Dodaj do ulubionych

niePOkoje moje...

23.10.07, 18:53
Wczoraj słuchałem Komorowskiego w Teraz my i ... dreszcz PO plecach.
Imć Komorowski w odpowiedzi na zarzuty (bardzo merytoryczne zresztą) jakiegoś
młodego posła z PiS-u (dotyczące obietnicy podwyżek dla budżetówki), zaczął
mamrotać o jakiejś karcie praw pracowniczych (prawo unijne), która jakoby ma
wymusić podwyżki płac.
Kurde, żeby z liberalizmu nie wyszedł debilizm (w Polsce to możliwe).
Mamy wzrost gospodarczy, środki unijne (w przyszłym roku to podobno będzie 25%
PKB), dość wysokie podatki, a deficyt i tak wysoki.
Nie wolno(!!!!) podwyższać pensji budżetówce, ani emerytom/rencistom.
Nie ma z czego! Rynek (Polacy pracujący na wolnym rynku) musieliby tych
pieniędzy dostarczyć. Albo Komorowski chce pożyczyć jeszcze więcej kasy.
Strach się bać...
Augustyn
Obserwuj wątek
    • longeta Re: niePOkoje moje... 23.10.07, 19:00
      Chcesz wymóc na łżeelitach kłamstwo,no nie godzi zawieść swoich
      wykształciuchów,PiS dał kilkaset metrów autostrad,ty dawaj kilkaset złotych
      podwyżki i spadaj........aaa,taczka czeka,pamiętaj;-)
    • big_news Re: niePOkoje moje... 23.10.07, 19:06
      Spoko spoko!
      Niepotrzebnie się kłopoczesz.
      PO nic nikomu nie da, PO każdemu, komu tylko się da, zwyczajnie zabierze.
      Wiesz, to były przedwyborcze obietnice, to tylko taki tani POpulizm dla
      Permanentnie Oszołomionych.
      Aha. Jeszcze nie jedna "niespodzianka" czeka Cię ze strony tych państwa. I to
      wcale nie będzie miłe "odkrycie".
      • longeta Re: niePOkoje moje... 23.10.07, 19:08
        Hymm,a to kłamliwa *****,dobrze że na niego nie głosowałem:-)))
    • Gość: LiDowiec już wyszedł socjalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 19:32
      Koalicja z PSLem = zero reformy KRUSu, zero podatku liniowego itd. Ja Tuskowej
      propagandzie nie dałem się ogłupić więc nie czuję się zrobiony w balona. Dzień
      po wygranych przez Kaczyńskich wyborach 2005 Tuskofile zapytywali gdzie te 3mln
      mieszkań, a teraz na pytanie gdzie ten tzw. "Cud Irlandzki" piszą że to proces
      który może potrwać 15lat(patrz bełkot nett1980) - tak właśnie wygląda
      obiektywizm fanów Donalda.
      • big_news Re: już wyszedł socjalizm 23.10.07, 19:37
        To nic nowego.
        Zresztą póki co nie dziwię się, że fani Tusków raczej unikają odpowiedzi na
        nurtujące tych czy innych pytania.
        Bo na razie żaden organ jeszcze nie dał wyraźnych wytycznych jak się w takich
        sytuacjach zachować. Jednak trop, jakim poszła Nett (o ile to ona tak tłumaczy
        jeden z "cudów", bo tego akurat nie wiem), wydaje się być tym właściwym. Teraz
        potrzeba będzie "długich lat ciężkiej pracy", żeby cokolwiek się udało. Tak to
        już cudami mniemanymi bywa.
        • Gość: Augustyn Bigi przestań bredzić... IP: *.gdynia.mm.pl 24.10.07, 20:41
          Jakie organy?
          Radzę sobie sam z myśleniem. Głosowałem na PO i się niePOkoję. To chyba
          najlepszy dowód na to, że wyborcy PO myślą.
          Twój PiS to była jednak porażka (przy paru niewątpliwych sukcesach).
          Rozdawnictwo jak za towarzysza Gierka (którego syn poparł zresztą Kaczora w
          wyborach dwa lata temu). O gospodarce Kaczory nie mają po prostu pojęcia. Zero.
          CBA zamiast udowadniać, że korupcja jest, udowadniało, że może być (jak
          funkcjonariusz pomizia posłankę... itd.).
          Długo można wymieniać (pokój Begerowej, wiec w stoczni ala gomułkowskie spędy,
          żenująca propaganda w TVP itd.).
          Posłuchaj starego konserwatysty (w plus w, czyli wartości plus wolny rynek) i
          nie jęcz. Bądź krytyczny, ale nie uprawiaj taniej sofistyki, cienkiego sarkazmu
