dużo firm w stolicy dysponujących call center i chętnie przyjmą pracowników z doświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
vivat.vivat po pierwsze i po drugie 16.10.07, 10:29 1. "Na zatrudnienie mogą liczyć głównie studenci" - student ma się uczyć a nie pracować! 2. Powinno się zatrudniać ludzi na etaty a nie na psełdo umowy, bez płacenia pełnych składek ZUS, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hduad 450 nowych miejsc pracy IP: *.toya.net.pl 16.10.07, 11:25 i znowu cala Lodz... Kropiwnicki zachwalajac Lodz jako zrodlo taniej sily roboczej zrobil z nas wszystkich potencjalnych niewolnikow pracujacych za zupe z brukwi. Nadzieja w "niewidzialnej rece rynku", ktora byc moze doprowadzi do podwyzek. Juz nikt nie chce produkowac pralek na trzy zmiany z 15 min. przerwa za pensje minimalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: wyzyskiwacze 16.10.07, 14:17 A pracuje tam ktoś z Was, że piszecie, że tak mało tam się zarabia?! Może lepiej niech ktoś napisze ile tam się dostaje i dopiro wtedy będziemy rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wyzyskiwacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 14:56 Jeszcze nie wiesz, że w Polsce jest najpierw opluwanie, potem może rozmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus 450 nowych miejsc pracy IP: *.toya.net.pl 16.10.07, 20:29 Czy ktos moze potwierdzić ile placąw DHL??? Czy na poczatku rzeczywiście placą 1300zł bruto +200zł brutto premii a po okresie próbnym pensja wraz z premią ma wynosić 1700zł brutto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: 450 nowych miejsc pracy IP: 165.72.200.* 17.10.07, 12:09 Premia nie jest stałą, zależy od wyników w danym miesiącu. Czasem wcale jej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 450 nowych miejsc pracy IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.07, 20:54 to fakt...premia nie jest stala-tylko od wynikow...a co do pensji po okresie probnym...1700?hmm sam sie przekonaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barry 450 nowych miejsc pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:42 zylam, nie zapomnij o pracownikach którzy nie przenieśli się do Łodzi :) tylko się zaczepili w W1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b A mnie trapią cały czas watpliwości. IP: 212.51.205.* 17.10.07, 14:34 Mam wątpliwości co do p. Michalika. Po pierwsze - nie wiem jak się zakończyła sprawa nieodpłatnego przekazania Francuzom ziemi pod Manufakturą / za sprawy ,które mieli obowiązek załatwić w ramach projektu ! / . Po drugie p. Michalik ,jeśli dobrze pamiętam jest geografem - więc nie zaskakuje mnie ,że może być słaby w negocjacjach/ dodatkowe kursy nie załatwiają sprawy/. Po trzecie - p. Michalik jest z byłego AWS -u ,a więc formacji chyba najmocniej skażonej korupcjami i "przekrętami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 450 nowych miejsc pracy IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.07, 20:57 a ja pozdrawiam wszystkich DHL'owcow:))) damy rade ludzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkurencja 450 nowych miejsc pracy IP: *.aster.pl 19.10.07, 09:05 Pozdrawiajcie się frajerzy a jak dacie radę zobaczysz w grudniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P z PPP 450 nowych miejsc pracy IP: 165.72.200.* 23.10.07, 19:39 W grudniu będzie przydział pampersów dla CC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 29 - latek Re: 450 nowych miejsc pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 20:05 1500 brutto z premią? co to za pensja?, no chyba że się mieszka z mamusią, mamusia wyżywi, tatuś opłaci komorne, to wtedy żyć nie umierać. Call Center, to rzeczywiście musi być ciekawa i rozwojowa praca (bo komputerek się obsługuję). Wszyscy by tylko chcieli przy biureczku, w ciepełku dupcie posadzić (i najlepiej nic nie robić) i nawet ani trochę rączek nie ubrudzić, ani się spocić i za taką pracę kokosy zarobić. WYkształciuchy!!!!!! do roboty się weźcie porządnej!!!! W życiu nie chcę pracować 8h na słuchawkach i jak robot tysiąc razy dziennie powtarzać: Dzień Dobry, w czym mogę pomóc? Mam 29 lat, wyższe wykształcenie, doświadczenie bankowe, ale do CC lizać tyłek przez telefon klientom nie będę!!!! W życiu - za 1100 - 1200 zł miesięcznie - na opłaty by mi zabrakło a życie kosztuje, żywność, energia drożeje. Wolę pracować na produkcji w porządnej firmie ; przerwa 30 minut (nie na taśmie), uprawnienia na wózki widłowe, suwnice, SEPowskie gratis przez firmę, trochę się pomęczyć fizycznie, spocić, ubrudzić - ale zarobić!!!!! (dwójeczka z przodu). A nie w Call Center robić za budkę telefoniczną, jeszcze jakie wymagania mają ci wielcy rekrutujący - pożal się Boże HRowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: 450 nowych miejsc pracy IP: 87.118.115.* 21.11.07, 21:49 1700 brutto? To śmiesznie mało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 450 nowych miejsc pracy IP: *.stat.gov.pl 30.11.07, 09:49 uważam,że do pracy w call center nadają się ludzie,którzy zakończyli edukację na maturze lub nie albo osoby, ktore jeszcze się kształcą, ale ludziom z wykształceniem wyższym nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 450 nowych miejsc pracy IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.09, 06:49 czemu to usuwacie zle opinie z forum o swojej firmie? nie jestescie wiarygodna firma poniewaz pracownicy pracuja do pierwszej wyplaty i sie dziwia Odpowiedz Link Zgłoś