mamarika 13.02.08, 12:45 zastanawiam się nad zrobieniem tam imprezki rodzinnej zamkniętej,ale nie mam pojęcia jak tam jest z zaopatrzeniem(jedzenie,obsługa itp.) może mi ktoś pomoże Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sj Re: Jadło staropolskie"cud miód"-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 12:49 1)Idź tam; 2) Zamów jakieś danie. 3) Zjedz je. Jeśli Ci posmakuje, wróć do pkt.2 z zastrzeżeniem niepowtarzalności dania. Po kilku razach, jeśli wszystko ok - zrób tam imprezę. Jeśli Ci pierwsze danie nie posmakuje - nie rób tam imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jadło staropolskie"cud miód"-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 13:09 O nie, błagam, tylko nie tam. To, co zrobiono z pałacyku woła o pomstę do nieba. Ściany zafajdane jakimś tynkiem, prasłowiańską zaprawą z piachu i wody, aż do wysokości ozdobnych stiuków na suficie i kryształowych żyrandoli - elementów, których szalony dekorator jakoś nie miał serca usunąć. Lub też nie wolno mu było. Doskonale z żyrandolami komponują się fragmenty strzechy poupychane po kątach w celu "umielenia" oraz nieociosane bale wystające z tego tynku, wbite w ozdobny sufit. Pomieszczenia są przestronne, w nich stłoczono drewniane ławy, ogólne wrażenie: skrzyżowanie bacówki i knajpy w czechosłowackim hotelu robotniczym przy przedsiębiorstwie rolnym. Ale bez uroku żadnego z tych miejsc. Cały wystrój ni w du pę ni w oko. Jedzenie - jak te wszystkie "chłopskie". Wita cię półpłynny smalec przechodni. Drewniane dłubanki, michy niedające się nigdy domyć, nasączone tłuszczem, buraczkami jedzonymi przed chwilą przez kogoś innego. Żałośnie ubogi jadłospis. Nuda, obrzydliwość, zmarnowane miejsce. Kelnerki to młode dziewczyny nie mające pojęcia o podawaniu jedzenia. Obrazu dopełnia brona wisząca zębami nad głowami wchodzących. Strzeż się tego miejsca i przekaż dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Jadło staropolskie"cud miód"-opinie 17.06.08, 20:08 Gość portalu: a napisał(a) > Strzeż się tego miejsca i przekaż dalej. Przekazałam wszystkim znajomym. Nie byłam we "wnętrzach", wystarczy spojrzenie z zewnątrz. Masakryczne dla pamiętających wygląd Pałacyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość spróbuj tu IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 21:10 www.twojachata.lodz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Jadło staropolskie"cud miód"-opinie IP: *.toya.net.pl 16.06.08, 18:55 jedzenie cudowne tak jak i obsluga. My tam robimy wesele, ale sa roznej wielkosci sale. pogadaj z szefem kuchni - bardzo pomaga w organizacji Odpowiedz Link Zgłoś
iigoorr "cud miód"- opinia 18.06.08, 10:25 Nasza opinia o tym przybytku: testujemylodz.blogspot.com/2008/03/cud-mid-przana-willa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Serdecznie odradzam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 15:01 Organizowałam tam swoje wesele. Obsługa była tragiczna, a przygotowanie stołów obciachowe. Miały być obrusy, a były słomiane maty. Miały być młode ziemniaczki, a dali stare kartofle, które kazałam ugnieść, bo były twarde i suche. Poza tym kucharz do wszystkiego dodaje przyprawę do kurczaka, bo każda potrawa smakowała tak samo, nawet ryba była o smaku kurczaka. Nie mówiąc już o wywrotnych krzesłach. Goście jak sobie popili to się wywracali. Z 3 razy ktoś się wywrócił z krzesłem. Poza tym lokal nieklimatyzowany i jak się zrobiło duszno a terakota zamokła, to goście przy tańcach wywijali fikołki. Drugi raz bym tam nie urządziała, ale nie miałam wyjścia, bo dogodne terminy były już zaklepane, a ja musiałam w ostatniej chwili odwołać imprezę w Antonio, bo mój przyszły mąż złamał nogę i ślub się przesunął o miesiąc. W Cudzie Miódzie mieli wolne terminy, bo chyba chętnych nie mają. Odradzam... Odpowiedz Link Zgłoś