          i prostackiego bla,bla Adam Michnik jest winny...
          POzdrawiam
          • Gość: ciapciak Re: Bigi przestań bredzić... IP: *.toya.net.pl 25.10.07, 01:39
            Augustyn,,poczekamy i zobaczymy.To czego nie dokończył PIS
            przepadło, nawet jak były błędy.Boję się że po PO nie da sie nic
            naprawić.Już to przerabialiśmy przy umowach PZU,procesach Niemców o
            zwroty majątków itd.
            Obym nie był prorokiem ale tych panów juz wcześniej poznaliśmy,,nie
            spadli z nieba nam.
            ATAK SKOMASOWANY NA PIS POWODOWAŁ OBRONE TYM BARDZIEJ ŻE PRZYMUS
            KOALICJI Z LEPPEREM I GIERTYCHEM WŁAŚNIE PO WYMUSIŁA.CHYBA ŻE JA ŹLE
            WIDZIAŁEM PRZEZ TE 2 LATA.DLA PO IM GORZEJ BYŁO TYM LEPIEJ. Z A P O
            M N I A Ł E Ś ????
          • big_news Re: Bigi przestań bredzić... 25.10.07, 03:41
            No taaa...
            Ja jeżdżę po Michniku, a Ty niby czyim językiem pojechałeś jak nie Nadredaktora?
            Przecież cały Twój post, to nic innego jak śpiewka wbijana przez dwa lata do
            młodych i wykształconych główek.
            Rozdawnictwo mówisz...
            A w którym to niby miejscu?!
            To PiS walnął na początek podwójne becikowe?!
            To PiS wymyślił na koniec po 1200 zł odpisu na dziecko?!
            Gospodarka ma się tak dobrze jak nigdy dotąd. Będziesz sączył zaklęcia, że to
            zasługa towarzysza Belki?!
            Uważasz, że gdyby nie bezpardonowe działania CBA, to chłopaki i dziewczynki od
            kręcenia lodów tak samo jak zaś robili by bezczelne przewałki i niemal na oczach
            ludzi?!
            Wyjeżdżasz mi z Begerową, to jak nazwać "umowę" Komorowskiego z gazowniczymi
            związkowcami?!
            Razisz mnie w oczy "stoczniowymi ZOMO-wcami", to jak uzasadnisz słowa o
            faszystach, przyrównania do tegoż Gomułki, zrównywanie z UB-ecją, ciągły
            ślinotok, złorzeczenia, kalumnie i potwarze? Podobają Ci się dyplomatołki,
            psychuszki i rzewne łzy lane na łamach zagranicznej prasy?!
            Nie wzbudzała w Tobie uczucia zażenowania nieustanna propaganda w "niezależnych"
            stacjach rtv?!
            Nie przymykałeś ze wstydu oczu, czytając we wszystkich niemal dziennikach
            codziennej porcji wylewającego się jadu, plwociny i zwyczajnych kłamstw?!
            Człowieku! Kto tu jęczy?!
            Jesteście już właściwie u władzy, a dalej uprawiacie tanią demagogię, puste
            obietnice już dzisiaj Wam ciążą, więc próbujesz odwrócić uwagę? Dalej chcesz
            prowadzić kampanię wyborczą? Może to i słuszny zamysł, bo za chwilę ludzie
            otworzą oczy i zobaczą ten bezmiar pustosłowia, dostrzegą Wasze rzeczywiste
            "zalety" i kolejne wcześniejsze wybory niewykluczone. A kto wie, czy wręcz nie
            konieczne.
            Ty mi nie wyjeżdżaj ze śmiechu wartymi łzami przekręciary Sawickiej. Ty mi nie
            mydlij oczu zarzucając stosowanie szyderstwa. Jeszcze dobrze nie zaczęliście, a
            już szukacie winnych. Nic z tego!
            O jednym mogę Cię zapewnić. Wasz upadek będzie naprawdę bolesny. Ja szczerze
            cenię Twoje dobre chęci, wolę czynienia dobra i wiarę w dobrze obraną drogę.
            Tylko, że to ostatnie, to trasa do nikąd. Im prędzej zdasz sobie z tego w pełni
            sprawę, tym lepiej dla Ciebie i innych. Spójrz tylko, jakich Ci ministrów
            szykują. Cóż, nie zazdroszczę konieczności tłumaczenia się za tych państwa. I
            piszę to całkiem otwarcie, także pozdrawiając.
          • miejskie_narty Mój apel (z uzasdnieniem) o zaprzestanie bredzenia 25.10.07, 08:57
