Dodaj do ulubionych

Pytanie do pacjentow!!!

12.11.06, 18:25
Jakie macie doswiadczenia zwiazane z rozmowami z lekarzami???
Obserwuj wątek
    • meg303 Re: Pytanie do pacjentow!!! 12.11.06, 18:58
      Moja ostatnia rozmowa z pacjentem,dotyczyła,oddawania stolca bez gazów,oraz tego
      ,że pacjent nie oddaje gazów na stojąco,a na leżąco tak.Pacjent miał 40
      lat.Niezła szkoła cierpliwości.Dodam,ze nie jestem psychiatrą:)
    • pszczolaasia Re: Pytanie do pacjentow!!! 12.11.06, 22:31
      dobre:-)
    • dr_ewa999 Re: Pytanie do pacjentow!!! 13.11.06, 14:17
      moja ostatnia rozmowa z pacjentką dotyczyła jej pośladków, otóż po wyjściu z
      kąpieli z wanny zauważyła w lustrze , że ma zaróżowione pośladki. Rumień po
      kilku chwilach zniknął, ale pojawiło się pytanie, skąd się wziął i dlaczego był?...
      • ewa345 Re: Pytanie do pacjentow!!! 17.11.06, 09:19
        Po prostu bomba! Ale zarówno pacjenci, jak i lekarze, są różni. Akurat mój mąż
        trafił po prostu na chodzącę cudo. Choruje na wrzody żołądka. Przy zaparciach
        pojawiła się krew, trwało to dosyć długo. Lekarz, że to nic takiego, żadne
        badanie,leki, nic nie jest potrzebne. Mąż się zniechęcił do lekarzy, ale
        doszliśmy do wniosku, że trzeba zmienić przychodnię. Nie będę podawać gdzie to
        było, ale to nie jedyny taki lekarz tam, jeden był jeszcze lepszy- wszystko
        jest spowodowane alkoholem u kogoś, kto wogóle nie pije. Czyli pacjent nie wie,
        co robi?? tam jest tak od wielu lat. Ale w każdym zawodzie są rózni ludzie.
        Dlatego dobrze, że jest prawo wyboru lekarza.
    • anatemka Re: Pytanie do pacjentow!!! 13.11.06, 14:29
      pytałam lekarza prowadzacego mojego męża o rokowania. Usłyszałam: no wie pani,
      nic w zasadzie nie mozna teraz powiedzieć. Natomiast zarówno lekarz operujący
      na cito jak i znajomy chirurg opowiedzieli mi szczegółowo jakie sa rokowania,
      powikłania, rehabilitacja i czas dochodzenia do pełnego zdrowia w zaleznosci od
      w/w czynników.
      • cota Re: Pytanie do pacjentow!!! 17.11.06, 08:16
        W 99% bardzo dobre - lekarze mili, odpowiadający na pytania, bez pośpeichu
        -piszę o państwowej służbie zdrowia. Raz mi się zdarzyła nieprzyjemna sytuacja,
        że złapał mnie cholerny ból w śordku nocy i pojechałam do szpitala, tzn.
        zawieziono mnie, a lekarz wydarł się na mnie, że pewnie symuluję, b brzuch
        miękki i dlaczego go budzę o 3 w nocy. powiedziałam, że dla przyjemności tu nie
        przyjeżdżam, okazało się, że rodzę kamien nerkowy, który zresztą utknął, ehhh.
        A poza tym to ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka