Gość: fuck Pie..ne bydlaki! IP: 85.10.222.* 09.11.07, 21:18 Ja bym z takich sku..synów skórę żywcem zdzierał i solił i poprawiał papierem ściernym. Co za BESTIE ..E! Swołocz nie ludzie, jak takiemu prymitywowi się chce strzelać to niech se w łeb strzeli to będzie pożytek dla społeczeństwa przynajmniej. Wszystko wyniszczą i zabiją. To bieliki, to kormorany, to niedźwiedzie to wapno na koty - czy w ogóle przed LUDZKIMI BESTIAMI cokolwiek się na świecie uchowa? Najgorsza jest ta ułomność prawa, że takim sku..synom nic nie można zrobić i nawet nie ma kto tego zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg I tak jest postep. 09.11.07, 22:30 W XVII wieku palenie kota bylo popularna rozrywka. Teraz ludzie sie ograniczaja do rzadan zdzierania zywcem skory z posoleniem i poprawianiem papierem sciernym ze swoich bliznich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: I tak jest postep. IP: *.sie.vectranet.pl 10.11.07, 01:16 bo ludzie między soba maja takie same szanse, a czlowiek a bezbronne zwierze juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lugner.bakayaro Re: I tak jest postep. 10.11.07, 03:46 Gość portalu: aga napisał(a): > bo ludzie między soba maja takie same szanse, a czlowiek a bezbronne > zwierze juz nie. sorry widziales dzika ze go nazywasz bezbronnym LOOOOOl ?? wizac takiego ze strzala wbita w miesien lopatki a nie tam gdzei celowales odmowil bys zdrowasiek w 2 sekudny a potem sie zesral w gacie ze strachu .. albo czy uwazasz ze np jelen jest bezbronny ??? owszem jelen vs facet ze strzelba jajo zrobi bo spanikuje na dziek strzalu ale jelen vs facet z lukiem trudno oocenic kto wygra zauwaz ze jelen moze cie przebic na wylot mocie de doslownie zmasakrowac i wcale nie zacznie uciekac sarana tak ale jeelen cie zatakuje jak cie tylko zobaczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: I tak jest postep. IP: *.sie.vectranet.pl 10.11.07, 14:23 kazde stworzenie jest bezbronne wobec czlowieka z bronia palna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Czasem strzelać trzeba, ale dla sportu - chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:25 Trzeba mieć nawalone we łbie, aby robić z myśliwstwa pasję - i pewnie małego ptaszka albo inne kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Czasem strzelać trzeba, ale dla sportu - chor 09.11.07, 22:33 Strzelawki na kompie, ogladanie filmow typu "Hostel" zaspokajaja dokladnie te same potrzeby co strzelanie do zwierzat. Oczywiscie konsekwencje sa zupelnie inne, ale przyczyna dokladnie ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
lugner.bakayaro Re: Czasem strzelać trzeba, ale dla sportu - chor 09.11.07, 22:50 a idz z hostelem :( jeden z najglupszych filmow jakie widzailem . koles wie ze naokolo niego morduja ludzi a on co robi ?? bierze dupe w troki i ucieka zamiast wziac pistole i pozabijac tylu tych sadystow ile da zanim oni jego zabija morze i sam by zginal ale wielu by uratowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expit Kto morduje orły bieliki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:33 ehh . . . te wasze „ynteligentne” komentarze . . . żałuję, że niejaki „eli” napisał ten pierwszy komentarz . . . Chcecie sie wypowiedzieć na jakiś temat ? Polecam www.google.pl/ tudzież pl.wikipedia.org A własnej opinii nie wyrażę, bo i tak przeczytają ja i tak nieliczni (leśnicy, myśliwi, autor oraz ci inteligentniejsi użytkownicy, których nie wymieniłem ;) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Kto morduje orły bieliki? IP: 85.134.164.