            Mnie się wtydaje, że
            - większość ludzi na na tym forum niezbyt w ogóle interesuje się polityką, pasjonować się nią zaczyna, gdy widzi, że ludzie u władzy zaczynają uprawiać logikę niezgodną z ich intuicją i oczekiwaniami.
            - większość nie zadawałaby sobie w ogóle trudu pisania na temat relacji PO/PIS, gdyby zwolennicy PISu(za JK) nie próbowali wmówić wyszystkim zainteresowanym, że kto przeciw PIS ten zdrajca, głupek, agent itd. (Mechanizm działa tak, że nawet jeśli nie identyfikujesz się z PO, to po usłyszeniu, że oni są tam, gdzie kiedyś było ZOMO po prostu nie godzisz się na taką retorykę, tym samym nie identyfikujesz z autorem słów - jednocześnie dajesz się złapać na konstrukcję myślową zawartą w "Oni są tam..." i automatycznie ustawiasz się na przeciw PIS, czyli przy PO. Mówiąc inaczej, Twoje sympatie polityczne ulegają polaryzacji (zabieg z "Onymi.." przynosi skutek połowiczny sukces), lecz ustawiasz się po drugiej stronie niż chciałby autor (czyli porażka "Onych.."). Więc w sumie JK realizuje zamierzenie, liczy się PIS(nowi, mocni, odważni i bezkompromisowi) i PO (oni już byli, się skompropmitowali, Balcerowicz wykończył ludzi itp)
            - I teraz nadal zwolennicy PiS chcą (patrz poniższy post Big_Newsa) widzieć we wszystkich przeciwnikach PISu sympatyków PO. Otóż nie, mnóstwo ludzi miało prawo oprzeć się propagandzie PISu i postanowiło to zrobić głosując na PO jako największą partię opozycyjną (a poza tym przecież PIS wkładał wszystkim przez 2 lata do głowy, że to PO jest największym wrogiem Dobra Wcielonego - dopiero tuż przez wyborami próbowali przerzucić część sympatii swoich przeciwników na Kwacha). Miało prawo wyrazić swoją niezgodę na pisowskie próby przedefiniowania rzeczywistości i to zrobiło, ku zdumieniu i według mnie z powodu (czy może dzięki) PIS. (To PIS uruchomiło powszechne ruszenie przeciwko sobie, właśnie próbując definiować swoich przeciwników jako zomowców).
            - Nie sądzę, żeby tutejsi (i nie tylko) przeciwincy PiSu w każdym punkcie zgadzali się z PO. Po pierwsze, dlatego że mogą nie znać szczegółów programu (nic dziwnego zresztą), po drugie nawet jak znają i sie częściowo nie zgadzają, to i tak głosowali na PO z wyżej wymienionych powodów, a po trzecie, najprawdopodobniej wystarczyło im (nam) to, że logika wartości przedstawianych przez PO jest przez nas akceptowana, w przeciwieństwie do logiki PisU.
            - Więc biorąc pod uwagę powyższe, myślę, że próby zapewnienia mnie i innych Forumowiczów głosujących na PO, że obudzimy się z ręką w nocniku, że NASI rządzą, że MY jesteśmy u władzy i że PO nas oszuka są po prostu kierowane do złego adresata. Otóż ja nie obudzę się z ręką w nocniku (jak niedawno dwaj nasi główni apologeci <jeden z nich nie zna tego słowa> PISu), bo nie dlatego zagłosowałem na PO, że uwierzyłem, że w poniedziałek obudzę się Irlandii. Jak spieprzą w jakiś sposób, to przyjmę to na zimno, bo wiem, że jak każdy - i PO może spieprzyć. Natomiast wierzę, że podczas oglądania njusów nie bedę przecierał oczu ze zdumienia, nie mogąc uwierzyć w to, co słyszę z ust RZĄDZĄCYCH. I daje PO margines błędów, tak jak dawałem go PISowi. A w przyszłych wyborach nie wiem, na kogo zagłosuję - głównie dlatego, że czekam na wykrystalizowanie się innego układu sił - w tym brakuje choćby lewicy bez balastu PRL, słowem brakuje takiej partii w opozycji do PiS, z którą można by się było zidentyfikować.
            - I w związku z tym nie przewiduję tutaj jakiś szczególnych wojen politycznych PO-PIS, jak to miało miejsce za rządów JK. Po prostu za mało tu jest zagorzałych PeOwców, takich którzy broniliby PO nawet za cenę popadania w śmieszność (jak wiadomo kto).