* 09.11.07, 21:34 nie cierpie mysliwych. Dla mnie to psychole. facet ktory musi zabic zeby sprawic sobie przyjemnosc nie moze byc normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Kto morduje orły bieliki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:35 Ktoś kto to zrobił powinien również zapłaci najwyższą cenę (swoim życiem). Jest to symbol państwa polskiego i powinien byc prawnie chroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Kto morduje orły bieliki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:47 Polak się pisze wielką literą, do szkoły!! a nie tu kasztanić na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Kto morduje orły bieliki? IP: *.toya.net.pl 09.11.07, 21:59 Odczepcie sie od autora. Pomylil sie, przeprosil i koniec tematu. Chwalam mu za to, ze sprawe naglosnil, bo jest szalenie bulwersujaca. Powinno sie ufundowac nagrode za zlapanie mordercy bielika i do wiezienia. Ale nasze prawo jest kulawe. Pewnie sad powie, ze to znikoma szkodliwosc itd. Tak jak z niedzwiadkiem w Tatrach zamordowanym przez jakies bydleta. Reasumujac: lesnik to nie mysliwy i nie ma co na niego pomstowac. Lowczy to kierownik mysliwych (niby taki bardziej doswiadczony). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Divi Kto morduje orły bieliki? IP: *.zc.one.pl 09.11.07, 21:55 Myśliwi?? Buhahaha!!! Banda tępych wałów, strzelają z broni długo lufowej patrząc przez lunety długości mojego ramienia. Zabijają dla zabawy lub na sprzedaż. Niewielu myśliwych postępuje zgodnie ze starymi zasadami. Dwóch takich widziałem, siedzieli nawaleni jak szpaki w budzie i mierzyli z armat do saren wchodzących na łąkę. Trolle, bez lunety nie trafiliby z 1m do tarczy... Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
estees Kto morduje orły bieliki? 09.11.07, 21:56 Myślistwo powinno być zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 warto by pooglądać co mają na ścianach nad kominki 09.11.07, 21:57 i altanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Kto morduje orły bieliki? IP: *.gprs.plus.pl 09.11.07, 23:08 aspirujemy do czołówki państw europejskich ... straszny wstyd ... Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Zgadzam sie z teza, ze wszyscy ludzie to.... 09.11.07, 23:15 ...LAJNA wzgledem zwierzat, co zas do pytania, kto morduje orly, proponuje zaintrygowac sie polskim prawem lowieckim. Istnieja okresy ochronne, ale ojczyzna biedna, euro dobrze pachnie, stad domniemam, ze niedlugo mozna bedzie postrzelac do wszystkiego. Mieszkam na zadupiu holenderskim i obserwuje CIEKAWE zjawisko! REGULARNIE, co kilka tygodni, PRZEZ CALY ROK, PRZYDUPASY, IGNORANCI lowiectwa, wsiadaja w mikrobusik, maja dobry sprzet i jada POSTRZELAC SOBIE DO POLSKI! TANIO! FAJNIE! BEZKARNIE! W Holandii nie wolno strzelac, w reichu-tylko w okreslonym czasie i krotko. Uzywaja naboi srutowych, gdzie trafiona sarna lub zajac-otrzymuje nie jeden naboj, tylko rozpryskowo dwadziescia wiecej! Mam w dupie ortografie slowa srut, ale nie mam w dupie, ze Polska i jej bogactwa, traktowana jest jak eldorado dla debili!! Wiec niech nie pisze redaktor z Lodzi, ze strzelaja do Bielika, tylko poweszy ogolnie, bo i jego postrzela, k...a! Nie wiem, koga moge zainteresowac tym tematem, bo to tylko zwierzeta i czlowiek brzmi tak dumnie! Odpowiedz Link Zgłoś
darz-bor Re: Zgadzam sie z teza, ze wszyscy ludzie to.... 10.11.07, 00:42 b.6.1966 napisała: > ...LAJNA wzgledem zwierzat, co zas do pytania, kto morduje orly, > proponuje zaintrygowac sie polskim prawem lowieckim. > Istnieja okresy ochronne, ale ojczyzna biedna, euro dobrze pachnie, > stad domniemam, ze niedlugo mozna bedzie postrzelac do wszystkiego. > Mieszkam na zadupiu holenderskim i obserwuje CIEKAWE zjawisko! > REGULARNIE, co kilka tygodni, PRZEZ CALY ROK, PRZYDUPASY, IGNORANCI > lowiectwa, wsiadaja w mikrobusik, maja dobry sprzet i jada > POSTRZELAC SOBIE DO POLSKI! > TANIO! > FAJNIE! > BEZKARNIE! > W Holandii nie wolno strzelac, w reichu-tylko w okreslonym czasie i > krotko. > Uzywaja naboi srutowych, gdzie trafiona sarna lub zajac-otrzymuje > nie jeden naboj, tylko rozpryskowo dwadziescia wiecej! > Mam w dupie ortografie slowa srut, ale nie mam w dupie, ze Polska i > jej bogactwa, traktowana jest jak eldorado dla debili!! > Wiec niech nie pisze redaktor z Lodzi, ze strzelaja do Bielika, > tylko poweszy ogolnie, bo i jego postrzela, k...a! > Nie wiem, koga moge zainteresowac tym tematem, bo to tylko zwierzeta > i czlowiek brzmi tak dumnie! ......... Drogi kolego widze ze prawo lowieckie jest CI obce wiec skoro nie znasz podstaw to prosil bym Cie o nie brania udzialu w wypowiedzi. Do sarny mozna strzelac tylko i wylacznie kula.Z luf gładkich zwanych Breneka oraz broni gwintowanych. Wiec stwierdzenie ze sarna dostaje z "dwudziestu" srucin jest dla mnie banalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eww Re: Kto morduje orły bieliki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 23:18 zgadzam się. Mam swoje lata i nie jestem impulsywna ale k... szlag mnie trafia jak słyszę coś takiego. Najchętniej osobiście podziurawiłabym temu debilowi d... z wiatrówki. Tak to jest, niedowartościowane, niedouczone ćwierćmóżdżki - oby go złapano ..a i tak kary są liche. A "moja" kochana, cudna sowa codziennie śpi sobie w kominie. Co dzień rano macham do niej i gadam z nią, otwiera oko i patrzy na mnie. I jestem szczęśliwa. Wie że ją uwielbiam, dwa razy ratowałam jej życie bo wpadła do przewodów kominowych. Teraz pewnie lata - cudnie bezszelestnie, po lesie i poluje. Czasem wraca z partnerem (ką?)rudą sówką i śpią razem w kominie. żałuję, że nie poszłam na leśnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos myśliwy=zboczeniec 09.11.07, 23:19 Tą drogą nie zdobywamy dzisiaj pożywienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lugner.bakayaro Re: myśliwy=zboczeniec 09.11.07, 23:23 ukos napisał: > Tą drogą nie zdobywamy dzisiaj pożywienia. ta a teletubis =peedal przeciez fioletowe potwoerki dzisiaj nie istnieja co nie ??? o0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ornitolog Kto morduje orły bieliki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 23:34 Panie Bartłomieju Dana - "w rzeczywistości nikt bardziej niż leśnicy nie przyczynia się do ochrony tych zwierząt" - teraz przegiąłeś Pan w drugą stronę... Z całym szacunkiem dla leśników, ale w ich interesie leży produkcja drewna, a nie ochrona awifauny... Od awifauny są inne organizacje i podmioty. wiadomo powszechnie, że zarówno leśnictwo jak i myślistwo czerpie z lasu korzyści garściami, a kreują się na ochroniarzy... Tu przepraszam tych nielicznych, którzy w lesie widzą nie tylko drewno i mięso, bo takich też znam, poważam i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogor26 Re: Kto morduje orły bieliki? IP: *.tktelekom.pl 09.11.07, 23:56 to kaczory strzlają do orzełków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogor26 Re: Kto morduje orły bieliki? IP: *.tktelekom.pl 09.11.07, 23:57 a jezeli nie oni to im podobni debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśniczyna Re: Kto morduje orły bieliki? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.07, 00:42 Jezeli mowimy o interesie to nie naszym - lesnikow tylko naszym - spolecznstwa. Ja tego lasu nie choduje tylko dla siebie. Rzeczywiscie jednak nie jestesmy jedynymi angazujacymi sie w ochrone przyrody. Choc nie ulega watpliwosci, że większość leśnieków właśnie do nich należy. I na nikogo sie nie kreujemy. Tak jest. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam ci mysliwi to psychopaci IP: *.dhcp.embarqhsd.net 10.11.07, 00:23 uzasadniaja swoje poczyniania troska o przyrode (regulowanie poglowia i inne bzdety) a jak w okolicy pojawiaja sie gatunki ktore rzeczywiscie sa za to odpowiedzialne(wilki, orly) to je po prostu morduja aby dalej byc "potrzebnymi". Przez rok mieszkalem w Northwoods/ Wisconsin - na jesien zaczyna sie tam rzez jeleni ale np. orla to mozna przy drodze spotkac jak sobie skupie jakiegos potraconego jelonka. nawiazuje do tego bo w hrabstwie gdzie mieszkalem - Vilas - w zime 2005/06 czterech tych prymitywow ustrzelilo sie nawzajem. Raczej nie czulem zadnej solidarnosci z tymi "mysliwymi" a raczej mialem ironiczny usmieszek pod nosem. Niech zyje dzika przyroda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darz-bor Atak na mysliwych 10.11.07, 00:38 Po pierwsze to ze ptak zostal postrzelony z broni srutowej nie znacz ze musial pasc strzal z broni posiadanej przez mysliwego.Nie pierwszy raz slyszy sie o nielgalnym posiadaniu broni przez klusownikow. W zadnym stopniu w tej sprawie nei brnie tego co strzelil.Jesli to jest Mysliwy to pozostaje