I tyle:)

• big_news Re: Mój apel (z uzasdnieniem) o zaprzestanie bred 25.10.07, 10:04
              Fajne jest to wszystko, co tu napisałeś.
              Jesteś przeciw, a nawet za.
              Nawet jeżeli nie przekonuje Cię to czy owo, to jednak poprzesz tych co to
              głoszą, bo chcesz być przeciw tym drugim.
              Jest to typowa postawa "jestem anty", nie mająca w sobie nic z pozytywów.
              A już poza wszystkim, to zwracam Twoją uwagę, że kampania się skończyła. Już nie
              trzeba wskazywać paluszkiem tego złego.
              Miło, że można poczytać gościa, który nigdy i absolutnie nie da powodu do
              ponaigrywania się z niego. Same, kurna, przemyślane i niepodważalne myśli nam tu
              serwuje. Że klękajcie Narody...
      • longeta Re: już wyszedł socjalizm 23.10.07, 19:52
        PSL Popłynie razem z donkiem(jak Samoobrona,swego czasu),na Krusie siedzą
        głównie przedsiębiorcy,znam też paru lekarzu i krawców z zakładami,rolnicy
        owszem,ale to znikomy %,zwłaszcza że większość i tak pracuje w zakładach i
        opłaca ZUS.

Zostanie tylko prawdziwa prawica PiS i lewica.
      • Gość: nett1980 Re: już wyszedł socjalizm IP: *.toya.net.pl 23.10.07, 20:56
        Jesli wierzyles w gruszki na wierzbie, to dopuszczaj mysl, ze inni
        nie wierza w "zaraz teraz", ale daja krajowi szanse na dlugofalowe
        reformy. Przecwiczono juz pewne reformy na Zachodzie, wole zeby
        Polska szla tropem Anglii i Irlandnii niz Francji czy Wloch. Twoi
        zrobili prrr na ponad 40 lat, rzady Sld tez tylko spijaly smietanke,
        albo niszczyly reformy poprzednikow.
        Miales kiedys firme, prowadziles dzialnosc, masz pojecie jakie to w
        tym biurkraturokraju trudne? Nie interesuja mnie totalne
        rozwiazania, ale umiarkowane. Nie jestem czlowiekiem typu -wszystko
        albo nic, bo mlodziencza chmurnosc i durnosc dawno mi wywietrzala.
        • longeta Re: już wyszedł socjalizm 23.10.07, 21:04
          Gość portalu: nett1980 napisał(a): > Miales kiedys firme,

Ja,miałem niestety liberalizm w wykonaniu donka i balcerka ją wykończył,jak
          wiele innych w okolicy,tak schłodzili że zamroziłem:-)))

Gość portalu: nett1980 napisał(a):
          > Jesli wierzyles w gruszki na wierzbie, to dopuszczaj mysl, ze inni
          > nie wierza w "zaraz teraz", ale daja krajowi szanse na dlugofalowe
          > reformy.

Taką samą dałaś szansę PiS'owi,hymmm,nie pamiętam(?),ty od razu zostałaś
          zmanipulowana przez donka(rządnego władzy)i jechałaś..........gdzie te
          mieszkania:-)))

Daj se luzu i chociaż nie kłam jak donek
          • Gość: lavinka z nielogu I znieśmy dowody osobiste ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:25
            Wszak w Anglii nigdy ich nie było ;-)
            • longeta Re: I znieśmy dowody osobiste ;) 23.10.07, 22:27
              Gość portalu: lavinka z nielogu napisał(a):

> Wszak w Anglii nigdy ich nie było ;-)

dlatego nie wymieniam jak angol jakiś;-)
          • Gość: nett1980 Re: już wyszedł socjalizm IP: *.toya.net.pl 23.10.07, 23:14
            Wiesz czym sie roznisz od Osiolka ze Shreka, tamten chociaz byl
            zabawny i uroczy. Ty tylko irytujacy, no o oczywiscie nudny, ziewwww.
            • longeta Re: już wyszedł socjalizm 23.10.07, 23:22
              Gość portalu: nett1980 napisał(a):