sie tylko wstydzic i zalowac za jego postrzeganie. Ale tak naprawde co robia Ci wytrwali ekologowie procz tego ze strajkuja i biora kase na wszystkie akcje.Odkad jestem zwiazany z lowiectwem ani razu nie uswiadczylem ani niei slyszlaem aby jakis ekolog przeznaczyl choc 1zl na dokarmianie zwierzyny .Tego sie nei widzi jak zboza i inne formy typu lizawki sa przekazywane .z Kas kol lowieckich w celu wspomozenia zwierzyny w okresach dla niej ciezkich.Lecz to jzu nei jest brane pod uwage.Bo po co najlepiej.Mozna tutaj to porownac do wypadkow O wypadku gdzie bierze udzial auto zadko sie mowi glosno ,Ale niech tylko rozbije sie gdzies samolot. I teraz niech Ci wszyscy Co twierdza ze w rzezniach jest ok to niech poszukaja na stronach jest pelno filmow dokumentalnych ukazujacych.Jak po fermach chozda i leja "pala" po gloweach kurczaki albo swinei jeszcze zywa wrzucaja do parzenia Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek.jak Kto morduje orły bieliki? 10.11.07, 00:49 Ja bym zakazał myślistwa. Są inne sposoby regulacji liczebności zwierząt niż dostarczanie rozrywki kilku ch...om. A sprawcy tej nikczemności nalezy się baaaardzo wysoka grzywna i kilka lat prac społecznych. I to nie dlatego, że bielik jest pod ochroną. Zabawa w zabijanie jest niegodna ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Myśliwi! 10.11.07, 00:52 Zajmijcie się regulacją pogłowia własnego stada! Bez okresów ochronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek myśliwy=zabójca, więc czego się spodziewać IP: 81.168.185.* 10.11.07, 00:55 natura poradzi sobie najlepiej bez ludzi, Tylko ci co chcą krwi = myśliwi usprawiedliwiają swoje czyny odstrałem słabszych osobników. Bzdury wystarczy wybrać się pod Czarnobyl, gdzie ludzkich nóg prawie nie uświadczysz, a widać, że przyroda ma się tam świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caraibean pokolenie JP II IP: *.socal.res.rr.com 10.11.07, 00:58 tak oto JP II nauczyl ludzi polskich milosci do zwierzat, tych na wymarciu.w USA jest za zabicie orla idzie sie do pierdla na kilka lat, tu nawet nikt nie pomysli zeby to zrobic. finlandia po USA i Jemenie ma najwiecej broni na swiecie, po co ? zeby polowac, ot humanitarne spoleczenstwo zachodu, psia ich mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kto morduje orły bieliki? IP: *.fn.pl 10.11.07, 01:03 Wszyscy myśliwi to kłusownicy znam to z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
darz-bor Re: Kto morduje orły bieliki? 10.11.07, 01:40 Gość portalu: gość napisał(a): > Wszyscy myśliwi to kłusownicy znam to z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Kto morduje orły bieliki? 10.11.07, 01:08 Wydaje mi się,że wiem kto strzela do orła bielika To jakiś człowiek szyszki czyli jakiś PiS-dzielec obawia się aby bielik nie polował na dorodne kaczki ( aktualnie pod ochroną ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Zamknąc do ciemnego pomieszczenia- niech strzelaja IP: *.sie.vectranet.pl 10.11.07, 01:22 niech strzelaja do siebie, przebieraja sie za zajace i biegaja po sali. wybic cala ta swite.. LUDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
kokakolski Kto morduje orły bieliki? 10.11.07, 01:37 Bielik to nie orzel tylko orlan (Haliaetus albicilla). Natomiast orzel to Aquila. Niemniej szkoda tego rzadkiego ptaka, bedacego naszym symbolem narodowym. Chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: Kto morduje orły bieliki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.07, 01:39 pomstuja (i to "na") zlozecza nikczemnosc --- Autor-poeta chyba po polonistyce albo jakis starogrecki. :) A temat "jakze" trywialny, bynajmniej azali i owszem. :)) Czy gdyby pisal dokuementacje suszarki do wlosow, to tez by tak formulowal ? No, respekt. Ale mnie smieszy. Albo sie myle ? - w koncu sie siedzi juz kilka dni zagranic-om.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Już dość tego !!! IP: *.klc.vectranet.pl 10.11.07, 03:08 Wystarczy już tych zabaw wiecznie podpitych panów, którzy strzelają do wszystkiego co się rusza (dosłownie!!!) Odpowiedz Link Zgłoś