> Wiesz czym sie roznisz od Osiolka ze Shreka, tamten chociaz byl
              > zabawny i uroczy. Ty tylko irytujacy, no o oczywiscie nudny, ziewwww.

dlatego oddaje pole konkurencji,cassani,yawor,zamek,hubar i wielu innych z
              TWA,to są dopiero zabawne osiołki:-))),niestsety nawet nie POczytam.

boni chce przedłużyć pracę robolom.......hehehe,od razu mi lepiej:-)))
    • Gość: 146 Spoleczenstwo COCA COLI wygralo IP: *.static.qsc.de 23.10.07, 23:42
      "Zaskakujace jest to, ze z kimkolwiek w Niemczech rozmawialam, na
      kogo glosuje, wiekszosc mowila na PO i na pytanie dlaczego nie mieli
      argumentow ba.... nawet zadnej wiedzy o programie, wiedzieli tylko
      ze Kaczory przynosza wstyd i to dla nich wystarczylo zeby przeciwko
      PiS glosowac. Hm... inteligentne mamy spoleczenstwo. Powiedzialabym
      nawet spoleczenstwo Coca Coli.... kupuje to co ladnie opakowane
      jest, super smakuje, duzo kolorowej reklamy i nie zdaje sobie
      sprawy, ze jest szkodliwe".
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=70916699
      • Gość: ciapciak Re: Spoleczenstwo COCA COLI wygralo IP: *.toya.net.pl 24.10.07, 06:47
        Błąd PISu że mówił o rozliczeniach a TVN+GW+Polsat dodawała
        IPN.Chodzi o rozliczenia tych co to pierwszy i nie tylko,milion
        uradli z kasy państwowej,Angora też się uwłaszczyła na naszym
        organiźmie jak i wielu innych.Tych chciał rozliczyć PIS.Szkoda że
        źle przedstawiał.Teraz będzie nam bliżej do Brazyli czy Peru gdzie z
        kasy państwowej ciągnąć będą nieliczni no i zagraniczni.MY BĘDZIEMY
        ROBOLAMI WE WŁASNYM KRAJU BEZ PRAWA GŁOSU JAK TO JUŻ JEST W FIRMACH
        ZAGRANICZNYCH.PAŃSTWO PRAWIE 40 MILIONOWE MA JEDEN SWÓJ BANK !!!!
        FIRMY UBEZPIECZENIOWE SAME ZAGRANICZNE !!! WSZYSTKO W RĘKACH TYCH Z
        UE !!! STRACH POMYŚLEĆ JAK JESZCZE NAS ROZBIORĄ EKONOMICZNIE !!
        A FIRMY FARMACEUTYCZNE??? TO DOPIERO KASA KTÓRA IDZIE NIE DO NASZEGO
        BUDŻETU !!! ZWOLNIENIA PODATKOWE-BALCEROWICZ I SPÓŁKA-ALE NIE DLA
        NASZYCH PRZEDSIĘBIORCÓW!!!
        DLATEGO CAŁY ZACHÓD TAK BAŁ SIĘ KACZYŃSKICH I PISU A TERAZ POKOCHAŁ
        TUSKA I PO.
        NO CÓŻ TRZEBA ŻYĆ DALEJ
    • przeglad_prasy PO zastopuje obniżkę składki rentowej? 24.10.07, 08:26
      biznes.onet.pl/0,1629047,wiadomosci.html
    • Gość: wred Re: niePOkoje moje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:32
      Bardzo dziwne jest to, że przed wyborami wszyscy najeżdzali na PiS,
      o Kaczyńskich krążyły niewybredne dowcipy i w ogóle wszystko co
      najgorsze to oni, natomiast teraz jakoś nie widzę tych zachwyconych
      co głosowali na PO. Gdzie się podzialiście, wy i te wasze cuda?
      Jeszcze zobaczymy za dwa lata, co nam PO przyniosło. Ja się już
      wstydzę, Donek który nie mógł odźałować, że go nie wybrano na
      prezydenta,nie mogę patrzec na niego już.
      A naród nasz głupi jest i ciemny, idzie tam, gdzie najgłośniej
      krzycza.
    • przeglad_prasy Ściemnianie rozpoczęte, czyli "sami swoi" proszą 24.10.07, 14:45
      Tuska o przymknięcie oka na kolesiowskie korporacje
      biznes.onet.pl/2,1629265,wiadomosci.html
    • przeglad_prasy Płatne studia 25.10.07, 08:58
      wiadomosci.onet.pl/1629721,11,item.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka